Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- هروز کمالوندی معاون امور بین‌الملل و سخنگوی سازمان انرژی اتمی در اختتامیه اولین نشست کارگاه منطقه ای معماری امنیت هسته‌ای گفت: رژیم صهیونیستی حدود ۴۰۰ کلاهک هسته‌ای دارد. این که آن‌ها اذعان نمی‌کنند دلیل بر این نیست که وجود ندارد. تاریخ انتشار: 17:48 - 20 تير 1398 - کد خبر: ۵۳۲۴۹۵

گروه سیاسی خبرگزاری میزان؛ نخستین نشست کارگاه منطقه ای معماری امنیت هسته‌ای روز چهارشنبه 19 تیرماه با نشست اختتامیه به کار خود پایان داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این نشست، بهروز کمالوندی معاون امور بین‌الملل و سخنگوی سازمان انرژی اتمی، ضمن اشاره به ضرورت آگاهی افکار عمومی حتی برای کشورهای غیر هسته ای، اظهار داشت: آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دو وظیفه اصلی بر عهده دارد؛ یکی از این وظایف در چارچوب NPT است. کشورهایی که عضو این معاهده شدند، با نیت جلوگیری از تکثیر سلاح های هسته ای و استفاده صلح‌آمیز از این علوم و فناوری به عضویت درآمده‌اند. ما چالش‌هایی در این رابطه داریم که عمدتاً سیاسی بوده و به خاطر تعریفی است که هر کدام از قدرت‌ها از این مسئله می‌دهند.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی تاکید کرد: اولین موضوع ما مسئله خلع سلاح است که در ماده 6 NPT آمده و متاسفانه به فراموشی سپرده شده است. شاید بتوان بهترین نوع امنیت از نظر اهمیت و گستردگی که در امنیت هسته ای موثر است، را خلع سلاح برشمرد. ما شب را با وحشت امکان استفاده از این سلاح به صبح می رسانیم. خیلی واضح کشورمان را تهدید می‌کنند. 

کمالوندی افزود: ما نگران قاچاق مواد هسته ای هستیم. هر چند ما می توانیم از خودمان دفاع کنیم اما نگران این ضعف در دنیا هستیم که تروریست های فردی و گروهی و یا تروریست‌های دولتی مثل اسرائیل از آن استفاده کنند. آن‌ها علناً ما را تهدید می‌کنند و هیچ ترسی ندارند. در این تهدیدات آن‌ها خرابکاری صنعتی انجام دادند و تعدادی از همکاران ما که از بهترین ها و انسان هایی شایسته بودند و کسانی نبودند که درباره بمب هسته ای کار کنند را به شهادت رساندند.

وی تاکید کرد: خطر تروریسم هسته‌ای را واقعاً باید جدی گرفت. این خطر بالقوه‌ای است که روز بروز افزایش پیدا می کند. در این زمینه باید کار کنیم و ورودی ها را مسدود کنیم. آژانس پایگاه اطلاعاتی ITDB ایجاد نموده است که اگر ماده هسته ای مفقود شود، کشورها با همکاری یکدیگر اطلاعات مربوط به آن را در این پایگاه به اشتراک می‌گذارند. توصیه‌ها و رهنمود ها هم اشکالی ندارد در بلند مدت الزام آور شوند. اما نه مثل مورد NPT که از طرفی بر عدم تکثیر تاکید دارند و از طرف دیگر خلع سلاح را رها کرده اند. این همان استاندارد دوگانه است. در همین حال نمی شود به سمتی برویم که مواد هسته ای با غنای سطح پایین را جایگزین مواد با غنای سطح بالا کنیم و دستورالعمل ها (guideline ) در این رابطه الزام آور شوند. این خوب است اما نه اینکه برای برخی الزام آور شود و برای برخی نه.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: رژیم صهیونیستی حدود 400 کلاهک هسته ای دارد. این‌که آنها اذعان نمی کنند دلیل بر این نیست که وجود ندارد. جمهوری اسلامی با این استانداردهای دوگانه مشکل دارد. ما در دنیا درگیر این مسئله هستیم که عده ای تلاش می کنند جا بیندازند که کشوری حقی دارد، ما هم حقی داریم اما حق او بیشتر است. یا از ما می خواهند فعلاً حق مان را اعمال نکنیم. جمهوری اسلامی با این مسئله مشکل دارد.

