Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-01@16:06:39 GMT

تأمین اجتماعی و اقتصاد مقاومتی

تاریخ انتشار: ۲۱ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۳۷۱۲۷۲

تأمین اجتماعی و اقتصاد مقاومتی

سازمان تأمین اجتماعی با پوشش بیمه‌ای بیش از ۴۲ میلیون نفر از جمعیت ۸۰ میلیونی کشور، برگترین سازمان بیمه‌گر اجتماعی و اقتصادی بوده و بی‌شک این سازمان در اقتصاد مقاومتی نقش مهم و اساسی دارد، البته اگرچه اقتصاد مقاومتی الگویی جدید است که از نیمه دوم دهه ۸۰ از سوی مقام معظم رهبری و به منظور خود اتکایی و توجه به منابع و ظرفیت‌های داخلی با هدف مصونیت کشور در برابر تحریم‌های خارجی مطرح شده است، لیکن این تدبیر رهبری ریشه در اعتقادات دینی و آیات قرآنی نیز دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خداوند در آیه ۶۰ سوره انفال فرموده است «وَأَعِدّوا لَهُم مَا استَطَعتُم مِن قُوَّةٍ وَمِن رِباطِ الخَيلِ تُرهِبونَ بِهِ عَدُوَّ اللَّهِ وَعَدُوَّكُم وَآخَرينَ مِن دونِهِم: و شما در مقام مبارزه با آن‌ها خود را مهیا کنید و تا حدی که می‌توانید از آذوقه، آلات جنگی و اسبان سواری برای تهدید دشمنان خدا و دشمنان خودتان فراهم سازید». بر این اساس و در این برهه از زمان و شرایط حساس، ضرورت دارد نقات قوت و ضعف کشور شناسایی شود تا با تقویت و توسعه نقاط قوت و همچنین بر طرف کردن نقاط ضعف، فشار دشمنان بی‌اثر یا حداقل کم‌اثر شود و چاره کار و تنها نسخه شفابخش برای این کار تحقق اقتصاد مقاومتی است.

زیرا اقتصاد مقاومتی خود اتکا، اعتقاد و اعتماد به امکانات داخل و قطع وابستگی به خارج و یا حداقل کاهش وابستگی‌هاست. اگرچه قطع رابطه با دنیا هدف و مقصود هیچ یک از مسئولان نظام نیست و تعامل با دنیا راهبردی استراتژیک در جمهوری اسلامی است، اما به منظور ایمن نگاهداشتن کشور از تهدیدها و تحریم‌ها و جلوگیری از خطرات و بروز مشکلات و اشتغال‌زایی و بهبود وضعیت معیشتی و امنیت اجتماعی مردم، تکیه بر منابع داخلی امری ضروری و الزامی است؛ چرا که با استفاده از پتانسیل و ظرفیت‌های داخلی و کاهش وابستگی‌ها، بخش تولید و اشتغال در کشور رونق می‌یابد و با شکوفاشدن بخش تولید، اعم از صنعت، کشاورزی، دامداری و ارتقای سطح کمی و کیفی خدمات، کشور به سمت خوداتکایی و عدم نیاز به خارج رهنمون می‌شود و از به خطرافتادن تأمین  مایحتاج مردم و گرو گرفتن کشور، از سوی دشمنان جلوگیری به‌عمل می‌آید.

با استفاده از پتانسیل و ظرفیت‌های داخلی و کاهش وابستگی‌ها، بخش تولید و اشتغال در کشور رونق می‌یابد و با شکوفاشدن بخش تولید، اعم از صنعت، کشاورزی، دامداری و ارتقای سطح کمی و کیفی خدمات، کشور به سمت خوداتکایی و عدم نیاز به خارج رهنمون می‌شود

پرواضح است، هدف از اقتصاد مقاومتی، به هیچ وجه مصرف نکردن و یا کم مصرف کردن و یا ایجاد محدودیت برای مردم نیست، بلکه برعکس رفاه مردم و رونق کشور مد نظر است که با رونق تولید، اشتغال و ریشه‌کن شدن بیکاری و فقر، رفاه و امنیت اجتماعی جامعه محقق می‌شود و برای رسیدن به این مهم می‌بایست توانایی و انعطاف لازم در حوزه اقتصادی کشور وجود داشته باشد.  

