Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایرنا، مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه روز شنبه در نشستی خبری در محل ستاد بحران گفت: نقش و اعتماد مردم به مسئولان استان از مهم‌ترین ویژگی‌های این سیل بود که به مشارکت بالای شهروندان، اقدام های پیشگیرانه مفید و رفتارهای خلاقانه و مبتکرانه در مهار سیل انجامید.

جلیل بالایی نقش رسانه ها را هم شاخص دیگر در کاهش خسارت سیل دانست و گفت: حضور نیروهای مسلح به ویژه سپاه پاسداران و ارتش نیز در مقابله با سیل بارز و قابل تقدیر بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او از راه اندازی سیستم هشدار سریع هواشناسی و تشکیل کمیته رصد سدها در مرکز مدیریت بحران استان کرمانشاه پیش از وقوع سیل یاد کرد و گفت: جابجایی کانکس های زلزله زدگان از حاشیه رودخانه و لایروبی مسیل هایی که امکان طغیان داشت (از جمله فاصله تنگه کنشت تا قره سو) ۲ اقدام ارزشمند و اثرگذار در کاهش خسارت های سیل در استان بود.

بیشترین خسارت‌ها در صحنه، کنگاور و سنقر

بالایی به خسارت هزار و ۵۶۰ میلیارد تومانی سیل به استان کرمانشاه اشاره و عنوان کرد: ابنیه و راه های استان با ۴۶۰، کشاورزی با ۳۸۶ و موسسات وابسته به وزارت نیرو با ۳۸۹ میلیارد تومان بیشترین خسارت را از سیل دیدند.

بالایی با بیان اینکه خسارت های سیل در شهرستان های استان، متنوع بوده و تقسیم بندی مشخصی ندارد در عین حال گفت: بیشترین خسارت ها به ترتیب در شهرستانهای صحنه، کنگاور و سنقر ثبت شده است؛ در بخش مسکن شهرستان‌های سنقر، کنگاور، صحنه و کرمانشاه و در بخش کشاورزی شهرستانهای صحنه، هرسین، کنگاور و کرمانشاه بیشتر خسارت دیده اند.

سیل در روستاهای شهرستان هرسین در جنوب شرقی استان کرمانشاه

پرداخت ۳۲۷ میلیارد به استان

راه اندازی قرارگاه ملی بازسازی و نوسازی به دستور رئیس جمهوری موضوع دیگری بود که مدیرکل مدیریت بحران استانداری به آن اشاره کرد و گفت: این قرارگاه در استان کرمانشاه به ریاست استاندار تشکیل شده و تاکنون ۱۲۷ تصمیم و مصوبه داشته است.

به گفته او شرایط اقتصادی دولت و وسعت بالای مناطق سیل زده در کشور سبب شده که دقت و حساسیت ویژه ای برای تعیین میزان خسارت های وارد شده صورت گیرد و به همین دلیل جزئیات تمام خسارت ها در «سامانه سجاد» ثبت شود.

آنچنان که بالایی اعلام کرد: تاکنون ۳۲۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان برای جبران خسارت های سیل به استان کرمانشاه پرداخت شده که شامل تسهیلات قرض الحسنه، کمک های بلاعوض و اعتبارات تملک دارایی (عمرانی) در سه بخش مسکن، کشاورزی و زیرساخت هاست.

پرداخت تسهیلات به ۹۵۰ بی‌خانمان

او درباره خسارت‌های بخش مسکن و آخرین وضعیت جبران آنها گفت: بنابر ارزیابی بنیاد مسکن ۲ هزار و ۱۸۵ واحد مسکونی در سیل اخیر تخریب شده که نیاز به احداث مجدد دارند؛ از این تعداد ۲ هزار و ۳۲ واحد روستایی و ۱۵۳ واحد شهری است.

بالایی با بیان اینکه ۱۰۶۷ واحد هم نیازمند تعمیر است، گفت: دولت با ارزیابی بنیاد مسکن موافقت کرده و اعتبار لازم برای جبران این خسارت ها را مصوب کرده که تاکنون ۴۲ میلیارد تومان برای ۶۵۰ واحد تخریبی و ۳۰۰ واحد تعمیری پرداخت شده است.

او با بیان اینکه تسهیلات هر واحد تعمیری ۱۰ میلیون تومان وام چهار درصد است، اظهار کرد: صدور پروانه ساخت و انعقاد قرارداد بیشتر آن ۶۵۰ واحد تخریبی با بانک های عامل هم انجام شده و تسهیلات دولتی به کارت خسارت دیدگان واریز شده که بسته به میزان پیشرفت کار در سه مرحله قابل برداشت است.

معرفی ۸ هزار کشاورز زیان‌دیده به بانک

مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه درباره جبران خسارت سیل در بخش کشاورزی استان هم گفت: دولت در مجموع ۹۰ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان کمک بلاعوض برای خسارت دیدگان این بخش در نظر گرفته که تاکنون ۵۰ درصد آن تخصیص یافته است و در گام نخست بین خسارت دیدگان تقسیم می شود.

