Web Analytics Made Easy - Statcounter

آیت‌الله مهدی احدی، از استادان سطوح عالی حوزه علمیه، در گفت‌وگو با ایکنا به توضیح درباره شرایط زیارت عارفانه امام رضا(ع) پرداخت و اظهار کرد: بزرگان ما در آداب زیارت امام رضا(ع) مطالبی زیادی دارند که بیان آنها در یک زمان ممکن نیست. مثلا از آداب زیارت این امام همام، غسل زیارت است. مرحوم صاحب جواهر به غسل زیارت توصیه کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اتفاقاً در دستورات علامه حلی هم به این امر اشاره شده است. به ویژه اینکه وقتی مرحوم شیخ مرتضی انصاری وارد مشهد شد همین دستورات را انجام داد. وقتی شما غسل می‌کنید و سرتان را زیر آب می‌گیرید بگویید: خدایا، تو را به آبروی اما رضا(ع) قسم می‌دهد که هم‌زمان با قطره‌قطره آبی که روی سرم جاری می‌شود تمام لغزش‌ها و گناهان مرا ببخشی تا پاک شوم. اتفاقا عین همین متن در خود زیارتنامه حضرت هست: «مَوْلايَ أَتَيْتُكَ زَائِرا وَافِدا عَائِذا مِمَّا جَنَيْتُ عَلَى نَفْسِي وَ احْتَطَبْتُ عَلَى ظَهْرِي فَكُنْ لِي شَافِعا؛ اى مولايم، به سوى تو براى زيارت آمدم، از آنچه بر خود جنايت‏ كرده‏ام و بر پشتم بار كرده‏‌ام به تو پناه آوردم، به درگاه خدا شفيع من باش».

وی افزود: جالب است که آیت‌الله بهجت توصیه می‌کرد اذن ورود حضرت را با گریه بخوانید. ایشان در بیان چرایی این مطلب از مرحوم سیدبن طاووس در کتاب اقبال نقل کرده‌اند: این گریه نشانه این است که امام رضا(ع) زیارت شما را قبول و دعاهایتان را مستجاب می‌کند. حاصل کلام اینکه این آداب یقینا بی‌حکمت نیست. رعایت این آداب، زیارت را به اوج نقطه عظمت می‌رساند. زیارت فضیلت است و مستحب است. این آداب، انسان را به اوج فضیلت و طبقات بالای معرفت می‌رساند.

استاد اخلاق حوزه علمیه تصریح کرد: علت اینکه می‌گویند زیارت امام رضا(ع) حج فقرا است این است که در سفر حج مستحب است انسان هر سه روز، یک‌بار قرآن را ختم کند. یکی از آداب زیارت امام رضا(ع) هم این است که در زمان زیارت حضرت، قرآن را ختم کنید. امام جواد(ع) فرمودند: پدرم خیلی قرآن می‌خواند و هر سه روز، یک‌بار قرآن را ختم می‌کرد. وقتی از ایشان پرسیدم چرا هر روز یک‌بار قرآن را ختم نمی‌کنید، فرمودند: می‌توانم این کار را بکنم، ولی می‌خواهم در قرآن تدبر کنم. لذا توصیه بزرگان ما این است که اگر کنار قبر امام رضا(ع) می‌خواهید حاجتتان برآورده شود یک‌بار قرآن را ختم کنید و به روح مقدس امام رضا(ع) هدیه کنید تا ایشان در عالم برزخ برای شما دعا فرمایند.

وی درباره فضیلت زیارت امام رضا(ع) گفت: در روایات آمده، روز قیامت زائران امام رضا(ع) پیاده به بهشت نمی‌روند، بلکه سواره می‌روند: «‌يَوْمَ نَحْشُرُ الْمُتَّقِينَ إِلَى الرَّحْمَنِ وَفْدًا؛ [ياد كن] روزى را كه پرهيزگاران را به سوى [خداى] رحمان گروه‌گروه محشور مى‌كنيم»(مریم/85). معنای «وفد» یعنی سواره. در روز قیامت با یک تکریم و احترامی زائران امام رضا(ع) را به محضر خداوند متعال می‌برند. به قول علامه حسن‌زاده اگر بهشت شیرین است، بهشت‌آفرین که شیرین‌‌تر است.

استاد اخلاق حوزه عملیه در ادامه به ذکر چند نمونه از ویژگی‌های شخصیتی امام رضا(ع) پرداخت و اظهار کرد: سیره امام رضا(ع) بسیار است؛ یکی از سیره‌های ایشان، سیره تبلیغی است. حضرت می‌فرمایند: کسی که تبلیغ کند و جوانی را هدایت کند، برای خودش خانه‌ای در بهشت ساخته است. این سیره تبلیغی فقط مخصوص روحانیون نیست و معلمین و اساتید و والدین را هم شامل می‌شود. یکی دیگر از سیره‌های حضرت این است که بسیار متواضع بودند؛ به ایشان گفته می‌شد بگذارید برای شما سفره جدا بیندازیم، ایشان اجازه نمی‌داند و می‌فرمودند: بگذارید در کنار این بندگان بنشینم؛ من هم عبد خدا هستم، لذا کنار بردگان می‌نشست. وقتی گفته می‌شد بگذارید ظرف مستقلی برای شما بیاوریم، باز هم حضرت اجازه نمی‌دادند و می‌گفتند: در همان ظرفی که برای دیگران غذا می‌آورید برای من هم بیاورید. رهبر ما این‌گونه بودند.

