Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه ،جلیل بالایی مدیر کل مدیریت بحران استان کرمانشاه گفت : از ۱۵ اسفند سال گذشته که متوجه سامانه‌های با تراکم و قدرت بالا در سطح استان و کشور شدیم، با هشدار‌هایی که به مردم دادیم موفق به کنترل سیل در استان شدیم.

وی با اشاره به نقش مردم در کنترل سیل در استان، گفت : با اعتماد خوب مردم و جدی گرفتن هشدار‌ها کمترین خسارات ناشی از سیل را در سطح استان شاهد بودیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر کل مدیریت بحران استان کرمانشاه نقش رسانه‌ها را در کاهش بلایای سیل در استان کرمانشاه پررنگ عنوان و تصریح کرد: برای اولین بار در استان استودیو بحران را تشکیل داده و هر نیم ساعت با مردم صحبت کرده و آن‌ها را در جریان آخرین وضعیت بارش‌ها قرار می‌دادیم که بیش از ۳۱۷ دقیقه روی آنتن شبکه زاگرس بودیم.

بالایی در ادامه با اشاره به همراهی دستگاه‌های مختلف استان در کنترل سیل تصریح کرد: در جریان سیل همه نهاد‌ها به ویژه ارتش و سپاه همکاری شایسته تقدیری را در استان داشتند.

بالایی با اشاره به بازدید‌های میدانی استاندار و معاونین او و دیگر مسئولین استان از مناطق مختلف استان قبل از سیل، تصریح کرد: اگر اقداماتی مثل جمع آوری کانکس‌های باقیمانده در جریان زلزله در حریم رودخانه‌ها و لایروبی مسیل‌هایی که در دوره‌های ۲۰،۳۰ و ۵۰ ساله در جریان سیل بودند، مثل مسیر تنگه کنشت به قره سو صورت نمی‌گرفت، احتمالاً جزو یکی دو استان اول کشور در زمینه خسارت‌ها می‌شدیم.

مدیر کل مدیریت بحران استان کرمانشاه در ادامه با بیان اینکه در استان کرمانشاه یازده سد آبگیری شده و یا در حال آبگیری داریم، اظهار کرد: همه این سد‌ها پس از بارش‌ها به میزان بیش از ۹۰ درصد ظرفیت خود پر شده بودند. در جریان بارش‌ها هم کمیته رصد به صورت مستمر دبی ورودی و خروجی سد‌های استان را کنترل می‌کرد.

بالایی با اشاره به شناسایی روستا‌های پرخطر از حیث آبگرفتگی در جریان سیل تصریح کرد: قبل از وقوع بارش‌ها ۱۳۴۵ مدرسه، مسجد و سالن ورزشی با ۳۶۷۵ تخته چادر برای اسکان اضطراری مردم آماده شد که همزمان با هشدار به خانواده‌هایی که خانه هایشان در مسیر سیل بود، برای اسکان ۲۴ و ۴۸ ساعته به این محل‌ها معرفی می‌شدند.

وی ادامه داد: به محض پایان بارش‌ها کمیته ارزیابی خسارت‌ها در سطح استان شکل گرفت و بر اساس ارزیابی‌های اولیه ۱۵۶۰ میلیارد تومان خسارت به بخش‌های مختلف استان وارد آمده بود که در این بین راه و شهرسازی و در بخش ابنیه‌های آن ۴۶۰ میلیارد تومان، بخش کشاورزی ۳۸۶ میلیارد تومان و وزارت نیرو شامل آبفای شهری و روستایی به میزان ۳۸۹ میلیارد تومان دچار بیشترین خسارت‌ها شده بودند.

مدیر کل مدیریت بحران استان کرمانشاه ادامه داد: بعد از ارزیابی‌های اولیه بلافاصله و بنا به دستور رئیس جمهور قرارگاه بازسازی و نوسازی در سطح استان‌ها و از جمله در کرمانشاه شکل گرفت که در این قرارگاه برای ۱۲۷ نقطه آسیب دیده در جریان سیل در استان تصمیمات و راهکار‌هایی اتخاذ شد.

بالایی گفت: تا امروز در مجموع ۳۲۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان شامل تسهیلات قرض الحسنه بلاعوض و اعتبارات تملک دارایی‌ها در سه بخش مسکن، کشاورزی و زیرساخت‌ها برای جبران خسارت ناشی از سیل در اختیار استان قرار گرفته است.

مدیر کل مدیریت بحران استان کرمانشاه ادامه داد: در بخش مسکن بنا به ارزیابی‌های بنیاد مسکن ۲۱۸۵ واحد تخریبی در استان داشتیم که البته هیچ کدام از این واحد‌ها آوار نشده بود و همگی آن‌ها دچار آبگرفتگی شده بود. علاوه بر این واحد‌ها ۱۰۶۷ واحد نیز توسط بنیاد مسکن به عنوان واحد تعمیری معرفی شده بودند.

