Web Analytics Made Easy - Statcounter

سید‌امیرمسعود شهرام‌نیا، عضو هیئت علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه اصفهان، در گفت‌و‌گو با ایکنا از اصفهان، در خصوص توسعه فرهنگی اظهار کرد: توسعه وجوه مختلفی دارد که یک بعد آن توسعه اقتصادی است و معمولا متداول‌ترین بعد توسعه قلمداد می‌شود. ابعاد دیگر توسعه می‌تواند توسعه سیاسی، اجتماعی، یا فرهنگی باشد. البته در توسعه همه جانبه، همه وجوه توسعه مورد توجه قرار می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: توسعه فرهنگی نازل به دو نگاه است؛ یکی بحث فرهنگ به عنوان بستر زمینه‌ساز توسعه در سایر وجوه، یعنی تا وقتی فرهنگ توسعه نباشد، توسعه سیاسی یا اقتصادی اتفاق نخواهد افتاد. در واقع مردم باید آمادگی و تمایل به توسعه یافتن را داشته باشند.
این عضو هیئت علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه اصفهان افزود:  بحث دیگر، توسعه شاخص‌های فرهنگی است، یعنی همانطور که در اقتصاد شاخص‌های مختلف اقتصادی مانند تولید ناخالص ملی داریم که معیار و ملاک توسعه اقتصادی هستند، در فرهنگ هم شاخصه‌های متعددی وجود دارد، شاخصه‌هایی مانند تولید محصول فرهنگی.
شهرام‌نیا خاطرنشان کرد: محصولات فرهنگی انواع مختلفی دارد، تولید کتاب، فیلم و یا موسیقی و از طرفی میزان مصرف کالاهای فرهنگی نیز از شاخصه‌های توسعه فرهنگی است. در واقع ملتی که کالای فرهنگی بیشتری مصرف می‌کند توسعه یافته‌تر از ملتی است که کالای فرهنگی کمتری مصرف می‌کند. گاهی نیز بحث مفاهیم فرهنگی معنوی نیز نظیر مباحث اخلاقی مطرح می‌شود.
وی گفت: در مجموع توسعه فرهنگی در هر دو وجه امروزه به شدت مورد توجه قرار گرفته و سازمان‌های مهمی مانند سازمان ملل و یونسکو که روی توسعه انسانی تاکید زیادی دارند، توسعه فرهنگی را لازمه آن می‌دانند. در واقع جامعه‌ای می‌تواند به سعادت و پیشرفت انسان کمک کند که در توسعه فرهنگی قدم‌های محکمی برداشته باشد.
شهرام‌نیا در خصوص جامعه ایران تصریح کرد: ما جامعه‌ای دین‌محور هستیم و در بحث توسعه فرهنگی، به رشد و ارتقای شاخص‌های دینی و اخلاقی توجه ویژه داریم.
وی با بیان اینکه توسعه یک مسئله نسبی است و هیچ کشوری نمی‌تواند بگوید ما توسعه یافته هستیم، تاکید کرد: هر جامعه باید با خودش سنجیده شود و توجه کند که چقدر در مسیر توسعه ثابت قدم و راسخ گام برمی‌دارد.
این عضو هیئت علمی علوم سیاسی دانشگاه اصفهان اضافه کرد: در کشور ما نیز این توسعه به صورت تدریجی در همه وجوه وجود داشته و دارد، اما اینکه آیا توجه به سرعت پیشرفت شاخص‌های فرهنگی به تناسب شاخص‌های اقتصادی و سیاسی بوده یا نه، مورد تشکیک است. به علاوه، ما در مسیر توسعه فرهنگی با مشکلات و چالش‌هایی جدی مواجه هستیم.
وی در ادامه گفت: شکاف‌های مختلف فرهنگی در مسیر توسعه آسیب ایجاد می‌کند، شکافی مانند مذهب- سکولاریسم که در واقع تعارض دو نوع گرایش سکولاریسم و مذهبی با هم است و مسیر توسعه را با اخلال مواجه می‌کند. شکاف دیگر شکاف نسلی است که به نوعی از شکاف اول تاثیر می‌پذیرد، در واقع خواست‌ها و نیازهای جوانان با افراد مسن در حوزه فرهنگ تفاوت بسیار زیادی دارد.
شهرام‌نیا خاطرنشان کرد: از طرف دیگر نگرش مذهبی در جامعه ما باعث شده است که تکثرهای مذهبی گاهی اختلافاتی را میان خودشان داشته باشند. به علاوه بحث سنت و مدرنیسم هم در توسعه فرهنگی تاثیرگذار است.
وی گفت: به نظر می‌رسد ایران به آرامی در حال حرکت در مسیر توسعه است، ولی این چالش‌ها گاهی ضربه‌های بزرگی بر این حرکت وارد کرده، یعنی بلاخره مسیر توسعه ما به چه سمتی است؟ آیا یک توسعه سکولار است یا یک توسعه دینی؟ ما چگونه می‌خواهیم این شکاف را ترمیم کنیم؟
این عضو هیئت علمی علوم سیاسی دانشگاه اصفهان ادامه داد: دین به دو طریق بر توسعه تاثیر می‌گذارد که یکی بسترسازی برای توسعه است. ما در آموزه‌های دینی‌مان مفاهیمی داریم که به توسعه به صورت مطلق کمک زیادی می‌کند، مثلا در بسیاری از آیات و رویات روی مفهوم کار و پرداخت دستمزد به ازای کار یا ارزش داشتن تلاش و برنامه ریزی که همگی مبانی توسعه هستند، تاکید فراوانی شده است.
شهرام‌نیا افزود: فرهنگ جامعه ما پیوند عمیقی با ارزش‌های دینی دارد و طبیعتا برنامه توسعه باید به گونه‌ای باشد که این ارزش‌ها را محترم شمرده و با آن سازگاری داشته باشد و این سازگاری باید به گونه‌ای باشد که به چالش‌هایی مانند چالش دین- سکولاریسم یا سنت- مدرنیته پاسخ دهد.
وی در پایان گفت: دین از هر دو جهت می‌تواند کمک‌کننده و راه‌گشا باشد، ولی نوع برداشت دینی ما باید به گونه‌ای باشد که به نیازهای زمانه پاسخ دهیم و برای آنها راهکار داشته باشیم.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری بین المللی قرآن ایکنا اصفهان توسعه فرهنگی کالاهای فرهنگی توسعه انسانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۷۱۶۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رتبه اول اصفهان در میزان جاده‌های دو بانده/ جذب قیر منوط به عملکرد بافت فرسوده است

مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان با بیان اینکه جذب قیر در شهرستان‌ها منوط به عملکرد بافت فرسوده است، گفت: استان اصفهان از نظر میزان جاده‌های دو بانده رتبه اول یا دوم را دارد با این حال اکثر راه‌های استان دچار فرسودگی شده اند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، علیرضا قاری‌قرآن امروز _پنجشنبه سیزدهم اردیبهشت _ در همایش رؤسای شوراهای اسلامی استان اصفهان با بیان اینکه مباحث مربوط به شهرها در فرمانداری‌ها به صورت به روز وجود دارد، اظهار کرد: مباحث شهرداری‌ها مداوم و پیوسته است و ممکن است بسیاری از بحث‌ها به خصوص در حوزه واگذاری زمین از گذشته مانده باشد با این حال مباحث حوزه راه و شهرسازی پیوسته و طولانی است.

وی افزود: در گذشته و در بدنه شهرداری‌ها واگذاری‌هایی از اراضی انجام شده که امروز حق و حقوق دولت و انفال را دچار مشکل کرده است.

مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان با اشاره به واگذاری‌های اراضی در حوزه شهری تصریح کرد: با توجه به قانونی که در کمیسیون ماده ۵ وجود دارد، چنین واگذاری‌هایی خارج از اعضای رسمی و به جز در تهران قابل تفویض نیست.

وی با اشاره به جلسات سال گذشته و برگزاری کمیسیون‌های مربوطه به صورت هفتگی تصریح کرد: با این اقدامات انتهای سال گذشته هیچ شهری را نداشتیم که کمیسیون ماده ۵ مربوط به آن در پشت دبیرخانه مانده باشد.

قاری‌قرآن با بیان اینکه طرح هادی در شهرهای کوچک کار می‌شود، گفت: قانون‌گذار صراحتاً گفته است شهرهایی که یک بار طرح جامع شامل حالشان شود، دیگر مجاز به اجرای طرح هادی نشوند تا شهرهای کوچک در پروسه طرح جامع گرفتار نباشند که معمولاً شهرهای کمتر از ۲۵ هزار نفر را تحت قالب طرح هادی می‌بریم.

وی تاکید کرد: قرار شد در شورای برنامه‌ریزی استان شهرهایی که طرح هادی برای آن‌ها قابل اجرا است را در مسیر طرح هادی جلو ببرند و در یک بسته گزارش مربوطه به تهران ارسال شود؛ با این حال مسیر طرح تفصیلی نیز باز است و امروز همه طرح‌های تفصیلی در شهرداری‌ها با حضور همه ارکان شهرداری‌ها مصوب می‌شود.

مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان ادامه داد: وقتی شهرداری کارفرما باشد، باید مشاورانی هم که انتخاب می‌شوند، طرف قرار داد شهرداری‌ها شوند؛ قراردادها را راه و شهرسازی منعقد می‌کند، اما اینکه تیم مشاور حتماً در شهر و شهرداری مستقر باشد جز ضروریات است.