احدی ادامه داد: یکی دیگر از ویژگی‌های امام رضا(ع) این است که در مسائل پزشکی خیلی دقت می‌کردند. مثلا اگر سر سفره سبزی نبود اعتراض می‌کردند و می‌گفتند: من غذایم بدون سبزی نمی‌خورم؛ چون سبزی خون را صاف می‌کند. یکی دیگر از سیره‌های امام رضا(ع) ظلم‌ستیزی است. یکی دیگر از خصوصیات ایشان، اهتمام به توحید است. توصیه می‌کنم رساله توحیدی امام رضا(ع) را بخوانید و درس بگیرید. امام خمینی(ره) برخی از قسمت‌های رساله را شرح کرده‌اند. در این رساله پانزده قاعده محکم برای اثبات توحید بیان شده است. جالب این است که حسن بن جهم از شاگردان امام رضا(ع)، یک‌بار به محضر امام رسید، وقتی بلند شد گفت: به محضر کسی رسیدم که وقتی از جایم بلند شدم «أعرف بتوحید» شدم؛ یعنی خیلی در توحید ذوب شدم.

وی در پایان گفت: ما به زیارت امام رضا(ع) می‌رویم تا «اعرف بتوحید» بشویم؛ یعنی آنچنان بهره‌مند از توحید شویم که با عشق به اقامه نماز بپردازیم و مربوب خداوند شویم، یعنی با ربوبیت آشنا شویم. به قول علامه حسن‌زاده آملی که می‌گوید: دست در جیبم گذاشتم به عدم رسیدم؛ جیب یعنی دنیا و شهوت. در ادامه می‌گویند: دست در آستین حقیقت گذاشتم، به روح‌القدس رسیدم. آستین حقیقت و لباس حقیقت، ائمه(ع) هستند. ایشان لباس حقیقت بشریتند که انسان را به حقیقت می‌رسانند. اگر بیشتر روی این فضائل اخلاقی کار کنید یقینا نور تجلی عظمت الهی را درک می‌کنید.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا امام رضا ختم قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۹۲۱۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت معرفت‌شناسی دقیق از سیره سیاسی امام صادق (ع)


به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی، نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی در مراسم شام شهادت رئیس مذهب تشیع امام صادق (علیه‌السلام) و بزرگداشت شهید حجت‌الاسلام‌والمسلمین اصلانی که در محله خلج سیدی برگزار شد با بیان اینکه این محفل، یادگار این شهید بزرگوار است که سالیان متمادی شعائر خاص امام صادق (علیه‌السلام) را در این منطقه گسترش داده است، گفت: الحمدالله به همت شما وارثان پرافتخار این چراغ همچنان روشن و تابنده مانده است و محفل با همان عظمت و اهمیت زمان ایشان امسال نیز برگزار شد.
آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی تمام دانش در حوزه دین‌مداری و معرفت دینی را برگرفته از سیره امام صادق (علیه‌السلام) اعلام کرد و افزود: آنچه از عظمت ایشان برای بهره‌برداری ما در مسیر و خط زندگی می‌تواند یک اسوه و الگوی کامل باشد، سیره سیاسی امام صادق (علیه‌السلام) است.

ایشان با طرح این پرسش که چرا امام زمان (عجل الله تعالی فرجه و شریف) جامعه را در زمان غیبت به فرد مجتهد جامع‌الشرایط سپردند، تصریح کرد: ایشان مجتهد جامع‌الشرایط را انتخاب کردند به این دلیل که او تمام مسائل و مطالبی که در اداره و رهبری یک نظام لازم و ضروری است را از بیانات، رفتار، کردار و سیره زندگانی امام صادق (علیه‌السلام) و ائمه (علیه‌السلام) اجتهاد کرده و مطابق سیره و دستوراتی که آنان فرمودند، جامعه را در عرصه‌های سیاسی نیز مانند سایر عرصه‌های دیگر اداره و رهبری می‌کند.

دیگر خبرها

  • سیره و روش امام صادق(ع) تعامل با اهل سنت بود
  • تمایل عربستان برای برقراری عمره پس از حج تمتع
  • ضرورت معرفت‌شناسی دقیق از سیره سیاسی امام صادق (ع)
  • زائران حج دفاع از ملت مظلوم فلسطین را مورد توجه قرار دهند
  • پیروان امام صادق(ع) در مسیر تمدن‌سازی
  • نشست تخصصی «نگاهی به مفهوم امت در کلام و سیره امام صادق(ع)» برگزار می‌شود
  • اهل سنت بر اساس روش و سیره امام صادق(ع) حرکت کرده است
  • تبیین سیره امام صادق(ع) برای جامعه نیاز است
  • مطابق با سیره امام صادق(ع) نهی از منکر باید همراه با محبت باشد
  • ترویج ازدواج شرعی احیای سیره و سنت پیامبر اسلام (ص) است