Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: ۱۴۸ سال بعد از هجرت پیامبر گرامی اسلام (ص) از مکه به مدینه، فرزندی از صلب پاک امامان معصوم (ع) به دنیا آمد که پدر بزرگ ایشان امام صادق (ع) دیدن و زیارتش را آرزو می‌کرد و مکرر به فرزندش امام کاظم (ع) می‌فرمود: «عالم آل محمد (ص) در صلب توست و ای‌کاش او را درک می‌کردم و او همنام امیرالمؤمنین علیه‌السلام است».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حضرت نجمه مادر گرامی و بافضیلت امام رضا (ع) درباره فرزندش فرمود: «در دوران حمل هیچ‌گونه احساس سنگینی در خود نکردم و همین‌که به خواب می‌رفتم، صدای تسبیح و تهلیل و تمجید خداوند را از شکم خود می‌شنیدم. وقتی فرزندم متولد شد، همسرم موسی ابن جعفر (ع) فرمود: گوارا باد ترا ای نجمه آنگاه پسرم را در پارچه‌ای سفید پیچیدم و به دست امام کاظم (ع) دادم، آن بزرگوار در گوش راستش اذان و در گوش چپش اقامه گفت و آب فرات طلبید و کامش را با آن آب برداشت و به دست من داد و فرمود: بگیر این نوزاد را که باقیمانده خدا و حجت او بعد از من درروی زمین است».

به لطف حضور بارگاه نورانی امام رضا (ع)، بر ما ایرانیان فرض است همچنان که وجود ما مالامال از محبت به آن امام همام است، ظرف وجودی خویش را نیز از معرفت مکتب آن عزیز مملو نماییم. درست است که مکتب تشیع، مکتب عشق و دلدادگی است اما تقویت شناخت و معرفت نسبت به خاندان نبوت امری است که خود آن عزیزان از شیعیان خویش خواسته‌اند، چرا که عشق بدون شناخت به تنهایی نمی‌تواند سازنده و نجات‌بخش باشد. این معرفت است که به انسان ثبات قدم در مسیر و قدرت و بینش تشخیص حق از باطل می‌دهد.

ویژگی‌های سیاسی- اجتماعی حاکم بر دوران امامت حضرت امام رضا (ع) ویژگی‌های منحصر به فردی بوده و موضوعی مانند ولایتعهدی تا آن زمان مطرح نبوده است اما اقدامات آن حضرت باعث شد همه این چالش‌ها به فرصتی برای جهان تشیع تبدیل شود و از این بستر حضرت توانستند علاوه بر تربیت شیعیان و گسترش علوم دینی به مبارزه با مکاتب انحرافی نیز بپردازد.

مبارزه دائمی خستگی‌ناپذیر

مقام معظم رهبری در مورد امام رضا (ع) در بیاناتی می‌فرمایند: «او امام ماست، زندگی او برای ما درس است، از زندگی او باید درس بگیریم؛ زندگی او برای ما یک پیامی دارد، آن پیام چیست؟ من آن پیام را در یک کلمه خلاصه می‌کنم. بدانید پیام زندگی پرماجرای علی‌بن‌موسی‌الرضا (ع) به ما عبارت است از مبارزه دائمی خستگی‌ناپذیر».

وی ادامه می‌دهد که «امام رضا (ع) با شیوه تقیه‏‬ آمیز و شگفت‏‬ آوری جان خود را که محور و روح جمعیت‏‬ شیعیان بود حفظ کرد و در دوران قدرت مقتدرترین خلفای بنی‏‬ عباس و در دوران استقرار و ثبات کامل آن رژیم مبارزات عمیق امامت را ادامه داد. تاریخ نتوانسته است ترسیم روشنی از دوران ده‏‬ ساله زندگی امام هشتم در زمان هارون و بعد از او در دوران پنج‏‬ ساله‏ جنگ‌های ‏داخلی ‏میان ‏خراسان و بغداد به ما ارائه کند؛ اما به تدبر می‌توان فهمید که امام هشتم در این دوران همان مبارزه دراز‬ مدت اهل‌بیت (ع) را که در همه اعصار بعد از عاشورا استمرار داشته با همان جهت‏‌گیری و همان اهداف ادامه می‌داده است.»

