Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا از قم، حسین آجرلو، معاون امور غرب آسیای موسسه پژوهشی ابرار امروز 23 تیرماه در نشست حج، انسجام اسلامی و آینده‌نگری جهان اسلام که در دفتر بعثه مقام معظم رهبری در قم برگزار شد گفت: در حوزه انسجام دو نظریه رئالیستی و ایده‌آلیستی وجود دارد که دولت‎ها نگاه اول را دارند.
وی افزود: اساس اتحادیه اروپا، مباحث کارکردگرایی در حوزه صنعتی و سپس ارتباطی بود و بعد به بٌعد تعامل و منطقه‌گرایی رسیدند و رویکرد منطقه‌گرایی اقتصادی، در حوزه اتحادیه اروپا بیش از پیش شکل گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مدیر گروه غرب آسیای موسسه ابرار بیان کرد: امام راحل در زمینه وحدت، به بعد دولت‌محوری و درگیری بازیگران دیگر اشاره دارند؛ متاسفانه تحلیلگران سیاسی این مبانی را به یک نظریه مبدل نکردند.
وی گفت: باید روی نظریه‌پردازی کار جدی انجام دهیم؛ اگر نخبگان جهان اسلام بخواهند کارکرد درستی داشته باشند باید روی نظریه‌های کاربردی به خصوص در زمینه وحدت جهان اسلام که از سوی رهبر کبیر انقلاب مطرح شد کار کنند.
وی اظهارکرد: باید از ظرفیت‎های جامعه اسلامی برای رسیدن به وحدت استفاده کنیم؛ یکی از این ظرفیت‏‎های موجود، بحث حج است زیرا وقتی ارتباطات بین مردم شکل بگیرد، حکومت‏‌ها هم ناگزیر می‌شوند که این ارتباطات را دنبال کنند.
وی افزود: در بحران سوریه بالاترین سطح تنش بین ایران و ترکیه شکل گرفت ولی همین ارتباطات مردمی باعث شد که این سطح رابطه از آستانه درگیری و قطع ارتباط به یک رابطه دوستانه مبدل شد.
وی گفت: اماراتی‎ها کارشکنی بسیار گسترده‌تری نسبت به عربستان دارند ولی به دلیل روابط مردمی هنوز این روابط به حد قطع ارتباط، همچون عربستان نرسیده است.
این تحلیل‎گر سیاسی اظهارکرد: باید بین کشورهای اسلامی یک سازمان مشترک شکل بگیرد که این جامعه اسلامی را تقویت کنیم؛ البته نباید نقش عربستان را در این زمینه کمرنگ کنیم چون به کارشکنی‎های آینده می‎انجامد.
وی گفت: نمایندگان کشورهای مختلف اسلامی می‌توانند ارتباطات غیر رسمی را در مراسم حج تقویت کنند از این رو دیپلماسی خط دو برای شکل‌گیری رابطه بین نخبگانی که اثرگذار هستند باید شکل بگیرند.
وی اظهار کرد: باید دیپلماسی حوزوی دانشگاهی در جهان اسلام باید شکل بگیرد و سازوکار جدی در این بخش ایجاد شود.
وی اظهارکرد: هر کاری که در حج می‎خواهیم انجام دهیم باید حساسیت‎های عربستان را نیز در نظر بگیرند؛ در این زمینه اصلا نباید کارهای تکروانه انجام دهیم.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا قم قرآن حج ظرفیت مردمی عربستان حوزوی و دانشگاهی دیپلماسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۹۹۸۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیانیه حماس، جهاد اسلامی و جبهه مردمی برای آزادی فلسطین

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از وبگاه شبکه خبری قدس، گروه‌های فلسطینی حماس، جهاد اسلامی و جبهه مردمی برای آزادی فلسطین پس از دیدار رهبرانشان بیانیه مشترکی صادر و در آن مقاومت اسطوره‌ای و اراده پولادین و عزم قاطع ملت فلسطین را ستودند.
در این بیانیه آمده است: ما مقاومت اسطوره‌ای، اراده پولادین و عزم قاطع ملت فلسطین را که به جهان ثابت کرد هرگز مقهور نمی‌شود، می‌ستاییم.
ما در نشست مشترک تلاش‌های صورت گرفته برای توقف تجاوز ارتش صهیونیستی به غزه و تحقق خروج فوری، کامل و جامع نظامیان صهیونیست از غزه و همچنین آزادی اسرا و راه‌های تضمینی کاهش درد و رنج ملت فلسطین را بررسی کردیم.
ما بر ضرورت توسعه و گسترش همکاری ملی و میدانی برای ناکام گذاشتن توطئه‌های رژیم اشغالگر و تحقق اهداف مردم فلسطین و امید آن به آزادی، استقلال و بازگشت (آوارگان) تاکید کردیم.
ما بر ضرورت رایزنی ملی در مسیر تقویت وحدت مردم فلسطین و استفاده از این مقاومت اسطوره‌ای با هدف انعکاس مثبت آن بر شاکله موسسه ملی فلسطین تاکید کردیم.
ما به مردم فلسطین در غزه، در قدس و در کرانه باختری رود اردن و در داخل اراضی اشغالی و همچنین فلسطینیان در سراسر جهان درود می‌فرستیم.
ما اوضاع اسرای فلسطینی در زندان‌های رژیم صهیونیستی را بررسی کردیم و بر تحقق مطالبات مردمی از جمله دستیابی به توافق جدی و شرافتمندانه تبادل اسرا تاکید داریم.
ما نقش مردم و امت عربی را در حمایت از مبارزه ملت فلسطین ونقش حمایتی ازادگان جهان در شهر‌ها و پایتخت‌ها و دانشگاه‌ها که در دفاع از مردم و آرمان فلسطین و دفاع از انسانیت در برابر نسل کشی‌های مجموع استکبار جهانی از هیچ تلاشی دریغ نورزیدند ارج می‌نهیم.
ما به وجود جبهه‌های حامی مقاومت در لبنان و یمن و سوریه و عراق و ایران و تلاش آن‌ها برای توقف تجاوز نظامی به ملت فلسطین افتخار می‌کنیم و به آن‌ها سلام و درود می‌فرستیم. ما همچنین بر ادامه و گسترش رایزنی‌ها با سایر گروه‌های فلسطینی در داخل و خارج به توافق رسیدیم.

 

دیگر خبرها

  • طراحی سامانه «آی محسن» برای کمک به محرومین جهان اسلام
  • شهریاری: ظرفیت جهان اسلام را برای کمک به غزه استفاده بگیریم
  • گسترش همکاری‌های مذهبی - فرهنگی در دستور کار ایران و ازبکستان
  • الگوی مکتب دانشگاهی انقلاب اسلامی را استخراج کردیم
  • استفاده از ظرفیت بانوان فعال برای رفع چالش‌های ملی/ پژوهش‌های دینی، مسئله‌محور باشند
  • بیانیه حماس، جهاد اسلامی و جبهه مردمی برای آزادی فلسطین
  • ظرفیت های مردمی در اجرای طرح نماد بکارگیری شود
  • ظرفیت‌های مردمی قزوین در اجرای «طرح نماد» به‌کارگیری شود
  • اراده ملت ایران بود که عملیات «وعده صادق» را رقم زد
  • ضعف جریان حوزوی و علوم انسانی اسلامی در به تصویر کشیدن اندیشه خود