او افزود: تاکنون ۸۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان تسهیلات هم به بخش کشاورزی استان اختصاص یافته و در این زمینه هشت هزار و ۱۲۸ خسارت دیده برای دریافت وام به بانک های عامل معرفی شده اند به طوری که تا ۱۹ تیرماه یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان تسهیلات به خسارت دیدگان پرداخت شده است.

به گفته بالایی پرداخت این تسهیلات به کشاورزان زیان‌دیده پروسه پیچیده ای ندارد و با تضمین های زنجیره ای یا ارائه سفته قابل انجام است.

بخش زیادی از مزارع بخش بیستون در شهرستان هرسین، پس از وقوع سیل تا چندین روز زیر آب رفت

ابلاغ ۱۱۲ میلیارد برای بازسازی زیرساخت‌ها

این مسئول درباره میزان خسارت حوزه زیرساخت‌ها نیز عنوان کرد: در این راستا و براساس تصمیم دولت در تیرماه امسال ۱۱۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان اعتبار عمرانی به استان ابلاغ شده و اکنون در مرحله تنظیم قرارداد بین دستگاه‌های اجرایی خسارت‌دیده با سازمان برنامه و بودجه استان است.

او گفت: این مبلغ به راه و شهرسازی، دهیاری ها و شهرداری ها، آب و فاضلاب شهری و روستایی، آب منطقه ای و شرکت توزیع برق استان اختصاص می یابد و پرونده سایر دستگاه های خسارت‌دیده هم در قرارگاه بازسازی استانی در حال بررسی نهایی است.

آخرین وضعیت سیل‌زدگان کرناچی

بالایی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا درباره سرنوشت وعده‌هایی که به ساکنان شهرک سیل‌زده کرناچی در شهر کرمانشاه داده شده، گفت: ۲۶۲ واحد مسکونی استان در حریم و بستر رودخانه ها واقع شده اند که بنیاد مسکن پس از ارزیابی ۷۳ واحد را تخریبی و اعلام کرد که باید دوباره ساخته شوند و این واحدها اکنون در نوبت پرداخت تسهیلات دولتی و کمک های بلاعوض قرار دارند.

او با بیان اینکه از این تعداد ۶۳ واحد در شهرک کرناچی قرار دارند، گفت: اداره کل راه و شهرسازی استان ماموریت یافته که زمین و مکان جدیدی را برای ساخت همه ۷۳ واحد معرفی کند تا با کمک تسهیلات دولتی ساخته شوند.

بالایی افزود: برای ۱۹۰ واحد دیگر که در حریم و بستر رودخانه هستند اما در سیل آسیبی ندیده اند، منتظر تأمین اعتبار هستیم تا در یک طرح میان مدت به مکان امنی جابجا شوند.

تصویر، شهرک کرناچی کرمانشاه را در سیل فروردین ۹۸ نشان می دهد که دچار آبگرفتگی شد.

حدود ۲۵۰ خانه در شهرک کرناچی بدون مجوز قانونی و چند متر پایین‌تر از سایر ساختمان‌های شهرک در بستر رود قره‌سو ساخته شده‌اند؛ کم‌آبی و سربه‌زیری چندین ساله رودخانه قره‌سو این گمان را ایجاد کرده بود که حاشیه رود می‌تواند جای امنی برای زندگی باشد.
به همین دلیل شهرداری و شرکت آب منطقه‌ای کرمانشاه هم چشم خود را بر این ساخت و سازهای غیرقانونی بستند و بی‌خیال امنیت شهر و شهروندان شدند.

بودجه جدید برای پیشگیری از حوادث

مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه درباره برنامه های استانداری برای مقابله با حوادث مشابه گفت: سالانه دست‌کم پنج درصد از کل بودجه سنواتی باید در اختیار سازمان مدیریت بحران قرار گیرد و هرچند این اتفاق طی سال های اخیر افتاده است اما به دلیل تعدد و تنوع بحران ها ۹۰ درصد از این مبلغ هزینه بازسازی شده و فرصت و منابع کافی برای پرداختن به حوزه پیشگیری وجود نداشته است.

او افزود: به همین دلیل ما به استاندار کرمانشاه پیشنهاد دادیم که دست‌کم پنج درصد بودجه استانی هم برای پیشگیری در اختیار مدیریت بحران استانداری قرار گیرد که با موافقت مهندس بازوند همراه شده است که امیدواریم شورای برنامه ریزی و توسعه استان نیز این موضوع را تایید کند.

او در عین حال بر ضرورت بیمه اموال و آموزش شهروندان تاکید کرد و گفت: پروسه تدوین سند جامع خطرپذیری استان نیز باید تکمیل شود.

به اعتقاد بالایی شهرداری ها می توانند با بالا بردن سطح بهره برداران و کاهش ریسک بیمه ها، رقابت پذیری بین آنها را بالا ببرند و به مشارکت عمومی در بیمه اموال و مسکن کمک کنند.