وی با بیان اینکه کمیسیون ماده ۵ باید در شهرستان مربوطه تشکیل شود تا از نظر زمانی و دوباره کاری جلوگیری شود، اضافه کرد: در بحث نهضت ملی مسکن سال گذشته جلسات شورای مسکن به صورت هفتگی برگزار شد و در شهرستان‌ها به روز وارد پروژه‌ها شدیم و در حال حاضر بالغ بر بیش ۹۰ درصد تأمین زمین شهرستان‌ها انجام شده است.

قاری‌قرآن با تاکید بر اینکه الحاق زمین پروسه‌ای یک ساله نیاز دارد، یادآور شد: بسته به قیمت، نوع زمین و میزان زمینی که دولت در اختیار دارد، تصمیم‌ گیری بر تراکم صورت می‌گیرد.

وی از تأمین ۹۰ درصد زمین ۸۰۰ هکتاری در شاهین شهر که در کارگروه مربوطه مصوب شده بود خبر داد و گفت: در بخش آماده‌سازی به جای سایر سازمان‌ها، شهرداری‌ها را درگیر کردیم که این درگیر کردن شهرداری‌ها برای نخستین‌بار در کشور انجام شد، زیرا این سایت‌ها ساخته می‌شود و شهرداری‌ها می‌مانند؛ بنابراین ۱۳۵ سایت در مرحله اجرا است که حدود ۸۰ مورد آن با در نظر گرفتن پول نقد، تهاتر و زمین با شهرداری‌ها بسته شده است.

۷۰۰۰ تن قیر سال گذشته بین ۲۸ شهرستان استان اصفهان به ویژه شهرهای محروم توزیع شده است

مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان با بیان اینکه اصفهان در صدور پروانه بافت‌های فرسوده رتبه سوم را بعد از تهران و خوزستان دارد، تاکید کرد: این در شرایطی است که اصفهان در دارا بودن بیشترین بافت فرسوده مصوب رتبه دوم را به خود اختصاص داده است.

وی با تاکید بر اینکه ۷۰۰۰ تن قیر سال گذشته بین ۲۸ شهرستان استان اصفهان به ویژه شهرهای محروم توزیع شده است، گفت: سال جاری نیز می‌توانیم همین میزان قیر را جذب کنیم و بنا داریم میزان قیر اختصاص یافته به شهرستان‌ها را بر حسب عملکرد بافت فرسوده مرتبط اختصاص دهیم، چرا که با رونق گرفتن ساخت‌وساز نیاز به آسفالت می‌تواند در نوسازی بافت شهرها کمک کننده باشد.

قاری‌قرآن درباره رویکرد دولت در خصوص پروژه‌های مسکن یادآور شد: برای جلوگیری از مهاجرت به خصوص از شهرهای کوچک به بزرگ بنا داریم زمین لازم را در روستا تأمین کنیم و به همین منظور شرط سکونت در روستاها حذف شده است و عدد ۳۰ هزارتایی تأمین مسکن روستایی به ۶۰ هزار رسیده است.

وی با بیان اینکه استان اصفهان از نظر میزان جاده‌های دو بانده رتبه اول یا دوم را دارد، خاطر نشان کرد: مسئله مهم در حوزه راه و جاده سازی این است که در اصفهان به ویژه غرب استان بیشتر بحث نگهداری و میزان روکش آسفالت حائز اهمیت است و اکثر راه‌های استان دچار فرسودگی شده‌اند.

کد خبر 750111

دیگر خبرها

  • چالش های اتحادیه اروپا در خاورمیانه چیست؟/ نگاه بروکسل به پرونده هسته ای ایران با اسرائیل متفاوت است/ اتحادیه اروپا می تواند با ایران در مقابله با تهدیدهای مشترک همکاری کند
  • چالش‌های زیست‌محیطی در توسعه هوش مصنوعی
  • رتبه اول اصفهان در میزان جاده‌های دو بانده/ جذب قیر منوط به عملکرد بافت فرسوده است
  • چالش‌های آوج در مسیر توسعه
  • نظام آموزشی کارآمد بسیاری از مشکلات و چالش‌های کشور را حل می‌کند
  • حرکت در مسیر تمدن‌سازی نوین اسلامی اولویت معاونت فرهنگی دانشگاه‌
  • حرکت در مسیر تمدن‌سازی نوین اسلامی اولویت معاونت فرهنگی باشد
  • تنش آبی و نبود صنایع تبدیلی از چالش‌های مهم خدابنده است
  • مغان طلاست نباید در قواره مس بماند/گمرک بیله سوار نبض اقتصاد مغان
  • توسعه گذر و مسیرهای گردشگری در تهران/ سرانجام ایجاد شهرداران ویژه ناحیه چه شد؟