Web Analytics Made Easy - Statcounter

چوب‌تراشی هنری است که صنعت‌گران با تکه‌چوبی بی‌استفاده از آن هنر و صنعتی زیبا خلق می‌کنند و نیاز است که منابع طبیعی در راستا تامین چوب این صنعتگران توجه ویژه داشته باشد.

خبرگزاری شبستان، ماسال_مائده فلاحتکارضیابری: فرهنگ، نقشه راه و شناخت انسان‌هاست و صنایع دستی بخشی ارزشمند از فرهنـگ مـردم و پـل ارتباطی هنر، صنعت و هویت بین نسلی است که تداوم آن از گذشته تا به امروز نـوعی پیونـد و انسجام درون فرهنگی را نشان می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

هنر صنعت رابطه عمیقی با فرهنگ و سنت‌هاي منطقه‌اي دارد و منعکس کننده نوع زندگی هر یک از مناطق مختلف کشورمان است این نوع تولیدات هر چند زمانگیـر و دشوار هستند، اما ارزش و زیبـایی منحصـر بـه فـردي دارنـد و همچـون آینـه‌اي روح تلاشگر یک قوم و ملت را به نمایش می‌گذارند.

 

 قطعه‌ای چوب با ابزاری سنتی و بومی و تلاش دستانی توانا و هنرمند رو به تلاش و کوشش هستند، کوششی مداوم و مستمر تا نانی به سفره آورند.

 

 

 تراشه‌های حاصل تلاش و کوشش دستان هنرمندانه این صنعت‌گران بی‌ادعا و فروتن روستا، نشانه وقاریست که با آب روی آنان در هم ریخته تا آبروی خویش را در سفره مهر همسر و فرزندان به تماشا بنشینند.

 

روستاییان بومی با زحمت از قطعه چوبی بی‌استفاده به خلق هنر و صنعت دست می‌تازند و این صنعت را نسل به نسل به میراث گذاشته‌اند، میراثی ارزشمند و شریف بی‌هیچ امیدی که دستی به مهر یاریگرشان باشد.

 

در سرزمین تالش بیش از 100 صنعت دستی وجود دارد که بیشتر صنایع خانگی هستند و نیاز مناطق دیگر را برآورده می‌سازد. با ابزار آلاتی کاملا ابتدایی قاشق می‌سازند که حاصل تلاش صنعت‌گر روستایی است.

 

در این راستا با «اسلام چیتن» یک تن از فعالان عرصه صنایع دستی چوبی روستای شالما به گفت‌وگو پرداخته‌ایم:

 

 

*خلق اثر با چند تیشه و با مهارت دست

وی با بیان اینکه صنعت‌گری با چوب، شغل پدر و پدربزرگم بود و من هم از کودکی به این کار مشغلوم، اظهار کرد: درآمد این شغل یک زندگی را کامل پیش می‌برد.

 

چیتن با بیان اینکه با چند تیشه و با مهارت دست اقدام به خلق اثر می‌کنیم، افزود: خوشبختانه گردشگران استقبال خوبی از صنایع چوبی منطقه شالما می‌کنند.

 

وی یکی از مشکلات اصلی این حرفه را تهیه منابع اولیه یعنی چوب دانست و گفت: منابع طبیعی متاسفانه هیچ کمکی به ما نمی‌کند و درختانی که در جنگل بر روی زمین افتاده و در حال پوسیده شدن است را هم به ما نمی‌دهد که از آن استفاده کنیم.

 

این هنرمند تصریح کرد: متاسفانه قبلا چوب‌های مورد نیاز را از شفارود می‌خریدیم که آن هم ممنوع شده و به اجبار از پیمانکار با قیمت بالا خریداری می‌کنیم.

 

 

*هیچ ارگانی در راستای تامین چوب حمایت نمی‌کند

وی با بیان اینکه از نظر چوبی هیچ ارگانی ما را حمایت نمی‌کند، خاطرنشان کرد: قاشق، کفگیر، سینی، کاسه، قندان، تخته گوشت، بوشکوب، تزئینات سماور، تسبیح از جمله وسایلیست که به وسیله چوب درست می‌کنیم.

 

چیتن با بیان اینکه کار ما نوعی اقتصاد مقاومتی محسوب می‌شود و ارگان‌ها در این راستا از ما حمایت می‌کند، اظهار کرد: کمیته امداد و میراث فرهنگی به هنرمندان صنایع دستی و چوبی تسهیلات اعطا می‌کنند.

 

این هنرمند شالمایی با بیان اینکه از میراث فرهنگی و منابع طبیعی خواستاریم تا در راستای تامین مواد اولیه کمک حالمان باشند زیرا با این وضع تولیدمان کم شده است، افزود: سه سالی است که چوب راش را تا 10 سال ممنوع کرده‌اند و با اینکه در جنگل در حال پوسیده شدن است اما به ما نمی‌دهند.

