Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-04-30@02:47:17 GMT

"خودکشی" در شادترین کشور جهان

تاریخ انتشار: ۲۲ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۳۸۱۵۵۵

'خودکشی' در شادترین کشور جهان

*نادر رستمی

من همیشه آمار را بیشتر از تفسیر و تحلیل های ذهنی از واقعیات قبول دارم اما معتقدم با صرف تکیه بر آمار اقتصادی و ریاضی نمی توان پدیده‌های پیچیده اجتماعی و انسانی را تعبیر و تفسیر کرد.  

احتمالا همه‌ی ما می‌دانیم که کشورهای اسکاندیناوی معمولا در شاخص جهانی شادترین کشورها(یا مردمان) جهان همواره در صدر لیست قرار دارند و رده‌های بالایی جدول شادترین کشورهای جهان را به خود اختصاص می‌دهند و تقریبا همه ساله کشور دانمارک در ۵ رتبه‌ی بالا و در اکثر موارد مقام اول تا سوم را به خود اختصاص می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما در همین دانمارک که یکی از شادترین و به عبارتی شادترین کشور جهان است، آمار خودکشی قابل توجه است و این کشور جزء کشورهایی است که در جدول جهانی خودکشی در میانه های روبه بالا قرار دارد.

به عنوان کسی که متخصص امور تربیتی جوانان و نوجوانان در دانمارک هستم و قریب 30 سال در این حوزه فعالیت کرده‌ام، یکی از عمده دلایل اصلی وجود پدیده خودکشی در دانمارک را مشکلات فردی و اجتماعی می دانم، مشکلاتی که به رغم شادبودن وبالا بودن شاخص های رفاهی در این کشور، همچنان وجود دارد و شهروندان را تحریک به خودکشی می کند. به طور طبیعی از دلایل و شاخص های عمده شادبودن مردمان کشورها، کم بودن مشکلات، کم بودن تورم، رفاه اجتماعی و امکانات بالا می‌باشد ولی با این حال این میزان از رفاه و برخورداری به معنای نبودن مشکلات در کشوری مثل دانمارک و کشورهای مشابه نیست.

حق مطلب این است که در هیچ جایی از این کره خاکی خوشبختی مطلق پیدا نمی‌شود و به طور طبیعی،هر جایی مشکلات مختص به خود را نیز دارد. مشکلاتی که حتی گریبان مردم بقول آمار شاد و خوشبخت دانمارک را هم گرفته و رها نمی‌کند.

 در این ارتباط از 2 سایت‌های دانمارکی Faktalink.dk (لینک واقعیات) و Livslinie (خط زندگی) استفاده می‌کنم. هر دو این لینک‌ها مورد تایید ادارات رسمی دانمارک هستند.

در اینجا لازم می دانم به برخی از آمارهای استخراج شده از این دو سایت اشاره کنم:  

- در دنیا سالانه 800 هزار نفر دست به خودکشی میزنند و در دانمارک همه ساله بین ۶۰۰۰ تا ۱۰۰۰۰ نفر سعی به خودکشی میکنند که در سال ۲۰۱۷:

- 568 نفر بر اثر خودکشی جان خود را از دست داده‌اند.

- از این تعداد ۴۲۶ نفر مرد و ۱۴۲ زن بوده‌اند.

- ۶۰% از این تعداد بالای  شصت سال دارند و این روند تا سن 80 سالگی مردان نیز  ادامه پیدا می‌کند.

- خودکشی در میان بزرگسالان ۶ بار بیشتر از خودکشی بین جوانان ۱۵ تا ۲۴ ساله است.

۴۰% خودکشی زن‌ها در بین دختر خانم‌ها و خانم‌های ۱۵ تا ۲۹ ساله می‌باشد.

-۶۰% افردای که دست به خودکشی می‌زنند افسرده هستند و بیمارانی که برای افسردگی بستری می‌شوند ریسک خودکشی آنها ۴۴% بیشتر از مردم عادی است.

