Web Analytics Made Easy - Statcounter

نخستین گروه از زائران ایرانی خانه خدا با حضور در مسجد شجره و مُحرم شدن، رهسپار مکه مکرمه شدند. از فردا، ۲۴ تیرماه زائران مستقیماً از طریق فرودگاه جده نیز وارد عربستان شده و پس از پوشیدن لباس احرام وارد مکه می‌شوند.

خبرگزاری شبستان، گروه قرآن و معارف: نخستین گروه از حجاج ایرانی پس از زیارت مرقد پیامبر (ص) و ائمه بقیع (ع)، برای زیارت خانه خدا لباس احرام پوشیدند و راهی مکه مکرمه شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

این گروه از زائران که شمار آنان حدود دو هزار نفر بود، اعضای کاروان هایی از استان های یزد، زنجان، خوزستان و تهران بودند که شب گذشته در میقات حاضر شده و لباس یکدست سفید احرام را بر تن کردند.


این افراد پس از به جای آوردن نماز جماعت مغرب همراه با دیگر حاجیان کشورهای مختلف در مسجد شجره در نزدیکی مدینه، نماز عشا را نیز در همان محل به امامت حجت الاسلام والمسلمین محمد رضایی، عضو بعثه مقام معظم رهبری و مسؤول شورای استفتای مدینه منوره به جای آوردند.

 

آنان سپس مراسم تلبیه را برگزار کرده و با شعار «لبیک، اللهم لبیک» و در فضایی معنوی و روحانی رهسپار مکه مکرمه شدند.
 

مسجد شجره که مسجد ذوالحلیفه نیز نامیده می شود، از مساجد تاریخی منطقه مدینه است که در هشت کیلومتری جنوب غربی مسجدالنبی(ص) و در مسیر مکه قرار دارد. این مسجد، میقات کسانی است که برای عمره تمتع و عمره مفرده از مدینه به مکه می روند.


پیامبر اکرم (ص) در سفرهای عمره و حج تمتع در این میقات، مُحرم شدند. میقات، محل احرام بستن است و در مجموع، پنج نقطه با مسافت های مختلف نسبت به مکه، میقات زائران خانه خدا به شمار می رود.
 

مسجد شجره پس از مسجدالنبی(ص)، یکی از بزرگترین و زیباترین مساجد مدینه به شمار می رود. این مسجد در زمان حاضر 26 هزار مترمربع زیربنا دارد که با احتساب امکانات جانبی، مساحت آن به 90 هزار مترمربع می رسد. 
 

کاروان های زائران ایرانی شش روز پیش از آن، وارد مدینه منوره شده و در این مدت، ضمن زیارت مسجدالنبی و مرقد پیامبر (ص)، به زیارت امام حسن مجتبی، امام سجاد، امام محمد باقر و امام جعفر صادق علیهم السلام در بقیع رفته و از اماکن تاریخی این شهر مقدس نیز دیدن کرده بودند.


از آنجا که از نظر شیعیان، حرکت در روز به سوی مکه مکرمه، کفاره دارد، همه زائران ایرانی ترجیح می دهند شب هنگام وارد میقات شده و پس از پوشیدن لباس احرام، رهسپار خانه خدا شوند.
حجاج ایرانی پس از مُحرم شدن و انجام مراسم ویژه در مسجد شجره، با 50 دستگاه اتوبوس راه مکه مکرمه را در پیش گرفتند تا پس از چهار ساعت وارد مسجدالحرام شوند.

 

این گزارش می افزاید: «علی رضا رشیدیان» در رأس هیأتی در مسجد شجره حضور یافت تا از نزدیک بر روند انتقال حجاج و ارائه خدمات به آنان نظارت کند.
 

رئیس سازمان حج و زیارت همچنین از محل ارایه بسته های غذایی به زائران مسجدالحرام در نزدیکی مدینه دیدن کرد و تا زمان ورود آخرین زائر احرام پوش به محدوده حرم به مدت بیش از چهار ساعت در محل حاضر بود.


رشیدیان در گفت وگو با خبرنگار ستاد خبری حج، از وضع ارایه خدمات و تسهیلات به زائران ایرانی ابراز رضایت کرد و گفت که همه امکانات در این مسیر تدارک دیده شده است.
 

وی افزود: هیچ مشکل و کمبودی در زمینه ارایه خدمات و حمل و نقل زائران وجود ندارد و عملیات حج زائران ایرانی بخوبی در حال اجرا است.
 

با انتقال نخستین گروه حجاج از مدینه به مکه، از این پس، هر روز حدود دو هزار حاجی ایرانی پس از اقامتی شش روزه و زیارت شهر پیامبر(ص)، با لباس سفید احرام از مسجد شجره به سوی مسجدالحرام به حرکت در خواهند آمد.
 

