Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس‌جمهور در شورای اداری و توسعه خراسان شمالی گفت: در برجام٬ استراتژی صبر راهبردی از ۱۸ اردیبهشت به «اقدام متقابل» تغییر کرده است. ۲۳ تير ۱۳۹۸ - ۱۹:۲۹ استانها خراسان شمالی نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بجنورد٬ حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی امروز در شورای اداری و توسعه خراسان شمالی اظهار داشت: مضجع شریف امام رضا برای همه ایرانیان و مسلمانان یک ملجأ و پناه است و بیانات آن حضرت در مسیر راه تا رسیدن به مشهد٬ بیاناتی سراسر درس و افتخار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روحانی: کاخ سفید بداند ملت ایران از مسیر پیشرفت عقب نمی‌ماند/ علی‌رغم فشار تحریم‌ها "بدهی‌ خارجی" کاهش یافتبرجام؛ ایده‌ی روحانی، آرزوی هاشمی/ تعبیر وارونه‌ی یک رؤیاابلاغ قانون «حمایت از مرمت و احیای بافت‌های تاریخی و فرهنگی» توسط روحانی

وی با اشاره به سیره سیاسی امام رضا(ع) افزود: امام رضا توانست دانش و علم اهل بیت را بیان کند و از این منظر یک موقعیت ویژه داشته است. امام رضا توانست در یک مجلس معظم رسمی نظراتش را بیان کند و مناظره داشته باشد و این بزرگ‌ترین مناظرات زیبای تاریخی را شکل داده است. این نشان می‌دهد که هیچ منطقی بالاتر از منطق بیان و استدلال نیست.

رئیس‌جمهور گفت: یکی از رسالت‌های ما دعوت مردم به حق است. اگر درست مردم را دعوت کنیم٬ خودشان اشتیاق می‌یابند برای پدریفتن اسلام. اگر مردم از اسلام فاصله یافتند تقیر از آن ما است. باید تلاش کنیم زیبایی‌های اسلام را توضیح بدهیم. نیازی به بگیر و ببند نیست و فقط باید به خوبی بیان کنیم. اگر بیان خوب باشد٬ مردم عاشق دین و مناسک آن می‌شومد و عبادتشان را به خوبی انجام می‌دهند.

‌روحانی در بیان ویژگی‌های سیره سیاسی امام رضا تصریح کرد: امام هشتم با پذیرفتن ولایت‌عهدی هدف مامون را نشان داد. ایشان در حکومت دخالتی نداشتند اما وقتی در راه نماز عید می‌روند٬ همه صاحب منصبان را به سمت خود می‌کشانند و این همان نفوذ معنوی است که امام راحل هم همین عامل را داشتند. این قدرت معنوی باعث شد مردم در راه انقلاب خون دادند. باید همه کاری بکنیم که امروز هم این قدرت معنوی را افزایش دهیم. مردم ما عاشق خاندان رسالت و پیامبر هستند و در همه زمینه‌ها ایثار کرده‌اند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با سپاس از مردم استان٬ گفت: این اجتماع مردم برای قدرت‌نمایی اسلام و نظام است و ما اگر ارزشی داشته باشیم در خدمت‌گذاری به مردم است. مردم با وجودی که در مضیقه و فشار اقتصادی هستند٬ با وجو گرما٬ بیشتر به صحنه می‌آیند و می‌خواهند قدرت خود را نشان دهند. مردم انصافا سنگ تمام گذاشتند و از همه مردم استان سپاسگزاری می‌کنم.

رئیس‌جمهور تصریح کرد: در این استان بین مسئولان٬ مردم٬ علما٬ سیاسیون و ائمه جمعه وحدت وجود دارد و در این حالت انسان احساس آرامش می‌کند. در شرایط فعلی بیش از پیش نیاز به وحدت و در کنار هم بودن داریم. مردم در کنار هم افتخارات بزرگی آفریده‌اند. امروز روز گفتگو و تعامل سازنده است و به این نام انتخاب شده است.

وی با یادآوری توافق هسته‌ای در  23 تیر بر سر موضوع هسته‌ای٬ گفت: در برجام بر سر موضوع هسته‌ای با کشور قدرتمند دنیا توافقاتی داشتیم و آن‌ها وادار به تسلیم شدند. اینکه غربی‌ها می‌گفتند ما در حال ساخت سلاح هسته‌ای هستیم در این گفتگو ها منتفی شد و پرونده‌اش بسته شد. اینکه توانستیم قطعنامه سازمان ملل را لغو کنیم٬ یک کار بزرگی است.