 

 

*اقتصاد پویای کشور در گرو حمایت از هنرمندان بومی

«رقیه مومنی» با بیان اینکه صنایع چوبی حاصل از دسترنج مردم این منطقه واقعا زیبا و چشم نواز است، گفت: امروزه که دوباره صننایع چوبی روی کار امده باید حمایت بیشتری از این هنرمندان صورت گیرد.

 

این مسافر گیلانی با بیان اینکه متاسفانه در بازار پر از وسایل چوبی ترک و چینی است، تصریح کرد: وقتی هنرمندان گیلانی به این زیبایی از چوبی بی‌جان اثری فوق‌العاده خلق می‌کنند قطعا باید استقبال ما بیشتر از هموطن خودمان باشد.

 

وی با بیان اینکه مردم باید از مردم حمایت کنند و نباید انتظار داشت مسئولان از مردم حمایت کنند، خاطرنشان کرد: فعلا وضعیت کشور به گونه‌ای شده که از مسئولان نمی‌شود انتظار داشت و مردم باید خودشان به داد هم برسند.

 

مومنی با بیان اینکه اگر هر کسی وسایلی که نیاز منزلش است را از هنر دستان هموطنش خریداری کند قطعا اقتصاد کشور دوباره پویا می‌شود، اظهار کرد: هنرمندان ما هم باید بیش از پیش در کار خود دقت و ظرافت داشته باشند تا مردم به سمت و سوی کالاهای ترکیه و چین نروند.

 

 

گفتنی است، چوب‌تراشی از جمله صنایع دستی در استان گیلان و از صنایع سنتی و بومی این استان است که در آن به وسیله ابزار دستی ساده و ابتدایی نسبت به تراش چوب اقدام می‌کنند و به تولید محصولات مختلف شامل قاشق، ملاقه، کفگیر و… می‌پردازند، مرکز عمده تولید شهرستان ماسال روستاهای شالما، گنذر، ماسوله خونی، اسبه ریسه، تاسکوه و ییلاق شنبه‌راه است و از چوب‌های مختلف موجود در منطقه استفاده می‌شود.

 

پایان پیام/526

منبع: شبستان

کلیدواژه: دهه کرامت نماز جمعه چهارمحال و بختیاری حجاب و عفاف شورای نگهبان جنوب کرمان عفاف و حجاب جشن های دهه کرامت اردبیل هفدهمین جشنواره بین المللی امام رضا ع صنعت دستی چوب تراشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۹۴۹۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۳۳ هزار متر مربع از اراضی ملی سوادکوه شمالی خلع ید شد

ایسنا/مازندران رئیس کل دادگستری مازندران از خلع ید بیش از ۳۳ هزار متر مربع از اراضی ملی شهرستان سوادکوه شمالی و بازگشت به بیت المال خبر داد.

 عباس پوریانی امروز در گفت‌و با خبرنگاران افزود: در راستای حفظ حقوق بیت المال و انفال عمومی خصوصاً منابع طبیعی، با پیگیری‌های مستمر دادگستری حوزه قضایی و همکاری یگان حفاظت اداره منابع طبیعی شهرستان سوادکوه شمالی، در راستای تبصره ذیل ماده ۵۵ قانون حفاظت و بهره برداری از جنگل ها و مراتع کشور، ۳۳ هزار و ۶۷۵ متر مربع از اراضی ملی تصرف شده توسط متجاوزین خلع ید و به بیت المال بازگشت.
وی با بیان اینکه طبیعت ارزشمند شمال کشور و مواهب خدادادی استان مازندران نیازمند توجه ویژه است، تصریح کرد: حفاظت از منابع طبیعی، انفال، اراضی دولتی و ملی، وظیفه ای شرعی و قانونی است و باید این ثروت خدادادی ارزشمند برای نسل‌های بعدی حفظ شود.
پوریانی خاطرنشان کرد: برخورد دستگاه قضایی با متعرضین به منابع طبیعی و اراضی ملی،  قاطع و بازدارنده خواهد بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • چند خبر از شهرستان های نیشابور، بردسکن و فریمان
  • ٣٨٥ هنرمند واجد شرایط صنایع‌دستی کردستان بیمه شدند
  • آموزش و پرورش بوشهر ویژه‌تر دیده شود/ لزوم ساخت کلاس‌های درس جدید
  • تار و پود‌های صنعت فرش یزد در گره مشکلات
  • قصه پرغصه نابودی صنعت فرش استان
  • خودداری از کوچ زودرس دام‌ها به مراتع
  • بازداشت عامل تیراندازی به ماموران منابع طبیعی مازندران
  • ۳۳ هزار مترمربع اراضی ملی در سوادکوه خلع ید شد
  • بیش از ۳۳ هزار متر مربع از اراضی ملی سوادکوه شمالی خلع ید شد
  • کشف ۳ تن چوب قاچاق در سوادکوه