Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-05@04:48:25 GMT

موانع اجرای قانون مالیات بر خانه های خالی

تاریخ انتشار: ۲۳ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۳۹۱۹۸۶

 فرهادیه مدیرکل دفتر برنامه ریزی و اقتصاد مسکن  وزارت راه و شهرسازی در برنامه تیتر امشب شبکه خبر تصریح کرد: مالیات بر خانه­ های خالی به عنوان بخشی از لایحه اصلاح قانون مالیات­ های مستقیم در سال ۱۳۹۴ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و طبق تبصره ۷ این قانون، وزارت راه و شهرسازی شش ماه فرصت داشت تا این سامانه ملی املاک و اسکان را راه ­اندازی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اخبار اقتصادی- وی در پاسخ به این سوال که چرا با وجود گذشت ۴۲ ماه از تصویب این ماده هنوز سامانه املاک و اسکان راه ­اندازی نشده ­است گفت: در وزارت راه و شهرسازی در این خصوص اقداماتی انجام گرفته است اما اطلاعات پایه  مورد نیاز ما وجود نداشت و  تا کنون تلاش برای حل مسئله جواب نداده است.

این مقام مسئول ادامه داد: دستگاه های ثبت اموال، ثبت احوال، دستگاه‌های خدمات رسان، پست و اپراتورهای تلفن همراه باید اطلاعات خود را ارائه بدهند. با دستگاه‌ها وارد مذاکره شدیم. هر کدام از آنها برای ارائه اطلاعات نیاز به مجوز داشتند.

فرهادیه تاکید کرد: راه شفاف، روشن و  اجرایی برای حل این مسئله وجود دارد و الان سیاست مقام عالی وزارت راه و شهرسازی راه اندازی این سامانه است و مسئولان مالیاتی هم اعلام همکاری کرده اند.

وی افزود: ساختار و الگوریتم این سامانه  طراحی شده و مشکل حل شدنی است.

فرهادیه در خصوص مراحل این سامانه گفت: برای راه اندازی سامانه املاک و اسکان ، دریافت اطلاعات از سازمان ثبت اسناد، دریافت اطلاعات از سامانه ثبت احوال و پایگاه اطلاعاتی خانوار،دستگاه‌های خدمات رسان آب برق و تلفن لازم است و در مرحله بعد سازمان امور مالیاتی پیامکی برای مالک میفرستد تا برای تکمیل اطلاعات به سامانه مراجعه کند.

این مقام مسئول تاکید کرد:هماهنگی بین دستگاه‌ها برای تبادل اطلاعات ایجاد شده است و کل اطلاعات باید در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار بگیرد. اگر دستگاه‌ها همکاری لازم داشته باشند  این سامانه تا پایان سال راه اندازی می‌شود.

در ادامه برنامه توتونچی مدیرکل پژوهش و برنامه‌ریزی سازمان امور مالیاتی گفت: در قانون اصلاحیه مالیات‌های مستقیم ، مجلس مقرر کرد برای هدایت بازار‌ها وجلوگیری از عدم تعادل آن‌ها ، دولت بتواند از  ابزار مالیاتی استفاده کند و بر همین اساس  مقرر شد واحد‌های مسکونی واقع در شهر‌های با جمعیت بیش از یکصدهزار نفر که به استناد سامانه ملی املاک و اسکان، خالی شناسایی می­ شوند، مشمول مالیات شوند.

توتونچی گفت: دستگاه‌های نظارتی، مجلس، سازمان بازرسی به سازمان امور مالیاتی نامه زده اند و پیگیر حل معضل مسکن برای اقشار کم درامد جامعه هستند که یکی از راه‌ها اجرای قانون مالیات بر خانه‌های خالی است.

وی افزود: مسئولیت این سامانه با وزارت مسکن و شهرسازی است. طبق آمار اطلاعات بر اساس آمار سرشماری شده در سال ۹۵، حدود ۳ میلیون و ۸۹۰ واحد مسکونی در تهران داشتیم که ۱۳ درصد آن خالی بوده است که این نسبت بالا نشان دهنده این است که به دلایل مختلف اقتصادی، مالی و فرهنگی این انگیزه در کشور وجود دارد که از مسکن به عنوان کالا برای حفظ ارزش سرمایه استفاده شود. 

توتونچی گفت: خانه‌های خالی به دلایل مختلف مثل مسائل حقوقی، نبود امکان اسکان و ... خالی مانده است که باید ابتدا دلیل خالی بودن بررسی شود بنابراین نیاز به سامانه ملی قابل اتکا در بخش مسکن داریم و در این زمینه باید از تجربیات دیگر کشور‌ها استفاده کنیم.

وی افزود: برای اجرای عدالت در بخش‌های مختلف نیاز به نظام مالیاتی هوشمند هستیم و در این راه در کنار وزارت مسکن و شهرسازی هستیم، دولت نیز به دلیل اشراف اطلاعاتی در تکمیل بانک اطاعاتی می‌تواند کمک کند.