- از هر خودکشی میانگین ۶ نفر از فامیل‌های درج یک و دوستان خیلی خوب، لطمه‌ی روحی شدید می‌خورند.

سالیانه میانگین ۵۵۰۰۰ نفر در دانمارک می‌میرند که تقریبا ۶۰۰ نفر، مرگشان به دلیل خودکشی است. (یعنی تقریبا ۱/۱ % به دلیل خودکشی جانشان را از دست می‌دهند.)

سایت "خط زندگی" که در راستای جلوگیری از خودکشی خدمات خیلی خوبی ارائه می‌دهد معتقد است افرادی که اختلالات روحی و روانی دارند، مردان پیر، دختران و زنان جوان، افرادی که قبلا تلاش به خودکشی کرده‌اند و نیز افرادی عزیزان درجه‌ی اول خود را به دلیل خودکشی از دست داده‌اند در گروه بالای ریسک قرار دارند و درصد خودکشی گروه‌های اشاره شده بالا می‌باشد.

سایت خط زندگی می‌نویسد: مردان و زنانی که تحصیلات بالای دانشگاهی و درآمد بالا ندارند نیز در گروه ریسک هستند.

طبق آمار لینک خط زندگی در سال ۲۰۱۷ میلادی:

۱۶۹۸۰ نفر به این سایت مراجعه و اشاره به تمایل به خودکشی کرده‌اند.

۱۵۴۲۷ نفر از طریق تلفن

۷۹۴ از طریق چت

۷۵۹ نفر از طریق لینک و ایمیل با این سایت تماس گرفته‌اند.

۶۱ % مراجعه کنندگان زن و ۳۹ % مرد بوده‌اند.

۳۶۷۴ نفر بین ساعت ۲۳ شب تا ۴ صبح تماس گرفته‌اند.

۲۹% مراجعه کنندگان از تنهایی رنج می‌برند.

ممکن است برخی خوانندگان عزیز از آمار نسبتا قابل توجه خودکشی در شادترین کشورجهان شوکه شده باشند، من در مطلب بعدی که تلاش دارم به زودی در اختیار سایت وزین عصرایران قرار دهم تلاش خواهم کرد درباره دلایل خودکشی به ویژه در بین قشر جوان کشور دانمارک بیشتر بنویسم.

 

*نادر رستمی؛ از کارشناسان امور تربیتی جوانان و از مدیران بازنشسته باشگاه‌های اوقات فراغت در دانمارک است.

  

مطالب مرتبط روش دانمارکی‌ها برای جلوگیری از خلافکار شدن جوانان تجربه دانمارک؛ دو باشگاهی که جوانان را نجات می‌دهد

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: خودکشی شادترین کشور جهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۸۱۵۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمار مرگ و میر در سال گذشته

سازمان ثبت احوال کشور اعلام کرد: در سال گذشته ثبت فوت مردان ۱۱.۲ درصد بیشتر از زنان بود و در مقابل هر ۱۳۰ مرد فوت شده، ۱۰۰ زن فوت شده‌ است.

به گزارش مشرق، با اعلام سازمان ثبت احوال کشور و بر اساس آمار مرکز رصد جمعیت کشور در سال ۱۴۰۲ مردان ۵۵.۶ درصد و زنان ۴۴.۴ درصد از ثبت فوت ها را به خود اختصاص داده اند که این میزان در مدت مشابه سال قبل برابر ۵۶.۶ درصد برای مردان و ۴۳.۴ درصد برای زنان بوده است.

همچنین آمارهای ثبت شده در سازمان ثبت احوال کشور نشان می دهد در مقابل هر ۱۳۰ مرد فوت شده، ۱۰۰ زن فوت شده‌اند.

بر اساس این گزارش در سال گذشته ۴۴۲ هزار و۲۱۳ رویداد فوت به ثبت رسیده است که این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل با ۴۱۸هزار و ۷۴۱ رویداد فوت ثبت شده، ۵.۶درصد افزایش داشته است.

