Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@15:48:57 GMT

یک سال پر تنش در مناسبات تجاری چین و آمریکا

تاریخ انتشار: ۲۳ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۰۰۶۵۴

یک سال پر تنش در مناسبات تجاری چین و آمریکا

به نظر می رسید که در پایان سال ۲۰۱۸ میلادی سران دو کشور در اجلاس سران گروه بیست در آرژانتین به توافق رسیده اند که باقیمانده اختلافات را حل و فصل کنند موافقتی که به یک آتش بس سه ماهه انجامید و اگرچه برای مدت کوتاهی تمدید شد اما دردی از آنها دوا نکرد.

دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا و "شی جین پینگ" همتای چینی وی یک بار دیگر بخت خود را در اوزاکا ژاپن و در حاشیه اجلاس سران گروه بیست در سال جاری میلادی آزمودند و بار دیگر با آتش بس موافقت کردند اما به نظر می رسد که تندروها در هر دو کشور از نفوذ بالایی برخوردارند و نمی خواهند به طرف مقابل امتیاز بدهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همین مساله باعث شده است تا درهای «جعبه مشکلات» به روی دو کشور باز شود و تنش های تجاری چین و آمریکا را فرابگیرد و از سوی دیگر هیچ روزنه امیدی مشاهده نمی شود که موید این باشد که طرفین می توانند آتش این جنگ تجاری را خاموش کنند.

آمریکا مصرانه می گوید که اگر در روزها و هفته های آینده توافقی حاصل نشود ۳۰۰ میلیارد دلار از کالاهای صادراتی چین به این کشور را مشمول تعرفه های سنگین می کند و پکن تاکید می ورزد اگر تعرفه ۲۵ درصدی قبلی روی ۲۵۰ میلیارد دلار از کالاهای چینی لغو نشود، توافقی در کار نخواهد بود.

با این حساب بعید به نظر می رسد که سال ۲۰۱۹ میلادی و ماه‌های باقیمانده برای دو کشور چندان بهتر از سال ۲۰۱۸ باشد افزون بر این گفت و گوهای تجاری با چالش‌های زیادی روبرو است و آمریکا از مساله سرقت فناوری گرفته تا حفاظت از حق مالکیت و معنوی و فعالیت‌های شرکت هواووی چین بر این کشور فشار وارد می آورد و هر آن تهدید می کند که تعرفه های تازه ای در راه است.

وزارت بازرگانی چین هم آب پاکی را روی دست دولتمردان آمریکایی ریخته و تاکید کرده است اگر تعرفه های قبلی لغو نشود توافقی انجام نخواهد شد و در این شرایط امکان رسیدن به یک توافق نهایی بسیار کم است.

«جان کاولی» کارشناس امور اقتصادی در چین می گوید: سناریویی وجود ندارد که نشان دهد آمریکا برای لغو تعرفه های قبلی آماده است به همین سبب کمتر ناظر تجاری اعتقاد دارد که مشکلات برطرف خواهد شد.

وی می‌افزاید که سیاست «این در برابر آن» از سوی دو کشور باعث شده است تا اختلافات و مناقشات آنها بسیار ریشه دار شود و در این شرایط هیچ طرفی حاضر به عقب نشینی نیست.

«یو ولی» کارشناس موسسه چارهار در پکن نیز خاطر نشان کرد که روزهای پر هرج و مرج و پرفراز و نشیبی سپری شده است دو طرف بدجوری درگیر شده‌اند به نظر می رسد که سیاست‌های ترامپ هم پر از تناقض است و چین هم دیگر مانند گذشته سازش نمی‌کند.

وی گفت که تندروها کاخ سفید و ترامپ را در احاطه خود گرفته اند سیاست‌های آنها نگران کننده است مساله فقط جنگ تجاری نیست بلکه آنها می خواهند مانع رشد و توسعه چین شده و این کشور را مهار کنند.

این کارشناسان می گویند که چین و آمریکا نه فقط در عرصه تجارت بلکه در سیاست و فناوری و حق مالکیت معنوی و سیاست‌های ارزی درگیر هستند آنها با چالش‌های عدیده ای مواجه شده‌اند که برطرف کردن هر یک از آنها نه تنها جسارت بلکه زمان بیشتری می طلبد.

شروع یک نبرد تجاری میان ژاپن و کره جنوبی هم شرایط را سخت تر کرده است در واقع این اختلافات نیز به نوعی به مناقشات تجاری چین و آمریکا مربوط می شود و ظاهراً واشنگتن در حال راه اندازی نبردهای بزرگ تجاری در منطقه ای است که چین هر روز در آن قدرتمندتر شده است.

ترامپ نشان داده است که از تعرفه ها ابایی ندارد و وقتی آنها را اعمال می کند برای لغوشان گامی بر نمی دارد به طوری که هیچیک از تعرفه های این کشور در یک سال گذشته علیه چین لغو نشده است و حالا با شروع مناقشه تجاری میان اقتصادهای بزرگ دیگر آسیا و جهان شامل ژاپن و کره جنوبی این چنین دیده می شود که درهای جعبه آلام و چالش های اقتصادی به روی کل منطقه آسیای شرقی باز شده است و برون رفت از این وضعیت پر تنش تجاری، سیاسی و اقتصادی دستکم در آینده نزدیک خوشبینانه به نظر نمی رسد.

