Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدرضا کنعانی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی اظهار داشت: اولویت هزینه این اعتبار به پارک ملی جنگل گلستان در شرق گلستان و منطقه حفاظت شده جهان نما در کردکوی و گرگان اختصاص دارد.

وی استقرار سیستم پایش تصویری در کانون‌های حساس پارک ملی گلستان، راه اندازی سیستم مبتنی بر داده‌های جی پی اس بر روی خودروهای سازمانی، تکمیل تجهیزات انفرادی محیط بانان از قبیل جی پی اس، دوربین دید در شب و دوربین عکاسی، به کارگیری بی سیم دیجیتال، جانمایی دوربین حفاظتی روی لباس مأموران گارد محیط زیست و نصب دوربین‌های پایش حریق را از جمله اقدام‌ها در دست اجرا در حوزه هوشمند سازی مدیریت زیستگاه‌های استان اعلام کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: مطالعه اولیه این طرح‌ها به اتمام رسیده و اجرای آن با اولویت پارک ملی جنگل گلستان و منطقه حفاظت شده جهان نما آغاز شده است.

پارک ملی گلستان بین استان‌های گلستان، خراسان شمالی و سمنان مشترک است اما مدیریت متمرکز آن در اختیار محیط زیست استان گلستان قرار دارد.

پارک ملی گلستان تنها نمونه از پارک‌های ملی ایران است که سند آن به طور کامل در اختیار سازمان حفاظت محیط زیست بوده و منابع طبیعی اختیاری در اداره آن ندارد.

شهرت جهانی این پارک ملی موجب شده گردشگران خارجی هم از تنوع گونه‌های جانوری و گیاهی آن دیدن کنند.

پارک ملی گلستان قدیمی‌ترین پارک ملی ثبت شده در ایران و پناهگاهی کم نظیر برای حیات وحش است که ۱۳۵۰ گونه گیاهی و ۳۰۲ گونه جانوری از جمله نیمی از گونه‌های پستانداران ایران را در حدود ۹۰۰ کیلومتر مربع گستره خود جای داده و به همین دلیل به عنوان ذخیره‌گاه زیست کره در میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است.

همچنین منطقه حفاظت شده جهان نما از قدیمی ترین مناطق زیرپوشش مدیریتی سازمان حفاظت محیط زیست کشور است و جزو منطقه‌های چهارگانه این سازمان محسوب می‌شود.
جهان نما با وسعتی بیش از ۳۰ هزار هکتار در حوزه استان گلستان (گرگان و کردکوی) واقع است و حدود ۲۰ هزار هکتار آن در حوزه استحفاظی شهرستان کردکوی قرار دارد.

به گفته کنعانی، اعتبار مورد نیاز برای هوشمند سازی مناطق تحت مدیریت این اداره کل در بودجه امسال و سال‌های آینده لحاظ شده است و به طور مستمر پیگیر جذب این اعتبار برای بهره گیری از فناوری نوین در جبران خلاءهای حفاظتی هستیم.

وی در خصوص وضعیت نیروی انسانی این اداره کل، افزود: زیستگاه‌های گلستان با ۵۰ درصد چارت تعیین شده، مدیریت می‌شود در حالی که باید ۲۵۰ محیط بان در استان وظیفه کنترل از زیستگاه‌ها را داشته باشند.

وی گفت: این اداره کل علاوه بر پیگیری برای جذب نیرو از سهمیه استخدامی سازمان مرکزی و جذب اعتبار برای بهره گیری از فناوری نوین، از مشارکت جوامع محلی و ظرفیت تشکل‌های مردم نهاد نیز استفاده می‌کند.

