Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان،  تزریق سرم یا داروی تاریخ گذشته به بیمار، فکرش را بکنید عزیز شما در بیمارستانی بستری باشد و کلی هزینه کرده باشید تا او را در یک بیمارستان خصوصی بستری کنید تا بهتر به بیمار رسیدگی کنند اما به یکباره پس از تزریق یک سرم یا دارو حال بیمار شما تغییر می کند و متوجه یک امر غیر طبیعی می شوید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ظن شما به داروهای داخل سرم یا مشکل دار بودن خود سرم می رود و وقتی سراغ سرم می روید می بینید که ای داد بیداد، تاریخ سرم گذشته است و با مشاهده تاریخ گذشته سرم، گویی آب یخی بر سرتان می ریزند، این ماجرای است که در یکی از بیمارستان‌های خصوصی در قلب پایتخت رخ داده است.

برخی این قبیل خطاها را با بی پولی و چالش های مالی که گریبانگیر بیمارستان ها شده است پیوند می زنند اما بیمارستان‌های کشور علاوه بر خدمات درمانی که به طور روزمره هم به مردم کشورمان ارائه می‌کنند وظیفه دیگری هم بر عهده دارند و آن تأمین نیاز‌های مالی کارکنان آن مرکز است، اما نباید این چشم داشت مالی باعث شود تا رسالت اصلی بیمارستان که رسیدگی به بیماران و تلاش برای حفظ سلامت آنها است، فراموش شود.

گرد و خاک مشکلات اقتصادی بر روی دوش تمام هموطنانمان از جمله افراد فعال در حوزه سلامت نشسته است، اما تصور آن که مسائل مالی باعث شود هر بار نگران کوتاه شدن سر و ته خدمات درمانی ارائه شده به مردم باشیم، بسیار نگران کننده است؛ در نهایت کار به جایی می‌رسد یک مرکز درمانی به دلیل نگرانی که نسبت به هزینه‌های خود دارد اقدام به تزریق سرمی تاریخ گذشته به بیماران  می‌کند.

چه اتفاقی می‌تواند باعث شود تا افرادی که وظیفه حفظ سلامت مردم کشورشان را برعهده دارند حاضر شوند این سلامتی را به بهایی ناچیز بفروشند؟ خطا‌های به وجود آمده در حساب و کتاب بیمارستان‌ها نباید منجر به قیمت جان بیماران تمام  شوند.

پزشکان و مراکز درمانی دستاویز مردم در هنگام بروز بیماری هستند؛ از دست دادن حس اطمینان نسبت به پزشکان و مراکز درمانی شاید بدترین اتفاقی باشد که چنین اقدامات ناخوشایندی از خود بر جای می‌گذارد و نباید کار به جایی برسد که فرد بیمار علاوه بر دغدغه بیماری  نگران دارویی که به او دادند یا سرمی که به او تزریق می‌شود، باشد.

مدتی پیش یکی از شهروندان تهرانی عکسی را منتشر کرد که نشان می‌داد در  یکی از بیمارستان‌های شهر تهران سرم‌ تاریخ گذشته  به بیمار تزریق کرده اند  و پیگیر صحت و سقم ماجرا  را از دانشگاه علوم پزشکی مسئول که نظارت بر این بیمارستان خصوصی را بر عهده دارد، شدیم.

تایید تزریق سرم تاریخ گذشته به بیمار 

مهدی رضایی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، خبر فوق را تایید کرد و گفت: بررسی‌های اولیه نشان می‌دهد خبر تزریق سرم‌های تاریخ گذشته صحت دارد و شکایت فرد بیمار از طریق سامانه شکایات وصول شده و هم اکنون در حال پیگیری است.

وی با تاکید بر پیگیری دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور برای رسیدگی به این دست تخلفات، گفت: پی‌گیر موضوعات مربوط به مصرف داروی تاریخ گذشته در حوزه غذا و دارو است و نظارت و برخورد قانونی  با خاطیان این امر انجام می‌شود.

وقوع چنین اتفاقاتی همواره نگرانی‌هایی نسبت به سایر مراکز درمانی و بیمارستان‌ها به وجود می‌آورد و امیدواریم که ماجرا به همین یک بیمارستان ختم شود و بیماران نگران وقع چنین اتفاق هایی در بیمارستان‌ها نباشند.