سازمان ثبت احوال کشور اعلام کرد: میانگین سنی فوت‌شدگان در کشور در سال گذشته برابر با ۶۶.۲ سال بوده که در بین استان‌ها بالاترین میانگین سن مربوط به استان گیلان با ۷۱.۳ سال و کمترین مربوط به استان سیستان و بلوچستان با ۵۰.۷ سال است.

بر اساس گزارش های آماری مرکز رصد جمعیت کشور سازمان ثبت احوال میزان نرخ خام فوت کل کشور در سال ۱۴۰۲ برابر با ۵.۳ در هزار نفرجمعیت بوده است که استان گیلان با نرخ ۷.۴ در هزار نفر جمعیت بیشترین نرخ فوت و استان کهگیلویه و بویر احمد با نرخ ۳.۹ در هزار نفر جمعیت کمترین نرخ فوت را در بین استان‌ها داشته‌اند.

در این گزارش تاکید شده است بیشترین تعداد فوت شدگان مربوط به گروه سنی ۸۹-۸۵ سال است، به طوری که ۹.۹ درصد از کل فوت شدگان مرد و ۱۲.۵ درصد از کل فوت شدگان زن مربوط به این گروه سنی بوده‌اند.

بر اساس قانون، مهلت قانونی ثبت فوت در ثبت احوال ۱۰ روز است و برابر ماده ۲۲ قانون ثبت احوال کشور، وفات هر فرد اعم از ایرانی یا خارجی باید به یکی از ادارات ثبت احوال سراسر کشور اعلام شود همچنین وفات ایرانیان در خارج از کشور به ماموران کنسولی محل اقامت یا به یکی از ادارات سازمان ثبت احوال کشور اعلام می‌شود.

نزدیکترین خویشاوند متوفی یا هر شخصی که در موقع وفات حاضر بوده با ارائه مدرک شناسائی، ماموران انتظامی متصدی یا صاحب مکانی که وفات در آن رخ داده است، متصدیان گورستان ها، مقامات قضایی و نظامی و گروه های امدادی، می توانند برای اعلام وفات واخذ گواهی فوت اقدام کنند.

شبکه اعلام وقایع حیاتی در کشور از سال ۱۳۸۵ و با مشارکت بیش از ۳۵ هزار ثبت یار شکل گرفته است و ثبت یاران شامل دهیاران، بهورزان، متصدیان آرامستان ها، اعضای شوراهای اسلامی، شورایاران، مسئولان پایگاه های بسیج و مدیران مدارس هستند.

این مجموعه در ذیل شورای هماهنگی ثبت احوال استان ها و شهرستان ها به ریاست استانداران و فرمانداران فعال بوده و با برنامه ریزی و تلاش مستمر به انجام رسیده، در حال حاضر بیش از ۹۸ درصد فوت های ثبت شده در فاصله کمتر از یک سال از رخداد، در مهلت قانونی ۱۰ روزه به ثبت می رسند.

دیگر خبرها

  • خودکشی پزشکان بهانه بیماران! /تیترخوانی به جای نگاه علمی! /نوبت «وعده صادق» اقتصادی
  • دسترسی به نقشه مترویی راه های کشور در سایت ۱۴۱ فراهم شد
  • چرا تنها سایت موزه غرب کشور عاقبت به خیر نشد
  • چرا آمار خودکشی پزشکان بالا رفته؟ / این طبقه مانند گذشته نزد مردم محترم نیست
  • ویدیو/ ۵۰ هزار خودکشی در یک سال!
  • آمار مرگ و میر در سال گذشته
  • پردیس تحقیقات ملی دیم گچساران ۵۰ رقم بذر جدید معرفی کرد
  • فعالیت ۸ سایت تبدیل بقایای کشاورزی به خوراک دام در کشور
  • نگاهی به شادترین کشور‌های جهان از سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۴
  • (تصاویر) ترسناک‌ترین جاذبه‌های گردشگری جهان؛ از قلعه اجنه تا جنگل خودکشی!