Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل آب منطقه ای خراسان جنوبی گفت: در حال حاضر ۵۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار در استان دارای تنش آبی هستند. ۲۴ تير ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۷ استانها خراسان جنوبی نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، حسین امامی شامگاه یکشنبه در شورای حفاظت از منابع آب و کارگروه سازگاری با کم آبی در استان اظهار کرد: در تلاش هستیم تا در برنامه ششم کسری مخازن استان را به صفر برسانیم و مازاد برداشتی که در سه دهه گذشته از سفره‌های آب زیرزمینی انجام شده را جبران کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی از وجود 26 محدوده بحرانی در سطح استان خبر داد و گفت: 14 محدوده آزاد هستند اما منابع آبی شور و لب شوری دارند که کیفیت مطلوبی ندارد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی جمعیت روستایی استان را بالغ بر 315 هزار نفر و جمعیت شهری را 454 هزار نفر عنوان و بیان کرد: در سه دهه اخیر مهاجرت از روستاها بسیار افزایش یافته است.

بیش از 1670 روستا خالی از سکنه شده است

امامی افزود: بر اثر دو دهه خشکسالی هزار و 673 روستا در استان خالی از سکنه شده و آب قنوات نیز بسیار کاهش یافته است.

وی از وجود 947 روستای بالای 20 خانوار در استان خبر داد و تصریح کرد: 50 درصد این روستاها در پیک تابستانه کمبود آب دارند و با تانکر سیار آبرسانی می‌شوند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی با بیان اینکه تغییرات بارندگی در استان در بیست سال گذشته روند منفی داشته است، گفت: مشکل استان این است که حجم عمده آب EC (هدایت الکتریکی یا میزان شوری آب) بالایی دارد که در بحث آب شرب و توسعه کشاورزی محدودیت ایجاد می‌کند.

امامی با بیان اینکه تقریبا 70 درصد آب استان دارای EC بالای سه هزار است تصریح کرد: کسری مخزن منابع آب زیرزمینی استان در حال حاضر 120 میلیون متر مکعب است که با اجرای برنامه های پیش بینی شده امید است این میزان در پایان سال به 100 میلیون مترمکعب کاهش یابد.

کارگاه‌های تولیدی حمایتی معلولان در خراسان جنوبی توسعه می‌یابدافتتاح چند طرح شاخص در خراسان جنوبی با سرمایه‌گذاری یک هزار میلیارد تومانی‌هم‌اندیشی مسئولان برای خدمت‌رسانی بهتر به زائران اربعین در خراسان جنوبی‌

امامی با تاکید بر اینکه کارگروه سازگاری با کم آبی در راستای شورای حفاظت از منابع آب تشکیل شده است تا بتوانیم منابع آب زیرزمینی استان را به تعادل برسانیم، بیان کرد: امید است با این اقدام برای تامین آب پایدار استان دغدغه ای نداشته باشیم.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی افزود: برنامه ریزی‌ها باید به گونه ای انجام شود که با اجرای طرح‌های سازگاری با کم آبی تا پایان برنامه ششم توسعه 183 میلیون مترمکعب و تا پایان برنامه هفتم توسعه 233 میلیون مترمکعب صرفه جویی آب در استان داشته باشیم.

امامی ادامه داد: علیرغم کاهش دبی چاه‌های کشاورزی ولی سطح زیرکشت محصولات استان کاهش نیافته است و کشاورزان نیز در چند سال گذشته همراهی خوبی در زمینه مدیریت مصرف آب داشته اند.

وی اظهار کرد: در برنامه داریم 784 روستا با جمعیت 214 هزار نفر در برنامه کوتاه مدت و فشرده آبرسانی کنیم.

مدیرعامل شرکت آب و منطقه ای خراسان جنوبی با اشاره به اینکه میزان روان آب استان در میانگین بلند مدت 20 ساله و پنج ساله کاهش داشته است، گفت: میزان روان آب متناسب با میزان بارندگی 24 درصد کاهش دارد.