نشست خبری روز شنبه جلیل بالایی مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه

از روز ۱۱ تا ۱۳ فروردین ۹۸ به طور میانگین ۷۷ میلیمتر بارندگی در استان کرمانشاه رخ داد که بخش قابل توجهی از آن بر سر اهالی شرق استان فرود آمد.

بیشترین بارش‌ها در شهرستان‌های کنگاور، صحنه، سنقر و هرسین ثبت شد که بیشتر آن هم به رودخانه «گاماسیاب» ریخت و سبب طغیان آن شد.

استان کرمانشاه ۲ میلیون جمعیت ساکن در ۳۲ شهر و ۲ هزار و ۶۲۲ روستا دارد.

۷۴۴۴/۸۰۶۶

منبع: ایرنا

کلیدواژه: خسارت سیل کرمانشاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۸۵۵۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیروی دریایی ارتش به داد سیل‌زدگان سیستان و بلوچستان رسید + فیلم

دریافت 1 MB

به گزارش همشهری آنلاین، امیر دریادار دوم حسین حسنی فرمانده منطقه سوم نبوت نیروی دریایی ارتش با اشاره به اقدامات این یگان در کمک به سیل زدگان در سیستان و بلوچستان گفت: در پی بارندگی در جنوب شرق کشور به دلیل سیلاب‌هاب رخ داده، متاسفانه خسارت‌هایی در کنارک ایجاد شد. لذا؛ نیروی دریایی ارتش بنابر دستورات فرمانده کل ارتش و فرمانده نیروی دریایی ارتش وارد عرصه کمک به مردم سیل زده در سیستان و بلوچستان شد.

وی ادامه داد: در این راستا، ما در نیروی دریایی ارتش با توان بالا و پیشرفته‌ترین تجهیزات اعم از بالگردها و خودروهای تیپ تفنگداران توانستیم همه کمک‌های جمع‌آوری شده توسط بنیاد برکت، بنیاد احسان و ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) جهت رفع نیازهای اعلام شده از سوی ستاد بحران را توسط بالگرد و خودروها به صعب العبورترین روستاها که امکان دسترسی به آن‌ها وجود نداشت، منتقل کردیم.

فرمانده منطقه سوم دریایی ارتش در ادامه با بیان اینکه تا ۵ اردیبهشت، ۱۶ نوبت پرواز بالگرد را به روستاهای صعب‌العبور داشته‌ایم، تصریح کرد: این پروازها از طریق یگان هوادریا در منطقه سوم دریای نبوت ارتش انجام می‌گیرد که در همکاری با خودروهای تاکتیکی تیپ تکاوری حمزه سیدالشهدا (ع)‌ جهت انتقال کمک‌ها و نیازمندی‌های مردم به نقاط صعب العبور استفاده شد.

دریادار حسنی همچنین از استمرار آمادگی نیروی دریایی ارتش برای امداد به سیل زدگان در سیستان و بلوچستان خبر داد و خاطرنشان کرد: مادامی که ستاد بحران استان از ما برای کمک به سیل زدگان در سیستان و بلوچستان درخواست داشته باشند آماده خدمت‌رسانی هستیم. در این راستا، بالگردهای ما امروز به سوی منطقه دشتیاری نیز اعزام خواهند شد.

وی ادامه داد: بالگردهای هوا دریای ارتش در منطقه سوم نبوت در اسفندماه سال گذشته نیز، چندین نوبت پرواز در شهرستان‌های دشتیاری و قصر قند داشتند که خدمات مهمی همچون انتقال مواد غذایی و نیازهای ضروری را انجام دادند که همه توسط نیروی دریایی ارتش آماده و به سیل زدگان اهدا شده بودند.

کد خبر 847130 منبع: فارس برچسب‌ها سيل خبر مهم استان سیستان و بلوچستان دفاع - ارتش جمهوری اسلامی

دیگر خبرها

  • پیگیری برای پرداخت غرامت به خسارت دیدگان بخش مسکونی سیل در استان
  • دولت و بذرپاش، نمایندگان مجلس را دور می‌زنند؟
  • آخرین وضعیت پرداخت مطالبات چایکاران/ آغاز چین بهاره از روزهای آینده
  • وضعیت عجیب پارکینگ خودروهای لوکس در سیل بم!
  • وضعیت امروز دانشگاه‌های آمریکا دستاورد عملیات «وعده صادق» است
  • خدمات رسانی سه کتابخانه سیار در شهرستان‌های هرسین، قصرشیرین و جوانرود
  • وضعیت مقاوم‌سازی ۱۳ شهرستان کرمانشاه بالاتر از میانگین کشوری
  • نیروی دریایی ارتش به داد سیل‌زدگان سیستان و بلوچستان رسید + فیلم
  • آخرین وضعیت شاخص فضای کسب و کار کرمانشاه
  • بهبود ۹ پله‌ای رتبه فضای کسب و کار کرمانشاه