Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-05@19:15:48 GMT

طلاق توافقی

تاریخ انتشار: ۲۲ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۳۸۲۲۵۷

در مقررات قانون مدنی وقتی صحبت از بین رفتن زوجیت می شود راه های متعددی برای از بین بردن رابطه ازدواج  ارائه می شود . یکی از راه هایی که به وسیله آن رابطه ازدواج خاتمه می یابد و از بین می رود ، «طلاق » می باشد .

امروز به سراغ گروه وکلای دادگستری ره جویان عدالت  رفتیم تا با خانم بهاره آتش پیکر وکیل پایه یک دادگستری که چندین سال در حوزه دعاوی خانوادگی فعالیت داشته اند مصاحبه ای داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خانم آتش پیکر دلیلی که این مصاحبه را ترتیب دادیم موضوع طلاق توافقی هستش ابتدا بفرمایید انواع طلاق را برای ما نام برده و توضیحی مختصر بفرمایید

باتوجه به انواع طلاق در قانون مدنی  طلاق توافقی نوعی از طلاق باین می باشد .در واقع طلاق توافقی نوعی از طلاق خلع یا مبارات که نوعی از انواع طلاق باین است می باشد که با نگاه و دقت در توافقات بین زوجین و شکل و صورت توافق آنها قانونگذار در قانون حمایت خانواده طلاق توافقی را طلاق باین اعلام می کند .

طلاق توافقی چیست ؟

همانطور که از نام این نوع طلاق بر می آید طلاق توافقی ، طلاقی است که همه چیز در مورد آن بر حسب توافق بوده و زن و شوهر برای اینکه از یکدیگر جدا شوند یکسری توافقاتی را انجام می ردهند که این نوع طلاق طلاق باین می باشد .

برای درخواست طلاق توافقی چه مدارکی لازم است ؟

1.دادخواست طلاق توافقی که توسط وکلا تنظیم می شود و تمامی توافقات زوجین در آن درج می شود .

2اصل عقدنامه زوجین متقاضی طلاق

3.اصل شناسنامه زوجین متقاضی طلاق

4.کپی کارت ملی زوجین

چه مراحلی را  برای گرفتن طلاق توافقی باید طی کنیم ؟

قدم اول : تقدیم دادخواست به دادگاه خانواده یا مراجعه به مراکز مشاوره خانواده و تقدیم دادخواست به این مراکز می باشد .در طلاق توافقی  درج توافقات در دادخواست خود اهمیت بسیار دارد ، بنابراین توصیه می شود توسط وکیل تنظیم شود .(بند 4 ماده 9قانون حمایت خانواده و ماده 25 قانون مذکور .

قدم دوم :بعد از تقدیم دادخواست طلاق به دادگاه ، دادگاه باید زوجین را به مراکز مشاوره خانواده ارجاع دهند-مراکز مشاوره خانواده به توافقات طرفین رسیدگی می­کند وجهت اتخاذ تصمیم نهایی به دادگاه می فرستد-دادگاه  گواهی عدم امکان سازش صادر  می کند .

قدم سوم و آخر : مراجعه به دفاتر رسمی ازدواج و طلاق و ثبت طلاق زوجین بعد از طی مراحل قبلی باید به دفاتر رسمی طلاق مراجعه کنند چون ثبت طلاق مطابق ماده 20 قانون حمایت خانواده الزامی می باشد. .

روند رسیدگی در مراکز مشاوره خانواده چگونه است ؟

زوجین می توانند دادخواست طلاق توافقی را ابتدا به مراکز مشاوره خانواده  به محض ثبت درخواست در این مراکز ،« مشاوره »شروع می شود در جلسه اول مشاوره مشکلات و اختلافات بررسی  می شود و سعی در سازش زوجین می شود اگر سازش حاصل نشد جلسه دوم برای مشاوره مجدد دعوت می شوند . جلسات مشاوره ممکن است در یک هفته انجام شود با توجه به روند جلسه اول ویا ممکن است یک هفته فاصله داشته باشد در جلسه دوم مشاوره هم سعی در ایجاد سازش می شود اگر سازش شد که سازش نامه تنظیم و به دادگاه ارسال می شود (تعداد جلسات مشاوره بسته به نظر و برنامه مراکز می باشد .در هر صورت مدت رسیدگی مراکز نباید بیشتر از 3 ماه باشد مگر اینکه طرفین توافق کنند که این مدت 3 ماه تمدید شود )و به محض وصول نظر کارشناسی به دادگاه ،دادگاه با توجه به نظر کارشناسی مرکز مشاوره اتخاذ تصمیم می نماید ودر صورتی که نظر بر صدور گواهی عدم امکان سازش باشد زوجین رابه پزشکی قانونی ارجاع می دهد جهت دریافت گواهی پزشک ذی صلاح در مورد وجود جنین یا عدم آن( پزشک قانونی ظرف یک هفته اعلام نظر می کند ) مگر اینکه هر دو (زوجین متقاضی طلاق )بر وجود جنین اتفاق نظر داشته باشند .که به پزشک قانونی ارجاع نمی شود و دادگاه گواهی عدم امکان سازش راصادر می کند اگر حاصل نشد موارد توافق زوجین تنظیم و مراکز مشاوره نظر کارشناسی خود را به دادگاه ارسال میکنند .

