Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-26@13:25:34 GMT

افق طرح جامع شهر اراک سال ۱۴۱۰ است

تاریخ انتشار: ۲۳ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۳۹۴۵۰۱

افق طرح جامع شهر اراک سال ۱۴۱۰ است

به گزارش برنا از اراک ، محمد ستوده‌نیا در صحن رسمی شورای شهر اراک به تشریح طرح جامع شهر که هفته گذشته توسط شورای عالی شهرسازی و معماری به تصویب رسید، پرداخت و بیان کرد: تهیه و تدوین طرح جامع اراک توسط اداره کل راه و شهرسازی از سال 1392 آغاز شد که تا سال گذشته به طول انجامید و در استان به تصویب نرسید، اما با تصویب آن در اواخر سال گذشته در شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان، اوایل سال جاری برای بررسی و تصویب به شورای عالی شهرسازی ارجاع شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اهداف کلی طرح جامعه را شامل وضعیت جمعیت شهر در افق پیش‌بینی شده، جمعیت‌پذیری، شبکه معابر، پهنه‌های تراکمی و کاربری شهر و سازمان فضایی دانست و افزود: مشاور طرح جامع اراک با فرض اینکه طرح در سال 1395 به تصویب می‌رسد، افق طرح جامع را تا سال 1405 و جمعیت اراک را 653 هزار نفر پیش‌بینی کرد که با ارزیابی و بررسی کمیته فنی افق طرح جامع اراک تا سال 1410 افزایش یافت، اما جمعیت اراک برای 12 سال آینده نیز همان 653 هزار نفر باقی ماند و رشد جمعیتی بیشتر از پیشنهاد مشاور مدنظر قرار نگرفت.

ستوده‌نیا حریم پیشنهادی شهر را از دیگر موارد مورد بررسی در طرح جامع اراک برشمرد و افزود: عموما حریم پیشنهادی برای شهرها باید 3 تا 5 برابر محدوده شهر است. در طرح جامع قبلی اراک که محدوده شهر 6250 هکتار بود، حریم شهر 12 هزار هکتار پیشنهاد شد، اما در طرح جامع که هفته گذشته به تصویب رسید، حریم شهر اراک به 3.2 برابر محدوده قانونی شهر اراک رسید و بیشترین افزایش محدوده مربوط به غرب شهر می‌شود، البته در بخش شمالی اراک نیز افزایش‌هایی مدنظر قرار گرفته است.

وی با اشاره به اینکه بررسی محدود شهر اراک و افزایش اراضی محدوده و بررسی شبکه معابر شهر از دیگر موارد بررسی شده در طرح جامع اراک بوده است، گفت: در این ارزیابی معابر اصلی شهر مورد بررسی قرار گرفت و تنها تغییر اساسی نسبت به طرح جامع قبلی اراک، حذف خیابان 58 متری بود که در این بررسی و تصمیم تمامی موارد اجتماعی، ترافیکی، زیست‌محیطی و کالبدی طرح واکاوی شد و نهایتا رای به لغو پروژه خیابان 58 متری اراک داده شود و شهرداری باید با سازماندهی و اجرای طرح‌های مناسب ترافیکی در شبکه معابر موجود شهر و کنترل ترافیک اقدام کند.

سرپرست معاونت شهرسازی و معماری شهرداری اراک در خصوص سازمان فضایی، تراکم و پهنه‌های تراکمی شهر اراک در طرح جامع تصریح کرد: با بررسی و تصمیم کمیته فنی شورای عالی شهرسازی و معماری کشور در تراکم متوسط و زیاد شهر تغییراتی اعمال شده است. با توجه به اینکه منطقه سنجان و کرهرود کانال تهویه شهر اراک محسوب می‌شوند، این مناطق مورد تاکید و حساسیت کمیته فنی قرار گرفتند و برهمین اساس بحث تراکم کم در این مناطق مورد نظر قرار گرفت، همچنین مقررشد در کوی علی بن ابیطالب که عموما تراکم‌های بالا داده می‌شود تراکم متوسط داده شود.

وی اضافه کرد: در تدوین ضوابط پهنه‌های ترافیکی سعی بر شد که نواقص رفع و با تثبیت میزان سطح اشغال و تعداد طبقات، نظم و انضباطی به ساخت و ساز شهر داده و سازماندهی منظر شهری دنبال شود.

ستوده‌نیا بیان کرد: طرح‌های جامع عموما در قالب 2 تا 3 جلسه کمیته فنی مورد بررسی قرار می‌گیرد، اما کمیته فنی نسبت به طرح جامع اراک دقت نظر و نگاه ویژه‌ای داشت به طوری که 7 جلسه رسمی، 3 جلسه غیررسمی و 2 بازدید از اراک صورت گرفت و در واقع بررسی طرح جامع اراک در 12 جلسه انجام گرفت و نهایتا هفته گذشته در جلسه شورای عالی به تصویب رسید و با ابلاغ طرح جامع شهرداری باید نسبت به حریم شهر باید طرح تهیه کند و شهرداری نیز برای تهیه طرح تفصیلی اراک آمادگی دارد.

