Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-26@19:48:24 GMT

به وقت دلدادگی.../ امام رضا(ع) جبران می‌کند

تاریخ انتشار: ۲۳ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۳۹۲۵۱۴

به وقت دلدادگی.../ امام رضا(ع) جبران می‌کند

به گزارش ایکنا از چهارمحال و بختیاری، علی‌بن‌موسی الرضا(ع) فرزند امام کاظم (ع) و نجمه خاتون در 11 ذی القعده 148 هجری قمری دیده بر جهان گشود و هشتمین امام شیعیان اثنی‌عشری با کنیه ابوالحسن است. مدت امامتشان ۲۰ سال است که با سال‌های پایانی خلافت هارون الرشید و 5 سال اول خلافت مأمون عباسی همزمان بود.

آن حضرت بیشتر مدت زمان زندگی خویش را در شهر زادگاهشان یعنی مدینه حضور داشتند ولی در سال 200 هجری به اصرار مأمون عباسی و بالاجبار راهی شهر مرو محل خلافت این خلیفه عباسی شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در مرو مأمون حضرت را مجبور به پذیرش عنوان ولایتعهدی کرد و سرانجام در سال 203 هجری مأمون ایشان را با زهر مسموم کرد و به شهادت رساند. محل دفن جسد ایشان بعدا به مشهد الرضا معروف شد و امروزه زیارتگاه بزرگ شیعیان جهان است.

 خادمی و زائر امام رضا(ع) آرزوی هر عاشق دل شکسته‌ای است که دوست دارد زمان و عمر خود را در این حرم هزینه کند و بهترن خاطره‌ها را در مسیر این عشق بازی برای خود بیافریند. این عشق بازی مقام و منصب خاصی نمی‌خواهد دل شکسته و اشک چشم تو را به اوج می‌رساند.

به همین مناسبت به سراغ خادم و عاشق دلداده‌ امام رئوف از دیار طاقانک چهارمحال و بختیاری رفتیم. مرتضی رفیعی 27 ساله با مدرک کارشناسی‌ارشد رشته شیمی کاربردی از طریق کشاورزی امرار معاش می‌کند که با ورود اولین کاروان «در زیر سایه خورشید» در سال 92 به طاقانک، دل شکسته‌اش آرام و قرار خود را از دست می‌دهد و در طلب خادمی برمی‌خیزد. لذا مراحل خادم‌یاری حرم رضوی را یکی پس از دیگری طی می‌کند و در نهایت با گذراندن آخرین مرحله یعنی کلاس سه ساعته آموزشی حرم‌شناسی، موفق به دریافت لباس خادمی می‌شود و اکنون نزدیک به دو سال است که در بخش صندلی‌های چرخ‌دار حرم مطهر شمس‌الشموس به صورت افتخاری به زائران ناتوان و سالخورده حضرت رضا(ع) خدمت‌رسانی می‌کند تا دل بی‌قرارش را آرام کند.

 ایکنا؛ کمی در رابطه با نحوه اجرای فعالیتتان در حرم بگویید.

مرتضی رفیعی، خادم‌یار حرم رضوی از شهر طاقانک در گفت و گو با ایکنا از چهارمحال و بختیاری بیان کرد: صبح‌ها هنگام شروع خدمت، همه خادمان صندلی چرخ‌دار با نظم و انضباط خاصی رو به سمت ضریح مطهر ایستاده و صلوات خاصه امام رضا(ع) را قرائت و بعد از مراسم تعویض شیفت خدام در صحن آزادی که هر روز صبح بعد از طلوع آفتاب ‌طی مراسم خاص و خطابه خوانی انجام می‌شود در مناطق مشخص شده جهت خدمت به زوار حاضر می‌شوند.

بنده به عنوان خادم‌یار رضوی در خدمت امام رئوف و دوستدارانشان هستم. این افتخار را داریم که در طول سال 12 روز از عمرمان را در این حرم که جایگاه ملائکه است خدمت‌رسانی کنیم و زائران ناتوان و سال‌خورده را از درب ورودی به سمت ضریح مطهر و بالعکس جابه جا کنیم.