هزینه مشاوره در مراکز خانواده چقدر است؟

هزینه مشاوره هزینه حق المشاوره یک جلسه 45 دقیقه ای برحسب اینکه توسط کارشناس،کارشناس ارشد،دکتری انجام شود متفاوت و در تهران و شهرستانها و مراکز استانها نیز متفاوت می باشد

هزینه مشاوره یک جلسه چهل دقیقه ای توسط کارشناس:در تهران سی هزار تومان –در مراکز استانها بیست و پنج هزار تومان –شهرستانها بیست هزار تومان .

هزینه مشاوره یک جلسه چهل دقیقه ای توسط کارشناس ارشد :در تهران سی و پنج هزار تومان –در مراکز استانها سی هزار تومان –در شهرستانها بیست و پنج هزار تومان

هزینه مشاوره یک جلسه چهل دقیقه ای توسط دکتری:در تهران پنچاه و پنج هزار تومان –در مراکز استانها چهل و پنج هزار تومان و در سایر شهرستانها چهل هزار تومان .

 

اخبار داغ ویدئوی چالش بطری هنرپیشه معروف ساختگی از کار درآمد! +فیلم فیلم: توضیح کارگردان «گاندو» درباره سکانس حاشیه‌‌ساز هواپیما فیلم: چالش باز کردن درب بطری به صداوسیما رسید! فیلم: خودرو گرانقیمت منشا به آتش کشیده شد! فیلم: علی ضیا روی آنتن زنده ادای احمدی‌نژاد را در آورد غارت بار تریلی توسط مردم بی فرهنگ! + فیلم

منبع: فردا

کلیدواژه: طلاق توافقی قانون مدنی هزینه مشاوره مراکز خانواده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۸۲۲۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی ۴۲۲ فقره پرونده در ۲۲ مرکز مهر خانواده مازندران

معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان مازندران گفت: سال گذشته ۴۲۲ فقره پرونده در ۲۲ مرکز مهر خانواده سراسر استان مورد بررسی واقع شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مازندران، حجت‌الاسلام مرتضی موسوی، ظهر امروز_ یک‌شنبه شانزدهم اردیبهشت_ در جمع خبرنگاران با اشاره به راه‌اندازی مرکز مهر خانواده در استان‌ها اظهار کرد: این مرکز به منظور ملاقات والدین با فرزندان در محیط امن و آرام راه‌اندازی شد و کودکان با احساس راحتی و امنیت بتوانند با آزادی بیشتری با والدین خود ارتباط برقرار کنند.

وی افزود: در این استان ۲۲ مرکز مهر خانواده در حال فعالیت است که در سال گذشته ۴۲۲ فقره پرونده به این مرکز وارد شده بود.

معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری مازندران با اشاره به اینکه تعداد ملاقات‌های انجام شده والدین با فرزندان در سال گذشته دو هزار و ۳۴۳ مورد بوده است، گفت: علاوه بر این مرکز، مراکز مشاوره خانواده قوه قضائیه در مازندران فعالیت دارد.

موسوی با تاکید بر اینکه ارجاع پرونده‌ها به این مراکز راه مفیدی در کاهش ورودی پرونده‌های طلاق به دادگستری این استان مازندران است، اظهار داشت: بی‌شک مراکز مشاوره خانواده می‌توانند در کنار نهادهای مردمی در کاهش آمار طلاق مفید و مؤثر باشند.

وی با بیان اینکه سال گذشته ۱۴ هزار و ۴۱۴ فقره پرونده از محاکم دادگستری مازندران به مراکز مشاوره خانواده ارجاع شده است، خاطرنشان کرد: از این تعداد حدود ۱۲۳ هزار و ۴۵۹ فقره مورد بررسی قرار گرفت و دو هزار و ۸۹۵ فقره پرونده منجر به سازش شد که شمار ۲۳ درصد از پرونده‌های طلاق بوده است.

کد خبر 750817

دیگر خبرها

  • ثبت ۶ هزار مراجعه به مراکز مشاوره پلیس سمنان
  • بررسی ۴۲۲ فقره پرونده در ۲۲ مرکز مهر خانواده مازندران
  • بخش عمده پرونده‌های قضایی خانواده‌ها مربوط به طلاق است
  • فعالیت ۲۲ مرکز مهر خانواده در مازندران
  • تفاوت طلاق رجعی و بائن چیست؟
  • فعالیت بیش از ۱۷۰ ماما در مراکز بهداشتی استان یزد
  • فعالیت ۲۲ مرکز مهر خانواده 
  • ۲۲ مرکز مهر در مازندران فعالیت می کند
  • رویکرد کمیته امداد توانمندسازی خانواده‌های تحت حمایت است
  • کاهش ۲۴ درصدی ورودی پرونده‌های طلاق توافقی در شهرستان بهارستان