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۰۰۶۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور ۲۰ کشور آفریقایی در اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا

مدیر کل دفتر آفریقا سازمان توسعه تجارت ایران ضمن تاکید بر آغاز فصل جدیدی از تعاملات تجاری بین ایران با قاره آفریقا، از حضور ۲۰ کشور آفریقایی در اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا خبر داد.

لیلا باغبان در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه بیشترین میزان تجارت خارجی بین ایران و آفریقا در سال ۱۴۰۱ اتفاق افتاد، گفت: تجارت خارجی با آفریقا به حدود ۱ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار رسید؛ اما این عدد در مقایسه با تجارت کشورهای دیگر با قاره آفریقا قابل توجه نیست از این‌رو سازمان توسعه تجارت ایران برای تصاحب سهم بیشتر از بازار این قاره برنامه‌ریزی‌هایی را در نظر گرفته است.

به گفته این مقام مسئول آمار تجارت با آفریقا بیشتر از عددهای اعلامی است، اما به دلیل محدودیت‌های ناشی از اعمال تحریم‌ها، صادرات مستقیم به این کشورها نداریم و محصولات ایرانی از طریق کشور دوم مانند امارات، ترکیه، قطر و عمان به کشورها صادر می‌شود.

وی با بیان اینکه باید فصل تازه‌ای از تعاملات تجاری با آفریقا باز شود، تصریح کرد: تجار چندان با ظرفیت‌های تجاری قاره آفریقا آشنا نیستند، هرچند برخی شرکت‌های ایرانی سال‌های سال است که در آنجا فعالیت دارند. اما ارقام تجار با کشورهای آفریقایی باتوجه به ظرفیت‌های تجاری ایران قابل قبول نیست و ظرفیت تجاری ایران قابلیت رشد چندین برابری را دارد. به بیان دیگر پتانسیل‌های دوجانبه و چند جانبه‌ای تجاری بین ایران و کشورهای آفریقایی وجود دارد.

مدیر کل دفتر آفریقا سازمان توسعه تجارت ایران با بیان اینکه در سال‌های اخیر شناخت بهتری از فرصت‌های قاره آفریقا ایجاد شده، افزود: هیئت‌های تجاری آفریقایی رفت‌وآمدهای خود را به ایران افزایش داده‌اند. در ایران اکسپو ۲۰۲۳ از ۱۷ کشور آفریقایی هیئت تجاری داشتیم و به نظر می‌رسد که در سال جاری این تعداد افزایش پیدا خواهد کرد.

به گفته این مقام مسئول؛ همزمان با اکسپو ۲۰۲۴ رویداد اجلاس همکاری‌های ایران و آفریقا برگزار خواهد شد که در این اجلاس از مقامات آفریقایی برای شرکت در این رویداد دعوت شده است. 

وی با اشاره به دعوت از وزرای اقتصادی و تجاری آفریقایی در این همایش، گفت: تفاهم‌نامه‌های خوبی فی مابین ایران و کشورهای آفریقایی امضا خواهد شد و هم‌زمانی این همایش با ایران اکسپو شناخت آنها را از ظرفیت‌های ایران افزایش خواهد داد و این موضوع توسعه سریع‌تری به روابط تجاری ایران با این کشورهاخواهد داد و آن را تسهیل کند. 

باغبان استقبال از اجلاس ایران و آفریقا را قابل قبول توصیف کرد و گفت: بیش از ۲۰ کشور آفریقایی در این اجلاس حضور پیدا خواهند کرد و به نظر می‌رسد که تعداد شرکت‌کنندگان از قاره آفریقا در اکسپو ۲۰۲۴ افزایش پیدا خواهند کرد. 

وی ادامه داد: برنامه‌های اولیه اجلاس مشخص شده این برنامه‌ها از جنس دیدار با مقامات و مذاکره با تجار و شرکت‌های بزرگ و توانمند است همچنین بازدیدها و تورهای صنعتی نیز پیش‌بینی شده است.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • ورود هیات تجاری و اقتصادی استان هرمزگان به کشور چین
  • روس‌ها متقاضی سرمایه گذاری در بندر امیرآباد
  • یمنی‌ ها کشتی تجاری اسرائیل را هدف قرار دادند
  • حضور ۲۰ کشور آفریقایی در اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا
  • مناسبات دوجانبه و مهمی میان ایران و پاکستان وجود دارد
  • حضور ایران در میدان رقابت قدرت های جهان در شبه‌ قاره | مزیت ویژه‌ای که سریلانکا برای ایران دارد
  • ۱۰۰ هزار تن کالا از خراسان رضوی به پاکستان صادر شد
  • سفر هیات تجاری و‌ اقتصادی تاجیکستان به بندر چابهار
  • بررسی موضوع تسهیل صادرات محصولات کشاورزی به عراق
  • خیز ایران و پاکستان برای رشد ۵ برابری تبادلات تجاری