ایکنا؛ حرم مطهر چند خادم دارد و چگونه می‌توان خادم افتخاری حرم شد؟

50هزار خادم در حرم رضوی در دو دو دسته به زوار خدمت می‌کنند. گروه اول خادمان موروثی و رسمی هستند که از قبل از انقلاب به عنوان خادم در حرم رضوی مشغول به خدمت بوده‌اند. درواقع خدمت به امام رضا (ع) در این خانواده‌ها از پدر به پسر و یا افراد درجه یک فامیل آن‌ها مثل پسر عمو، پسر دایی، پسر عمه و… به ارث می‌رسد. گروه دوم خادمان افتخاری حرم هستند که اکثر خادمان حرم در این گروه قرار می‌گیرند که علاقه‌مندان هر شهری با مراجعه به دفتر آستان قدس رضوی استانشان می‌توانند فرم‌های مربوط را پر کنند و بعد از طی کردن مراحل آزمون و مصاحبه این مدال افتخار را بر گردن خود بیاویزند.

خادمی در این آستان شرایط خاص و پیچیده‌ای لازم ندارد تنها هر فرد خادمی در شهر خود باید به صورت مستمر کار خیر انجام دهد و این به منظور خرج کردن پولی از جیب خود نیست و همکاری با یک محل خیریه مانند رساندن بسته‌های غذایی و ... به دست نیازمندان نیز کفایت می‌کند. بنده خود مسئول ثبت‌نام زیارت اولی‌های شهر طاقانک هستم و همین ثبت‌نام یک کار خیر محسوب و خادمی بنده را حفظ می‌کند و کانون‌های خادمیارن رضوی شهری این فعالیت را به کانون‌های استانی و در نهایت به کانون خادمیاران رضوی در مشهد اطلاع می‌دهد.

ایکنا؛ در رابطه با نحوه رفتار خادمان با زائران توضیح دهید.

 زائران ائمه و امامان از جانب ملائک مقرب الهی گرامی داشته می‌شوند، از سوی خدام نیز باید به بهترین نحو مورد اکرام و احترام قرار گیرند تا زیارتی خاطره انگیز و سرشار از آرامش داشته باشند لذا کوچکترین قصور در گرامیداشت زائران رضوی جایز نیست.

ایکنا؛ خادمی حرم رضوی بر روی زندگی شخصیتان آثار و برکاتی داشته است؟

خادمی حرم شریف طی این دو سال خط قرمزی برایم ایجاد کرده است که تا بسیاری از اعمال و رفتارم منطبق و متناسب  با خادمی امام رضا(ع) باشد. خادمی مشوقی در زندگی معنوی و مادی حقیر بوده که برکات بسیار زیادی برایم داشته است و در کنار نوکری امام حسین(ع) خادمی امام رضا(ع) تکمیل کننده عنایت خاص اهل بیت(ع) به حقیر بود که قابل دانستند و بنده را به عنوان خدمت‌گذار پذیرفته‌اند که مایه امید و افتخار برای ادامه زندگی دنیا و آخرت است.

ایکنا؛ به نظر شما انتظار و خواسته امام رئوف از جامعه چیست؟

مودت، محبت اهل بیت(ع) و پیروی از قرآن و احکام دین از جمله انتظارات این امام همام از جامعه است. همچنین بیشترین تآکید اهل بیت(ع) بعد از انجام واجبات بر روی خدمت به خلق خدا و برطرف کردن مشکلات مردم به خصوص نیازمندان است لذا باید بکوشیم تا انتظارات امامان را برآورده کنیم.