رئیس‌ شورای عالی امنیت ملی افزود: ما در برجام عهدشکنی نکرده‌ایم. در اجلاس شانگ‌های دو نفر از سران دنیا گفتند که شما پیروز بزرگ سیاسی و اخلاقی را در تاریخ بدست آوردید. آمریکایی ها نتوانستند کاری بکنند و در تمام مجامع بین‌المللی و سیاسی و حقوقی شکست خورده‌اند. ما ملت ایران توانسته‌ایم قدرتمان را به نمایش بگذاریم.

روحانی در بیان مقایسه فرازهای تاریخی و پیروزی‌های ایران در جبهه‌های مختلف٬ اذعان داشت: من هم در جنگ فرمانده بودم و هم در مذاکرات ناظر و مسئول بودم. شهادت می‌دهم کار حقوقی و سیاسی بزرگی انجام شده است. برخی در داخل کشور می‌گفتند این توافق به نفع آمریکا بود در حالی که با خرووج آمریکا این نظر منتفی شد.

وی درباره حق غنی‌سازی ایران بر اساس برجام٬ گفت: ما در قطعنامه 2231  حق غنی‌سازی را از سازمان ملل از همه کشورهای دنیا گرفتیم. گشایش‌های اقتصادی خوبی هم پدید آمد که نمونه‌اش افتتاح 14 فاز پارس جنوبی بود. برجام باعث شد تحریم قطعات برای این پروژه‌ها برداشته شود و این کار بزرگی بود. خودکفایی در بنزین و ایجاد پالایشگاه‌ها نمونه این موضوع است.

رئیس‌جمهور تصریح کرد: تولید 110 میلیون لیتر بنزین در روز یک رکورد بی سابقه در تاریخ ایران است. افتتاح فازهای مختلف پالایشگاهی در بندرعباس٬ یکی از تاثیرات برجام است. بعد از برجام در سه سال توانستیم در بسیاری از صنایع تحرکات بزرگی را ایجاد کنیم.

وی ادامه داد: اسرائیل خبیث باعث خروج آمریکا از برجام است. برخی مرتجعین منطقه هم اذعان کردند که به آمریکا برای خروج از برجام فشار آوردند. برعهدی آمریکای‌ها در کنار دشمنی‌های برخی از دشمنان ما باعث خروج آمریکا از برجام شد. آمریکایی‌ها البته با دوستان خود هم مشکل دارند.

رئیس جمهور در تبیین مواضع ایران پس از خروج آمریکا گفت: ما به کشورهای 5 به اضافه یک مهلت داده‌ایم. برخی قدم‌هایی برداشته‌اند. اروپایی‌ها نخواسته یا نتوانستند قدمی بردارند ولی آمریکا در جریان برجام تنها مانده است. دنیا در برابر آمریکا ایستاد و این به خاطر صبر راهبردی ایران است. البته برخی از افرادی که در کار اقتصادی فعال بودند در ماه‌های اول این ماجرا بد عمل کردند و سوداگری کردند و سوء استفاده کردند. باید با این افرادبرخورد شود چرا که به ملت خودشان ظلم کردند.

روحانی با اشاره به وضعیت اقتصادی پس از خروج آمریکا از برجام٬ گفت: برخی از ما دلار گرفتند که کالای اساسی وارد کنند ولی دلار را با قیمت بالا فروختند و مردم را دچار زحمت زیادی کردند. دشمنان هم با آن‌ها همراه بودند. ما در دولت تلاش می‌کردیم اما تلاش ما در بخشی از کارها کارساز نبود. زنذگی در این 14 ماه سخت بود و سخت هست. اما مردم واقعا کمک خوبی کردند.

رئیس جمهور در ادامه با بیان ویژگی ها دوران فعلی و راه برون رفت از وضعیت تحریم٬ مقاومت مردم را کارساز دانست و خاطرنشان کرد: قطعاٌ در شرایط جدید ما پیروز هستیم و دشمنان ما شکست می خورند. آینده بسیار روشن است. در برخی از مواقع ما سخن نرم می‌گوییم اما هیچ‌گاه تسلیم نخواهیم شد. صبر ما زمان دارد و کاسه صبر ملت ایران لبریز شده است.