 

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: اداره کل راه رشد شهرداری کنترل ترافیک معماری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۹۴۵۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصویب بیش از ۵۰ مصوبه برای توسعه شرق شهرستان اصفهان

استاندار اصفهان در شورای اداری مشترک استان و شهرستان اصفهان گفت:بیش از ۲۴ مصوبه حاصل بازدید از مناطق شرق و مابقی مصوبات در جلسه شورای اداری مشترک استان و شهرستان به نفع مردم شرق اصفهان به تصویب رسید.

 سید رضا مرتضوی با بیان اینکه در این سفر یک روزه نقد یک طرفه‌ای از خدمات دستگاه‌های اجرایی نبود، اما پاره‌ای کمبود‌ها متذکر و پیشنهاداتی برای رفع مشکلات ارائه شد افزود:  این همدلی مردم در منطقه شرق اصفهان بسیار ارزشمند است، زیرا نگاه امیدوارانه ما را به اهداف بیشتر نزدیک می‌کند.


او ادامه داد: انتظار داریم دستگاه‌های اجرای به دلیل مسائل معیشتی و اقتصادی در ادامه مسئولیت کوتاهی نکنند و به رضایتمندی مردم اهتمام ویژه داشته باشند.

مرتضوی با اشاره به اینکه ناامیدی سم مُهلک برای افرایش بهره‌وری و کار است، بیان داشت: خواستار اجرای مصوبات و مطالبات مردمی از سوی دستگاه‌های اجرایی هستیم.

او با اشاره به نیاز احداث چندین جایگاه پمپ بنزین در مناطق شرق اصفهان  افزود: با توجه به نیاز مردم منطقه هر چه زودتر سازوکار احداث پمپ بنزین محلی اندیشیده شود.

استاندار اصفهان ملاقات مردمی، بررسی مسائل و مشکلات ۸۰ نفر از مردم شرق اصفهان را از دیگر اقدامات سفر یک روزه بر شمرد و یادآور شد: مصوبات با زمانبندی و در همه ابعاد به تصویب رسید و تمامی دستگاه‌ها در زمان مقرر باید به اتمام برساند.


او خاطر نشان کرد: مصوبات با نگاه متوازن و شامل نقاط حادثه خیز، گره ترافیکی، نصب علائم، اصلاح هندسی، نصب چراغ، روکش آسفالت و نیز کاربری کشاورزی و نیز مطالبات ورزشی، احداث استخر و آموزشی و درمانی به تصویب رسید.
مرتصوی تاکید کرد:مصوبات این سفر مورد رصد و ارزیابی قرار می‌گیرد و در آینده سفری به مناطق غرب، شمال و مناطق۱۵گانه صورت می‌گیرد.

 معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری اصفهان نیز در این جلسه  با بیان اینکه بازگرداندن اتباع خارجی غیرمجاز  از دغدغه‌های مردم منطقه شرق است گفت:در خصوص اتباع خارجی نه باید افراط و نه تفریط داشته باشیم، مهاجرپذیری یکی از مسائلی است که در همه کشور‌های دنیا وجود دارد و کشور ما و اصفهان نیز از آن مستثنی نیست.

محمدرضا جان‌نثاری افزود: در مورد بازگرداندن اتباع خارجی غیرمجاز آنچه که موجب نگرانی شده تحلیل بافت جمعیت در برخی مناطق اصفهان به دلیل حضور اتباع خارجی است.


 او  با اشاره به اینکه ساماندهی اتباع خارجی نخستین رویکردی است که در این خصوص دنبال می‌کنیم گفت: هرچند که در ۱۲ شهرستان استان ممنوعیت حضور اتباع را داریم، اما این قانون در دوره‌هایی مورد بی‌توجهی قرار گرفته و اکنون با مشکلاتی مواجه هستیم.


معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری اصفهان بیان کرد: سال گذشته بیش از ۶۰ درصد از اتباع خارجی غیرمجاز را دستگیر و به صورت روزانه چند هزار نفر را به کشورشان بازگرداندیم.


جان‌نثاری خاطرنشان کرد: معتقد هستیم حتی یک تبعه خارجی غیرقانونی نیز نباید در کشور و استان اصفهان حضور داشته باشد از این رو بازگرداندن اتباع غیرمجاز را با جدیت ادامه خواهیم داد هرچند که نیاز است مردم نیز در این خصوص همکاری و همراهی داشته باشند.


او ادامه داد: در مورد حضور اتباع خارجی غیرمجاز در بخش مرکزی اصفهان نیز با همکاری فرماندار اصفهان تلاش می‌کنیم تا این موضوع را ساماندهی کنیم.

مهدی طغیانی نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به اینکه بخش مرکزی شهرستان اصفهان قلب منطقه شرق استان است،  گفت: بخش مرکزی اصفهان یک بخش مهم پر تردد است، اما در بدترین شرایط جاده‌ای به سر می‌برد.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه هنوز مطالبه مردم در موضوع روکش آسفالت در شرق اصفهان محقق نشده ادامه داد  : زیر گذر زردنجان نیاز به عزم جدی در زمینه عمرانی و رفع نقاط حادثه‌خیز دارد.


