Web Analytics Made Easy - Statcounter

نتایج یک پژوهش نشان می‌دهد که افزایش تولید ناخالص داخلی منجر به افزایش جذب سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی (و بالعکس) می‌شود که بیانگر وجود رابطه مکملی بین این دو متغیر مهم اقتصادی است.

به گزارش ایسنا، افشین بازوند، دانشجوی کارشناسی ارشد رشته اقتصاد دانشگاه اصفهان در پایان‌نامه خود به بررسی "تأثیر مالیات بر سود شرکت‌ها بر جذب سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی و اثر آن بر رشد اقتصادی و تورم در کشورهای دی‌هشت" پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سرمایه، موتور رشد و توسعه اقتصادی در تمام نظریات و الگوهای رشد اقتصادی محسوب می‌شود. از این رو جذب سرمایه کافی به‌منظور تأمین منابع مالی طرح‌های اقتصادی از جمله مهمترین دغدغه تصمیم‌گیرندگان اقتصادی در هر جامعه‌ای است. از طرفی با گسترش مباحث مرتبط با جهانی شدن و ارتباط متقابل کشورها و عدم تکافوی منابع داخلی برای سرمایه‌گذاری به‌خصوص در کشورهای در حال توسعه، کشورها ناگزیر به جذب سرمایه‌های خارجی هستند.

در میان انواع جریان سرمایه خارجی، سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی به‌دلیل رفع شکاف بین پس‌انداز- سرمایه‌گذاری، انتقال تکنولوژی، دانش فنی و شیوه‌های نوین مدیریتی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. به همین دلیل کشورها برای جذب این نوع سرمایه‌گذاری با هم به رقابت می‌پردازند و هر کشوری با توجه به ساختار سیاسی، اجتماعی و اقتصادی خود تمهیداتی را برای جذب آن به‌کار می‌گیرد تا راه ورود سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی را به کشورش هموار می‌کند.

در این پژوهش علاوه بر بررسی ادبیات پژوهش، عوامل مؤثر بر جذب سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی، عوامل مؤثر بر تولید ناخالص داخلی و تورم و همچنین ارتباط متقابل سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی با تولید ناخالص داخلی و تورم با استفاده از معادلات همزمان و از طریق به‌کارگیری متغیرهای ابزاری و روش حداقل مربعات دو مرحله‌ای (2SLS) در دوره زمانی (۲۰۱۴-۲۰۰۲) و برای کشورهای عضو دی هشت مورد ارزیابی قرار گرفته است.

نتایج حاصل از برآورد حاکی از این است که تولید ناخالص داخلی، نرخ ارز و درجه باز بودن اقتصاد تأثیر مثبت و مالیات، تورم و تحصیلات تأثیری منفی بر جذب سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی دارند.

همچنین نتایج حاصل از برآورد بیانگر ارتباط متقابل بین تولید ناخالص داخلی و سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی در کشورهای مذکور است (افزایش تولید ناخالص داخلی منجر به افزایش جذب سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی (و بالعکس) می‌شود که بیانگر وجود رابطه مکملی بین این دو متغیر مهم اقتصادی است).

در رابطه با ارتباط متقابل سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی و تورم، درحالی‌که تورم تأثیر منفی بر جذب سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی دارد، تأثیر مثبت سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی بر تورم از نظر آماری معنادار نیست.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: پژوهش پايان نامه تولید ناخالص ملی سرمایه گذار خارجی دانشگاه اصفهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۹۳۳۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی رشد اقتصادی برای کشورهای گروه ۷ و بریکس در ۲۰۲۴

پیش‌بینی‌های رشد اقتصاد جهانی سال ۲۰۲۴ حاکی از ثابت ماندن رشد جهانی روی ۳.۲ درصد، اما کاهش رشد اکثر کشورهای گروه ۷ و بریکس در سال ۲۰۲۴ نسبت به سال ۲۰۲۳ است.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، صندوق بین‌المللی پول (IMF) پیش‌بینی رشد تولید ناخالص داخلی واقعی (GDP) خود را برای سال ۲۰۲۴ منتشر کرده است و در حالی که پیش‌بینی می‌شود رشد جهانی در ۳.۲ درصد ثابت بماند، کشورهای مختلف بزرگ شاهد پیش‌بینی‌های کاهشی هستند. نمودارها پیش‌بینی رشد تولید ناخالص داخلی واقعی ۲۰۲۴ را با استفاده از داده‌های چشم‌انداز اقتصاد جهانی ۲۰۲۴ صندوق بین‌المللی پول برای کشورهای عضو گروه ۷ (G7) و بریکس (BRICS) به همراه عربستان سعودی نشان می‌دهد که هنوز در حال بررسی دعوت برای پیوستن به این بلوک است.