وی با بیان اینکه از مجموع ۲۱۸۵ واحدی که در ارزیابی‌ها تخریبی شناسایی شده بودند منابع مورد نیاز برای بازسازی ۶۵۰ واحد تامین شده تصریح کرد: این واحد‌ها شامل ۶۰۰ واحد روستایی و ۵۰ واحد شهری است که برای تمامی واحد‌های روستایی پروانه ساخت صادر شده و پس از انعقاد قرارداد در بانک‌ها تمامی تسهیلات به حساب متقاضیان واریز شده که این مبالغ به تناسب پیشرفت کار قابل برداشت است. از مجموع واحد‌های شهری هم تاکنون تنها شش مورد پروانه ساخت را گرفته و به بانک معرفی شده اند.

مدیر کل مدیریت بحران استان کرمانشاه ادامه داد: از مجموع ۱۰۶۷ واحد تعمیری هم تاکنون ۳۰۰ واحد خسارت دیده مبلغ ۱۰ میلیون تومان تسهیلات قرض الحسنه چهار درصدی را از بانک‌ها دریافت کرده‌اند.

بالایی اضافه کرد: ۲۶۲ واحد مسکونی در استان کرمانشاه در حریم رودخانه‌ها ساخته شده که در جریان سیل بیش از ۷۰ واحد آن‌ها تخریبی بودند که کار بازسازی این واحد‌ها در دست اقدام است.

وی ادامه داد: از مجموع بیش از ۷۰ مسکونی که در حریم و بستر رودخانه بوده و دچار خسارت شده ۶۳ مورد آن در شهرک کرناچی در حوزه شهرستان کرمانشاه بوده که برای تامین تسهیلات و کمک‌های بلاعوض اقدامات لازم در دست انجام است.

بالایی در ادامه به تسهیلات پرداخت شده در بخش کشاورزی پس از وقوع سیل در استان کرمانشاه اشاره کرد و افزود: بخش کشاورزی در حوزه زراعت آبی و دیم، باغبانی، واحد‌های دامی، شیلات، آبزی پروری و ... دچار خسارت شده که تاکنون ۹۰ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان کمک بلاعوض برای جبران خسارت‌های ناشی از سیل در بخش کشاورزی به استان ابلاغ شده است.

مدیر کل مدیریت بحران استان کرمانشاه با اشاره به اعطای تسهیلات قرض الحسنه به میزان ۸۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان برای جبران خسارت ناشی از سیل در بخش کشاورزی استان تصریح کرد: تاکنون هشت هزار و ۱۲۸ کشاورز خسارت دیده ارزیابی قطعی شده و برای دریافت ۵۲ میلیارد تومان تسهیلات معرفی شدند که تا چهارشنبه هفته گذشته یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان از این تسهیلات تخصیص پیدا کرده بود.

وی ادامه با بیان اینکه در جریان سیل دستگاه‌های مختلف استان در بخش زیرساختی خسارت‌هایی را دیده بودند تصریح کرد: بیشترین خسارت‌ها به راه و شهرسازی و دستگاه‌های وابسته به وزارت نیرو و جهاد کشاورزی بود که در این راستا ۱۱۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان اعتبار از محل اعتبارات تملک دارایی‌ها به استان ابلاغ شده است.

بالایی با بیان اینکه شهرستان کنگاور و سنقروکلیایی بیشترین خسارت را در بخش مسکن در جریان سیل متحمل شدند، گفت: در بخش کشاورزی نیز شهرستان‌های صحنه، هرسین، کنگاور و کرمانشاه بیشترین خسارت‌را دیده بودند.

مدیر کل مدیریت بحران استان کرمانشاه در ادامه با اشاره به پیشنهاد اختصاص حداقل پنج درصد بودجه استانی در اختیار مدیریت بحران استان برای انجام اقدامات پیشگیرانه در حوزه حوادث غیرمترقبه، ابراز امیدواری کرد: با موافقت شورای برنامه ریزی و توسعه استان این اعتبار در اختیار مدیریت بحران قرار گیرد.

وی با بیان اینکه موضوع آموزش برای کاهش مخاطرات نقش مهمی در بلایای طبیعی دارد گفت: از رسانه‌ها خواست تا برای نهادینه سازی فرهنگ بیمه تلاش کنند.

مدیر کل مدیریت بحران استان کرمانشاه ابراز امیدواری کرد: روزی فرا برسد که همه مردم در تمامی شهر‌ها و روستا‌ها همه امکانات زندگی خود را بیمه کنند.

وی با تاکید بر اینکه تعمیق فرهنگ بیمه‌ای برای کاهش مخاطرات در کشور در استانی مثل کرمانشاه یک ضرورت است، گفت: اگرچه اجباری کردن بیمه در دستور کار مجلس است، اما در حال حاضر باید برای ترغیب مردم به سمت بیمه کردن کار شود .