مناظرات امام رضا (ع)

حجت‌الاسلام سید حسین حسینی قمی از اساتید حوزه علمیه قم در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، با اشاره به اینکه دوران حیات نورانی امام رضا (ع) و فرصتی که حضرت در خراسان پیدا کردند فرصت ارزشمندی برای گسترش علوم دینی بود، اظهار داشت: حضرت در مدینه یک حوزه علمی با ۳۱۳ شاگرد تشکیل دادند و اسامی آن‌ها در کتب حدیثی ما هست.

رساله ذهبیه امام رضا (ع) در طب به قدری باعظمت است که مأمون گفت باید این رساله را با طلا نوشت

وی ادامه داد: در خراسان با توجه به‌عنوان ولایتعهدی، حضرت فرصتی برای مناظرات داشتند که بیش از ده مناظره بسیار مهم با سران ادیان و مذاهب مختلف برگزار کردند. به عنوان مثال مناظراتی که از ائمه در کتاب احتجاج مرحوم طبرسی آمده بیشترین مناظره‌ها، بعد از رسول خدا (ص)، امیرالمؤمنین (ع)، امام باقر (ع) و امام صادق (ع)، مناظره‌هایی است که از امام رضا (ع) به یادگار مانده است.

این کارشناس مسائل دینی با اشاره به اینکه دوران امام رضا (ع) دوران پیدایش مذاهب مختلفی است، از جمله مشبهه، مجسمه، مجبره، واقفیه، غلات و… که به وجود آمدند. مشبهه کسانی هستند که خدا را جسم و شبیه مخلوق می‌دانند. امام در برابر این طرز تفکر ایستادند و مطالبی فراوانی در این خصوص دارند. کتابی به نام سیری در صحیحین وجود دارد که به این امر می‌پردازد که کسانی که از مکتب اهل‌بیت (ع) فاصله گرفتند خدا را چگونه توصیف کرده‌اند.

وی اظهار داشت: امام رضا (ع) رساله‌ای دارند به نام رساله ذهبیه در علوم پزشکی و طب که به قدری این رساله باعظمت است که مأمون گفت باید این رساله را با طلا نوشت که به نام ذهبیه معروف شد.

ولایتعهدی امام رضا (ع) و بهره‌گیری از این فرصت

حجت‌الاسلام حسین شربتی نیز در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: هنر امام رضا (ع) این بود که در عصر سلطنت عباسی، با همه اختناقی که بر فضای جامعه آن روز حکم‌فرما بود، توانستند درخت تشیع را از گزند توفان حادثه سلامت بدارد.

این محقق علوم دینی و قرآن‌پژوه با اشاره به اینکه امام رضا (ع) بعد از شهادت پدرشان از دلسردی و پراکندگی یاران پدر جلوگیری و شیعیان را برای رسیدن به اهداف الهی رهبری نمودند. افزود: مأمون برای نابود کردن تشیع، مسئله ولایتعهدی امام رضا (ع) را زیرکانه و هوشمندانه مطرح کرد؛ وی برای کنترل کردن مبارزات شیعیان و مشروعیت بخشیدن به حکومت عباسی، دنیاپرست نشان دادن اهل‌بیت پیامبر (ص) و همچنین از بین بردن چهره مردمی امام رضا (ع) ایشان را به اجبار از مدینه به مرو آورد.

این کارشناس علوم دینی با اشاره به اینکه امام از هر فرصتی استفاده می‌کردند و نارضایتی خود را اعلام کردند تا همه بدانند ایشان را به اجبار به خراسان می‌برند، بیان کرد: حتی هنگام خارج شدن از مدینه به همگان فهماندند که این سفر بازگشتی به دنبال نخواهد داشت و در مرو حضرت از پذیرش ولایتعهدی به‌شدت خودداری کردند تا اینکه ایشان را تهدید به قتل کردند.

