Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایرنا، مراسم تکریم مدیرکل سابق و معارفه مدیرکل جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران با حضور علی اکبر کاراندیش معاون حقوقی، امور مجلس و استان‌های وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ساری برگزار شد.

عباس زارع از آذرماه سال ۱۳۹۲ سمت معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد مازندران را در دوره احد جاودانی مدیرکل اسبق ارشاد مازندران به دست گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حوزه فرهنگ فضای فعالیت سیاسی نیست

معاون سیاسی، اجتماعی و امنیتی استاندار مازندران نیز در مراسم معارفه مدیرکل جید فرهنگ و ارشاد بر ضرورت ایجاد زمینه برقراری ارتباط هوشمندانه بین دستگاه‌های فرهنگی از طریق حوزه فرهنگ و هنر تاکید کرد و گفت: حوزه فرهنگی جایی برای فعالیت سیاسی نیست و ارشاد نیز باید کارکردی غیر سیاسی داشته باشد.

حسن نژاد با بیان اینکه زبان هنر و خود هنر فرصتی مغتنم برای معرفی، شناساندن، تبیین و ترسیم هویت و زندگی است، گفت: برقرار کردن ارتباط بین پدیده‌ها بسیار سخت است که مطمئن هستم هیچ ابزاری جز هنر نمی‌تواند این وظیفه را انجام دهد.

وی از اصحاب فرهنگ و هنر به عنوان معلمان جامعه یاد کرد و افزود: این قشر اهل تکریم هستند زیرا وظیفه آنان ساختن و شکل دادن به روح جامعه است و نباید با انها به تندی برخورد شود.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مازندران افزود: افرادی که در حوزه مدیریت فرهنگی قرار می‌گیرند مسئولیت سختی را در پیش دارند و باید نگاه عالمانه نسبت به مسائل داشته باشند انتظار از مدیران فرهنگی اثر بخش بودن است.

حسن نژاد با تاکید بر اینکه مدیر فرهنگی باید تفکر استراتژیک داشته باشد، ادامه داد: یک مدیر فرهنگی بایستی همه ظرفیت‌ها، فرصت‌ها و قابلیت‌های موجود را در حوزه مدیریت خود و در عرصه جغرافیایی به کار بندد تا کارهای اثرگذاری را شاهد باشیم.

وی با بیان اینکه انسجام فرهنگی در هر جغرافیایی از نیازهای اساسی است، افزود: نباید در حوزه فرهنگی از نیروهای بی تجربه استفاده کرد و باید قابلیت‌ها و توانمندی‌های فرهنگی نیروی انسانی در جذب آنها باید مورد توجه باشد.

حسن نژاد بر لزوم ایجاد زمینه گفتگو بین مجموعه‌های فرهنگی برای پیشبرد این حوزه به همت دستگاه فرهنگ و هنر استان تاکید کرد و گفت: جامعه فرهنگی استان یک جامعه اداری نیست و باید زمینه بروز اندیشه‌های این قشر با هدف ایفای نقش فراهم شود.

معاون سیاسی استاندار مازندران اظهار کرد: در استانی با قابلیت گردشگری هستیم و امسال علی رقم حوادث غیرمترقبه، شاهد رشد حدود ۹ درصدی گردشگر بودیم که حضور گردشگران در استان نیازمند پیوست فرهنگی است و می‌طلبد ارشاد استان پیش قدم شود.

علاوه بر این محمود شالویی، مدیرکل سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران با اشاره به عملکرد یک ساله خود اظهار داشت: در طول مدت بیش از یک سالی که در استان مازندران حضور داشتم، توانستم شاهد برداشتم قدم‌های مثبت در مسیر توسعه و تعالی اهالی فرهنگ و هنر استان باشم.

وی به حوزه تئاتر، فرهنگ و ادب مازندران اشاره کرد و گفت: در جهت اعتلای این حوزه‌ها در یکسال اخیر گام‌های اساسی برداشته شده است.