 

 

انتهای پیام/د

سامانه‌های با تراکم و قدرت بالا در سطح استان

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: استانداری تسهیلات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۸۵۰۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخصیص ۴۳۵ میلیارد برای اجرای طرح‌های آبی استان قزوین

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان قزوین از تخصیص ۴۳۵ میلیارد تومان اعتبار نقدی برای اجرای طرح‌های حوزه آب این استان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از قزوین، منصور ستوده بعدازظهر امروز -پنج‌شنبه ششم اردیبهشت- در جمع فرماندهان پایگاه‌های مقاومت بسیج ادارات و سازمان‌های حوزه شهید بهشتی استان قزوین اظهار کرد: شرکت آب منطقه‌ای یک شرکت ۱۰۰ درصد دولتی است و حاکمیت آب را در استان به عهده دارد.

وی اضافه کرد: یکی از وظایف این شرکت تأمین آب از طریق اجرای طرح‌های توسعه منابع آب از جمله احداث سدها، شبکه‌های آبیاری و زهکشی و خطوط آبرسانی است. مطالعات آبخوان دشت قزوین و همچنین حفظ و حراست از منابع آبی که شامل چاه‌ها، چشمه‌ها، قنوات، رودخانه‌ها و تأسیسات آبی می‌شود، از دیگر وظایف مهم و کلیدی شرکت آب منطقه‌ای به حساب می‌آید.

تکمیل آب‌رسانی از سد طالقان ۱۰ همت بودجه نیاز دارد

مدیرعامل شرکت آب‌منطقه‌ای قزوین با بیان اینکه چند طرح ملی مهم در استان توسط این شرکت در حال اجرا است، گفت: برای شمال و جنوب استان قزوین موضوع تأمین آب شرب و کشاورزی را برای افق ۲۰-۳۰ ساله ترسیم کرده‌ایم و امیدواریم با اجرای این طرح‌ها بتوانیم استان را در تأمین آب شرب بیمه کنیم.

ستوده ادامه داد: یکی از این طرح‌های مهم آبرسانی از سد طالقان به شهرها و روستاهای استان است که اعتبار مورد نیاز برای اجرای این طرح حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان است. فاز نخست این طرح با هدف تأمین آب شرب باکیفیت و پایدار برای شهرستان آبیک انجام شده و فاز دوم آن هم در دست اجرا قرار دارد.

وی از اتمام طرح ساخت سد مخزنی نهب خبر داد و گفت: سد شهید لشگری نهب پروژه دیگری است که با حجم مخزن ۱۲۰ میلیون مترمکعب و با اعتباری بالغ بر ۱,۲۰۰ میلیارد تومان عملیات اجرایی آن در سال گذشته به اتمام رسیده و هم اکنون آماده افتتاح است.

دبیر شورای حفاظت از منابع آب استان قزوین با اشاره به وجود یک شبکه آبیاری مدرن در پایین‌دست این سد افزود: طول کانال اصلی این شبکه ۲۵ کیلومتر و طول کانالهای درجه یک و دوم آن ۹۰ کیلومتر است که ۷ کیلومتر ابتدایی کانال اصلی تکمیل و در حال بهره برداری است.

پیشرفت ۸۵ درصدی ساخت سد بالاخانلو

ستوده همچنین به وضعیت احداث سد بالاخانلو اشاره کرد و گفت: سد بالاخانلو با ظرفیت ۳۸.۵ میلیون مترمکعب جهت تأمین بخشی از نیاز آب شرب ۵ شهر و ۳۰ روستای جنوب استان نیز بر روی رودخانه حاجی عرب در دست احداث است، اعتبار مورد نیاز این طرح بالغ بر ۱,۲۰۰ میلیارد تومان است و در حال حاضر نیز از پیشرفت فیزیکی حدود ۸۵ درصدی برخوردار است.

وی ادامه داد: خوشبختانه با پیگیری‌های به عمل آمده و مساعدت وزیر نیرو امسال ۴۳۵ میلیارد اعتبار نقدی برای پروژه‌های حوزه آب استان قزوین تخصیص داده شده است.

کد خبر 747912

دیگر خبرها

  • برآورد اولیه خسارت سیل به بخش کشاورزی/ ۱۰۱ رشته قنات آسیب دیدند
  • بیش از 543 میلیارد تومان برآورد اولیه خسارت سیل به بخش کشاورزی
  • اعلام خسارات اولیه سیل در ۴ استان کشور
  • برآورد اولیه خسارات ناشی از بارندگی‌های اخیر در خراسان جنوبی
  • خسارت جبران‌ناپذیره بهره‌برداران به دلیل کشت غیراصولی پسته
  • کشت غیراصولی پسته خسارت جبران‌ناپذیری به بهره‌برداران وارد کرده است
  • بسیج همراه مردم در جبران خسارت های سیل
  • رهاسازی پسماند‌ها در رودخانه‌ها امری جبران ناپذیر است
  • آبگیری ۳۰ درصد سازه‌های آبی در استان یزد/ خسارت سیل به ۲۱ رشته قنات
  • تخصیص ۴۳۵ میلیارد برای اجرای طرح‌های آبی استان قزوین