Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرآنلاین، روز چهارشنبه ۱۹ تیر به درخواست آمریکا نشست فوری شورای حکام در بحث برجام و در پی توقف برخی تعهدات ایران در این توافق برگزار شد. نشستی که در نهایت نتیجه ای برای آمریکایی ها درپی نداشت و ادعاهای آمریکا با همراهی دیگر اعضا روبرو نشد.

در همین راستا سیدحسین نقوی حسینی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس معتقد است بی نتیجه ماندن نشست شورای حکام درباره بررسی اقدامات ایران در کاهش تعهدات برجامی نشان داد که آمریکایی‌ها بر اساس منطق و قاعده عمل نمی‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او که با ایسنا گفتگو کرده می گوید:  در وهله اول باید مقامات آمریکا به این سوال پاسخ دهند که وقتی از برجام خارج شدند دیگر اقدامات ایران در برجام چه ارتباطی به آنها دارد.

وی افزود: اگر آمریکایی‌ها برجام را قبول دارند باید با اذعان به اشتباهشان در خروج از برجام مجدداً به این توافق بین‌المللی برگردند. اگر هم برجام را قبول ندارند پس چرا درخواست برگزاری جلسه شورای حکام را می‌دهند. البته که این جلسه هم بدون نتیجه به پایان رسید چون در حال حاضر ایران از عرصه بین‌المللی طلبکار است. ما به تعهدات خود عمل کردیم و امروز وقت عمل کردن طرف‌های مقابل به تعهدات خود است.

رحیمی: نشست شورای حکام مهر تاییدی بر شکست سناریوی ترامپ علیه ایران بود

علیرضا رحیمی یک عضو هیأت رئیسه مجلس هم تاکید کرد که بی نتیجه ماندن نشست شورای حکام مهر تأییدی بر شکست سناریو و سیاست‌های ترامپ علیه ایران بود. 

علیرضا رحیمی در گفت و گو با ایسنا گفته است: از همان ابتدا مشخص بود که آمریکایی‌ها مسیر اشتباهی را انتخاب کردند. چون شورای حکام از لحاظ حقوقی مرجع رسیدگی به شکایت درباره برجام نیست. البته که بعد از خروج آمریکا از برجام مقامات این کشور در مجامع بین‌المللی و مراجع رسمی اقداماتی کرده که نتیجه آن سرافکندگی آمریکا شده و به دنبالش مورد هجمه قرار گرفتند.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه آمریکا به دلیل سیاست‌های غلط ترامپ همچنان تاوان می‌دهد توضیح داد: آمریکا تاوان سیاست‌های غلط ترامپ در مجامع بین‌المللی را خواهد داد. این برخلاف شعار ترامپ است که می‌گفت به دنبال رساندن جایگاه آمریکا به مقامی برتر بوده، حال اینکه اقداماتش نتیجه‌ای جز بی اعتباری آمریکا در عرصه بین‌المللی ندارد.

آمریکا برای پیروزی ترامپ در انتخابات ۲۰۲۰ بحث شورای حکام را پیش کشید

یک عضو دیگر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز با اشاره به جلسه شورای حکام که به درخواست آمریکا علیه ایران تشکیل شده بود، موضع گیری‌های آمریکا، چین، روسیه و اروپا را مورد بررسی قرار داد.

ابوالفضل حسن بیگی که با ایلنا گفتگو کرده، درباره  جلسه دو روز گذشته شورای حکام گفت: بعد از اینکه آقای ترامپ روی کار آمد به صراحت بیان کرد که این توافق برجامی برای آمریکا ضرر دارد و ما آن را قبول نمی‌کنیم اما همه می‌دانند که این اعمال و رفتار تحت فشار نتانیاهو صورت گرفته بود. نتانیاهوی دروغگو یک روز به سازمان ملل می‌آید و اعلام می‌کند که ایران به ۹۷ درصد از اهداف خود رسیده و امروز هم می‌گوید برجام به ضرر ما و آمریکا است. 