گروه ۷ گروهی متشکل از اقتصادهای پیشرفته و بزرگ صندوق بین‌المللی پول است که بیش از نیمی از دارایی‌های خالص جهانی و کمتر از نصف تولید ناخالص جهان را در اختیار دارند. این کشورها شامل فرانسه، آلمان، بریتانیا، ایتالیا، ژاپن، ایالات متحده آمریکا و کانادا است و اتحادیه اروپا عضو غیرشماری آن است.

بریکس نام کوتاه‌نویسی‌شده از حروف اول کشورهای برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی است و گروهی از قدرت‌های اقتصادی نوظهور را نشان می‌دهد که در سال ۲۰۰۹ با هدف ایجاد بستری برای به چالش کشیدن نظام جهانی تحت سلطه غرب و آمریکا تشکیل شد.

دورنمای رشد اقتصادی مختلط برای کشورهای بزرگ در سال ۲۰۲۴

پیش‌بینی‌های رشد اقتصادی توسط صندوق بین‌المللی پول برای کشورهای بزرگ متفاوت است، به‌طوری که پیش‌بینی می‌شود اکثر کشورهای G7 و BRICS در سال ۲۰۲۴ نسبت به سال ۲۰۲۳ رشد کمتری داشته باشند. تنها برای سه کشور دعوت‌شده یا عضو بریکس شامل عربستان سعودی، امارات متحده عربی و آفریقای جنوبی، نرخ رشد تولید ناخالص داخلی واقعی در سال ۲۰۲۴ بالاتر از سال گذشته پیش‌بینی شده است.

پیش‌بینی می‌شود چین و هند در سال ۲۰۲۴ نرخ رشد نسبتاً بالایی را در ۴.۶ درصد و ۶.۸ درصد حفظ کنند، اما رشد چین در مقایسه با سال قبل ۰.۶ درصد و رشد هند یک درصد کندتر خواهد بود. با این حال چهار کشور G7 شامل آلمان، بریتانیا، کانادا و ایالات‌متحده سریع‌تر از سال گذشته رشد خواهند کرد که این رشد شامل بازگشت آلمان از رشد منفی ۰.۳ درصدی تولید ناخالص داخلی واقعی خود در سال ۲۰۲۳ می‌شود.

رشد سریع‌تر بریکس نسبت به کشورهای G7

کشورهای بریکس به‌رغم پیش‌بینی‌های رشد کمتر در سال ۲۰۲۴ نسبت به سال ۲۰۲۳، همچنان با ۳.۶ درصد، پیش‌بینی میانگین رشد قابل‌توجه بالاتری در مقایسه با میانگین یک درصدی G7 دارند و در حالی که مجموع تولید ناخالص داخلی کشورهای G7 حدود ۱۵ تریلیون دلار بیشتر از کشورهای بریکس است، با تداوم نرخ رشد بالاتر و پتانسیل برای اضافه کردن اعضای بیشتر، به نظر می‌رسد بریکس از نظر اندازه اقتصادی در عرض دو دهه از G7 پیشی خواهد گرفت.

البته گسترش اخیر بریکس با رد پیشنهاد عضویت در این گروه توسط آرژانتین و تعلل عربستان در پیوستن به آن با تأخیر مواجه شده است، اما گفته می‌شود ۳۴ کشور مختلف برای پیوستن به این بلوک روبه‌رشد درخواست ارسال کرده‌اند و هر گونه تغییر در آن در اجلاس سران بریکس ۲۰۲۴ اعلام خواهد شد که در تاریخ بیست‌ودوم تا بیست‌وچهارم اکتبر در کازان روسیه برگزار می‌شود.

کد خبر 747766

دیگر خبرها

  • دعوت معاون استاندار فارس از سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی
  • رونمایی از ۲۰ محصول جدید استان فارس در نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴
  • حضور استان فارس در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران
  • طلوع فارس بر قله توانمندی‌های ایران
  • «مشوق‌های مالیاتی هدفمند سرمایه گذاری» گامی مهم درجهت رونق تولید و افزایش مشارکت مردم
  • تسهیل گری برای سرمایه گذاران داخلی و خارجی از وظایف مناطق آزاد است
  • راه‌اندازی فاز دوم کارخانه فولاد بافت مصداق«جهش تولید با مشارکت مردم» است
  • چه کسانی با مالیات بر عایدی سرمایه مخالف هستند؟
  • نرخ تورم در آمریکا همچنان بازهم افزایشی شد
  • پیش‌بینی رشد اقتصادی برای کشورهای گروه ۷ و بریکس در ۲۰۲۴