Web Analytics Made Easy - Statcounter

غلامرضا قوسی عصر یکشنبه در نشست شورای حفاظت از منابع آب استان خراسان جنوبی افزود: اکنون ۹ هزار و ۸۲۱ هکتار سامانه نوین آبیاری در استان در دست اجرا است.

وی با بیان اینکه تعهد امسال ما اجرای هشت هزار و ۸۰۰ هکتار سامانه نوین آبیاری است، اضافه کرد: تاکنون در ۲۰ هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی خراسان جنوبی طرح نوین آبیاری مطالعه و نقشه برداری شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قوسی عنوان کرد: تاکنون سامانه نوین آبیاری در ۲۲ هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی استان انجام شده که تا پایان سال جاری این رقم به بیش از ۳۰ هزار هکتار افزایش خواهد یافت.

وی گفت: رتبه چهارم کشور را در زمینه اجرای طرح‌های نوین آبیاری داریم و سال گذشته نیز طرح‌های نوین آبیاری در بیش از هفت هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی استان انجام شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی در خصوص اجرا و تصویب طرح سازگاری با اقلیم و کاهش حجم آبی چاه‌های کشاورزی استان گفت: در ابتدا باید تمام چاه‌های کشاورزی استان هوشمندسازی شوند که این طرح تنها در ۷۰ درصد چاه‌های کشاورزی اجرا شده است.

قوسی ادامه داد: در مرحله دوم باید چاه‌های غیرمجاز تعیین تکلیف شوند که در استان بیش از ۳۰۰ حلقه چاه غیرمجاز داریم و بعد باید نسبت به خرید چاه‌های کشاورزی کم بازده اقدام شود، اما آب منطقه‌ای خراسان جنوبی در ابتدا به سراغ سهل ترین روش کاهش برداشت آب از چاه‌های کشاورزی مجاز رفته است.

وی گفت: اگر به سراغ کاهش برداشت از چاه‌های کشاورزی مجاز برویم، مهاجرت روستاییان افزایش و شاهد تنش‌های اجتماعی در استان خواهیم بود.

قوسی ادامه داد: با اختلال در بخش کشاورزی در تولید مواد خام برخی صنایع که از بخش کشاورزی تأمین می‌شود نیز اختلال ایجاد خواهد شد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی بیان کرد: برای مدیریت و جبران آب در بخش کشاورزی پروژه‌هایی را تعریف کرده‌ایم که اجرای پروژه‌های سازه‌ای و طرح‌های آبخیزداری و پروژه‌های آب و خاک از جمله این طرح‌ها است.

قوسی افزود: در طرح‌های آبخیزداری ۱۶۱ میلیون مترمکعب استحصال آب خواهیم داشت، میزان صرفه جویی در پروژه‌های غیرسازه ای ۵۴ میلیون متر مکعب و در طرح‌های آب و خاک ۱۹۹ میلیون متر مکعب خواهد بود.

وی ادامه داد: با اجرای این طرح‌ها در استان کسری مخزنی نخواهیم داشت که سراغ کاهش آب چاه‌های کشاورزی برویم.

مسئول امور پژوهشی دانشکده کشاورزی بیرجند هم در این نشست گفت: وضعیت منابع آب زیرزمینی استان نگران کننده است و وقتی در برخی نقاط استان برای حفره چاه بیش از پنج بار مکان یابی می‌شود جای نگرانی بیشتر می‌شود.

علی شهیدی افزود: تمام اقداماتی که جهاد کشاورزی در راستای بهره وری آب انجام داده است مخالف طرح تعادل بخشی منابع آب است.

۷۵۵۶*۶۰۵۴

منبع: ایرنا

کلیدواژه: خراسان جنوبی اراضی کشاورزی آبیاری نوین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۰۵۴۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۰۰۰ برنامه مناسبتی در دهه کرامت در اصفهان اجرا می‌شود

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام علیرضا ناجی پیش از ظهر دوشنبه در جمع خبرنگاران ضمن تبریک به مناسبت قرار گرفتن در آستانه آغاز دهه کرامت اظهار کرد: در سال جاری برای برگزاری برنامه‌های این دهه مساجد را محور قرار داده و سعی کرده‌ایم از ظرفیت آنها استفاده کنیم.

وی با بیان اینکه در کنار مساجد، امامزادگان و بقاع متبرکه، سازمان‌های حوزه فرهنگی و شهرداری‌ها نیز برنامه‌هایی را در دستور کار دارند، ابراز کرد: این برنامه‌ها به صورت مردمی مدیریت و اجرا خواهد شد که ترویج معارف اهل البیت (ع) و ایجاد شور و نشاط مد نظر قرار می‌گیرد.

رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان اصفهان با بیان اینکه دهه کرامت همزمان با سالروز ولادت حضرت معصومه (س) آغاز و تا ولادت امام رضا (ع) ادامه دارد، افزود: تشکل‌های مردمی برای این دهه فعالیت می‌کنند.

وی ادامه داد: کانون‌های مساجد محور بخش عمده برنامه‌های این ایام هستند که در نقاط شهری و روستایی فعالیت‌هایی را در تعامل با ادارات دولتی و خدماتی و تشکل‌های مردمی اجرا می‌کنند.

حجت‌الاسلام ناجی با بیان اینکه جشن‌های مردمی و جلسات عمومی در مساجد برگزار می‌شود، افزود: بخشی از این برنامه‌ها با حضور خادمین حضرت معصومه (س) و امام رضا (ع) توام خواهد بود.

وی همچنین به برگزاری مسابقات فرهنگی، تولید محتوا در فضای مجازی، معرفی دختران نمونه و تجلیل از آنان و تبیین اهمیت حجاب و عفاف برای اغنا فکری گفت: سعی بر این است که از همه ظرفیت‌های موجود در استان برای برگزاری این برنامه‌ها استفاده شود.

کد خبر 6098065

دیگر خبرها

  • طرح محلات ارتقادهنده سلامت در خراسان جنوبی اجرا می‌شود
  • امحای ۹۰ هکتار از مزارع آبیاری شده با فاضلاب در شیراز آغاز شد
  • ۱۰۰۰ برنامه مناسبتی در دهه کرامت در اصفهان اجرا می‌شود
  • خسارت ۳۹ میلیارد تومانی سیلاب به حوزه کشاورزی خراسان شمالی
  • ورود سامانه جدید بارندگی به خراسان جنوبی
  • سد کنجانچم دشت مهران پرآب شد
  • برداشت گل محمدی از ۵۰۰ هکتار از گلزار‌های خراسان شمالی
  • سد کنجانچم دشت مهران را آبیاری می‌کند
  • دو طرح بزرگ مدیریت بحران در نهبندان اجرا می‌شود
  • دو طرح بزرگ مدیریت بحران در نهبندان اجرا می شود