دست‌یابی به چنین موقعیت و موفقیتی‌، بی‌شک توجه به ظرفیت‌ها‌ی داخلی و باور به داشته‌ها و توانمندی‌های داخلی را می‌طلبد و سازمان تأمین اجتماعی نیز با جمعیت بالای ۴۰ میلیون نفر بیمه شده تحت پوشش و مالکیت حدود ۱۰ درصد از سرمایه‌های بازار یکی از بازیگران مهم در تحقق اقتصاد مقاومتی است که می‌تواند با توسعه خدمات و ارتقای بهره‌وری و افزایش سرمایه‌گذاری و تأمین نیازهای بیمه‌شدگان، ایجاد و توسعه رفاه و رضایتمندی آنان و تلاش و اهتمام جدی در حوزه درمان با هدف افزایش کارایی و کاهش هزینه‌ها و همچنین استفاده از تجهیزات و محصولات داخلی نقش اساسی ایفا کرده و گام‌های مهم و مؤثری بردارد و بازیگری مهم، بزرگ و بازویی قوی و توانمند در کنار دولت بوده و کشور را در رسیدن به اقتصاد مقاومتی به دلایلی که در ذیل  ذکر خواهد شد،  کمک کند.

نقش سازمان تأمین اجتماعی در تحقق اقتصاد مقاومتی

نقش سازمان تأمین اجتماعی در بخش اقتصاد و کمک به تحقق اقتصاد مقاومتی به دو دلیل حائز اهمیت  است؛ یکی به دلیل ضریب نفوذ سازمان تأمین اجتماعی در بین اقشار مردم و دیگری سبقه و پیشینه فعالیت سازمان تأمین اجتماعی. البته پیشینه تأمین اجتماعی به قرن‌ها قبل و به صدر اسلام باز‌می‌گردد. امام علی(ع) خطاب به مالک اشتر می‌فرمایند «رسیدگی به حال یتیمان و از کار افتادگان و زمین‌گیران را به عهده‌بگیر که دست پیش کسی دراز نکنند»، از این رو توجه به مقوله اقتصاد و وضعیت معیشتی افراد جامعه مؤکداً مورد تأکید و سفارش دین اسلام  است و انسان در زندگی اجتماعی نیازمند همکاری، همبستگی و تعامل با دیگران است و هیچ‌کس نمی‌تواند به‌صورت فردی و جدا از اجتماع زندگی کند و خوشبختی، رشد و ترقی هر اجتماعی تا حد زیادی نیز بستگی به میزان این همکاری و تعامل دارد.

نقش مدیران سازمان تأمین اجتماعی در تحقق اقتصاد مقاومتی با توجه به سرمایه‌گذاری و مشارکت این سازمان در فعالیت‌های اقتصادی، بازرگانی، خدماتی و درمانی، نقشی کلیدی و غیر قابل انکاری است

جامعه‌ای که در آن تأمین اجتماعی رشد کند؛ جامعه‌ای مدنی و انسان‌محور است و انسان‌های خلاق، توانمند و کارآمد وارد کار شده و امور را به‌دست می‌گیرند و با رونق تولید و اشتغال، آسیب‌های اجتماعی کاهش می‌یابد و امنیت اقتصادی و اجتماعی ایجاد می‌شود و به عبارت دیگر ایجاد امنیت اجتماعی در گرو امنیت اقتصادی است و بدون امنیت اقتصادی، امنیت اجتماعی حاصل نمی‌شود و برای رسیدن به این امر مهم بنا به فرمایش مقام معظم رهبری، چاره‌ای جز توجه به اقتصاد مقاومتی متصور نیست.  

موفقیت در این عرصه به سیاست‌ها، تصمیمات، نگاه و باور مدیران به منابع و ظرفیت‌های داخلی بستگی دارد، چرا که اقتصاد مقاومتی اقتصادی درو‌ن‌زا و داخلی است که از دل ظرفیت‌های داخلی و توانمندی افراد جامعه می‌جوشد و بی‌شک برای موفقیت در این عرصه، اعتقاد و اعتماد مدیران به اقتصاد مقاومتی و حمایت آنان از کارآفرینان داخلی امری لازم و ضروری‌ است و نقش مدیران سازمان تأمین اجتماعی در تحقق اقتصاد مقاومتی با توجه به سرمایه‌گذاری و مشارکت این سازمان در فعالیت‌های اقتصادی، بازرگانی، خدماتی و درمانی، نقشی کلیدی و غیر قابل انکاری است.