وی گفت: نحوه سازوکار صندوق امنیت هسته ای و مسائلی مثل آموزش ها و امنیت هسته ای آژانس بین المللی انرژی اتمی ایرادهایی دارد که باید برطرف شود. مادامی که موضوعات سیاسی نباشند و به صورت فنی و جهانشمول دیده شوند، خیلی از مسائل و مشکلات می تواند برای همه حل شود. عقلا و دانشمندان خطرات عمده جهانی مثل تغییرات آب و هوایی را می بینند و تذکر می دهند و قواعدی را ارائه می کنند که مقداری شرایط را بهتر می کند. در این میان ابرقدرتی مثل آمریکا تعهدات خود را در این زمینه ها نادیده می گیرد. روز چهارشنبه ساعت 14:30 پنج کشور برای ما جلسه اضطراری شورای حکام را برگزار می کنند. چرا این جلسه برگزار می شود؟ جلسه اضطراری شورای حکام یعنی وجود خطری جهانی و مشکلی که بوجود آمده است.

وی افزود: ایران از سقف 300 کیلو اورانیوم غنی شده و از غنای 3.67 عبور کرده است. هیچ نقض پادمانی و پروتکل الحاقی اتفاق نیفتاده است. جالب است همین کشوری که فراخوان داده است و اعلام کرده این تعهد برجامی ایران انجام نمی شود، خودش از برجام بیرون آمده و آن را نقض کرده است. این جوک سیاسی است.

کمالوندی با بیان این‌که «خوشبختانه جامعه ایران یک جامعه پخته است و خوب مسائل بین المللی را می فهمد»، گفت: این پیام را به آژانس برسانید که حرف های جمهوری اسلامی ایران در چارچوب خیرخواهانه است. حرفی اضافه بر حقوقمان نمی زنیم. وقتی در غنی سازی بالای 67/3 می رویم، نتانیاهو می گوید اینها دنبال بمب هستند. یا 300 کیلو اورانیوم غنی شده 310 کیلو می شود می گویند به بمب نزدیکتر شده اند. متاسفانه این فضای سیاسی بین المللی است.

وی اضافه کرد: خوشبختانه در جلسه شورای حکام همان طور که پیش بینی می شد که اتفاق خاصی نیافتاد. در شورای حکام مسائل پادمانی و پروتکلی باید بررسی شود. جمهوری اسلامی ایران نه پادمان و نه پروتکل را نقض نکرده است. تعهد برجامی هم داوطلبانه است. رابطه ما با طرف های برجامی مکانیزم خاص خودش را دارد و در این مکانیزم رسیدگی می شود.

وی تاکید کرد: امنیت موضوعی پیوسته و جدانشدنی است که همه باید درگیر آن باشند و مدیریت کلان داشته باشد. مدیریت کلان امنیت هسته ای قانوناً بر عهده سازمان انرژی اتمی ایران است. هر چند این اختلاف نظر وجود دارد که مثلاً در حادثه هسته ای چه کسی مسئول اصلی باید باشد. تجربیات زیادی در دنیا وجود دارد که می تواند برای ما راهنمای خوبی باشد. به عنوان مثال در اسپانیا دیدم کارهای زیادی در حوزه ایمنی و امنیت هسته ای انجام می دهند. طبیعی است که از آنها بیاموزیم. همانطور که حضور دوستانی از آژانس با کوله باری از تجربه در این کارگاه مغتنم است.

وی افزود: سوخت 20 درصد را به ما ندادند، آن را تولید کردیم. از این بالاتر که نیست. اگر سوخت 20 درصد را تولید نمی کردیم، چه اتفاقی برای مردم می افتاد. یک میلیون بیمار داریم که نمی توانیم نسبت به آنها بی تفاوت باشیم.