 چگونه با مخاطیان برخورد می شود؟

مدیرکل روابط عمومی وزارت بهداشت در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره موضوع تزریق سروم تاریخ گذشته به یک بیمار در یکی از بیمارستان‌های خصوصی پایتخت، اظهار کرد: در مورد این قصور مسئول فنی داروخانه و مسئول فنی بیمارستان باید پاسخگو باشند و معاونت درمان و معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تهران و سازمان غذا و دارو از طریق مراجع قانونی مشخص شده به موضوع رسیدگی می‌کنند و طبق قانون با تخلف صورت گرفته برخورد می‌شود.

مدیرکل روابط عمومی وزارت بهداشت بیان کرد: در بیمارستان‌های دولتی وابسته به وزارت بهداشت، در طی سالهای اخیر فرآیندهایی طراحی شده که با اجرای این فرآیندها خطا در انبارداری و مصرف دارو به صفر رسیده است.

جهانپور اظهار کرد: در بیمارستان‌های دولتی مسئول فنی داروخانه طی فرآیندهای طراحی شده دارو را پیش از آنکه تاریخ مصرف آن به پایان برسد، در چرخه مصرف قرار می‌دهد و داروهایی که تاریخ مصرف آنها گذشته باشد از مدار سرویس خارج می‌شوند.

وی بیان کرد: در برخی موارد در بیمارستان‌ها و داروخانه‌های خصوصی مواردی مشاهده می‌شود که به صورت غیرحرفه‌ای داروی تاریخ مصرف گذشته را به فروش می‌رسانند یا برای درمان بیمار استفاده می‌کنند و این یکی از اشکالات فرآیندها در مراکز خصوصی است.

مدیرکل روابط عمومی وزارت بهداشت تصریح کرد: وزارت بهداشت در صدد است تا با نظارت بر فرآیندهای داخلی داروخانه‌ها و بیمارستان‌های خصوصی و تجربه حاصل شده در بیمارستان‌های دولتی از بروز خطا در این زمینه‌ها جلوگیری کند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار علمی اخبار سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۷۸۵۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مراجعه بیش از یک هزار بیمار تنفسی به مراکز درمانی خوزستان

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر میثم معزی ظهر امروز در گفت و گویی رسانه‌ای گفت: تمامی بیمارستان‌های زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی در آماده‌باش کامل برای ارائه خدمات به بیماران دچار تنگی نفس هستند..

وی افزود: به علت آلودگی هوا در ۲۴ ساعت گذشته یک هزار و ۶۹ نفر به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز مراجعه کرده‌اند.

معزی ادامه داد: از این تعداد ۲۵۴ نفر امروز به علت وقوع گرد و خاک در استان به مراکز درمانی و بیمارستانی دانشگاه مراجعه کرده‌اند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: افرادی که دچار بیماری‌های قلبی، عروقی و تنفسی هستند در شرایطی که هوا آلوده است در فضای باز تردد نکنند و در صورت درد و یا سوزش قفسه سینه به بیمارستان مراجعه کنند.

کد خبر 6092187

دیگر خبرها

  • اعضای بیمار مرگ مغزی در مشهد جان چهار نفر را نجات داد
  • مراجعه روزانه ۴۰۰ بیمار چشمی به بیمارستان امام (ره) اهواز
  • بهره مندی ۳ هزار و ۷۰۰ بیمار صعب العلاج و خاص از تسهیلات درمان در گلستان
  • بانوی دشتستانی ناجی چند بیمار نیازمند به عضو شد
  • خاش به پیشرفته ترین دستگاه ام.آر.آی ایران مجهز است
  • ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان در استان خراسان جنوبی
  • جزییات استفاده از اولین واکسن سرطان
  • مراجعه بیش از یک هزار بیمار تنفسی به مراکز درمانی خوزستان
  • آغاز عملیات توسعه بخش دیالیز بیمارستان امام خمینی (ره) خاش
  • آیا زنان پزشکان بهتری هستند؟