Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-09@02:19:31 GMT

انسان، آزمون و داوری

تاریخ انتشار: ۲۲ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۳۸۰۳۶۵

انسان، آزمون و داوری

 )کسی کو آزمود، آنگاه پیوست/نباید بعد از آن خاییدنش دست/چو پیوندی و آنگاه آزمایی/ ز حیرت دست خود بسیار خایی/دل عاشق سکونت پیشه باید/عزیمت را نخســت اندیشه باید) این بیت های زیبا و روان از اوحدی مراغه ای حاوی نکته ای اســت که هنوز هم در زندگی بسیاری از ما مغفول است و بسیاری از پیچش ها و بحران های زندگی مردم ما به خاطر همین نکته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علی محمد مودب

 )کسی کو آزمود، آنگاه پیوست/نباید بعد از آن خاییدنش دست/چو پیوندی و آنگاه آزمایی/ ز حیرت دست خود بسیار خایی/دل عاشق سکونت پیشه باید/عزیمت را نخســت اندیشه باید) این بیت های زیبا و روان از اوحدی مراغه ای حاوی نکته ای اســت که هنوز هم در زندگی بسیاری از ما مغفول است و بسیاری از پیچش ها و بحران های زندگی مردم ما به خاطر همین نکته است.

در هر حوزه ای اگر قرار است ارتباط و پیوند و همکاری ایجاد شــود، ابتدا باید انسان طرف خود را بیازماید و به ارزیابی درستی از شریک و رفیق خود برسد. در بعضی از موضوعات مثل ازدواج این قاعده تا حدودی رعایت می شــود، ولی به طور خلاصه می توان گفت این حکمت کهن در زندگی امروز ما بسیار مغفول است.

 انسانی با مهارت ها و توانایی های بسیار بالا هم اگر بدون ســنجش و آزمودن در یک موقعیت خاص به کار گرفته شــود، می تواند برای یک مجموعه انسانی بحران آفرین باشد.

 متأسفانه در این باره چنان که باید کار نشده است. واقعیت این است که اگر می خواهیم تنش هایمان در جامعه کاهــش یابد و نیز بازده فعالیت های ما بــالا برود، باید قواعدی مثل این به متون آموزشی تبدیل شوند و جزو مهارت‌هایی باشند که هر انسان در تعلیمات تحصیلی طبیعی خودش می‌آموزد.

 در حالی که این روزها به غلط در افواه عامه می چرخد که درباره دیگران نباید قضاوت کرد، اما گزینش و آزمون و داوری درباره انسان ها شرط اولیه انسان بودن است.

 البته در مواقعی که می خواهیم با مردم معاشرت های محدود بدون پیوندهای جدی داشته باشیم، طبیعی است نیازی به داوری نیست و به فرموده آن عارف ایرانی که گفت نانش دهید و از ایمانش مپرسید، باید به خلق خدا مهر ورزید و خدمت کرد.

اما در ایجاد هر نوع اجتماع و جمعی که قرار است برای هدفی کار کنند آزمون و گزینش اهمیت حیاتی دارد و هر انســانی را دقیقاً برای همان کاری که قادر است انجام دهد باید مورد ارزیابی و داوری قرار داد.

خیلی از آدم های خوب و حتی توانا هستند در موضعی به کار گرفته می شوند که مهارت آن را و یا دانشش را ندارند. مواردی دیگر هم هست که مهارت و دانش را هم دارند، ولی اخلاق مناسب آن مسئولیت را ندارند.

این ها همه باید در آزمون بررسی شود. به طبع آزمون های این چنینی شــبیه آزمون سراسری نیست، ولی ما باید برای آزمون هایی از این دست ایده داشته باشیم. فرض کنید یک جوان دانشمند و مهربان بدون آزمون اخلاقی مناســب در موقعیت شغلی ای قرار می گیرد که مراجعات و درگیری های بسیاری دارد و شکایت ها از آن موقعیت به طور طبیعی بسیار بالاست.

 بدیهی است این فرصت شغلی همان قدر که ممکن است این انسان را رشد بدهد، همان قدر هم ممکن است این آدم را نابود کند.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: علی محمد مودب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۸۰۳۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صحنه جنجالی داوری لحظات پایانی بازی؛ سوت بی مورد داور به ضرر بایرن مونیخ؟

لحظات پایانی جدال رئال مادرید و بایرن مونیخ در دور برگشت نیمه‌نهایی بسیار پرتنش و عجیب دنبال شد.

دانلود (5.4MB)

دیگر خبرها

  • صحنه جنجالی داوری لحظات پایانی بازی؛ سوت بی مورد داور به ضرر بایرن مونیخ؟
  • آیت‌الله جوادی آملی: فریب، راه نیست و با آن نمی‌توان زندگی کرد
  • داور بازی ایران و هنگ‌کنگ در مقدماتی جام جهانی مشخص شد
  • داور بازی ایران و هنگ کنگ مشخص شد
  • داور بازی ایران و هنگ‌کنگ معرفی شد
  • کریم منصوری: «معلمی» بزرگترین آرزویم است
  • «معلمی» بزرگترین آرزویم است
  • کامیابی‌نیا: چشمی حداقل باید سه بار اخراج می‌شد!
  • دانشگاه خودباوری را در جامعه به منصه ظهور برساند
  • دانشگاه با فرهنگ‌سازی در جامعه خودباوری را به منصه ظهور برساند