Web Analytics Made Easy - Statcounter

تفکر و تأملی بیش از پیش در خصوص سیره نورانی ایشان داشته و از این رهگذر به تأسی از آن، الگوگیری مناسبی داشته باشند. درکنار موضوعات مرتبط با سیره فردی و اخلاقی ائمه اطهار(ع) که به‌ویژه در مقوله سبک زندگی اسلامی حائز اهمیت است و باید از این رهگذر توجه فراوانی به این مسائل داشت، مسأله مبارزه همیشگی و جدی امامان معصوم با طاغوت و دستگاه ظالمی است که بر جان و مال و اقتدار مسلمانان سیطره داشته است و در این بین، امام‌معصوم(ع) باید با هدایت جامعه در عرصه‌های فکری، فرهنگی و اجتماعی، در عرصه سیاسی نیز به تبیین و روشنگری و مبارزه با ظلم و ظالم بپردازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته مسلم است که به دلیل شرایط و اقتضائات زمانه، شیوه مبارزه سیاسی هر یک از ائمه(ع) با نظام طاغوت و دستگاه ظالم تفاوت داشته است، به طوری که گاهی شیوه‌ها و راهبردهای فرهنگی موضوعیت بیشتری داشته و گاهی نیز وجه علمی، فکری و تمدنی مشخص‌تر بوده است. البته به عنوان مثال، در دوران سیدالشهدا(ع) قیام علنی و شهادت در راه خدا برای اقامه دین لازمه این امر بوده است. از این حیث، آن طور که باید و شاید مبارزه پیگیر و جدی حضرات‌معصومین(ع) با نظام کفر و دستگاه استکبار خلفای اموی و عباسی مورد توجه آحاد مردم قرار نگرفته است. هر چند که محققان و مورخان تاریخ اسلام و تشیع انصافاً در این عرصه‌ها کارهای خوب و شاخصی نگاشته و معرفی کرده‌اند.

از نیمه دوم قرن اول هجری که خلافت اسلامی به شکل علنی با پیرایه‌های سلطنت در هم آمیخته شد و امامت اسلامی به حکومت سلطنتی و پادشاهی تبدیل شد، اهل بیت(ع) مبارزه سیاسی خود را به شکلی متناسب با اوضاع و شرایط زمانه دنبال کردند و این طور نبوده که نسبت به این موضوع کم‌توجه یا بی‌توجه باشند. به گواه بسیاری از علما و مورخان برجسته، درکنار هدایت فکری، فرهنگی و نشر احکام الهی در سطح جامعه اسلامی، بزرگ‌ترین هدف امامان ما تلاش برای تشکیل حکومت نبوی و علوی و مقابله با ظلم و ستم و نیز تلاش به منظور تحقق عدالت بوده است که البته به علت فراهم نبودن شرایط فقط در زمان امام علی(ع) و مدت بسیار کوتاهی در زمان امام حسن مجتبی(ع) شرایط برای حکومت اهل‌بیت(ع) مهیا بوده است.

به همین دلیل است که پس از نهضت عاشورا تا ولایتعهدی امام رضا(ع) ، جریان وابسته به اهل بیت(ع) یعنی شیعیان، همواره بزرگ‌ترین و خطرناک‌ترین دشمن دستگاه خلافت بوده‌اند و از این رو شیعیان و به‌ویژه یاران خالص و نزدیک امامان‌معصوم علیهم‌السلام همواره تحت شدیدترین فشارها و مشکلات قرار داشته‌اند. در دوران مأمون عباسی، شرایط خاص و پیچیده‌ای برای شیعیان و به‌ویژه ثامن‌الحجج(ع) برقرار بود، به طوری که اگر دقت کنیم متوجه می‌شویم یکی از اهداف مأمون از این‌که به نوعی ولایتعهدی را بر امام رضا(ع) تحمیل کرد، این بود که به خیال خود، صحنه مبارزات حاد انقلابی شیعه را پس از این جریان به عرصه‌ فعالیت سیاسی آرام و بی‌خطر تبدیل کند و از آن سو به عوام‌الناس بگوید امام شما نیز به دنبال قدرت و دنیاطلبی است که این سمت را پذیرفته، اما بعد با هوشمندی امام رضا(ع) و شروطی که ایشان در جریان پذیرش این سمت قرار دادند و نیز نوع سبک زندگی و سیره سیاسی حضرت در آن مقطع، نقشه‌های مأمون نقش بر آب شد. امام رضا(ع) از آن شرایط به نحو مطلوب استفاده کردند که با انجام رسالت الهی خویش، مردم را هر چه بیشتر و بهتر با ظلم و جنایت پنهان عباسیان که به مراتب خطرناک‌تر و ظالم‌تر از امویان بودند، آشنا کرد و بدین وسیله باعث ارتقای سطح بصیرت و درک و بینش سیاسی امت شدند.

