Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ هر دانشجویی در طول دوره لیسانس خود مجبور است حداقل ۲۳ واحد عمومی بگذارند. واحد‌هایی که به نظر می‌رسد تعداد زیادی از آن‌ها هیچ کمکی به مهارت افزایی دانشجو نمی‌کنند و اکثر دانشجو‌ها از آن‌ها گریزان هستند.

در اکثر مواقع واحد‌های عمومی هیچ ربطی به رشته تحصیلی دانشجو ندارند و همین دانشجویان را از حضور سر کلاس واحد‌های عمومی گریزان می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکثر دانشجویان واحد‌های عمومی را واحد‌های اجباری می‌دانند که هیچ رغبتی برای پاس کردن آن‌ها وجود ندارد. این واحد‌ها سربار دانشجو و دانشگاه هستند بدون اینکه تأثیری بر آینده دانشجو بگذارند و بتوانند مهارت تازه‌ای به او بیاموزند.

محتوای واحد‌های درسی عمومی تکرار مکرراتی است که دانشجو‌ها بار‌ها و بار‌ها در دوره‌های مختلف تحصیلی گذرانده‌اند. و، چون هیچ ابتکاری برای جذاب کردن فضای درسی واحد‌های عمومی وجود ندارد، دانشجو‌ها از آن‌ها فراری هستند. راه‌های مختلفی برای جذاب کردن واحد‌های عمومی وجود دارد، برای نمونه سر درس ادبیات فارسی عمومی می‌توان به جای تدریس نصف تاریخ ادبیات ایران به مطالعه یک شاعر و یا نویسنده خاص که با محتوای رشته دانشجو ارتباط دارد، پرداخت. سرکلاس‌های معارف و انقلاب هم می‌توان همین شیوه را در پیش گرفت و مطالب را به طور ویژه تری شکافت.

این واحد‌های عمومی در شرایطی برای دانشجویان سربار شده اند، که دانشجویان در کشور ما به زور واحد‌های تخصصی خود را هم پاس می‌کنند. کافی است سری به میدان انقلاب بزنیم تا بازار پایان نامه فروشی به ما بگوید که دانشجو به چه میزان از درس و دانشگاه گریزان است. دانشجویی که رغبتی برای نوشتن پایان نامه اش، که مهمترین سند هویتی اش در محیط علمی است ندارد، چگونه می‌تواند برای واحد‌های عمومی که هیچ ربطی هم به رشته تحصیلی اش ندارند مشتاق باشد.

اسماعیل قدیمی، استاد دانشگاه در نقد واحد‌های عمومی در آموزش عالی گفت: «هر نوع آموزشی فلسفه وجودی، اهداف، ساز و کار‌ها و رویه‌های مختص به خود را دارد که باید منطقی باشند و در این جهت حرکت کنند که فردی که می‌خواهد چیزی را یاد بگیرد با همه وجود به سمت آن گام بردارد و آن را به کار بگیرد. سیاستگذاری برای هر نوع آموزشی باید عقلانی، منطقی و مبتنی بر پذیرش قلبی دانش پژوه باشد.»

وی ادامه داد: «بر این اساس هر نوع آموزشی که در هر جایی می‌گذاریم، باید به گونه‌ای طراحی شود که بر انگیزه، گرایش، بینش، طرز نگاه دانش پژوه و دانشجو تأثیر داشته باشد. زمانی که دانشجو قلبا آموزش را نپذیرد، آموزش دادن کار بیهوده‌ای است و هیچ ثمره و نتیجه‌ای ندارد. ما باید درصدد آموزش مطالب، مواد و بسته‌های آموزشی خاصی باشیم که برای دانشجو مفید، کارآمد، قابل استفاده و قابل اجرا باشند.»

قدیمی در مورد استفاده از بسته‌های جایگزین کارآموزی، مهارت آموزی و فعالیت‌های داوطلبانه اظهار کرد: «در رشته‌های مختلف دوره‌های کارآموزی وجود دارند، باید در مورد این دوره‌ها به صورتی عمل شود که برای دانشجو مفید باشند. دانشجو را باید در جایی بگذاریم که قابلیت، ظرفیت و توانایی انتقال موضوعات و مطالب را داشته باشد. دانشجویان باید در رشته‌ای که در حال تحصیل هستند، تخصص و مهارت‌های مرتبط با آن را یاد بگیرند. دانشجویان باید آگاهی‌های عملی یاد بگیرند و چیز‌هایی را که در تئوری خوانده اند، در میدان عمل استفاده کنند. یکی از آسیب‌هایی که در خیلی از رشته‌ها داریم این است که دانشجو‌ها در کلاس‌های درس با تئوری‌های مبتنی بر آرمان‌ها در رشته خود آشنا می‌شوند، ولی وقتی این دانشجو در واقعیت قرار می‌گیرد هیچ کدام از این موارد را نمی‌بیند و همین باعث حس بدبینی و بی میلی به کار در او می‌شود.»

این استاد دانشگاه تصریح کرد: «با گذراندن واحد‌های عمومی در رشته‌های مختلف موافق هستم، چون نمی‌توان فرد را به گونه‌ای تربیت کرد که موضوعی را بدون اینکه جنبه‌های سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و تاریخ آن را بداند یاد بگیرد. واحد‌های عمومی اگر منطقی باشند، فلسفه وجودی داشته باشند، و به صورت مرتب، منظم و مکرر بازبینی شوند و بهبود پیدا کنند، نمی‌توان با آن‌ها مخالفت کرد.»

وی ادامه داد: «ولی متأسفانه بسیاری از واحد‌های عمومی در کشور ما کهنه هستند و مبتنی بر نیاز‌های روز نیستند. بسیاری از این واحد‌ها مربوط به دوره‌های پیش از انقلاب هستند، بعضی دیگر هم برای چندین دهه مورد تجدیدنظر قرار نگرفته اند. از سوی دیگر، واحد‌های عمومی با رشته تحصیلی و نیاز‌های دانشجو منطبق نیستند.»