وی اضافه کرد: امام رضا (ع) همه تلاش خود را کردند تا این شرایط بر ایشان تحمیل نشود؛ اما بعد از اینکه تحمیل شد اقداماتی را انجام دادند که در نوع خود هوشمندانه و بی‌نظیر بود و نه‌تنها نقشه‌های مأمون را خنثی کرد، بلکه برکات و آثار مهمی را در آینده بر جای گذاشت.

کد خبر 4665737

منبع: مهر

کلیدواژه: میلاد امام رضا ع استاد حوزه علمیه امام رضا ع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۹۳۵۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توجه ویژه جشنواره «رضوان» به جوانان صاحب ایده/ توسل به فرهنگ رضوی

به گزارش خبرنگار مهر، اولین نشست خبری جشنواره فیلم دینی رضوان، با حضور فرهاد قائمیان مدیر جشنواره بین المللی امام رضا (ع) و محمدحسین لطیفی دبیر جشنواره، دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ماه، در محل سازمان سینمایی سوره برگزار شد.

در ابتدای این نشست و پس از پخش سرود ملی و صلوات خاصه امام رضا (ع)، فرهاد قائمیان مدیر جشنواره بین المللی امام رضا(ع)، عنوان کرد: امیدوارم این جشنواره که متعلق به امام رضا (ع) است توسط شما اهالی رسانه حمایت شود. برای من افتخار است در جشنواره فیلم رضوان، در کنار برادر و دوست عزیز خودم، محمدحسین لطیفی هستم.

وی ضمن اشاره به حمایت جدی بنیاد امام رضا (ع) و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: با توجه به فراز و نشیب ها در این دوره جشنواره فیلم امام رضا (ع) تلاش شده است تا با رویکردی جدی در طول چند ماه جشنواره، برای جوانان علاقه مند استان های مختلف کارگاه آموزشی برگزار کنیم.

قائمیان در ادامه با اشاره به این‌که سلام همه دبیران را به شما می‌رسانم، مطرح کرد: با شروع این مرحله از جشنواره تصمیم گرفتیم یک فیلم سینمایی با فرهنگ امام رضایی را استارت بزنیم و از قبل با آقای لطیفی به موضوع فیلم فکر کردیم. این اثر به نویسندگی حامد عنقا از رمان «عشق آباد تا عشق آباد» اقتباس شده است و این پروژه سینمایی سال ها به نتیجه نرسیده است. احساس می‌کنم امسال آقا امام رضا (ع) خودشان لطف کرده اند تا این فیلم ساخته شود.

وی در پایان با توضیح این که در این جشنواره بخش فیلم دینی با موضوعات مشخص جدا شده است و بخش ویژه رضوی هم به طور خاص جدا شده است، گفت: اختتامیه جشنواره در آبان ماه و اختتامیه بخش بین الملل در اردیبهشت سال بعد برگزار می‌شود و در بخش بین الملل مرحله جدیدی را در تعامل با سایر کشورها در موضوع دین مد نظر داریم.

پس از این محمدحسین لطیفی دبیر اولین‌ جشنواره فیلم رضوان، ضمن تشکر از امام رضا (ع) و فرهاد قائمیان برای این مسؤولیت، مطرح کرد: امیدواریم مسیری را آغاز کنیم که انتها نداشته باشد. در جهان امروز جای خالی آن آرامشی که از دین حاصل می‌شود ملموس است و هستی آرامش خود را از قلب‌های آرام می‌گیرد. بارها شنیده ایم که افراد تعریف کرده اند با پا گذاشتن در حرم امام رضا (ع) آرامش پیدا کرده اند و ما هم دوست داریم مخاطب با دیدن یک فیلم حال خوب پیدا کند.

