Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد حسن افشار رئیس انجمن پرورش دهندگان قارچ خوراکی در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، از بهبود قیمت قارچ در بازار خبر داد و گفت: هم اکنون هر کیلو قارچ با نرخ ۱۲ تا ۱۴ هزار تومان در بازار عرضه می‌شود.

وی افزود: با آغاز فصل گرما واحدهای کوچک به سبب نبود سیستم سرمایشی مناسب از چرخه تولید خارج شدند که در نهایت با کاهش عرضه، قیمت قارچ تا حدودی در بازار افزایش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

افشار از افت ۲۰ درصدی تولید نسبت به ماه‌های قبل خبر داد و گفت: با آغاز فصل گرما روزانه ۴۰۰ تا ۵۰۰ تن قارچ در کشور تولید می‌شود.

رئیس انجمن پرورش دهندگان قارچ خوراکی ادامه داد: در فصل تابستان، کیفیت کاپوست‌ها در اثر گرما از ۲۸ به ۱۸ درصد کاهش می‌یابد به طوریکه با افت راندمان نسبت به زمستان، واحد‌های کوچک از چرخه تولید خارج می‌شود.

بیشتر بخوانید: افت ۲۰ درصدی تولید قارچ/نرخ هر کیلو قارچ به ۱۱ هزار تومان رسید

وی درباره آخرین وضعیت صادرات قارچ بیان کرد: همه ساله در فصل تابستان در جریان جابه جایی، قارچ های صادراتی به سبب  آسیب پذیری در برابر گرما، کیفیت خود را  از دست می دادند که به همین خاطر تقاضا برای قارچ در این فصل به صفر می رسید، اما امسال با تشکیل کنسرسیوم صادراتی با کمک وزارت جهاد کشاورزی، معاونت باغبانی و معاونت بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی قراردادهای بلندمدتی با خریداران خارجی منعقد کردیم.

افشار با بیان اینکه امسال برای اولین بار در تابستان، قارچ تولیدی را با کامیون به بازارهای هدف صادر می کنیم، گفت: امسال از طریق کامیون های سردخانه دار با دمای ۲ درجه سانتی گراد، قارچ های صادراتی از  درب واحد تولیدی حداکثر ظرف مدت سه روز به بغداد می رسد که با این وجود تغییری در کیفیت قارچ تولیدی ایجاد نمی شود.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه سالانه حدود ۳۴۰ هزار تن قارچ در روسیه مورد استفاده قرار می‌گیرد، اظهار کرد: اگر با رفع مشکلات حمل و نقل و انتقالات پول بتوانیم ۳۰ درصد قارچ مورد نیاز بازار روسیه را تامین کنیم، بدون تردید این امر در ارز آوری و تعادل بازار داخل تاثیر بسزایی خواهد داشت.

به گفته وی، با توجه به انعقاد قرارداد با تجار عراقی پیش بینی می‌شود که ماهانه ۱۳۰ تا ۱۴۰ تن قارچ به این کشور صادر شود.

افراد از دست زدن به قارچ های خودرو در رویشگاه ها اجتناب کنند

افشار در بخش دیگر سخنان خود با تاکید بر اجتناب افراد از دست زدن به قارچ های وحشی موجود در رویشگاه ها و مراتع بیان کرد: امسال با نصب بنر در ورودی جنگل ها، رویشگاه ها و منابع طبیعی هشدارهای لازم را  مبنی بر امتناع افراد از دست زدن به قارچهای سمی و خودرو  دادیم که نتیجه این امر موجب شد تا در بهار امسال همانند گذشته شاهد فوت هموطنان نباشیم.

وی ادامه داد: در چند روز اخیر متاسفانه یک مورد فوت ناشی از مصرف قارچ های سمی و خودرو در شیراز گزارش شد، هر چند بارها اعلام کرده ایم  که افراد حتی از دست زدن به قارچ های سمی خودداری کنند چرا که یک گونه قارچ های سمی از طریق پوست جذب می شود.

رئیس انجمن پرورش دهندگان قارچ خوراکی در پایان با توصیه ای به افراد گفت: با توجه به آنکه امکان تشخیص قارچ های خوراکی از سمی وجود ندارد، از این رو به افراد توصیه می کنیم که از خرید قارچ از دست فروشان کنار جاده ها اجتناب کنند و حدالامکان قارچ بسته بندی خریداری کنند.

انتهای پیام/

افراد از خرید قارچ از دست فروشان کنار جاده اجتناب کنند  

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی کشاورزان صادرات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۰۵۴۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چای از لیست کالاهای مشمول مالیات یک درصدی حذف شد

به گزارش خبرگزاری مهر، اول اردیبهشت ماه جاری، حقوق گمرکی و مالیات بر ارزش افزوده کالاهای اساسی توسط هیأت دولت به میزان یک درصد تعیین و از سوی معاون اول رئیس جمهور ابلاغ شد.

بر این اساس کالاهایی مانند گندم، برنج، شکر خام، روغن خام، دانه‌های روغنی، کنجاله سویا، جو، حبوبات، گوشت قرمز و گوشت مرغ مشمول این مصوبه هستند. نکته قابل توجه در این میان حذف چای از این لیست است.

در این راستا مسعود طاهری کارشناسان صنعت چای کشور با انتقاد از این تصمیم دولت، حذف چای از لیست مذکور و افزایش حقوق گمرکی و مالیات بر ارزش افزوده آن به ۱۰ درصد را تصمیمی نادرست خواندند. یکی از فعالان صنعت چای در این زمینه گفت: افزایش ارزش افزوده چای منجر به افزایش نرخ تمام شده آن و در نهایت رشد قیمت برای مصرف کننده نهایی می‌شود.

وی اضافه کرد: علاوه بر این شاهد گسترش قاچاق این کالا به کشور خواهیم بود و حضور تجار رسمی در صحنه واردات چای کمرنگ می‌شود.

طاهری با بیان اینکه بیش از ۷۰ درصد از مصرف چای کشور وارداتی است، تاکید کرد که افزایش هر یک از فاکتورهای تعیین کننده قیمت تمام شده، سبب افزایش فشار مضاعف بر مصرف کننده نهایی می‌شود.

وی اضافه کرد: با توجه به اینکه سال گذشته نیز تغییر نرخ تخصیص ارز از تالار اول به تالار دوم منجر به افزایش قیمت چای شد، رشد مجدد قیمت برای بازار مشکلات زیادی را به وجود می‌آورد.

طاهری با اشاره به محدودیت‌های وارد شده به صنعت چای در یک سال و نیم گذشته، گفت: مواردی چون توقف ثبت سفارش و عدم تخصیص ارز در سال گذشته مشکلات زیادی را به وجود آورد اما تلاش‌های تجار و فعالان صنف باعث شد که بازار دچار بحران نشود به همین جهت درخواست ما از دولت این است که در مصوبه اخیر خود بازنگری کرده تا آرامش نسبی بازار چای دچار خدشه نشود.

کد خبر 6086510

دیگر خبرها

  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت سکه یک کانال دیگر عقب‌نشینی کرد
  • قیمت سکه و طلا امروز ۵ اردیبهشت؛ تداوم کاهش قیمت سکه در بازار
  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • چرا قیمت سکه کاهشی شد؟
  • سکه و طلا ارزان‌تر شد؟
  • سکه و طلا ارزان‌تر شد
  • چای از لیست کالا‌های مشمول مالیات یک درصدی حذف می‌شود
  • چای از فهرست کالاهای مشمول افزایش مالیات یک درصدی حذف شود
  • چای از لیست کالاهای مشمول مالیات یک درصدی حذف شد