وی خطاب به دنیا افزود: استراتژی صبر راهبردی از 18 اردیبهشت امسال به اقدام متقابل تغییر کرده است. در برابر تمام اقدامات٬ بازگشت پر برابر بازگشت٬ نقض در برابر نقض و اجرای کامل را در برابر اجرای کامل اجرا می‌کنیم. مسیر ما مسیر درستی است و این مسیر را ادامه می دهیم. مردم هم با این مسیر همراه هستند و به این نظر رسیده‌اند که در برابر زورگو صبر نکنند.

این خبر تکمیل می‌شود...

  

R7719/P/S6,55/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۰۲۴۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»

نمایندگان پارلمان اروپا روز پنجشنبه با صدور قطعنامه‌ای جانبدارانه، پاسخ ایران به تجاوزگری رژیم صهیونیستی علیه کنسولگری کشورمان در سوریه را محکوم کردند و خواستار خویشتن‌داری طرف‌ها و جلوگیری از تشدید تنش‌ها شدند.

در این قطعنامه که یک نسخه آن در تارنمای پارلمان اروپا منتشر شد، قانون‌گذاران اروپایی خواستار تشدید سیاست شکست خورده تحریم ایران شدند. آنها در تداوم حمایت تمام‌قد غرب از رژیم تروریستی صهیونیستی به ابراز تاسف از تجاوز این رژیم علیه کنسولگری ایران بسنده و اشاره کرده‌اند که اصل مصونیت اماکن دیپلماتیک باید طبق قوانین بین المللی رعایت شود.

گفتنی است که ایران با بهره گیری از حق ذاتی دفاع از خود مبتنی بر ماده ۵۱ منشور ملل متحد و در پاسخ به تجاوزات نظامی مکرر رژیم اسرائیل، به ویژه حمله نظامی علیه مکان دیپلماتیک ایران که در روز ۱۳ فروردین ماه (اول آوریل ۲۰۲۴) در نقض آشکار حقوق بین الملل و بند ۲ منشور ملل متحد صورت گرفت و متعاقب آن ناتوانی شورای امنیت برای اتخاد تدابیر لازم برای محکومیت و مسئولیت پذیر کردن متجاوز، مجموعه‌ای از حملات نظامی علیه اهداف نظامی در سرزمین‌های اشغالی را انجام داد.

جمهوری اسلامی ایران تاکید دارد که به اهداف و اصول حقوق بین الملل و منشور ملل متحد متعهد است، اما در بکار گیری حق ذاتی دفاع از خود بر اساس حقوق بین الملل در هنگام ضرورت تردید نخواهد کرد.

نمایندگان پارلمان اروپا در بخش دیگری از قطعنامه جانبدارانه‌ای که امروز صادر شد، ضمن تکرار ادعا‌های بی‌اساس و سیاه‌نمایی درباره نقش ایران در منطقه، از تصمیم اخیر شورای وزیران امور خارجه اتحادیه برای تشدید سیاست شکست‌خورده تحریم ایران استقبال کرده و خواستار افزودن فوری نام اشخاص و نهاد‌های نظامی ایرانی در فهرست تحریم‌ها شدند.

آنها همچنین درخواست غیرقانونی افزودن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به فهرست سازمان‌های به اصطلاح تروریستی را تکرار کرده و از جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا خواستار اقدام در این زمینه شدند.

بر اساس گزارش‌ها بورل قرار است فهرست تحریم‌های جدید علیه ایران را در پی عملیات وعده صادق ارائه کند؛ وی با این حال تصریح کرده است که شناسایی سپاه پاسداران به‌عنوان نهاد به اصطلاح تروریستی، بدون حکم دادگاه امکان پذیر نیست.

او هفته پیش در نشست با خبرنگاران در این باره گفت: ما به حکمی نیاز داریم که نشان دهد سپاه ایران در یک پرونده تروریستی دخیل بوده است. در شرایط کنونی چنین پرونده‌ای موجود نیست و من به همکارانم گفتم که پاسخ همانی که است چند ماه پیش اعلام شد.