ایکنا؛ در رابطه با نواختن نقاره خانه حرم بگویید. آیا تا به حال شاهد شفای بیماری در حرم بوده‌اید؟

بنده این موضوع را از یکی از خادمان پیشکسوت حرم که سابقه‌ای ۶۰ ساله دارند و در نقاره خانه حرم نیز مشغول به فعالیت هستند، پرسیدم، ایشان در پاسخ بیان کردند که سابقه این کار به ۴۰۰ سال پیش بر می‌گردد. در آن زمان یکی از سلاطین به واسطه این که فرزند ایشان که مبتلا به بیماری صعب العلاجی بوده است، توسط حضرت شفا یافته بود، برای ابراز قدردانی از آقا شروع به نواختن نقاره در حرم کردند و این آیین از آن زمان تا کنون باقی مانده است. پس فلسفه نواختن نقاره در حریم رضوی برای تشکر کردن از امام رضا (ع) است که ریتم نقاره‌ها بر مبنای یک شعر خاص است و در روزهای آغازین خدمتم زمانی که به حرم رسیدم نقاره خانه در ساعتی خارج از برنامه روزانه به صدا درآمده بود که گویا دختر بچه‌ای شفا گرفته بود.

ایکنا؛ در رابطه با طرح‌ها و آدابی که در حرم اجرا می‌شود صحبت کنید.

خدا را شکر طرح‌های معنوی بسیاری و آداب زیبایی توسط خادمین در حرم رضوی اجرا می‌شود از جمله طرح «معین الضعفا» که در ایام هفته در حرم برگزار می‌شود و در این طرح افراد ناتوان و سالمند ساکن مشهد مقدس را به حرم می‌آورند و ما طی برنامه خاصی این عزیزان را جهت زیارت به صحن انقلاب اسلامی منتقل می‌کنیم که روبروی پنجره فولاد برنامه مناجات و روضه خوانی انجام می‌شود و این زائران با حال و هوای خاص خود اشک می‌ریزند و بعد از مراسم جهت استفاده از غذای تبرک حرم به بست شیخ طبرسی منتقل می‌شوند.

ایکنا؛ از خاطره‌های خوبتان در حرم امام رضا(ع) بگویید.

به لطف آقا در مناسبت‌های مختلفی در حرم خدمت کرده‌ام و هر روزش برایم جزء بهترین روزها و ساعات عمرم بوده است. اما زمانی که برای خادمی به مشهد رفته بودم شش روزی از اقامت و خادمی‌ام در حرم می‌گذشت ولی توفیق زیارت ضریح نصیبم نشده بود. در روز ششم به علت جابه جایی سه تن از زائران که شرایطی خاصی داشتند (یکی از آن‌ها پسر فلج، دیگری جوان مریض و سومی پیرزنی بود که در لحظه تحویل شیفت وارد حرم شد و مسیر مورد نظرش نیز جزء برنامه من نبود اما بخاطر امام زائر را رساندم) خسته شده بودم امام رضا(ع) این خستگی را برایم جبران کرد و در ساعت پایانی کارم در همان روز به ازای این سه خدمت، سه بار زیارت بالای سر نصیبم شد.

ایکنا؛ توصیه‌ای به جوانان دارید.

از جوانان می‌خواهم زمان خود را غنیمت بدانند و برای یک بار هم که شده نام خود را در لیست خادمان امام رضا(ع) ثبت کنند. همچنین احادیث ائمه و بخصوص امام رضا(ع) طرق بندگی را به ما آموزش می‌دهند که باید این احادیث را در زندگی شخصی خود بکار ببریم از جمله اینکه حضرت می‌فرمایند: « اگر بنده‌ای تا ۴۰ روز زبان خود را از یاوه گویی و سخنان بی‌فایده حفظ کند، خداوند چشمه‌های حکمت را از قلبش به زبانش جاری می‌سازد.»

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری بین المللی قرآن ایکنا چهارمحال و بختیاری میلاد امام رضا خادم رضوی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۹۲۵۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خدمت به خاندان اهل بیت علیهما السلام عزت آفرین است

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مراسم وفات حضرت عبدالعظیم حسنی(ره) و استقبال از پرچم متبرک آستان مقدس حضرت علی بن موسی الرضا علیه السلام سه شنبه چهارم اردیبهشت پس از نماز مغرب و عشا با حضور هیئت اعزامی آستان قدس رضوی و ایرانیان دوستدار حریم اهل بیت علیهم السلام در محل رایزنی کشورمان برگزار شد.