استان مرزی و شمالی گلستان با بیش از ۲۰ هزار کیلومتر مربع وسعت دارای ۸۶۲ هزار و ۸۲۵ هکتار مرتع، ۴۵۲ هزار هکتار جنگل، ۶۲ هزار و ۴۲۰ هکتار زمین‌های مستحدث و موات و ۲۰ هزار هکتار ساحل است.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: محیط زیست تخصیص اعتبار گلستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۹۰۲۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زمین پاک یکی از ارکان مهم محیط زیست است

مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران گفت: زمین پاک یکی از ارکان مهم محیط زیست است و قطعا تمام اکوسیستم‌ ها در حوزه محیط زیست مدیون داشتن زمینی پاک و خاکی پویا و حاصلخیز است.

به گزارش ایسنا و بنابر اعلام روابط عمومی اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران، حلیا سادات حسینی در چهارمین روز از هفته زمین پاک و در مراسم پیاده روی خانوادگی و پاکسازی، در تفرجگاه نرجس خاتون در منطقه ۱۵ در جمع فعالین محیط زیست به اهمیت  و مشارکت مردم در قبال کاهش پلاستیک و نجات زمین و حفظ آن برای نسلهای آینده اشاره کرد.

حسینی به معضلات محیط زیستی که منجر به عدم داشتن زمینی پاک می‌شود اشاره کرد و افزود: عواملی مانند توسعه شهرها، افزایش جمعیت، توسعه نامتقارن وعدم رعایت عدالت محوری در توسعه شهرها، منجر به بروز معضلات متفاوت و گریبان گیر زمین می‌شود.

وی در ادامه گفت: آمارها حاکی از آن است که وقتی فرسایش خاک را داریم معضلات بسیار زیاد را با از دست دادن اکوسیستم خاک به دست می‌آوریم. لذا می‌بایست حفاظت از خاک را به معنای واقعی جدی بگیریم و به مواردی چون نقاط انفصال فاضلاب‌ها، استفاده از گیاهان بومی، مصرف آبهای زیرزمینی، کاشت گیاهان همسو و هم جهت با شرایط اقلیمی توجه ویژه‌ای داشته باشیم تا بتوانیم خاک حاصلخیز و پویا را حفظ کنیم.

مدیر کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در ادامه صحبتهای خود به پاکسازی طبیعت اشاره کرد و گفت: در هفته زمین پاک و با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست، قصد داریم با انجام کارهای نمادین این هفته را مهم جلوه بدهیم  و حساسیت را در بدنه شهروندان ایجاد کنیم تا نسبت به محیط زیست پیرامون خود و حفظ زمین پاک، دغدغه‌مند شوند.

وی در پایان صحبتهایش به موضوع فرهنگ سازی و توانمندسازی شهروندان اشاره کرد و گفت: آمارها نشان می‌دهد که شش درصد از آلایندگی کره زمین مربوط به استفاده از صنایع شیمیایی و پلیمری است که منجر به تولید پلاستیک می‌شود. امیدواریم در آینده با فرهنگ سازی و دغدغه‌مند کردن شهروندان نسبت به کاهش مصرف پلاستیک و حفظ محیط زیست، شاهد هیچ نوع آلایندگی که حیات خاک را به خطر می‌اندازد، نباشیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اعتبار ۱۱ هزار میلیارد ریالی برای راههای آذربایجان شرقی
  • زمین پاک یکی از ارکان مهم محیط زیست است
  • برگزاری تور رسانه ای بازدید از تالاب های اقماری پارک ملی دریاچه ارومیه
  • رهاسازی حقابه کامل تالاب‌های اقماری دریاچه ارومیه+فیلم
  • رهاسازی حقابه کامل تالاب‌های اقماری دریاچه ارومیه
  • برداشت ماهی قزل آلا از مزارع پرورش ماهی در محیط دریا در گلستان
  • اعتبار ۳۵۰ میلیارد ریالی برای افزایش ایمنی تردد شهروندان در منطقه ۷ اصفهان
  • حاشیه رودخانه جاجرود پاک‌سازی شد
  • دریای خزر عقب‌نشینی کرد
  • نشست شورا‌های محیط زیست در زاهدان