وی با بیان اینکه تغییرات کیفی منابع آب سطحی و زیرسطحی بیانگر این است که وضعیت در مجموع بدتر می شود، افزود: تمام بحث مدیریت منابع آب سهم بندی شده است.

وی بیان کرد: جهادکشاورزی دغدغه داشته است که سهم این بخش بسیار است و نگرانی‌های در بخش تولید داشتند اما روند تغییر الگوی کشت در استان سبب شده تا درآمد کشاورزان و اشتغال بهبود یابد.

مدیرعامل شرکت آی منطقه‌ای خراسان جنوبی با بیان اینکه آبیاری تحت فشار نیز روند خوبی داشته است، یادآور شد: در حال حاضر 23 هزار هکتار از مزارع زیرکشت استان به روش نوین آبیاری می‌شود.

امامی با بیان اینکه 50 درصدآب شرب استان باید تصفیه شیمیایی گران قیمت شود، گفت: کیفیت نامطلوب آب و شوری آن یک چالش جدی است.

انتهای پیام/ش

R41348/P/S6,56/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۰۵۲۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آبگیری سازه‌های آبخیزداری خراسان جنوبی در پی بارندگی

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی، گفت: بارش باران های بهاری شب گذشته در بیشتر شهرستان باعث جاری شدن روان‌آب و تشکیل سیلاب شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، علیرضا نصرآبادی با اشاره به وجود بیش از 2300  سازه آبخیزداری در سطح استان، اظهار داشت: تا ظهر پنجشنبه حدود 13 میلیون مترمکعب رواناب در این سازه‌ها مدیریت شده‌اند و با توجه به ادامه بارندگی‌ها این میزان افزایش خواهد داشت. 

وی افزود: وجود این سازه‌ها باعث شد، حجم زیادی از سیلاب مدیریت و میزان خسارت‌های کاهش یابد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی با اشاره به پیامدهای تغییر اقلیم، گفت: تغییر زمان بارندگی‌ها و نیز نوع آن که شکل رگباری به خود گرفته و همچنین خشکسالی‌ها که موجب از بین رفتن پوشش گیاهی و کاهش نفوذ پذیری خاک شده است، سیلابی شدن بارش‌ها را به دنبال دارد.

نصرآبادی تصریح کرد: در این بارندگی‌ها دو بندسار که متعلق که متعلق به این اداره کل نبوده شکسته است و خساراتی به بار آورده است. 

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی از شهروندان تقاضا کرد: قبل از ساخت بندسار با مراجعه به ادارات منابع طبیعی از مشاوره فنی رایگان همکاران این اداره کل برخوردار شوند تا در زمان وقوع سیلاب متحمل خسارت نشوند. 

وی ادامه داد: وجود سازه‌های آبخیزداری در کنار طرح‌های نهالکاری می‌تواند شرایط منطقه را برای کاهش پیامدهای خشکسالی و سیلاب بهینه کند. 

انتهای پیام/ 252/

دیگر خبرها

  • وعده تأمین اینترنت برای روستاهای بالای ۲۰ خانوار کشور
  • تخلیه روستاهای بحرانی زیرکوه‌
  • آبگیری سازه‌های آبخیزداری خراسان جنوبی در پی بارندگی
  • تخلیه روستاهای بحرانی/ خسارت جانی در زیرکوه نداشتیم
  • آخرین اخبار از سیل خراسان جنوبی؛ تخلیه برخی از روستاهای زیرکوه
  • تخلیه برخی از روستاهای شهرستان زیرکوه به علت سیلاب
  • تخلیه روستای سیل‌زده نوده زیرکوه/۵۶ خانوار اسکان داده شدند
  • امدادرسانی هلال‌احمر خراسان‌جنوبی به ۴ شهرستان گرفتار در سیلاب
  • ۹۸ درصد جمعیت روستاهای بوشهر از راه آسفالته بهره مند شدند
  • ۹۸ درصد روستاهای بوشهر راه آسفالت دارند