قدیمی با تأکید بر اینکه باید محتوای واحد‌های عمومی مورد تجدیدنظر قرار بگیرد و از محتوای با کیفیت استفاده شود، گفت: «کار دانشگاه کار فوق‌العاده جدی، سیستمی، همه جانبه و دارای ابعاد گوناگون است، بنابراین در واحد‌های آموزشی مختلف باید این موارد را مدنظر قرار داد. در هر رشته‌ای باید برای واحد‌های عمومی به صورتی برنامه ریزی شود که مطابق با نیاز‌های رشته باشند.» منبع: برنا برچسب ها: رویداد24 ، اسماعیل قدیمی ، استاد دانشگاه ، واحدهای عمومی دانشگاه ، دروس عمومی دانشگاه ، مهارت افزایی دانشجو سرگرمی

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 اسماعیل قدیمی استاد دانشگاه واحدهای عمومی دانشگاه دروس عمومی دانشگاه مهارت افزایی دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۹۳۲۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توضیحات رئیس دانشگاه پیام نور استان کرمان در مورد احتمال تعطیلی واحد گلباف

رئیس دانشگاه پیام نور استان کرمان در مورد احتمال تعطیلی واحد گلباف این دانشگاه با ارائه توضیحاتی گفت: طرح تجمیع برخی واحد‌های استان کرمان، فراگیر و ملی است.

به گزارش گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، فاطمه معین الدینی رئیس دانشگاه پیام نور استان کرمان در پاسخ به مطلب منتشر شده در برخی رسانه‌ها در خصوص دانشگاه پیام نور واحد گلباف، به تشریح اقدامات دانشگاه پیرامون تجمیع برخی واحد‌ها پرداخت و افزود: طرح آمایش واحد‌های دانشگاه‌های پیام نور در سال ۹۷ مطرح‌شده و در سال ۹۸ در استان‌های سراسر کشور و از جمله استان کرمان، کلید خورده است.

او افزود: از مجموع ۲۸مرکز واحد استان کرمان، ۱۴ واحد در استان کرمان مشمول تجمیع شده اند.

وی اعلام کرد: از جمله این واحد‌ها واحد گلباف بوده که در آن زمان با توجه به شاخص‌های مختلف اعلامی از سازمان سنجش و وزارت علوم در این طرح قرار گرفته بوده و پس از آن از مهر سال ۱۴۰۰ از دفترچه پذیرش دانشجو حذف شده است.

معین الدینی تاکید کرد: با تلاش‌های مجموعه مدیریت ستاد استان، در سال گذشته یک فرصت یک‌ساله از سازمان سنجش به شرط جذب مناسب دانشجو گرفته شد و واحد گلباف مجدد به دفترچه انتخاب رشته بازگشت، با این وجود دانشجوی چندانی جذب نکرده و تنها عضو هیأت علمی آن نیز از همان زمان طرح اولیه تجمیع به مرکز استان منتقل شده و در حال حاضر فاقد عضو علمی می‌باشد. 

رئیس دانشگاه پیام نور استان کرمان گفت: تصمیم‌گیری با توجه به داده‌های رسمی و موجود، از جمله نداشتن عضو علمی، جمعیت پایین دانش‌آموزی سال آخر دبیرستان، جذب اندک دانشجو در سال فرصت آزمایشی، بر عهده سازمان سنجش و وزارت عتف می‌باشد.

وی تاکید کرد: طرح تجمیع واحد‌های دانشگاه پیام نور، طرحی فراگیر و ملی در سراسر کشور و با شمول دانشگاه‌های مختلف از جمله این دانشگاه است که با نظر وزارت علوم و سازمان سنجش کلید خورده و ما صرفاً مجری آن هستیم و تسلیم جوسازی‌ها و غیرشفاف گویی‌ها نمی‌شویم.

او یادآور شد: با توجه به ساختار دانشگاه پیام نور که سیستم آموزشی ترکیبی حضوری و مجازی دارد و دانشجو می‌تواند هر شهری را برای برگزاری آزمون‌های پایان نیمسال انتخاب کند و امکان شرکت در کلاس‌های مجازی را با کمترین امکانات نرم افزاری دارد، هیچ نگرانی و دغدغه‌ای برای دانشجویان فعلی و خانواده‌های آن‌ها وجود ندارد و تا پایان فارغ التحصیلی کادر آموزشی دانشگاه خدمت رسانی شایسته‌ای را به آنان انجام خواهند داد.

دیگر خبرها

  • علت محبوبیت رشته‌های پزشکی و پیراپزشکی در کشورمان چیست؟
  • دانشگاهیان پیشرفت‌های کشور را روایت کنند/ هر استاد و دانشجو یک رسانه باشد 
  • دانشگاهیان پیشرفت‌های کشور را روایت کنند/ هر استاد یک رسانه
  • مهارت آموزی به یک هزار دانشجو در واحد‌های صنعتی دزفول
  • مجتهدی اهل تظاهر نبود و همیشه خودش را دانشجو می‌دانست
  • ۲۷ رشته در دانشگاه اصفهان در سال جاری حذف می‌شود
  • هشدار رئیس دانشگاه آزاد به ناهنجاری در انتخاب رشته دانشگاهی
  • توضیحات رئیس دانشگاه پیام نور استان کرمان در مورد احتمال تعطیلی واحد گلباف
  • ضرورت جبران کمبود دانشجو در دانشگاه آزاد
  • تحصیل ۳۴۰۰ دانشجو در دانشگاه فنی و حرفه‌ای چهارمحال وبختیاری