کد خبر 447632

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: امام رضا ع استان قم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۹۰۱۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تغییر رویکرد مدیران و ایجاد ساختار مناسب؛ گام مهمی در پیاده سازی مبارزه با پولشویی در صنعت بیمه است

امتداد -  حسین سماک امین، دبیر کارگروه مبارزه با پولشویی سندیکای بیمه‌گران ایران در گفتگو با روابط عمومی این مجموعه عنوان کرد: در ابتدا واحد مبارزه با پولشویی و ساختار آن در شرکت‌های بیمه با اینکه الزام قانونی داشت، خیلی جدی گرفته نمی‎شد؛ اما پس از طی کردن مدتی با فعالیت های مستمر و ایجاد آگاهی، آموزش درست و تبیین قانون و مفاد آن و همچنین حمایت های مرکز اطلاعات مالی و نهاد ناظر بیمه مرکزی و به خصوص با تشکیل کارگروه تخصصی در سندیکای بیمه گران، نقش پررنگ تری در ساختار شرکت های بیمه به عنوان اشخاص مشمول پیدا کرد.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ، سماک از جمله مهم‌ترین دست آوردهای کارگروه مبارزه با پولشویی را حضور و همکاری اعضای کارگروه در تدوین سندملی ارزیابی ریسک پولشویی و نقش کارگروه در تعیین شاخص های ریسک خدمات در رشته های بیمه ای برشمرد و اظهار کرد: اولین دوره آموزشی مبارزه با پولشویی صنعت بیمه مطابق ماده۱۴۵ آیین نامه ماده۱۴ الحاقی قانون مبارزه با پولشویی در سندیکای بیمه گران برگزار شد.

سماک امین با بیان اینکه از مهم‌ترین  تغییرات در قوانین مبارزه با پولشویی تغییر دیدگاه عملیات شناسایی از روش KYC: Know Your Customer  به روش RBA : Risk Base Aproach   دیدگاه مبتنی بر ریسک است، گفت: مهم ترین استراتژی در بحث شناسایی مطابق قانون اصلاحی مبارزه با پولشویی و آیین نامه مربوطه، شناسایی در سه حوزه ریسک ارباب رجوع ، ریسک خدمات و ریسک منطقه و در سه سطح ساده، معمول و مضاعف می باشد.
دبیر کارگروه مبارزه با پولشویی سندیکای بیمه‌گران ایران اظهار کرد: قطعا با توجه به ماهیت صنعت بیمه و کاربرد انبوه داده ها  و قانون ارقام بزرگ، استفاده از بلاکچین و هوش مصنوعی تاثیر بسیار موثر و مثبتی در شناسایی عملیات مشکوک و یا تراکنش های مشکوک و حتی در کشف تقلب و تخلف خواهد داشت.

وی با بیان اینکه همکاری های بین المللی کارگروه باید در بستر همکاری و از طریق مرکز اطلاعات مالی FIU صورت گیرد، گفت: البته در سال گذشته یک دوره مشترک بین مرکز اطلاعات مالی ایران و فدراتیو روسیه برگزار شد که برخی از اعضای کارگروه مبارزه با پولشویی هم درآن شرکت داشتند.

