Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه روی خط رسانه های خبرگزاری برنا؛ اسناد محرمانه پلیس فدرال آمریکا (اف بی آی) که ۳۱ سال پس از حمله به هواپیمای مسافربری ایران توسط ناو آمریکایی «وینسنس» منتشر شده، ابعاد تازه ای از اقدام‌های اف بی آی در پاسخ به این حوادث و همچنین واکنش برخی گروه‌های ایرانی معلوم الحال در آمریکا را فاش می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«پال گاتینگر» در یادداشتی که در تارنمای لوبلاگ منتشر کرده، به جنبه‌هایی از این اسناد پرداخته که تاکنون چندان مورد توجه قرار نگرفته بود.

به نوشته گاتینگر، این اسناد نشان می‌دهد که اف بی آی درست یک روز پس از این حادثه که منجر به کشته شدن همه ۲۹۰ مسافر این پرواز ایران شد، عملیاتی موسوم به «کارزار زمستانی» را برای جاسوسی گسترده و فیزیکی از ایرانیان و گروه‌های ایرانی مقیم آمریکا آغاز کرد که بعدها به مسلمانان در دیگر کشورها نیز تعمیم داده شد.
«کارزار زمستانی» در اسناد اف بی آی تلاشی برای جمع آوری اطلاعات در راستای جلوگیری از اقدام احتمالی تلافی جویانه از سوی ایران توصیف شده، اما در همین اسناد بارها درخواست جاسوسی از تظاهرات و اعتراض‌های قانونی ایرانی آمریکا مطرح شده است.
براساس این گزارش، اسناد اف بی آی اگرچه به صورت سانسور شده منتشر شده است، اما اطلاعات باقی مانده به اندازی هست که بتوان ابعاد گسترده جاسوسی اف بی آی را فهمید.
در بخشی از این اسناد پیام دفتر مدیر اف بی آی به همه دفاتر میدانی و وابسته‌های خارجی این اداره آمده، که طی آن به دفاتر اف بی آی در شهرهای بزرگ آمریکا به ویژه بوستون، ایندیاناپلیس، لس آنجلس،نیووارک و نیویورک و همچنین واشنگتن دی سی دستور داده شده که به جاسوسی فیزیکی و بررسی تصادفی افراد و گروه‌های ایرانی بپردازند.
همچنین به همه دفاتر اف بی آی دستور داده شده بود که تظاهرات در شهر سن دیگو و مسافرت ایرانیان به این شهر را به شدت تحت نظر داشته باشند، چراکه ناو وینسنس که عامل حمله به هواپیمای مسافربری این بود، در خارج این شهر مستقر بود.
یکی از مهم‌ترین گروه‌های سیاسی ایرانیان آمریکا که به صورت ویژه تحت نظر اف بی آی قرار گرفته، شاخه فارسی زبانان «انجمن بین المللی دانشجویان مسلمان» است که در همان دستور مربوط به شهر سن دیگومورد توجه اف بی آی قرار گرفته است.
به گفته گاتینگر، اسناد اف بی آی همچنین حاکی از جاسوسی این سازمان آمریکایی از مسلمانان خارج از آمریکا در موضوع حمله به پرواز شماره ۶۵۵ و مواضع گروه‌های مسلمان در این باره است.
پیام وابسته حقوقی اف بی آی در جزیره باربادوس حاکی است که مسلمانان این منطقه یک روز پس از این حادثه، بعد از اقامه نماز درباره آن بحث کرده و اقدام آمریکا را محکوم کرده اند. وابسته اف بی آی همچنین سفر نماینده روابط عمومی ایران در این جزیره به ونزوئلا برای تسلیت گفت به کنسول ایران را گزارش کرده است.
اف بی آی افزون بر این گروه‌ها، علاقه مند به جمع آوری واکنش گروه مخالف حکومت ایران و ضدانقلاب‌های مقیم آمریکا نیز بوده است. براین اساس، دفتر میدانی اف بی آی در شهر سن دیگو در پیامی به واکنش منافقین در این شهر پرداخته است.
در این پیام آمده است که منافقین آمریکا را در این حادثه مقصر نمی‌دانند، بلکه فراتر، آمریکا را تحسین کرده و از این حادثه به عنوان رویدادی در راستای منافع منافقین ابراز خوشحالی کرده اند.
اسناد اف بی آی نشان می‌دهد که منافقین ساکن سن دیگو در آن زمان در اظهاراتی حیرت آور، ایران را عامل این حادثه دانسته بودند. مأمور اف بی آی در گزارش خود گفته است: مجاهدین خلق (منافقین) سندیگو ظاهراً بر این باور هستند که اجساد کشف شده از صحنه این حادثه (توسط ایران) در این هواپیما جایگذاری شده و یا به صورت طراحی شده از قبل در صحنه پراکنده شده اند.
گروه‌های سلطنت طلب نیز از جمله گروه‌های ضدانقلابی بوده اند که در آن زمان در عملیات جاسوسی افبی آی مورد توجه قرار گرفته اند. پیام یکی از دفاتر اف بی آن در این باره بدین شرح است: به نظر نمی‌رسد که بخش سلطنت طلب جامعه ایرانی آمریکا را مقصر یا این فاجعه را ناشی از سو نیست بداند.

