Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-03@04:25:27 GMT

راهکار جدید فروش نفت ایران این هفته عملیاتی می شود

تاریخ انتشار: ۲۱ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۳۷۱۹۸۰

راهکار جدید فروش نفت ایران این هفته عملیاتی می شود

"تهاتر نفت در برابر اجرا" یا "تهاتر نفت در برابر سرمایه گذاری"، راهکار جدیدی است که مجوز آن در قالب قانون بودجه سال ۹۸ صادر شده و نخستین قرارداد در این زمینه به منظور احداث نیروگاه جدید ری در جنوب شهر تهران، در هفته پیش رو امضا می شود.

به گزارش تسنیم، اردیبهشت‌ماه سال جاری بود که مسعود کرباسیان، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم در تشریح راهکار جدید ایران برای فروش نفت، عنوان کرد که می توان به‌جای پول نقد، فروش نفت به شرکت‌ها (شرکت‌های سرمایه گذار در پروژه‌ها یا فروشنده کالا به ایران) انجام شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این راهکار، ابزاری است که در قانون بودجه سال جاری دیده شده؛ در بند ی تبصره یک قانون بودجه آمده: "به دولت اجازه داده می شود پس از گردش خزانه و پس از کسر سهم صندوق توسعه ملی تا مبلغ چهارصد هزار میلیارد ریال از خالص بدهیهای قطعی خود به اشخاص حقیقی، حقوقی، تعاونی و خصوصی که در چهارچوب مقررات مربوط تا پایان سال 1397 ایجاد شده و همچنین اجرای تکالیف این قانون را از محل تحویل نفت خام به این اشخاص بر اساس قیمت بورس انرژی یا قیمت منطقه ای تسویه کند."

براین اساس، نخستین قرارداد نفت در برابر اجرا، در هفته پیش رو به امضا می رسد. این قرارداد مربوط به نوسازی نیروگاه ری است که ارزش کلی آن 500 میلیون یورو تعیین شده و قرار است به ازای سرمایه گذاری یک شرکت ایرانی در اجرای این پروژه، به میزان اصل و سود این سرمایه گذاری، نفت خام در اختیار این شرکت داخلی قرار گیرد.

محسن طرزطلب مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق حرارتی در این خصوص گفت: 3000 مگاوات نیروگاه فرسوده در کشور داریم که به‌دنبال آن هستیم بتوانیم رفته رفته با احداث واحدهای جدید، این نیروگاه‌های فرسوده را از مدار خارج کنیم.

وی افزود: طرحی به‌منظور نوسازی نیروگاه ری با تامین مالی از سوی ژاپن در دستور کار قرار گرفت اما به‌دلیل مشکلاتی که ناشی از تحریم‌ها در خصوص تأمین مالی خارجی ایجاد شد، تصمیم گرفتیم راهکار جدیدی را با استفاده از ظرفیت‌های قانون بودجه اجرایی کنیم.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: در تبصره یک بند ی قانون بودجه سال جاری امکان تهاتر نفت با اجرا برای تسویه پول پیمانکار با دادن نفت به آن دیده شده، که هفته آینده قراردادی به‌منظور تأمین مالی نوسازی نیروگاه ری به‌صورت تهاتر نفت در برابر اجرا امضا می‌شود.

وی ادامه داد: مبلغ قراردادی که هفته آینده به‌منظور نوسازی نیروگاه ری امضا می شود، 500 میلیون یورو است؛ اینکه تمام این مبلغ با دادن نفت قرار است تأمین شود و یا راهکار دیگری نیز در کنار تهاتر نفت برای تأمین مالی در نظر گرفته می شود، هنوز به طور دقیق مشخص نیست و تا زمان امضای قرارداد مشخص می شود.

به گزارش تسنیم، با اجرایی شدن این راهکار، شرکت (داخلی یا خارجی) سرمایه گذار یا پیمانکاری که اقدام به سرمایه گذاری یا اجرای پروژه در ایران می کند، به جای پول نقد، اصل و سود سرمایه گذاری یا کار خود را از طریق نفت خام دریافت می کند و می تواند نفت خام خود را در بازارهای بین‌المللی به فروش برساند. قیمت‌گذاری نفت خام نیز به صورت به‌روز بر اساس قیمت بورس انرژی یا قیمت منطقه ای محاسبه می‌شود.