وی با اشاره به نگرانی اروپایی‌ها از اقدامات ایران، در تشریح چرایی کاهش تعهدات برجامی کشورمان گفت: در قبال خروج آمریکا از برجام مقرر شد که اروپایی‌ها جایگزین آمریکا شوند و منافع برجام را به جمهوری اسلامی برسانند اما از آنجایی که طی ماه‌های گذشته این‌ها نتوانستند این کار را انجام دهند و وقت‌کشی کردند، باعث شد آستانه صبر جمهوری اسلامی ایران و ملت به پایان برسد و دولت مکلف شد در قبال منافع ملی و پرستیژ بین‌المللی و امنیت ملی دولت طی چند مرحله تعهدات خود را نسبت به برجام کاهش دهد.

حسن بیگی درباره موضع روسیه در شورای حکام که از اعضای این شورا خواسته بود در قبال اقدامات آمریکا بایستند، گفت: روسیه علاقه‌مند است که ایران در برجام باقی بماند اما از آنجایی که خودش در تحریم آمریکایی‌ها است و مزه تحریم و خطرات تحریم را لمس می‌کند به جمهوری اسلامی حق می‌دهد که ایران هم در مقابل خواسته‌های ناحق آمریکایی‌ها بایستد. 

وی در بیان ارزیابی خود از موضع گیری‌های چین در قبال کاهش تعهدات برجامی ایران گفت: چین امروز احساس می‌کند که قدرت دوم اقتصادی دنیاست با این تفاوت که قدرت اول اقتصادی جهان یعنی آمریکا ۲۱ ترلیون دلار بدهی خارجی دارد و روز به روز در حال افزایش است و کشور چین ۲۰ ترلیون دلار پس‌انداز دارد. این امر باعث شده که چین خودش را همواره برتر از آمریکا بداند لذا چین در جهان امروز احساس می‌کند که باید خلاف جهت ترامپ حرکت کند. 

وی ادامه داد: آمریکا در سال ۲۰۲۰ انتخابات دارد و ترامپ همواره تلاش می‌کند در این انتخابات شکست نخورد و برای این کار دست به هر کاری می‌زند ازجمله اینکه درخواست تشکیل جلسه حکام را داد، اما شورای حکام هیچ اختیاری در قبال برجام ندارد و تنها می‌تواند شنونده باشد و نمی‌تواند در این مباحث تصمیم‌گیری کنند زیرا تصمیم‌گیری در موضوع برجام مربوط به کشورها و اعضای برجام است. غنی‌سازی هم حق ملت ایران است و ایران هم اکنون در حال خویشتن‌داری است و این اقدامات می‌توانست به جای چند مرحله به صورت آنی و همزمان با اینکه ترامپ از برجام خارج شد صورت بگیرد و جمهوری اسلامی هم از این توافق خارج شود.

این نماینده مجلس دهم ابراز داشت: انگلیسی‌ها الان به عنوان یک سرباز اقدام می‌کنند و شاهد بودیم که بریتانیا کشتی نفتی جمهوری اسلامی که اصل کشتی متعلق به روسیه بود را توقیف کردند و کاری مضحک همچون دزدان دریایی سومالی انجام دادند و کار بزرگی انجام ندادند. کشتی در قاره اروپا بوده و انگلیس در این اقدام می‌خواهد خود را توجیه کند.

​2727


 

کد خبر 1278870

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: ایران و آمریکا نفت ایران و انگلیس باشگاه استقلال جشن حافظ ایران و آمریکا ایران و انگلیس نفتکش لیگ برتر نوزدهم عادل فردوسی پور ایالات متحده آمریکا تنگه هرمز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۷۱۹۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنی سندرز بار دیگر نامزد سنا می‌شود

برنی سندرز به شایعات مربوط به کناره‌گیری‌اش از سیاست پایان داد و عنوان کرد بار دیگر نامزد مجلس سنا می‌شود.

