Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جماران؛ روزنامه فرانسوی لوموند روز شنبه با اشاره به اینکه هنوز زمان برای حل دیپلماتیک موضوع هسته ای وجود دارد، نوشت: اگر راه حلی برای بهبود روابط پیدا نشود، توافق هسته‌ای که پیشتر در پی خروج یکجانبه آمریکا بشدت متزلزل شده، می‌تواند به طور کامل از بین برود.

در این گزارش به قلم "ژرومی باروش" آمده است: برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) با هدف تضمین ماهیت غیر نظامی برنامه هسته‌ای ایران پس از ۱۲ سال مناقشات دیپلماتیک در ژوئیه سال ۲۰۱۵ امضا شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر راه حلی برای بهبود روابط پیدا نشود، توافق هسته‌ای که پیشتر در پی خروج یکجانبه آمریکا در ماه مه سال ۲۰۱۸ بشدت متزلزل شده بود و تحریم‌های دوباره اقتصادی را به دنبال داشت، می‌تواند به طور کامل از بین برود.

تهران هفته گذشته در اقدامی تلافی جویانه در برابر خروج یکجانبه آمریکا از توافق ۲۰۱۵ وین، غنی سازی اورانیوم را از سرگرفته است.

لوموند افزود: اتم اورانیوم در شرایط عادی به دو شکل وجود دارد که تنها تفاوت آنها مربوط به تعداد نوترون‌ها در هسته آنهاست که ایزوتوپ نامیده می‌شود.

در شرایط عادی، اورانیومی که استخراج می‌شود شامل ۹۹ درصد ایزوتوپ اورانیوم ۲۳۸ است و هفت دهم درصد ایزوتوپ اورانیوم ۲۳۵ است. اما باید توجه داشت که فقط اورانیوم ۲۳۵ شکافت پذیر است و امکان واکنش ناشی از شکافت هسته‌ای را دارد.

اورانیوم برای آنکه بتواند به عنوان سوخت در تأسیسات هسته‌ای و برای تولید انرژی یا برای ساخت بمب مورد استفاده قرار گیرد، باید غنی سازی شود.

اورانیوم‌های استخراج شده که اصطلاحاً به آن "اورانیوم خام" نیز گفته می‌شود، باید قبل از هر اقدامی تصفیه و فرآوری شوند که در این مرحله است که کیک زرد به دست می‌آید. باید گفت که از این مرحله به بعد، غنی سازی اورانیوم آغاز می‌شود. رایج‌ترین شیوه برای غنی سازی، تزریق اورانیوم به شکل گاز به سانتریفیوژ است.

از آنجایی که ایزوتوپ اورانیوم ۲۳۸ سه نوترون بیشتر دارد، وزن آن از ایزوتوپ اورانیوم ۲۳۵ بسیار سبک تر است. در این شرایط، جداسازی دو ایزوتوپ صورت می‌گیرد که فرآیندی بسیار پیچیده و حساس است. این فرآیند باید چندین بار تکرار شود و به همین دلیل است که تعداد سانتریفیوژها بسیار زیاد است. گاز به طور مرتب و متناوب از سانتریفیوژها عبور می‌کند و غلظت آنها افزایش می‌یابد.

اگرچه به صورت تئوری، مسأله ساده است اما این روند به ویژه در ۲۰ درصد ابتدایی غنی سازی اورانیوم، طولانی و دشوار است.

به هر حال برای دستیابی به مقادیر لازم اورانیوم غنی شده، باید هزاران سانتریفیوژ در اختیار داشت. کارخانه نطنز در مرکز ایران هزاران سانتریفیوژ در خود جای داده بود. طبق توافق هسته‌ای وین، ایران تنها می‌تواند پنج هزار سانتریفیوژ از ۱۹ هزار سانتریفیوژ خود را فعال نگه دارد. ۱۴ هزار سانتریفیوژ دیگر تحت نظارت آژانس بین المللی انرژی اتمی مهر و موم شده است.

