Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-30@16:06:13 GMT

ژاپنی‌ها در دوراهی اعزام نیرو به خلیج فارس

تاریخ انتشار: ۲۳ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۳۹۴۴۲۴

ژاپنی‌ها در دوراهی اعزام نیرو به خلیج فارس

منابع خبری از پیشنهاد آمریکا به ژاپن برای اعزام نیرو به خلیج فارس و پیوستن به ائتلاف این کشور به بهانه حفظ امنیت کشتی‌های باری خبر می‌دهند. ۲۳ تير ۱۳۹۸ - ۱۰:۵۷ بین الملل آسیا-اقیانوسیه نظرات - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، دولت ژاپن پس از پیشنهاد اخیر آمریکا مبنی بر ایجاد یک ائتلاف نظامی مشترک برای تضمین امنیت در آبهای ایران و یمن به دقت درحال بررسی احتمال اعزام نیروهای دفاع از خود به تنگه هرمز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش منابع اطلاعاتی دولت شینزو آبه بعد از انتخابات 21 جولای  درباره این موضوع تصمیم گیری نهایی انجام خواهد داد. طبق گفته این منابع دولت با تصمیمی سخت مواجه است زیرا ارسال نیرو می‌تواند با انتقادات شدید افکار عمومی مواجه شود.

با اینحال یوشیهیده سوگا در کنفرانس خبری روز جمعه خود گفت: ژاپن به تلاشهای دیپلماتیک برای کاهش تنش در خلیج فارس و تثبیت وضعیت منطقه‌ای از طریق همکاری با آمریکا و کشورهای مرتبط ادامه می‌دهد.

سوگا از پاسخ به این سوال که آیا آمریکا پیشنهاد ائتلاف نظامی با ژاپن را به توکیو ارائه داده حاضر به پاسخ مشخصی نشد.

به موجب قانون ژاپن دولت این کشور درصورتی مجاز به اعزام این نیروها است که  نیروهای دفاع از خود به منظور حفظ امنیت کشتی‌های تجاری این کشور و همچنین انجام بازرسی بر روی کشتی‌های مشکوک اقدام به فعالیت کنند. البته حوزه این ماموریتها بسیار محدود بوده و از سلاح تنها برای دفاع از خود مجاز است.

البته با اینحال منابع اطلاعاتی معتقدند در این بین محدودیت‌هایی وجود دارد و شکل گرفتن این ائتلاف با مشکلاتی مواجه است. ژاپن از 2009 به بعد ناوشکنهای SDF و هواپیمای گشتی p-3c را در راستای قوانین ضد دزدی دریایی به خلیج عدون و سومالی اعزام کرد.

تحت قانون، نیروهای دفاع از خود تنها امکان حفاظت از کشتی‌های غیرژاپنی را داشت اما مجاز به واکنش درصورت حمله دزدان دریایی بود، نه واکنش به تهدید از سوی کشتی‌های تحت کنترل کشورهای خارجی دیگر.

تلاش آمریکا برای حضور نظامی بیشتر در آب‌های منطقه

 

البته اگر ژاپن احساس کند که وضعیت در آب‌های راهبردی هرمز امنیت ملت ژاپن را تهدید می‌کند، نیروهای دفاع از خود می‌توانند به حمایت لجستیکی از ائتلاف بین المللی بپردازند.

با اینحال برای دولت ژاپن ارسال نیروی دفاع از خود به تنگه هرمز چندان ساده نیست زیرا تحت هر شرایطی دولت نیازمند اخذ تایید از سوی پارلمان است.

یک سیاستمدار قدیمی حزب لیبرال دمکرات درباره این موضوع گفت: ژاپن  تحت سیستم قانونی موجود خود قادر به اعزام نیروهای دفاع از خود و پیوستن به ائتلاف مورد نظر نیست. وضع یک قانون ویژه تنها گزینه ممکن است.