اسناد منتشر شده همچنین نشان می‌دهد که اف بی آی هشدارهای مشابه را در سالگرد این حادثه نیز مخابره کرده و به همه دفاتر و وابسته‌های حقوقی خارجی خود دستور داده «تجسس فنی» از گروه‌های ایران در آمریکا و دیگر کشورها به عمل آورند.
حساسیت اف بی آی به این موضوع به حدی بوده که یکی از پیام‌های مخابره شده حاکی از نگرانی آمریکایی‌ها از مستندی است که شبکه تلویزیونی سی بی اس تهیه کرده بوده و قرار بوده در روزها سالگرد حادثه سرنگونی پرواز ۶۵۵ ایران پخش شود.

منبع:ایرنا

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ایران جاسوسی خلیج فارس مسلمانان واشنگتن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۷۸۶۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا با هواپیمای آخرالزمانی آماده جنگ احتمالی هسته‌ای می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دیلی میل، آمریکا یک ناوگان از هواپیماهای آخرالزمانی در اختیار خواهد داشت که طبق گزارش ها نشانه ای از آمادگی این کشور برای جنگ جهانی سوم است.

نیروی هوایی آمریکا اعلام کرد قراردادی ۱۳ میلیارد دلاری برای توسعه هواپیماهایی امضا کرده که جایگزین بویینگ های قدیمی می شوند که برای حفاظت از رییس جمهور طی حملات هسته ای استفاده می شد.

این بودجه به شرکت سیرا نوادا تخصیص یافته که جانشین هواپیمای E-۴B Nightwatch می شود که دارای یک پست فرماندهی متحرک و قادر به مقاومت در برابر انفجارهای هسته ای و تاثیرات الکترومغناطیسی است. طبق پیش بینی ها این پروژه «مرکز عملیات هوابرد بقا»(Survival Airborne Operations Center) نام گرفته و تا ۲۰۳۶ میلادی تکمیل می شود.

در این میان نیروهای هوایی آمریکا ناوگانی متشکل از ۴ هواپیمایE-۴B در اختیار دارد که حداقل یکی از آنها همیشه در وضعیت آماده باش است. اما این هواپیماهای بویینگ قدیمی شده و برخی قطعات آنها نیز منسوخ شده اند.

شرکت سیرا نوادا در همین زمینه اعلام کرده مشغول ساخت یک مرکز کنترل هوابرد برای آینده است. در بیانیه شرکت آمده است: چنین مرکزی در حقیقت یک هواپیمای بسیار مخصوص است که فرماندهی، کنترل و ارتباطات حیاتی طی رویدادهای اضطراری در سطح ملی را برای رییس جمهور ، وزیر دفاع و رییس ستاد مشترک آمریکا فراهم می کند.

البته هنوز جزییاتی از طراحی هواپیما منتشر نشده اما احتمالا مشابه E-۴B Nightwatch خواهد بود.

هواپیماهای آخرالزمانی فعلی دارای سیستم ارتباطات ماهواره ای پیشرفته، حفاظ های گرمایشی و هسته ای ، سیستم کنترل آکوستیک، سیستم تهویه هوای پیشرفته برای خنک نگه داشتن قطعات الکتریکی هستند.

همچنین این هواپیماها قادر به سوختگیری در هوا هستند و می توانند به مدت ۳۵.۴ ساعت در هوا و در حالت عملیاتی بمانند. موتورهای چنین هواپیمایی که قادر به حمل ۸۰۰ هزار پوند هستند، ۵۲۵۰۰ پوند پیشرانش دارند. هر هواپیمای E-۴B حدود ۲۳۱ فوت طول و پهنای بال آنها ۱۹۵ فوت است. ساخت هریک از این هواپیماها ۲۲۳ میلیون دلار هزینه دارد.

کد خبر 6092725 شیوا سعیدی قوی اندام

دیگر خبرها

  • رفع مشکلات ثبتی ۳۰ ساله به همت ۲۰ گروه جهادی در استان یزد
  • سقوط اف ـ۱۶ حامل مواد شیمیایی در آمریکا
  • سقوط اف-۱۶ حامل مواد شیمیایی در آمریکا
  • شوخی جالب مولر با ستاره رئال‌مادرید: جاسوسی می‌کنی (فیلم)
  • افشای گفت‌وگوهای مخفیانه عربستان با اسرائیل در جریان جنگ غزه + جزئیات
  • محکومیت کارمند آژانس امنیت ملی آمریکا به جرم جاسوسی
  • هشدار احمد مسعود درباره احتمال حمله تروریستی از خاک افغانستان به آمریکا و اروپا
  • آمریکا با هواپیمای آخرالزمانی آماده جنگ احتمالی هسته‌ای می‌شود
  • کمک تسلیحاتی آمریکا به ارتش اوکراین با خرید جنگنده‌های قزاقستان
  • طرح ساخت هواپیمای مسافربری مورد تاکید رئیس‌جمهور در قالب کنسرسیومی بین‌المللی در حال پیگیری است