در پایان گزارش لوموند آمده است: ایران در شرایط کنونی تعداد بسیار زیادی سانتریفیوژ در اختیار ندارد که بتواند در مدت زمانی نسبتاً کوتاه، اورانیوم با غنای نظامی تولید کند. اگرچه نشانه‌هایی که ایران از خود نشان داده، نگران کننده است اما باید گفت که هنوز زمان برای حل و فصل دیپلماتیک مناقشه هسته‌ای ایران وجود دارد تا شاید بتوان از بروز اتفاقی جدید در منطقه پر آشوب خاورمیانه پیشگیری کرد. 

انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: قیمت خودرو قیمت دلار نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال برجام توافق هسته ای توافق هسته ای ایران غنی سازی اورانیوم غنی سازی اورانیوم ایران قیمت خودرو قیمت دلار نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۹۰۱۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خداحافظی سرد با بلینکن در چین+ عکس

رسانه‌های چینی با انتشار عکسی مراسم خداحافظی سرد از وزیر خارجه آمریکا را به نمایش گذاشتند.

به گزارش مشرق، با مشاهده تصاویر ثبت شده در رسانه‌های چینی مشخص می‌شود، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا حین ورود به چین نه تنها با استقبال سردی روبرو شد، بلکه خداحافظی سردی نیز داشت و تنها سفیر آمریکا در چین او را بدرقه کرد.

بر اساس گزارش رسانه ها، هیچ یک از مقامات چینی به بدرقه وزیر امور خارجه آمریکا را در فرودگاه پکن نرفتند و فقط نیکلاس برنز سفیر آمریکا در چین رئیسش را بدرقه کرد.

آنتونی بلینکن اخیراً به چین سفر کرد ولی از همان دقایق اولیه حضور او در چین باعث سردرگمی کارشناسان شد. به ویژه، گارلند نیکسون، کارشناس علوم سیاسی، در مصاحبه با ایزوستیای روسیه اشاره کرد که بسیار می‌گوید که وزیر امور خارجه به شانگهای وارد شد، نه به پکن.

این موضوع به دلیل عدم اهمیت سفر بلینکن برای رسانه‌های چینی بود که پوشش چندانی به عمل نیاوردند.

نیکسون خاطرنشان می‌کند که یک پروتکل دیپلماتیک می‌تواند نشان دهنده عدم احترام مناسب به هیئت آمریکایی باشد. این کارشناس تاکید می‌کند که پروتکل دیپلماتیک برای چین بسیار مهم است و این کشور از آن برای بیان اظهارات سیاسی استفاده می‌کند.

علاوه بر این، در فیلم ملاقات بلینکن پس از ورود به چین، بینندگان متوجه شدند که مراسم به اصلاح استقبال از او بدون پروتکل‌های دیپلماتیک یعنی بدون فرش قرمز و یک هیئت بزرگ استقبال کننده چینی برگزار شد.

به نظر می‌رسد مقامات چینی می‌دانستند بلینکن با چه هدفی به این کشور سفر کرده است. چرا که او در دیدار با همتای چینی خود طبق معمول زبان تهدید و امر و نهی علیه پکن را اتخاذ کرد.

منبع: باشگاه خبرنگاران

دیگر خبرها

  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • حمله عجیب روزنامه جوان به مدافعان تعطیلی شنبه: پیـام پنهان دارد | از بعد نمادین روزها غفلت نکنید!
  • خداحافظی سرد با بلینکن در چین+ عکس
  • حمله روزنامه جوان به تعطیلی شنبه
  • کریمی قدوسی و ادعای سلاح هسته ای!
  • حمله روزنامه جوان به مدافعان تعطیلی شنبه
  • حمله روزنامه جوان به تعطیلی شنبه : کم کم می خواهند شنبه را به روز اصلی تعطیل تبدیل کنند/ اینکه گفته می شود باید با دنیا هماهنگ شویم یک پیام پنهان دارد
  • هشدار جدی روزنامه جمهوری اسلامی درباره نقشه جدید نفوذی ها در ایران
  • اسرائیل در باتلاق غزه/ ایران در حال توسعه‌ روابط دیپلماتیک با آسیا
  • آیا دکترین هسته‌ای ایران تغییر کرده است؟