شالویی همچنین برگزاری روز علویان در تبرستان با مشارکت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران یکی دیگر از اقدامات مؤثر در حفظ هویتی مردم استان و حتی شمال کشور عنوان کرد و گفت: در کنار فعال سازی حوزه‌های هویتی بومی، برگزاری یادواره ۱۱۰ شهید هنرمند مازندران و برگزاری جشن مهر ولایت گوشه‌هایی از فعالیت‌های من در مدت حضور در مازندران بوده است.

شالویی برگزاری موفق جشنواره فیلم وارش در مازندران را از رویدادهای بین المللی رخ داده در یکسال گذشته مازندران داشنت و افزود: دانشنامه تبرستان و مازندران مورد حمایت ویژه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار گرفته است.

افکار عمومی مازندران با رسانه ها مدیریت می شود
مدیرکل جدید فرهنگ و ارشاد مازندران نیز با با بیان اینکه افکار عمومی مازندران با رسانه ها مدیریت می شود، گفت: توسعه پایدار با به کار بستن کلید واژه های فرهنگ، هنر، رسانه و تبلیغات محقق می شود.

عباس زارع افزود: در سال های اخیر رسانه های استان همدل و همراه مدیران هستند و با گذشت چهل سال از عمر با برکت انقلاب اسلامی علی رقم دستاوردهای متعددی که در حوزه های مختلف شاهدیم اما در برخی موارد کاستی هایی را داریم که بکار نبستن این چهار کید واژه موجبات آن را فراهم آورده است.

وی با بیان اینکه مازندران سالانه میزبان حدود ۳۰ میلیون گردشگر است و از دید عده ای فرصت و از نگاه افرادی تهدید بشمار می رود، گفت: گردشگری یک جامعه هدف در حوزه فرهنگ است و ما نباید از این حوزه غافل بمانیم.

مدیرکل جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران از ایجاد نشاط اجتماعی در حوزه گردشگری، رواج فرهنگ و هنر اسلامی، رشد فضایل اخلاقی، تجلیل از مفاخر، برگزاری هفته های فرهنگی، تبیین و ترویج فرهنگ بومی مازندران، تبیین و ترویج بعد معنوی استان از باب مهد تشیع بودن و میزبانی از بیش از یکهزار و ۲۰۰ امامزاده به عنوان برنامه های پیش روی دستگاه فرهنگ و هنر استان یاد کرد و افزود: بزودی در نشستی با اصحاب رسانه برنامه های فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران تشریح می شود.

۷۳۳۵/‏۱۶۵۴

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران فرهنگ و ارشاد اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۹۸۰۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بودجه فرهنگی ایران نصف شاخص بین‌المللی است / موازی‌کاری فرهنگی داریم!

نایب‌رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی معتقد است که با تدوین بودجه ۱۴۰۳ بر اساس برنامه هفتم، می‌توان امید داشت که افزایش ۲۵ درصدی سهم فرهنگ به ویژه در حوزه‌های دینی عملیاتی شود.

بیژن نوباوه وطن -نایب‌رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی- در گفت‌وگو با ایسنا درباره اعتبارات فرهنگی گفت: کشور از سال‌های اول انقلاب در بودجه‌نویسی نگاه بایسته‌ای به حوزه فرهنگ نداشته است. مسئله روز از جمله اقتصاد بر حوزه فرهنگی سایه انداخته و باعث شده بودجه فرهنگی تقریباً نصف شاخص بین‌المللی باشد.

وی ادامه داد: متوسط بودجه فرهنگی در دنیا هفت درصد است که این بودجه در کشور آمریکا هفت درصد به صورت آشکار و ۱۱ درصد به‌صورت پنهان است، اما در کشور ما در گذشته سه درصد و اکنون ۵/۲ درصد است؛ این نشان از نقص بسیاری جدی بودجه‌نویسی حوزه فرهنگ در کشور دارد.

نایب‌رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی بی‌توجهی به بودجه فرهنگی را خطری برای فرهنگ کشور تلقی کرد و گفت: تقریباً همه دولت‌ها نسبت به بودجه فرهنگی کشور کم‌توجهی دارند و اساساً بودجه فرهنگی کفاف نیازهای توسعه فرهنگی کشور را نمی‌دهد؛ با ادامه این روند ما در حوزه فرهنگ و هنر و دین دچار مشکل خواهیم شد.

