Web Analytics Made Easy - Statcounter

سعدالله زارعی کارشناس مسائل بین‌الملل در گفت و گو با فارس، با اشاره به اقدامات اخیر اروپا در حوزه برجام و اینستکس، اظهار کرد: اروپایی ها موظف بودند که بر اساس توافق برجام که نزدیک به سه سال پیش به امضای کشورهای ایران و 1+5 رسید، روابط تجاری اقتصادی ایران را عادی سازی کنند، به شکلی که ما بتوانیم همچون گذشته نفت مان را بفروشیم و از درآمدهای نفتی بهره مند باشیم و حتی به گونه ای تنظیم کنیم که ترتیبات فروش و خرید نفت و انتقال پول و امثال اینها در چارچوب طبیعی قرار داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد:‌ در این میان اروپایی ها به جای تعهدات شان از فرمولی صحبت کردند که این فرمول تا کنون نتوانسته کمکی به اجرای برجام کند. اروپاییان خود به خود موظف بودند تا روابط بین بانکی ایران و کشورهای اروپایی را عادی سازی کنند و بدهی هایی که در حوزه نفتی به ایران دارند را بپردازند.

این کارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به زمان خروج آمریکا از برجام گفت: زمانی که ترامپ اردیبهشت سال گذشته از برحام خارج شد، آنها نه تنها متعهد بودند که کارهای خودشان را در  حوزه بانکی و نفتی در مقابل ایران انجام دهند، بلکه تعهد جدیدی را ایجاد کردند مبنی بر اینکه خلأ خارج شدن آمریکا را اروپایی ها پر می کنند، به همین جهت از ما زمان خواستند و ما بیش از یکسال به آنها زمان دادیم تا اینها شرایط بانکی و نفتی را در ارتباط با ایران تسهیل و روان کنند و در نهایت این کار را نکردند و عملا از اینستکس حرف زدند که هیچ ارتباطی به برجام نداشت و خود آن طرح هم پر از ابهام بود.

وی به بخش هایی از اینستکس اشاره کرد و گفت: اینستکس اکثر نیازهای ایران را تأمین نمی کند؛ چراکه وابسته به تعداد بسیاری از شروط است. این طرح به دارو و غذایی محدود شده که مورد تأیید اینستکس باشد.

زارعی اظهار کرد: در طرح اینستکس، ایران را واردار می کنند تا تمام درآمدهای نفتی خود را که در دنیا بدست می آورد را به شماره حساب خاصی در بانک اروپایی واریز کند و در اختیار اروپایی ها باشد تا از این درآمدهای ایرانی در اندازه ای که اروپاییان می خواهند، برای دارو و غذا هزینه شود.

وی اینستکس را برجام جداگانه ای دانست و تصریح کرد: در اینستکس تعهدات سنگینی متوجه ایران می شود و از آن طرف اروپاییان هیچ هزینه ای را نمی پردازند. اروپاییان قصد داشتند تا ما پول نفت مان را در بانک اروپایی قرار دهیم و این پول در آن جا بلوکه شود و اروپاییان از مواهب پول بلوکه ما استفاده کنند و ماهم هیچ اختیاری روی پول مان نداشته باشیم و در نهایت آنها از این به عنوان یک اهرم علیه ما استفاده کنند.

این کارشناس مسائل بین‌الملل تصریح کرد: اگر قلب اینستکس را بشکافیم متوجه می شویم که این طرح ایجاد یک تحریم، محدودیت و حکمرانی جدیدی بر اقتصاد ایران است.

وی با اشاره به تصور برخی از کارشناسان مبنی بر اینکه اروپاییان به دلیل وابستگی به آمریکا، از اجرای طرح اینستکس جا زدند، افزود: گمان می کنم عده ای از داخل جامعه به اروپاییان کمک می دهند تا اروپا زیر سوال نرود، یعنی از اروپا دفاع می کند. سوال ما این است که آیا روزی که انگلیسی ها،‌ فرانسوی ها و آلمانی ها زیر برگه برجام را امضا می کردند، از میزان اختیارات و توانایی شان آگاهی نداشتند و امروز اروپا متوجه شده است که نمی تواند مقابل آمریکا بایستد؟ و یا روزی که برجام نوشته می شد، اروپایی ها از میزان توانایی ها و استقلال شان آگاهی نداشتند؟

زارعی اظهار کرد: مسلما اروپا طی یکسال گذشته از بلوک مستقل به بلوک وابسته تبدیل نشده است.به هرحال اروپایی ها بایستی پاسخگو باشند. دیپلمات ما باید از آنها سوال کند که اگر توانایی ندارند، چرا تعهد داده اند و در چرخه مذاکرات شرکت کرده اند. ما بر این تصور بودیم که اروپاییان مستقل و توانمند هستند، اگر این موضوع صحت ندارد، آنها اعلام کنند و ما هم امضای اروپایی ها را پس گرفته بدانیم.