وی ضمن اشاره به این‌که گستره فیلم های دینی شامل همه فیلم هایی با مضمون محبت، انسانیت، گذشت، ایثار و ... می‌شود، گفت: این فیلم‌ها عقبه ای در جان کارگردان و نویسنده دارد. به واسطه زمان کوتاهی که وجود داشت، امکان برگزاری بخش بین الملل برای مهر امسال امکان پذیر نبود و بخش بین الملل در اردیبهشت ۱۴۰۴ ‌برگزار می‌شود.

وی از اهالی رسانه درخواست‌ کرد: فضایی ایجاد شود که این جشنواره به خوبی دیده شود، کسی جانماند و فیلمسازان بتوانند کار کنند.

وی در پایان گفت: برای این جشنواره به کارهایی که فرهنگ رضوی را به دور از خرافات نشان دهد نیاز داریم تا ان شاء الله به آیین و مسلک امام رضا (ع) متوسل شویم.

در ادامه سید جواد رفایی مشاور راهبردی بنیاد امام رضا (ع) با مرور دوره های گذشته جشنواره امام رضا (ع)، عنوان کرد: علت توقف جشنواره برای یک مدت این بود که فیلم ها، ارتباطی با امام رضا (ع) نداشتند و تنها در بخش هایی به امام رضا (ع) اشاره می کردند از این رو تصمیم گرفتیم امسال در قالب پانزدهین دوره جشنواره رضوی اولین دوره جشنواره فیلم «رضوان» با بخش ویژه امام رضا (ع) را داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه بخش دینی جشنواره همه ادیان الهی را در بر می‌گیرد، گفت: در این جشنواره برخلاف دوره های قبلی، بخشی تحت عنوان فیلمسازی با موبایل داریم همچنین بخش ایده تا فیلم «سراج» برای آن هایی که احساس می‌کنند برای ساخت فیلم در مورد امام رضا (ع) توانایی دارند اما به کارشناس برجسته دینی و سینما نیاز دارند در نظر گرفته شده است. این بخش برای توجه ویژه به جوانان صاحب ایده اختصاص یافته است. همچنین در قالب سه کارگاه آموزشی آموزش هایی در جهت ارتقای تولیدات ارسالی به جشنواره برگزار می‌شود.

در ادامه، سعید زمانی مدیر اجرایی ۲۱ امین جشنواره امام رضا(ع)، گفت: پس از این نشست رسمی، فراخوان این جشنواره در بستر سایت شمس طوس بارگذاری خواهد شد و همه علاقه مندان و مخاطبان می‌توانند نسبت به ثبت نام اقدام کنند.

وی در انتها همه جوانان و فعالان سینما را دعوت به مشارکت در این رویداد کرد.

پس از اتمام نشست خبری از پوستر نخستین جشنواره فیلم «رضوان» رونمایی شد.

کد خبر 6091710 سید امیر شایان حقیقی

دیگر خبرها

  • ساخت فیلم «عشق آباد» با محوریت امام رضا (ع) و فرهنگ رضوی
  • فرهاد قائمیان تکلیف ساخت فیلم درباره امام رضا(ع) را روشن کرد
  • توجه ویژه جشنواره «رضوان» به جوانان صاحب ایده/ توسل به فرهنگ رضوی
  • مهم‌ترین نکته جشنواره امام رضا(ع) امسال، حضور میدانی است/ جشنواره فیلم رضوان به برکت جشنواره امام رضا(ع) برگزار می‌شود
  • بانوان طلبه سنگربانان عرصه تربیت هستند
  • (عکس) سردار سلیمانی و هوگو چاوز، امام مهدی و حضرت مسیح
  • (عکس) سردار سلیمانی و هوگو چاوز، امام مهدی و حضرت عیسی
  • فیلم سینمایی فرهنگ رضوی ساخته می‌شود/ برگزاری نخستین جشنواره فیلم دینی رضوان
  • نخستین جشنواره بین‌المللی فیلم دینی رضوان آبان ماه برگزار می‌شود
  • نخستین جشنواره فیلم دینی رضوان برگزار می‌شود