منبع: فرارو

کلیدواژه: اقتصاد نفت ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۷۱۹۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۳ نیروگاه برق‌آبی در مازندران ساخته می‌شود

محمدطاهر بابازاده مدیر طرح‌های توسعه منابع آبی شرکت آب منطقه‌ای مازندران با بیان این‌که پارسال برای ساخت هفت نیروگاه برق‌آبی با ظرفیت مجموع ۳۳.۲۵ مگاوات و تولید انرژی سالانه ۱۳۹.۷۲ گیگاوات ساعت در مازندران سرمایه‌گذار جذب شد، گفت: مطالعات و مقدمات واگذاری ۱۳ نقطه مناسب برای ایجاد نیروگاه برق‌آبی در مازندران انجام شده و فراخوان این ۱۳ نیروگاه نیز منتشر شده است.

او افزود: در مازندران ۱۰۰ نقطه دارای پتانسیل ساخت نیروگاه برق‌آبی با ظرفیت مجموع ۴۰۰.۲۸ مگاوات شناسایی شده است که به مرور با جذب سرمایه‌گذاران بخش خصوصی یا خرید تضمینی دولت اجرایی می‌شود. بر همین اساس نیز از سرمایه‌گذاران خواستیم که در این عرصه سرمایه‌گذاری کنند.

بابازاده گفت: سال گذشته پس از انجام مطالعات و فراهم کردن مقدمات، فراخوان جذب سرمایه‌گذار برای ساخت نیروگاه در هفت نقطه از استان منتشر شد که به جذب سرمایه‌گذار انجامید.

مدیر طرح‌های توسعه منابع آبی شرکت آب منطقه‌ای مازندران افزود: مطالعات ساخت ۱۳ نیروگاه برق‌آبی دیگر نیز در استان به پایان رسیده و فراخوان این طرح‌ها نیز منتشر شده است.

بابازاده گفت: از ۱۳ نقطه‌ای که برای ساخت نیروگاه برق‌آبی در نظر گرفته شده پنج نقطه در رودخانه هراز، پنج نقطه در رودخانه سه‌هزار و سه نقطه در رودخانه دوهزار قرار دارد. این ۱۳ نیروگاه نیز در مجموع توان تولید ۳۷۲ گیگاوات ساعت برق در سال را دارند.

او با اشاره به برخی مسائل پیش روی ساخت نیروگاه‌های برق‌آبی در مازندران، افزود: برای اجرایی شدن این ۱۳ نیروگاه در حال حاضر مهم‌ترین چالش ما با سازمان حفاظت محیط زیست است. با توجه به این‌که رودخانه‌های هراز، چالوس و دوهزار رودخانه‌های حفاظت شده هستند به دریافت مجوز از اداره کل حفاظت محیط زیست نیاز است. با پیگیری‌های مستمری که انجام شد گزارشی درباره این نقاط مد نظر تهیه شده و قرار است که به اتفاق همکاران محترم در اداره کل حفاظت محیط زیست برای اخذ مجوز از طریق سازمان متبوع اقدام شود.

باشگاه خبرنگاران جوان مازندران ساری

دیگر خبرها

  • ماجرای مالیات بر عایدی سرمایه چیست؟/ ببینید وقتی قانون تصویب شود چقدر باید مالیات بدهید؟ (فیلم)
  • مجلس شورای اسلامی، قانون مدیریت یکپارچه شهر را عملیاتی کند
  • مجلس شورای اسلامی، قانون مدیریت یکپارچه شهری را عملیاتی کند
  • فروش برق با نرخ‌های جذاب در بورس انرژی
  • بزرگترین نیروگاه خورشیدی انشعابی استان تهران در مارلیک افتتاح شد
  • اصلاح بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ چه تاثیری در بهبود وضعیت بازار سرمایه دارد؟
  • ظرفیت نیروگاه‌ها پاسخگوی نیاز کشور در فصل تابستان نیست
  • ساخت ۱۳ نیروگاه برقابی در مازندران
  • ۱۳ نیروگاه برق‌آبی در مازندران ساخته می‌شود
  • عبور از تحریم‌های نفتی و رکوردشکنی فروش نفت خام