وی بیان کرد:‌ این موضوع مبنی بر اینکه اروپایی ها از آمریکا می ترسد، حرف منطقی نیست و برخی از افراد به اروپا کمک می کنند و این جمله را در دهان اروپاییان می گذارند. برخی ها باید بپذیرند که این بلوک اروپا دارای چه خلل ها و چه ضعف های درشتی در حوزه قانونی و اخلاقی دارد.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۶۹۵۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضربه احتمالی لورکوزن به برنامه‌‌های اروپایی بارسلونا

باشگاه بارسلونا باید امیدوار باشد قهرمان جدید بوندس‌لیگا، از رسیدن به فینال رقابت‌های لیگ اروپا باز بماند. - اخبار ورزشی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، بارسلونا اگرچه در این فصل لالیگا دست از قهرمانی شسته، اما یکی از مهمترین اهدافش را که کسب سهمیه لیگ قهرمانان بوده، محقق کرده است. با این وجود برنامه‌های تیم ژاوی هرناندس برای حضور در فصل آینده لیگ قهرمانان ممکن است دستخوش تغییراتی شود که دیگر به خودش و جایگاهی که در پایان فصل در جدول لالیگا خواهد داشت، وابسته نیست.

افزایش تعداد تیم‌ها در نسخه جدید لیگ قهرمانان اروپا از 26 به 32 تیم، سبب ایجاد تغییراتی در شیوه چیدمان تیم‌ها در مرحله گروهی شده است که براساس آن در حال حاضر بارسلونا در گلدان یک یعنی جزو سرگروه‌ها قرار دارد، اما ماندن کاتالان‌ها در این جایگاه قطعی نیست و نتایج بازی‌های باقیمانده از رقابت‌های اروپایی فصل جاری می‌تواند آن را تغییر دهد.

پیروزی بارسلونا برابر والنسیا با هت‌تریک لواندوفسکی

 

مهمترین و احتمالاً بدترین اتفاقی که ممکن است برای شاگردان ژاوی هرناندس رخ دهد، قهرمانی بایرلورکوزن در رقابت‌های لیگ اروپای فصل جاری است، اما نه فقط قهرمانی بلکه نباختن این تیم در 90 دقیقه معمول فینال لیگ اروپا نیز به ضرر بارسلونا تمام می‌شود. قهرمان جدید بوندس‌لیگا که در بازی رفت مرحله نیمه نهایی لیگ اروپا رم را در ایتالیا با نتیجه 2 بر صفر شکست داد، در صورت یکسره کردن نماینده سری A در بازی برگشت و صعود به فینال، در رده‌بندی باشگاهی یوفا در فصل 24-2023 با بارسلونا برابر خواهد شد.

از این رو پیروزی یا حتی تساوی در 90 دقیقه فینال لیگ اروپا امتیازات، نماینده آلمان را افزایش می‌دهد و موجب سبقت گرفتن آن از بارسلونا و جابه‌جایی آن از جمع سرگروه‌ها به گلدان تیم‌های دوم خواهد شد که این اتفاق به طور بالقوه قرعه‌ای دشوارتر را پیش روی ژاوی و مردانش قرار خواهد داد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ایجاد یک اتحادیه دفاعی هدفی دور از دسترس در اتحادیه اروپا
  • دهه ۹۰؛ دهه‌ی «رکود، عبرت، تجربه»
  • مزه دورکاری در اقتصاد آمریکا
  • وضعیت سهمیه‌های اروپایی لیگ برتر؛ منچستریونایتد و چلسی چه سرنوشتی دارند؟
  • لبه تیغ
  • جیب‌بُرترین شهر و کشور اروپایی
  • اتحادیه اروپا تحقیقات جدیدی را در مورد سیاست‌های انتخاباتی متا آغاز خواهد کرد
  • ضربه احتمالی لورکوزن به برنامه‌‌های اروپایی بارسلونا
  • سرمایه‌گذاری در ۱۰۰ شرکت بورسی ایران هیچ ریسکی ندارد | بزرگ‌ترین بازار بورس ناشناخته جهان مربوط به ایران است
  • رده‌بندی جدید لیگ‌های اروپایی؛ سری آ پس از 17 سال در بین دو لیگ برتر اروپا!