Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر خارجه عراق در دیدار با رئیس سیاست خارجه اتحادیه اروپا اظهار کرد: منطقه آماده آغاز جنگ جدیدی نیست چراکه جنگ فعلی علیه تروریسم هنوز پایان نیافته است.

به گزارش ایسنا، به نقل از سایت شبکه خبری الجزیره، محمد علی الحکیم، وزیر خارجه عراق در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با فدریکا موگرینی، مسؤول سیاست خارجه اتحادیه اروپا اظهار کرد: بهترین راه برای از بین بردن تنش فعلی در منطقه آغاز مذاکرات است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزیر خارجه عراق گفت: عراق نباید در بحران فعلی میان ایران و آمریکا به میدان درگیری تبدیل شود بلکه باید در کنار تلاش‌های کشورهایی مثل کویت و عمان نقش خود را در حل بحران ایفا کند.

موگرینی نیز در این دیدار ضمن تاکید بر حمایت اتحادیه اروپا از پیشنهاد عراق برای برگزاری کنفرانس منطقه‌ای درباره افزایش تنش‌ها میان آمریکا و ایران گفت: به جای تنش‌هایی که نتایج خطرناکی برای همه خواهد داشت، گفت‌وگو بهترین راه برای حل تنش‌ها است.

وزارت خارجه عراق نیز با انتشار بیانیه‌ای درباره دیدار الحکیم و موگرینی اعلام کرد: دو طرف بر لزوم کاهش تنش‌های فعلی در منطقه و پایبندی به تعهدات خود درباره برقراری صلح و ثبات در خاورمیانه تاکید کردند.

همچنین در این بیانیه آمده است: در دیدار موگرینی و الحکیم روابط عراق و اتحادیه اروپا، اهمیت تقویت همکاری‌های دو طرف در تمامی زمینه‌ها، اولویت‌های همکاری میان دو طرف، تقویت دوستی‌ها و نیز همکاری در زمینه مبارزه با داعش بررسی شد، دو طرف گفت‌وگوهای بسیاری درباره آخرین تحولات منطقه داشتند و موگرینی از همکاری‌های عراق در جنگ علیه تروریسم و فداکاری‌های نیروهای عراقی تقدیر کرد و گفت: از تلاش‌های عراق برای مقابله با تمامی انواع تفکرات تروریستی حمایت می‌کنیم.

طبق بیانیه وزارت خارجه عراق دو طرف توافق کردند، توافق‌نامه همکاری که در اوت ۲۰۱۸ وارد فاز اجرایی می‌شود، برای تقویت همکاری‌ها در زمینه‌های حقوق بشر، اقتصاد، انرژی، امنیت، حمل و نقل و محیط زیست باشد.

عادل عبدالمهدی، نخست وزیر عراق نیز در دیدار با موگرینی از اروپا خواست در راستای حمایت از عراق در مرحله پساداعش، با این کشور روابط خوبی داشته باشند.

عبدالمهدی گفت: عراق اتحادیه اروپا را شریکی مهم و اصلی برای خود می‌داند و به دنبال جذب سرمایه‌های اروپایی و افزایش همکاری‌ها در زمینه‌های سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی است.

او در ادامه از کشورهای بزرگ خواست عراق را براساس واقعیات موجود و به عنوان کشوری که به تازگی از جنگ‌ها رها شده و به شکلی قدرتمند و سازنده روبه پیشرفت است و نه به عنوان کشوری که سال‌ها از ثبات برخوردار بوده، ارزیابی کنند.

او گفت: باید ملاک‌های اجرایی در رتبه‌بندی روابط بین‌المللی درباره عراق به عنوان کشوری که پس از جنگ‌های طولانی ثبات یافته بررسی شوند به همین دلیل به نوعی توجه مثبت نیاز است.

موگرینی تاکید کرد: عراق شاهد گذار بزرگی به سوی شرایط بهتر بوده و هدف اصلی از سفرم به عراق تاکید بر حمایت سیاسی، معنوی و پولی اتحادیه اروپا از عراق است.

مسؤول سیاست خارجه اتحادیه اروپا گفت: عراق یکی از بهترین شرکای اتحادیه اروپاست.

برهم صالح، رئیس جمهوری عراق نیز در کاخ السلام در بغداد میزبان موگرینی بود.

رئیس جمهوری عراق در این دیدار بر اهمیت استفاده از تجربه‌های کشورهای اروپایی در زمینه بازسازی شهرهای آزاد شده تاکید کرد و گفت: همکاری‌ها میان دو طرف برای دور کردن مردم منطقه از پیامدهای جنگ‌ها ضروری است و هماهنگی و رایزنی با اتحادیه اروپا درباره مسائل و تحولات موجود اهمیت دارد.

او همچنین گفت: استفاده از تجربه‌های اروپا در بازسازی شهرهای آزاد شده و حمایت از عراق برای کمک به آوارگان و ایجاد فضاهایی ایمن برای آنها و نیز مشارکت اتحادیه در طرح‌های عمرانی، خدماتی و انسانی اهمیت دارد.

موگرینی نیز در دیدار با برهم صالح ضمن تقدیر از پیشرفت به وجود آمده در عراق بر حمایت کشورهای اروپایی از ثبات و سیاست‌های عادلانه کشورهای منطقه تاکید کرد و گفت: همکاری ما با عراق برای دستیابی به اهداف تعیین شده در کنفرانس سال گذشته در کویت ادامه دارد.

محمد الحلبوسی، رئیس پارلمان عراق نیز در دیدار با موگرینی با تاکید بر رویکرد پارلمان برای تقویت روابط خود با کشورهای اتحادیه اروپا، پارلمان اروپا و دیگر پارلمان‌های کشورهای عضو گفت: دیپلماسی پارلمانی برای تقویت روابط میان کشورها اهمیت دارد. عراق به حمایت اتحادیه اروپا و جامعه جهانی نیاز دارد.