مدیرکل پژوهش و برنامه‌ریزی سازمان امور مالیاتی تاکید کرد: اگر بستر‌های اجرایی حکم ایجاد شود با قانون مالیات بر خانه‌های خالی بخشی از مشکلات مسکن حل خواهد شد.

همچنین روانشادنیا کارشناس اقتصاد مسکن در ادامه برنامه گفت: در موضوع مالیات بر خانه‌های خالی، بزرگنمایی صورت گرفته است.هر وقت مردم در خصوص مسکن با مشکل مواجه می‌شوند، برخی بحث مالیات بر خانه‌های خالی را مطرح می‌کنند.

روانشادنیا با اشاره به موانع قانونی در اجرایی نشدن قانون مالیات بر خانه‌های خالی، افزود: در قانون، مالیاتی که برای خانه‌های خالی در نظر گرفته شده بسیار ناچیز است و در صورت اجرا نیز تاثیری نخواهد داشت.

این کارشناس اقتصادی گفت: در کشورهای پیشرفته تشکیل بانک اطلاعاتی را بر عهده شهرداری ها گذاشته اند چراکه اشراف بیشتر بر خانه ها دارد. مالیات را شهرداری می تواند دریافت کند و در حوزه بازآفرینی شهری هزینه کند.

وی افزود: در کل مالیات بر خانه‌های خالی نمی‌تواند روی قیمت به صورت چشمگیر تاثیر بگذارد چراکه واحد‌های خالی در تهران بیشتر در مناطق شمالی شهر است. 

سلیمی نماینده مجلس در ارتباط تلفنی درباره تاخیر در راه اندازی سامانه ملی املاک و اسکان گفت: در کشور‌های اروپایی مسکن یک کالای مصرفی است نه سرمایه ای، این درحالی است که در کشور ما تعداد زیادی خانه خالی وجود دارد که برای سرمایه گذاری بوده است. 

وی افزود: مجلس به صورت مکرر پیگیر اجرای قانون است، اما عده‌ای از مسئولان هستند که معتقد به اجرای قانون نیستند و به وعده های خود  به خصوص در حوزه مسکن عمل نکرده اند. مجلس در بعد نظارتی به دفعات زیاد تذکر داده و پیگیر بوده است.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: مالیات خانه های خالی سامانه ملی املاک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۹۱۹۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس کمیسیون حقوقی مجلس: بعید است بررسی قانون مهریه به مجلس یازدهم برسد

به گزارش جماران؛ رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس گفت: بعید است بررسی قانون مالیات بر مهریه به مجلس یازدهم برسد.

موسی غضنفرآبادی در گفت‌وگو با ایلنا، درباره این‌که قانون مالیات بر مهریه در چه مرحله‌ای قرار دارد و دارای چه ویژگی‌هایی است، گفت: در نوبت بررسی است، جزئیات را به زمان بررسی واگذار کنیم.

رئیس کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: بعید است قانون مالیات بر  مهریه  به این مجلس برسد اما در نوبت صحن قرار دارد.

وی با اشاره به جمعیتی که به دلیل عدم پرداخت مهریه در زندان هستند، گفت: به دنبال این هستیم ان شاءالله کمتر کسی به زندان برود و محور این طرح از زندان رفتن خیلی از افراد جلوگیری می‌کند.

دیگر خبرها

  • در تهران دیگر به ریال و تومان خانه نمی‌فروشند | بیت‌کوین بده خانه بخر! | رونمایی از پدیده عجیب خرید و فروش مسکن در تهران + جزئیات
  • سلامی : مالیات باید بر عایدی سرمایه باشد و نه بر تورم/ طرحی به نام حمایت از محرومان، به کام یک درصد مرفه جامعه /هشدار نسبت به تشدید بحران در بازار مسکن
  • مآخذ مالیات برعایدی سرمایه در ایران برعکس دنیاست
  • با اجرای مالیات برعایدی سرمایه بساط سفته بازی جمع می‌شود
  • ۹ میلیون خانه خالی در ژاپن! / گاردین: تا یک دهه آینده ۳۰ درصد خانه‌ها در ژاپن خالی خواهند بود
  • رئیس کمیسیون حقوقی مجلس: بعید است بررسی قانون مهریه به مجلس یازدهم برسد
  • جلوگیری از درج آگهی جعلی مسکن/ کنترل بازار با مالیات
  • ماجرای مالیات بر عایدی سرمایه چیست؟/ ببینید وقتی قانون تصویب شود چقدر باید مالیات بدهید؟ (فیلم)
  • تجمع اعتراضی متقاضیان نهضت ملی مسکن مقابل استانداری
  • دانشجو‌های خانه به دوش! / جای خالی خانه دانشجویی در پازل زندگی زوج‌های دانشجو