هرچند دولت شینزو آبه مدعی شده که قوانین امنیت ملی به ژاپن این اجازه را می‌دهد واکنشی یکپارچه در برابر هر موقعیتی داشته باشد، اما با اینحال دولت ژاپن درصورت حرکت به سمت وضع یک قانون ویژه جدید، با انتقادات افکار عمومی مواجه خواهد شد.

انتهای پیام/

R1036249/P36446/S8,87,1128/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۹۴۴۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشتی‌های ایرانی را در خلیج عدن و اقیانوس اطلس اسکورت می‌کنیم

فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان اینکه خلیج‌فارس نماد اقتدار کشور ماست گفت: ما در مناطقی که دشمنان نظام مقدس جمهوری اسلامی در آن‌جا حضور دارند، کشتی‌های‌مان را اسکورت می‌کنیم و دریانوردان و تجار عزیزمان در امنیت کامل در حال تامین نیازهای اقتصادی کشور هستند.

به گزارش ایسنا به نقل از ارتش،‌ امیر دریادار شهرام ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: خلیج ‌فارس نماد اقتدار کشور ماست.

وی خاطرنشان کرد: نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران در کمتر از  ۶۷ روز پس از آغاز دفاع مقدس موفق شد که استیلای دریایی خود را در خلیج‌ فارس تثبیت کرده و شاهرگ‌های اقتصادی دشمن بعثی در این منطقه را قطع کند.

دریادار ایرانی اضافه کرد: با این دستاورد نیروی دریایی ارتش، اقتصاد جنگ به خوبی مدیریت شد و بنادر اصلی ما همچون بندر امام، بندر بوشهر و ترمینال نفتی خارک در امنیت کاملی که توسط نیروی دریایی تامین شده بود، فعالیت کردند و در نهایت منجر به پیروزی های شیرینی شد که نیروهای مسلح به مردم هدیه دادند.

فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی با اشاره به پیروزی‌های متعدد نیروهای مسلح کشورمان ادامه داد: از زمان دفاع مقدس تاکنون نیروهای مسلح کشورمان همواره در حال پیروزی و طی کردن پله‌های اقتدار بوده‌اند؛ جدیدترین این پیروزی‌ها عملیات «وعده صادق» بود.

وی در رابطه‌ با برنامه‌های نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران برای تامین امنیت خلیج‌ فارس و اسکورت نفتکش‌های ایرانی اظهار کرد: خلیج‌ فارس امروز امن‌ترین نقطه دریایی در سطح جهان محسوب می‌شود و ما عمدتا اسکورت کشتی‌هایمان در مناطقی مثل خلیج عدن و اقیانوس اطلس را انجام می‌دهیم.

امیر دریادار ایرانی در پایان تاکید کرد: ما در مناطقی که دشمنان نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در آن‌جا حضور دارند، کشتی‌های‌مان را اسکورت می‌کنیم و دریانوردان و تجار عزیزمان در امنیت کامل در حال تامین نیازهای اقتصادی کشور هستند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • از باستان‌شناسی خلیج‌فارس غافل مانده‌ایم
  • امیر دریادار ایرانی: کشتی‌های ایرانی را اسکورت می‌کنیم
  • برگزاری رژه اقتدار دریایی در آبراه راهبردی خورموسی
  • کشتی‌های ایرانی را در خلیج عدن و اقیانوس اطلس اسکورت می‌کنیم
  • تولید بانک اطلاعات خلیج فارس در سازمان جغرافیایی نیرو‌های مسلح
  • همسایگان ایران مجاهدت‌های نیرو‌های مسلح در حراست از خلیج فارس را می‌ستایند
  • خلیج‌ فارس امن‌ترین نقطه دریایی جهان است | اسکورت کشتی‌های تجاری ایران در آب‌های فرامرزی
  • امیر فخری: کسی نمی‌تواند نام «خلیج فارس» را جعل کند
  • ایجاد بانک اطلاعات خلیج فارس توسط سازمان جغرافیایی نیرو‌های مسلح
  • وزیر دفاع یک پیام صادر کرد +جزئیات