الحلبوسی افزود: امروز عراق پس از پیروزی بر تروریسم برای ایجاد روابط مستحکم و متعدد در شرایط بهتری قرار دارد و رویکرد دولت و پارلمان عراق آغاز روابط با کشورهای عربی، منطقه و جهان در تمامی زمینه‌هاست.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: فدریکا موگرینی عراق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۹۲۸۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بورل و امیرعبداللهیان برای کاهش تنش‌ها در منطقه گفتگو کردند

جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از تماس تلفنی با حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران خبر داد و نوشت که در این گفتگو بر اهمیت کاهش تنش‌ها در منطقه تاکید کرده است.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، بورل با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق)، نوشت: با حسین امیرعبداللهیان گفتگو کردم تا بار دیگر بر اهمیت خویشتنداری و تنش زدایی در منطقه تاکید کنم.

وی در سایه ادعا‌ها علیه برنامه صلح‌آمیز اتمی کشورمان، به «ضرورت ادامه همکاری‌ها در زمینه منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای» هم اشاره کرد.

برنامه اتحادیه اروپا برای تشدید سیاست شکست خورده تحریم ایران در پی عملیات وعده صادق، از دیگر موضوعاتی است که به گفته بورل در تماس تلفنی با وزیر امور خارجه کشورمان مورد بحث قرار گرفت. مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نوشت: «من تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه برنامه موشکی و پهپادی ایران را توضیح دادم.»

اتحادیه اروپا در تداوم سیاه‌نمایی غرب علیه دفاع مشروع کشورمان دربرابر اقدام تجاوزکارانه رژیم تروریستی صهیونیستی قصد دارد تا تحریم‌ها علیه ایران را تشدید کند. وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا هفته پیش در این زمینه به توافق رسیدند.

به گفته بورل تحریم‌های جدید، ممنوعیت انتقال قطعات مورد نیاز برای تولید پهپاد و موشک در ایران و صادرات آن به آنچه گروه‌های نبابتی ایران در منطقه خواند، شامل می‌شود. جزئیات این تحریم‌ها تا زمان انتشار این خبر، به صورت رسمی اعلام نشده است.

گفتنی است که ایران با بهره گیری از حق ذاتی دفاع از خود مبتنی بر ماده ۵۱ منشور ملل متحد و در پاسخ به تجاوزات نظامی مکرر رژیم اسرائیل، به ویژه حمله نظامی علیه مکان دیپلماتیک ایران که در روز ۱۳ فروردین ماه (اول آوریل ۲۰۲۴) در نقض آشکار حقوق بین الملل و بند ۲ منشور ملل متحد صورت گرفت و متعاقب آن ناتوانی شورای امنیت برای اتخاد تدابیر لازم برای محکومیت و مسئولیت پذیر کردن متجاوز، مجموعه‌ای از حملات نظامی علیه اهداف نظامی در سرزمین‌های اشغالی را انجام داد.

جمهوری اسلامی ایران تاکید دارد که به اهداف و اصول حقوق بین الملل و منشور ملل متحد متعهد است، اما در بکار گیری حق ذاتی دفاع از خود بر اساس حقوق بین الملل در هنگام ضرورت تردید نخواهد کرد.

امیرعبداللهیان پیشتر در واکنش به تصمیم اتحادیه اروپا برای تحریم ایران در صفحه شخصی خود در فضای مجازی نوشت: مایه تأسف است که اتحادیه اروپا در ایجاد محدودیت غیرقانونی بیشتر علیه ایران سریع تصمیم می‌گیرد، فقط به این دلیل که ایران از حقش برای دفاع از خود در برابر تجاوزات گستاخانه رژیم اسرائیل استفاده کرده است.

وی گفت: اتحادیه اروپا نباید از توصیه واشنگتن برای رضایت رژیم جنایتکار اسرائیل پیروی کند. در حالی که رژیم اسرائیل به نسل‌کشی فلسطینیان با ارتکاب جنایات جنگی ترکیبی و حملات موشکی و ایجاد قحطی ادامه می‌دهد، واکنش اتحادیه اروپا به آن تقریباً چیزی بیش از کلمات توخالی نیست.

امیرعبداللهیان تصریح کرد: اتحادیه اروپا باید مسئولانه عمل کرده و رژیم اسرائیل را تحریم کند.

دیگر خبرها

  • بورل در تماس تلفنی با امیرعبداللهیان: اتحادیه اروپا خواهان تنش با ایران نیست
  • بورل و امیرعبداللهیان برای کاهش تنش‌ها در منطقه گفتگو کردند
  • نقش سازنده سپاه در امنیت پایدار منطقه و مبارزه با تروریسم
  • امیرعبداللهیان به بورل: همکاری آژانس و ایران در مسیر خوب قرار دارد/ از سفر گروسی مدیر کل آژانس اتمی به ایران استقبال می‌کنیم
  • گفت‌وگو بورل و امیرعبداللهیان برای کاهش تنش‌ها در منطقه
  • نقد ادعای زیباکلام درباره آغازگر جنگ با مستندات تاریخی / روایت نماینده وقت عراق در سازمان ملل از آماده‌باش صدام برای آغاز جنگ علیه ایران
  • خشم محافل عراقی از دخالت‌های گسترده سفیر آمریکا در بغداد
  • آسمان عراق نارنجی شد | ویدئو
  • طنز تلخ آمریکا؛ با مردم عراق جنگ نداریم(!)
  • برنامه‌های آمریکا و اروپا برای نفوذ در قفقاز