او تصریح کرد:مهمترین مسئله شرق اصفهان آب و وابستگی معیشت مردم به کشاورزی است، اما در این زمینه هنوز تلاش‌های ما برای تحقق مطالبه کشاورزان به ثمر نرسیده است.

 فرماندار اصفهان نیز با اشاره به اینکه اصفهان شهرستان برخورداری نیست، گفت:این نابرخورداری موجب شده است که در اعتبارات و بودجه‌های کشور موانعی بر سر راه ادارات کل قرار گیرد.


محمدعلی احمدی افزود: در منطقه شرق اصفهان و نیز حلقه چهارم ترافیکی شرق اصفهان در منطقه ۱۵ بازدید میدانی، مردمی و امیدآفرینی بین مردم منطقه صورت گرفت.


فرماندار اصفهان ادامه داد؛ پیش‌بینی شده در روز‌های آینده از نقاط مختلف شهری اصفهان، مناطق حاشیه‌ای و منطقه‌ای بازدید و ظرفیت‌ها احصاء شود.


وی ادامه داد:مشکلات و چالش‌ها و ظرفیت اقتصادی بررسی شده است، اما به نظر می‌رسد، باید نگاه برخوردار به اصفهان داشت.
احمدی گفت: در برخی از امور نیز غفلت‌هایی هم در شهرستان‌ها صورت گرفته، اما این مسئله به شهرستان‌های هایی که نماینده‌ای ندارد برمی‌گرد که این مستلزم تدابیر ویژه است.

 نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی هم با اشاره به اینکه در این محدوده ۱۸۰ روستا وجود دارد گفت:در ماه‌های پیش رو باید وقت بیشتری برای اقدامات مشترک بگذاریم، زیرا همکاری بین بخشی یک ضرورت است.


عباس مقتدایی افزود:استاندار اصفهان باید در عملکرد مدیران بازنگری و ارزیابی انجام دهد، زیرا بخشی از انجام کار به مدیران و نحوه فعالیت آنها برمی‌گردد.


نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی گفت:مجلس دوازدهم در آستانه شکل گیری است و از این پس سرمایه اجتماعی برای ما بسیار اهمیت دارد و همکاری مجلس و دولت می‌تواند به بالاترین سطح سرمایه اجتماعی برسد.


او  ادامه داد: جلسه مشترکی برای وفاق و همدلی بین نمایندگان مجلس اصفهان برگزار شده و انتظار همکاری متقابل نمایندگان مجلس و استانداری را داریم.


به گزارش ایرنا، احداث کلانتری درحصه، زیار، بهارستان، شهید کشوری، رفع مشکل آنتن‌دهی تلفن همراه در شهرستان‌های بخش مرکزی، تکمیل طرحهای نیمه تمام ورزشی، پیشبینی ایاب و ذهاب دانش‌آموزان روستای محمدآباد، احداث کتابخانه، رفع معضلات زیست محیطی واحد‌های دامداری بزرگ، شبکه فاضلاب قهجاورستان، رفع مشکل آب و مخرن ذخیره آب، احداث جاده دسترسی پل راه آهن زردنجان بخشی از مصوبات جلسه ۶ ساعته شورای اداری بود.


بخش مرکزی اصفهان شامل ۶ دهستان به نام‌های براآن شمالی، براآن جنوبی، جی، کرارج، قهاب شمالی و قهاب جنوبی و ۳ شهر به نام‌های بهارستان، قهجاورستان و خوراسگان است که تعداد ۷۸ روستا و تعدادی مزرعه است.

 حضور در گلزار شهدا و ادای احترام به مقام شامخ شهیدان، بازدید از محور ورودی اشکاوند و محور دشتی، حضور در کبوترآباد، کاروانسرای شهر زیار و محل احداث کلانتری، کوره‌های گچ، مزرعه گورت، رینگ چهارم ترافیکی شهر اصفهان، مسکن مهر و اقدام ملی قهجاورستان، دیدار با منتخبین و مؤثرین فرهنگی و اجتماعی شرق شهرستان اصفهان، دیدار مردمی و برگزاری شورای اداری استان و شهرستان (ویژه شرق شهرستان اصفهان) از جمله برنامه‌های استاندار اصفهان در این سفر شهرستانی بوده است.

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان اصفهان

دیگر خبرها

  • تصویب بیش از ۵۰ مصوبه برای توسعه شرق شهرستان اصفهان
  • تصویب طرح تفصیلی شهر اردبیل
  •  ارتقای سواد سلامت مردم/ محور کار شورای سلامت، سند جامع سلامت باشد
  • سند جامع سلامت، محور کار شورای سلامت باشد
  • طرح تفصیلی شهر اردبیل به تصویب رسید
  • ممانعت روسیه از تصویب قطعنامه آمریکایی استقرار سلاح در فضا
  • جرایم قطع درختان در اراک افزایش یافت
  • اجازه تصمیم‌گیری نادرست در حوزه طرح جامع شهر قم را نمی‌دهیم
  • تصویبِ تشکیل کمیته تخصصی خلاقیت و نوآوری شهری در کلانشهرها
  • تصویب قانون امباپه در شورای شهر مادرید!