 

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: کمالوندی انرژی هسته ای سازمان انرژی اتمی سلاح هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۶۸۳۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترسیم نظم نوین منطقه در اجلاس امنیتی سن‌پترزبورگ

در روزهای اخیر علی اکبر احمدیان دبیر شورای عالی امنیت ملی، بنابر دعوت نیکولای پاتروشف دبیر شورای امنیت ملی فدراسیون روسیه، در رأس یک هیات بلندپایه‌ امنیتی برای شرکت در دوازدهمین "نشست بین‌المللی مقامات عالیرتبه مسئول در امور امنیتی" و "نشست دبیران شوراهای امنیت ملی کشورهای عضو بریکس” عازم شهر سن‌پترزبورگ روسیه شده است.
شرکت در این اجلاس مهم از جانب جمهوری اسلامی ایران به لحاظ روند تحولات منطقه‌ای به خصوص بعد از عملیات وعده صادق اهمیت بالایی دارد.
ایران در روند شکل‌گیری نظم نوین منطقه، می‌کوشد با همکاری سایر کشورها با روند تروریسم، به ویژه تروریسم دولتی اسرائیل مقابله کند.
ایران و روسیه در ماه‌های اخیر هردو قربانی تروریسم بوده‌اند و بنابراین اجلاس امنیتی سن پطرزبورگ نسبت به اجلاس امنیتی مونیخ که شرکت‌کنندگان در آن عمدتا حامی تروریسم هستند، حائز اهمیت است.
در این اجلاس ۱۱۰ کشور از  پنج قاره جهان که نشان از اهمیت این اجلاس و توجه به رویکردهای تازه امنیتی برپایه همکاری دارد. مذاکرات دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان با مقامات دیگر کشورها در حاشیه این اجلاس که بصورت دوجانبه با مقامات برخی از کشورها از جمله هند، برزیل، سوریه، عراق و سایر کشورها انجام شد، نمونه‌ای از همین تعاملات محسوب می‌شود.
این اجلاس امنیتی درحالی برگزار می‌شود که منطقه در آتش جنگ‌افروزی صهیونیستها می‌سوزد و نیاز به اتحاد جهانی برای مقابله با این جنگ‌طلبی دارد. شرایط جدید منطقه به‌ویژه بعد از عملیات وعده صادق، نگاه‌ها را به ایران دوخته که چگونه تحولات تازه را مدیریت می‌کند.
به این ترتیب، حضور ایران در اجلاس امنیتی سن‌پترزبورگ را باید اتفاقی مهم در چارچوب نظم نوین منطقه‌ای و جهانی توصیف کرد و یادداشتهای تفاهم امنیتی حاشیه آن را به مثابه شکل دهنده آینده به بررسی نشست.

دیگر خبرها

  • ایمنی بالای خودروهای دوگانه‌سوز با سوخت CNG با وجود تخریب‌های مافیای بنزین
  • استانداردهای دوگانه پارلمان اروپا در قبال تحولات منطقه
  • ترسیم نظم نوین منطقه در اجلاس امنیتی سن‌پترزبورگ
  • واکنش آمریکا به گزارش اخیر گروسی درباره ایران
  • آمریکا: برای عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای تلاش می‌کنیم
  • تلاش آمریکا برای عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای
  • سلاح اتمی؛ جزو برنامه ریزی امنیتی و دفاعی ایران است؟ /تمام «نه»های رهبر انقلاب به سلاح هسته ای +اینفو
  • آمریکا: با آژانس اتمی برای شفافیت بیشتر فعالیت‌های هسته‌ای ایران همکاری داریم
  • ترکیه: آمریکا درباره حقوق بشر به استانداردهای دوگانه مبتلاست
  • توضیحات کریمی قدوسی درباره توئیت جنجالی خود برای ساخت بمب اتمی در طول یک هفته