قانون‌گذاران اروپایی در فراز دیگری از این قطعنامه به توافق سال ۹۴ اشاره کرده و بدون توجه به خروج یکجانبه ایالات متحده آمریکا از این توافق و بدعهدی کشور‌های اروپایی عضو برجام، خواستار پایبندی کامل ایران به تعهدات خود شدند.

گفتنی است که ایران پس از امضای برجام در سال ۱۳۹۴ با هدف لغو تحریم‌های ظالمانه، به عنوان کشوری مسئولیت پذیر، تعهدات خود را بدون عیب و نقص اجرا کرد و این مساله در ۱۶ گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی مورد تائید قرار گرفت. اما پس از ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید در ژانویه ۲۰۱۷ (دی ماه ۱۳۹۵) و پس از چند اقدام مقدماتی، نهایتاً با اتخاذ مواضع مغایر با مفاد برجام، با خروج یکجانبه و غیرقانونی آمریکا از آن در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ (۸ می ۲۰۱۸)، در دو مرحله تحریم‌های ثانویه آن علیه ایران بازگردانده شد.

اجرای نامتوازنِ این توافق از یک طرف و فشار‌های ناشی از اعمال و تشدید تحریم‌های یکجانبه آمریکا از طرف دیگر، باعث شد تا یکسال پس از خروج آمریکا از برجام، نهایتاً در تاریخ ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ (۸ می ۲۰۱۹) شورایعالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران تصمیماتی در راستای متوقف کردن گام به گام اجرای اقدامات داوطلبانه تعهدات هسته‌ای با اعطای فرصت‌های ۶۰ روزه به دیپلماسی، اتخاذ کند.

ایران تا یک سال پس از خروج آمریکا از برجام به تمامی تعهداتش ذیل این توافق عمل کرد تا به کشور‌های اروپایی که وعده می‌دادند آثار خروج واشنگتن از توافق را جبران می‌کنند، فرصت دهد تا برای تحقق این وعده تلاش کنند. اما با توجه به اینکه کشور‌های اروپایی به وعده‌هایشان عمل نکرده‌اند، در چند گام تعهداتش ذیل برجام را کاهش داد. کاهش تعهدات ایران بر اساس مفاد توافق هسته‌ای برجام صورت گرفت.

دولت دموکرات جو بایدن پس از روی کار آمدن در ژانویه ۲۰۲۱، اقدام یکجانبه دولت سابق این کشور را برای خروج از توافق ایران و گروه ۱+۵ محکوم کرد، اما تاکنون دربرابر هرگونه اقدام معتبر برای جبران رفتار نادرست گذشته کوتاهی کرده است.

این درحالیست که ایران با وجود بدعهدی طرف مقابل، حداکثر شجاعت و بصیرت خود را با موافقت برای مشارکت در مذاکرات وین با هدف حفظ توافق برجام نشان داد، اما تجربه ماه‌ها مذاکرات در وین ثابت کرد کاخ سفید به دلیل مشکلات داخلی و فشار رژیم صهیونیستی قدرت تصمیم‌گیری برای بازگشت به توافق هسته‌ای را ندارد.

جمهوری اسلامی ایران تاکید دارد که اگر طرف آمریکایی واقع‌بینانه عمل کند، امکان دستیابی به توافق نهایی وجود دارد. توافق مد نظر ایران سندی است که علاوه بر تضمین طرف‌های مقابل به پایبندی، تحریم‌ها را به صورت موثر و قابل‌راستی آزمایی رفع کند.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»
  • پاسخ مهم رهبری به توصیه‌ها برای مذاکره با آمریکا در برنامه هسته‌ای را ببینید | فیلم
  • رأی الیوم:حاکمیت اردن استمرار جغرافیای راهبردی رژیم صهیونیستی است
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران نیستیم
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران درباره برجام نیستیم
  • عراقچی: پس از اقدام نظامی، زمان ورود به میدان سیاست و دیپلماسی است
  • گروسی: ایران به دنبال دستیابی به سلاح هسته‌ای نیست
  • گروسی: ایران باید بیشتر با آژانس همکاری کند/ قصد دارم به زودی به ایران بروم
  • ۱۲ نکته مهم درباره عملیات وعده صادق/ تکنولوژی هیچ‌گاه نمی‌تواند ژئوپلیتیک را رام سازد!
  • پولیتیکو: ۳ دولت اخیر آمریکا در مقابل ایران ناکام شدند