در این مراسم حبیب رضا ارزانی رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در مالزی، گفت: عشق به اهل بیت (ع) بویژه امام رضا(ع) همواره در قلب ایرانیان موج زده است.

ارزانی افزود: استقبال از پرچم متبرک آستان علی بن موسی الرضا(ع) جلوه ای از ارادت شیعیان به خاندان عصمت و طهارت است و این ارادت از هویت دینی و مذهبی ما نشأت گرفته است.

هیئت اعزامی آستان قدس رضوی در پی سفر جمعی از اندیشمندان و فعالان فرهنگی بنیاد رستو به ایران و دیدار با برخی از مدیران آستان قدس رضوی به مالزی سفر کرده‌اند که تبادل تجربیات مشترک در زمینه های قرآنی، چاپ کتاب قرآن مشترک، آموزش‌های هنر اسلامی و مرمت نسخ خطی و همچنین چاپ کتب مشترک در خصوص فلسطین از اهداف این سفر است.

در ادامه حجت‌الاسلام سید جلال حسینی، رئیس سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی نیز خدمت به بارگاه مطهر رضوی را توفیق بی‌مانندی دانست و گفت: خدمت به خاندان اهل بیت علیهم السلام عزت آفرین است.

وی با اشاره به اینکه وجود حرم امام رضا علیه السلام در ایران بزرگ ترین ظرفیت معنوی، معرفتی، فرهنگی و ایمانی است، گفت: ظرفیت معنوی و فرهنگی که در حرم رضوی وجود دارد موجب شده تا زائرانی که جهت زیارت به حرم مشرف می‌شوند، این نقطه را شروع تحول فردی خود قرار دهند.

در ادامه این برنامه قرائت دعای توسل و مداحی به همت حسین تفرشی در محل رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.

بازدید از موزه شهر ملاکا، دیدار با مدیران بنیاد نشر و کتابت قرآنی رستو و بازدید از این مجموعه، بازدید از مرکز هنرهای اسلامی مالزی، بازدید از کالج اسلامی الصوفا و دیدار با تامان داتو احمد رازلی و پاسداشت وفات حضرت عبدالعظیم الحسنی(ره) از برنامه های این هیئت به مالزی است.

دیدار و گفتگو با سفیر جمهوری اسلامی در مالزی با حضور میهمانانی از بنیاد رستو، اهدای فرش منقش به تصویر داتوک عبداللطیف از سوی رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی در مالزی و بازدید از مجموعه کتابخانه و نمایشگاه علمی تمدنی الحمرا ایستک در کوالالامپور از برنامه‌های هیئت اعزامی آستان قدس رضوی در چهارشنبه (5 اردیبهشت) است.

در بازدید از بنیاد قرآنی رستو و دیدار با پروفسورعبداللطیف رئیس بنیاد رستو؛ قرآن ویژه مردم فلسطین که صرفا به منظور حمایت از مردم مظلوم و ستمدیده غزه به چاپ رسیده است به این هیئت اهدا شد.

دیگر خبرها

  • شرایط کشاورزان دیم کار مطلوب است
  • فعالیت ۴۱۶سفیر دانش‌آموز رضوی در آران و بیدگل
  • کانون خدمت رضوی شهرستان تهران آغاز به کار کرد
  • حضور در جوار آستان مقدس رضوی بهترین خدمت فرهنگی است
  • کانون خدمت رضوی شهرستان تهران آغاز به کار کرد/بزرگترین پرچم رضوی در پایتخت به اهتزاز درمی‌آید
  • برگزاری نشست دبیران کانون‌ خدمت رضوی شهرهای مازندران
  • همکاری های دوجانبه کانونهای خدمت رضوی استان و سازمان جهادکشاورزی استان یزد
  • شبکه ملی تسهیل‌گر جوانی جمعیت در سمنان ایجاد می‌شود
  • روایتی حقوقی و هنری از کارگران کارخانه چیت‌سازی بهشهر 
  • خدمت به خاندان اهل بیت علیهما السلام عزت آفرین است