به گزارش مشرق، در حالی که گمانه‌زنی‌های بسیاری در مورد برنی سندرز مبنی بر کناره‌گیری از سیاست به دلیل سن بالایش مطرح شده بود، این سناتور دموکرات ۸۲ ساله آمریکایی در اظهاراتی، بیان کرد بار دیگر برای نامزدی مجلس سنا اقدام می‌کند.

به گزارش آسوشیتدپرس، سندرز در حالی از تصمیم خود برای ورود به سنا خبر داد که مواضعش در مورد جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا در جریان جنگ غزه به شدت انتقادی شده و مدت‌هاست، شکاف گسترده‌ای میان دیدگاه‌های او و بایدن در اینباره ایجاد شده است.

سندرز از نحوه مدیریت بایدن در رابطه با رژیم اسرائیل انتقاد کرده و خواستار پایان فوری جنگ غزه شده است. در این راستا تاکید وی بر گسترش کمک‌های بشردوستانه برای حمایت از مردم غزه و توقف حمایت‌های رئیس‌جمهور آمریکا از رژیم صهیونیستی بوده است.

این سناتور دموکرات آمریکایی در گفتگو با آسوشیتدپرس به صراحت عنوان کرد: ما در یک لحظه سیاسی پیچیده و دشوار زندگی می‌کنیم و من به شدت با بایدن در مورد جنگ غزه مخالف هستم.

سندرز در رابطه با انتخابات ریاست‌جمهوری پیش‌رو در آمریکا نیز اظهاراتی را مطرح و با اشاره به رقابت میان ترامپ و بایدن اینطور بیان کرد: دونالد ترامپ از من خطرناک‌ترین رئیس‌جمهور تاریخ آمریکاست.

وی با ترسیم چشم‌انداز احتمالی از بازگشت ترامپ به کاخ سفید، هدف خود از تلاش برای بازگشت به سنا را ناشی از نگرانی در مورد آینده دموکراسی در آمریکا اعلام کرد و گفت از بسیاری جهات انتخابات ۲۰۲۴ را مهم‌ترین انتخابات در طول زندگی مردم آمریکا می‌داند.

او پس از اعلام نامزدی دوباره‌اش برای تداوم حضور خود در سنا، در این رابطه که احتمال دارد آمریکا در صورت بازگشت ترامپ از یک کشور دموکرات به سمت کشوری اقتدارگرا حرکت کند، هم صحبت کرده و عنوان کرد برایش سوال است که آیا پس از برگزاری نتایج انتخابات ۲۰۲۴ دولتی کارآمد در این کشور روی کار خواهد آمد یا خیر.

از زمان آغاز جنگ غزه، سندرز از جمله مهم‌ترین سیاستمداران آمریکایی بوده است که مواضع حمایت‌آمیز رئیس‌جمهور آمریکا در قبال رژیِم صهیونیستی را مورد نقد قرار داده و از برقراری آتش‌بس دائمی در غزه حمایت کرده است.

منبع: فارس

دیگر خبرها

  • برنی سندرز بار دیگر نامزد سنا می‌شود
  • الحاق شناورها و تجهیزات جدید به نیروی دریایی
  • انگلیس از وقوع ۲ انفجار در سواحل یمن خبر داد
  • بیش از ۸۰ درصد نیاز ناوگان دریایی در داخل تأمین می‌شود/تمام دریانوردان ایرانی هستند
  • فیلم| آمریکا از برجام خارج شده است و به تعهدات خود عمل نکرده است
  • جزئیات دو شبیه سازی آمریکا برای حمله به ایران
  • رهبر انقلاب: اگر کمک آمریکا نبود رژیم صهیونیستی قدرت این رفتارهای وحشیانه را داشت؟
  • رهبر انقلاب: اگر کمک آمریکا نبود رژیم صهیونیستی قدرت و جرات این رفتارهای وحشیانه را داشت؟ /حج امسال، حج برائت است
  • حذف ترامپ و ستاره ایرانی از قهرمانی جهان
  • اعتراف روزنامه غربگرا: ایران  سه بر صفر از آمریکا جلو است