حجاج ایرانی از فردا (دوشنبه،24 تیرماه) علاوه بر مدینه، از طریق فرودگاه جده نیز وارد عربستان شده و پس از پوشیدن لباس احرام از آنجا به طور مستقیم به مکه مکرمه خواهند رفت تا برای انجام مناسک حج آماده شوند.
 

قرار است بیش از 86 هزار زائر ایرانی برای انجام مناسک حج با شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما) ظرف سه هفته آینده وارد سرزمین وحی شوند.
 

ورود حجاج ایرانی به خاک عربستان از 17 تیر آغاز شده و تاکنون بیش از 12 هزار نفر وارد مدینه شده اند.
آخرین کاروان حجاج ایران، 17 شهریور سرزمین وحی را ترک خواهد کرد.
 

امسال طولانی ترین مدت اقامت حجاج ایرانی در سرزمین وحی در طول دوران پس از پیروزی انقلاب اسلامی به شمار می رود.

 

پایان پیام/9

منبع: شبستان

کلیدواژه: دهه کرامت امام رضا ع نماز جمعه حجاب و عفاف هفته عفاف و حجاب ولادت امام رضا ع عفاف و حجاب چهارمحال و بختیاری مراسم اختتامیه مکه مکرمه زائران ایرانی خانه خدا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۹۹۳۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت نخستین تصاویر از پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان + فیلم

ایسنا/لرستان مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان از ثبت اولین مشاهده‌ گونه با ارزش و نادر پلنگ ایرانی در سال ۱۴۰۳ توسط عکاسان حیات وحش با هماهنگی این اداره کل در زیستگاه‌های استان خبر داد.

علی سالاروند امروز (دهم اردیبهشت ماه) گفت‌: با ثبت فیلم یک قلاده پلنگ در منطقه حفاظت‌شده سفیدکوه خرم‌آباد توسط عکاسان حیات‌ وحش با هماهنگی اداره کل حفاظت محیط زیست استان، اولین حضور این گونه ارزشمند در مناطق حفاظت‌شده استان در سال ۱۴۰۳ تایید شد.

وی ادامه داد: وجود پلنگ به‌عنوان گونه چتر یا سایبان Umbrella Species یا به عبارتی جانوری که حضورش در یک محیط برای سایر گونه‌ها جنبه حمایتی دارد، نشان‌دهنده پویایی آن زیست‌بوم و تکمیل زنجیره غذایی منطقه و زیستگاه‌ است.

وی با تقدیر از خدمات محیط‌بان‌ها، بیان کرد: دستیابی به این سطح امنیت در مناطق تحت مدیریت اداره‌ کل حفاظت محیط زیست استان در وهله اول حاصل برنامه‌ریزی و تلاش شبانه‌روزی محیط‌ بان خدوم در حفاظت از محیط زیست استان و در وهله دوم هوشمندسازی مناطق حفاظت‌شده و استفاده از فناوری‌های نوین است که نتیجه آن، ارتقای امنیت و افزایش مشاهده تعداد گونه‌های حیات وحش در مناطق حفاظت‌شده استان در دو سال گذشته بوده است.

سالاروند توضیح داد: در ایران ۱۰ گونه گربه‌سانان وجود داشته که با انقراض شیر ایرانی و ببر مازندران، این تعداد به هشت گونه کاهش یافته و از هشت گونه گربه‌سانان کشور تاکنون پنج گونه شامل پلنگ ایرانی، کاراکال، سیاه گوش، گربه جنگلی و گربه وحشی در لرستان شناسایی و ثبت شده که نشان‌دهنده غنای تنوع زیستی استان است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان اضافه کرد: پارسال سه قلاده پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های استان لرستان مشاهده و ثبت شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پرداخت ۵۰۰ یورو ارز مبادله‌ای به حجاج
  • ‏جزییات پرداخت ارز حجاج/ ارز حج مغایرتی با ارز مسافرتی ندارد
  • تاکید وزیر صمت بر کیفیت تراکتور ایرانی
  • مسجد جمکران میزبان زائران حضرت معصومه (س) در دهه کرامت
  • ثبت نخستین تصاویر از پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان + فیلم
  • عمره‌گزاران ایرانی لباس احرام به تن کردند
  • مسجد جمکران میزبان زائران حضرت معصومه(س) در دهه کرامت
  • معاون وزیر کشور: در حال رایزنی هستیم تا امکان ورود زائران ایران به عراق با خودرو شخصی فراهم شود
  • نخستین مسجد اسلام گسترش می‌یابد
  • نخستین اجلاسیه گروه کشوری علوم اجتماعی آغاز به کار کرد