تخصیص یک درصد از بودجه شرکت‌های دولتی برای ارتقای فرهنگی کشور / دستگاه‌های فرهنگی سازماندهی مجدد می‌خواهند 

نوباوه بیان کرد: براساس تبصره ۹ قانون بودجه سال ۱۴۰۲، یک درصد از کل اعتبارات شرکت‌های دولتی و بانک‌ها باید در حوزه فرهنگ و هنر و دین هزینه شود؛ پیش‌تر مشخص نبود که یک درصد از هزینه نهادها و سازمان‌های دولتی که حدود ۲۵ هزار میلیارد تومان یا ۲۵ همت است، کجا هزینه می‌شود؛ لذا این را در اختیار سازمان‌ها و نهادهای فرهنگی قرار دادیم و دیوان محاسبات را موظف به نظارت بر این دستگاه‌ها کردیم.

وی تاکید کرد: بر اساس شاخص‌های موجود، باید طی پنج سال حداقل ۲۵ درصد به پایه‌ بودجه فرهنگی کشور اضافه شود. این افزایش اعتبار ممکن است بودجه فرهنگی را به شاخص سه درصد و حتی بیشتر، از بودجه عمومی کشور برساند.

این نماینده مجلس شورای اسلامی در عین حال خاطرنشان کرد: همه‌ مشکلات، ناشی از کمبود بودجه نیست، بلکه در برنامه‌ریزی‌های فرهنگی، موازی‌کاری‌ها، سازمان‌ها و نهادها دچار مشکل هستیم. هزینه‌کرد برخی دستگاه‌های فرهنگی، خصوصاً در شاخص‌های فرهنگی خارج از کشور که هزینه‌های بسیار زیادی در پی دارد، تأثیرات مثبتی ندارد و حتماً باید یک سازماندهی مجدد در برخی از دستگاه‌های فرهنگی صورت گیرد.

امیدواری برای افزایش عملیاتی ۲۵ درصد سهم فرهنگ در بودجه و انتقاد از موازی‌کاری

نوباوه وطن بودجه فرهنگی ۱۴۰۳ را امیدوارکننده دانست و گفت: با تدوین بودجه ۱۴۰۳ بر اساس برنامه هفتم، امید داریم که بتوانیم افزایش ۲۵ درصدی سهم فرهنگ در بودجه را عملیاتی کنیم و شاهد ارتقای وضعیت فرهنگی کشور باشیم.

وی در پایان مسئله موازی‌کاری در هزینه‌کرد بودجه فرهنگی را یک مشکل بزرگ در کشور دانست و اظهار کرد: اگر جلوی موازی‌کاری گرفته شود و هرکس در زمینه خاص خودش کار کند، قطعاً می‌توانیم یک بخش مهمی از اسراف‌های هزینه‌کرد بودجه را مدیریت کنیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • از توجه ویژه به توسعه روابط فرهنگی با همسایگان تا طرح مسئله غزه در اجلاس باکو
  • توجه ویژه به توسعه روابط فرهنگی با همسایگان تا طرح مسئله غزه در اجلاس باکو
  • دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور تغییر کرد
  • دبیر شورای فرهنگ عمومی تغییر کرد
  • حمایت وزیر فرهنگ‌وارشاد اسلامی از طنزپردازان و رسانه‌های فعال این حوزه
  • بودجه فرهنگی ایران نصف شاخص بین‌المللی است / موازی‌کاری فرهنگی داریم!
  • تشکیل قرارگاه شهید آوینی فرصتی برای حمایت از تولیدات هنری است
  • خلیج فارس یکی از مهم‌ترین حوزه‌های تمدنی ماست/ نسل جوان باید با گذشته پرافتخارمان آشنا شود
  • لزوم نظارت، حمایت و هدایت، پس از صدور مجوز مؤسسات فرهنگی
  • خلیج فارس تا ابدخلیج فارس خواهد بود/یکی ازمهم‌ترین حوزه‌های تمدنی