به قلم حسین عبدالعزیزی

انتهای پیام

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۷۱۲۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اتمام پروژه‌های عمرانی اولویت‌ سازمان تأمین‌اجتماعی در سال جاری

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، میرهاشم موسوی؛ مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی در دور جدید بازدید میدانی از وضعیت پروژه‌های عمرانی سازمان تأمین اجتماعی در سال ۱۴۰۳، به همراه جمعی از معاونین و مدیران این سازمان ضمن بازدید از پروژه احداث بیمارستان جدید شهید فیاض‌بخش تهران، در جلسه‌ای مشترک با عوامل اجرایی این پروژه، بر ضرورت اتمام آن در کوتاه‌ترین زمان ممکن و بهره‌برداری از این مرکز درمانی جهت ارائه خدمت به بیمه‌شدگان تأکید کرد و گفت: امانت‌داری شقوق مختلف دارد که یکی از آنها همین مسئولیت‌پذیری نسبت به اموالی است که در اختیار ما قرار داده شده و از این باب وظیفه داریم پروژه‌های عمرانی خصوصاً در حوزه درمان را که برخی از آنها مثل همین پروژه بیمارستان شهید فیاض‌بخش از دوره‌های قبل نیمه‌تمام باقی مانده؛ در سریع‌ترین زمان ممکن به اتمام برسانیم.

موسوی در جریان این بازدید در نشستی با حضور مدیرکل درمان تأمین‌اجتماعی استان تهران، رئیس بیمارستان شهید فیاض‌بخش تهران و عوامل اجرایی پروژه احداث ساختمان جدید این بیمارستان، ضمن تقدیر از زحمات دست‌اندرکاران این پروژه، خواستار تکمیل و بهره‌برداری از آن در کوتاه‌ترین زمان ممکن شد و اظهار داشت: سال ۱۴۰۳ در هدف‌گذاری سازمان تأمین‌اجتماعی، سالی است که همه پروژه‌های عمرانی حوزه درمانی ما باید به اتمام برسد و این از اولویت‌های قطعی سازمان تأمین‌اجتماعی در سال جدید است.

وی در مورد وضعیت احداث پروژه بیمارستان فیاض‌بخش افزود: این پروژه به مراحل پایانی رسیده و به‌زودی آماده ارائه خدمت به ملت شریف ایران خصوصاً بیمه‌شدگان سازمان تأمین‌اجتماعی خواهد بود؛ هرچند انتظار می‌رفت برخی از پروژه‌ها در زمان کوتاه‌تری به اتمام برسند. اما به هر حال طی ماه‌های آینده پروژه بیمارستان جدید فیاض‌بخش با همت شما عزیزان به اتمام رسیده و تجهیز خواهد شد تا بیمه‌شدگان عزیز بتوانند از خدمات گسترده و به‌روز این مرکز بزرگ درمانی استفاده کنند.

مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی گفت: ان‌شاءالله ظرف کوتاه‌ترین زمان ممکن فرآیند تکمیل و بهره‌برداری شامل آخرین اقدامات ساختمانی، تجهیز بیمارستان و استقرار نیروی انسانی بخش‌های مختلف انجام خواهد شد و ظرفیت خدمت‌رسانی یکی از بزرگترین مراکز درمانی سازمان تأمین‌اجتماعی در اختیار بیمه‌شدگان عزیز قرار خواهد گرفت. این وظیفه ما است که در فرآیند انجام پروژه‌های عمرانی حق مردم را رعایت کنیم و امانت‌دار خوبی برای آنها باشیم؛ چه این اموال، امانت مردم در دست ما است و در دنیا و آخرت باید نسبت به این امانت پاسخگو باشیم.

بر اساس این گزارش، در جریان این بازدید، عوامل اجرایی پروژه احداث بیمارستان ۵۵۰ تخت‌خوابی شهید فیاض‌بخش تهران، ضمن ارائه گزارش‌هایی درباره بخش‌های مختلف این پروژه از جمله روند تأمین زیرساخت‌ها و تجهیزات پزشکی و تامین نیروی انسانی مورد نیاز این مرکز درمانی، از پیشرفت این پروژه خبر داده و نسبت به تکمیل آن ظرف ماه‌های آینده ابراز امیدواری کردند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نام‌نویسی افراد تحت تکفل بیمه‌شدگان تامین اجتماعی «غیرحضوری» شد
  • اعطای نشان ملی به شرکت آرد هشترود 
  • اعطای نشان ملی اقتصاد مقاومتی به " شرکت آرد هشترود "
  • زراعت چوب نمونه اقتصاد مقاومتی است
  • سی سخت میزبان المپیاد کوهنوردی سازمان تامین اجتماعی کشور
  • بازنشستگی ۵۵۲ مددجوی کمیته امداد بوشهر با پرداخت ۱۰ سال بیمه
  • با سفارش نمی‌توان مأموریت مبارزه با فساد را دنبال کرد
  • خبر جدید سازمان تامین اجتماعی درباره افزایش مستمری بازنشستگان/ حقوق‌ها قرار است چه تغییری کند؟
  • اتمام پروژه‌های عمرانی اولویت‌ سازمان تأمین‌اجتماعی در سال جاری
  • اقتصاد مقاومتی با اتکا به تولید داخل محقق می‌شود