وی افزود:  یکی از مهمترین تاثیرات این دوره مشترک، تدوین سندملی ارزیابی ریسک پولشویی و تعیین شاخص های ارزیابی ریسک پولشویی در کشور بود که این موضوع می تواند کمک بسیاری به مبارزه با مفاسد اقتصادی و جلوگیری از فرار مالیاتی  کند.

سماک امین مهمترین گام در این حوزه را تغییر دیدگاه مدیران ارشد صنعت بیمه و ایجاد ساختار متناسب با قانون مطابق با ماده۳۷ آیین نامه ماده۱۴ الحاقی قانون مبارزه با پولشویی برشمرد و افزود: افزایش برنامه های آموزشی، لزوم تقویت  کنترل از طرف نهاد ناظر و حمایت بیشتر نهادهای بالادستی نیز باید مورد توجه ویژه قرار بگیرد.

وی همچنین تاثیر شبکه های اجتماعی در اطلاع رسانی و تبلیغات را بسیار حائز اهمیت و اجتناب ناپذیر دانست و اظهار کرد: اثربخشی سیاست های مبارزه با پولشویی بخصوص در یکی دوسال اخیر بسیارخوب و روبه پیشرفت بوده ولی همچنان نیازمند توجه بیشتر است، چرا که این موضوع در کشور ما همچنان جوان و رو به بلوغ است. البته بهتر است دراین مورد نهادهای ناظر و سایر همکاران نظر بدهند . اما امیدوارم که فعالیت های بنده البته با کمک سایر همکاران مثمر ثمر بوده باشد.
دبیر کارگروه مبارزه با پولشویی سندیکای بیمه‌گران ایران تصریح کرد:  برگزاری نشست های توجیهی و آموزشی و معرفی اقدامات پیشگیرانه مبارزه با پولشویی و نقش دفاعی این واحد از بروز عواقب ناگوار برای سازمان نیز در این برهه زمانی از اهمیت ویژه‎ای برخوردار است.

وی در خصوص فعالیت های کارگروه مبارزه با پولشویی در سندیکای بیمه‎گران گفت: در حال حاضر تمرکز فعالیت کارگروه بر موضوع مبارزه با پولشویی (AML) است و از آنجا که موضوع جدیدی است، امیدوارم بتوانیم با کمک خرد جمعی و همکاری سایر حوزه ها هرچه سریعتر با بهره گیری از هوش مصنوعی و تکنولوژی نوین جهش مناسبی در پیشرفت و بلوغ این حوزه ایجاد کنیم.
سماک امین در انتها افزود:  با توجه به اینکه موضوع مبارزه با پولشویی یک موضوع حاکمیتی است ، یکی از پیشنهادات مهم، لحاظ کمیته مبارزه با پولشویی در آیین نامه حاکمیت شرکتی است که می تواند تاثیر بسزایی در ساختار و نقش واحدهای مبارزه با پولشویی در اشخاص مشمول درصنعت بیمه ایفا نماید. 

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • تغییر رویکرد مدیران و ایجاد ساختار مناسب؛ گام مهمی در پیاده سازی مبارزه با پولشویی در صنعت بیمه است
  • ۸۶ کیلوگرم مواد مخدر در کاشان کشف شد
  • عهد کردیم خودسانسوری نکنیم
  • تجلیل از راویان فعال روحانی موسسه فرهنگی روایت سیره شهدا
  • مبارزه جدی برای مقابله با فساد
  • رضا نصری: احتمال صدور حکم بازداشت نتانیاهو از طرف دادگاه کیفری بین المللی / برای مبارزه با اسرائیل هم که شده از جنجال‌آفرینی بپرهیزید!
  • کشف ۷۲ هزار نخ سیگار قاچاق توسط مرزبانان هنگ مرزی تایباد 
  • نقش ماموستا ملااحمد فخری در مبارزه با گروهک‌های معاند کم نظیر بود
  • نصری، حقوقدان بین الملل: برای مبارزه با اسرائیل هم که شده از جنجال‌آفرینی بپرهیزید!
  • بازگشایی بازارچه‌های هنگه‌ژال و سیف در حال پیگیری است