Web Analytics Made Easy - Statcounter

پیش بینی ها حاکی از آن بود که میزان تولید گندم در سال زراعی جاری با توجه به آمارهای اعلامی از سوی مسئولین وزارت جهاد کشاورزی به بیش از ۱۴ میلیون تن هم برسد؛ اما تا کنون این رقم محقق نشده است. کاهش خرید تضمینی گندم درحالیست که در سال جاری به دلیل افزایش بارش‌ها، میزان تولید در مقایسه با سال گذشته افزایش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش خبرنگار شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سیلاب سال گذشته اگرچه خسارت هایی برای کشور به دنبال داشت اما به خاطر رقم زدن سال آبی پربار برای کشور باعث افزایش تولید گندم در کشور شد.

در همین راستا نرخ خرید تضمینی گندم معمولی به ازای هر کیلوگرم ۱۷ هزار ریال و گندم دوروم نیز ۱۷ هزار و ۷۰۰ ریال اعلام شده در حالی که این قیمت‌ها سال گذشته به ترتیب ۱۳ هزار و و ۱۳ هزار و ۷۰۰ ریال بود.

این رقم اگرچه نسبت به سال گذشته افزایش داشت اما باز هم کشاورزان از این مسئله راضی نبودند؛ چرا که این افزایش کمتر از تورم موجود در جامعه بود.

پیش بینی ها حاکی از آن بود که میزان تولید گندم در سال زراعی جاری با توجه به آمارهای اعلامی از سوی مسئولین وزارت جهاد کشاورزی به بیش از ۱۴ میلیون تن هم برسد؛ اما تا کنون این رقم محقق نشده است. کاهش خرید تضمینی گندم درحالیست که در سال جاری به دلیل افزایش بارش‌ها، میزان تولید در مقایسه با سال گذشته افزایش یافته است.

به اعتقاد عطاله هاشمی رئیس بنیاد توانمندسازی گندم کاران، علیرغم تذکرات داده شده از سوی تشکل های کشاورزی برای مدیریت بهتر خرید تضمینی گندم در سال زراعی جاری، اما متاسفانه دولت اعتنایی به این موضوعات نکرد تا میزان خرید تضمینی گندم کاهش پیدا کند.

 

گندم هایی که در استان تهران برداشت شد اما به دست دولت نرسید

استان تهران حدود  هزار هکتار سطح زیر کشت گندم دارد که تا کنون درصد از این مقدار برداشت شده است؛ در شرایطی که پیش بینی برداشت گندم با توجه به وضعیت بارندگی های امسال حدود 250 هزار تن در تهران بوده است اما تاکنون این رقم در تهران محقق نشده است.

بر اساس آمار منتشر شده تا کنون 65 هزار تن گندم تحویل مراکز دولتی شده است که این مقدار بسیار کمتر از سال گذشته بوده به طوری که علیرغم افزایش میزان برداشت گندم، این رقم در سال گذشته 145 هزار تن بوده ولی امسال در همین شرایط 80 هزار تن گندم کمتر تحویل مراکز دولتی داده شده است.

بررسی ها از سطح زیر کشت گندم در استان تهران حاکی از آن است که در سال 97 حدود 140 تا 145 هزار تن گندم (با برداشت 65 درصدی سطح زیر کشت)به مراکز دولتی تحویل داده شده بود اما این رقم در سال جاری بسیار کمتر بوده است.

در همین راستا هاشمی رئیس بنیاد توانمندسازی گندم کاران با تایید کاهش میزان خرید تضمینی گندم در سال جاری نسبت به سال گذشته، گفت: پائین بودن قیمت اعلامی گندم از سوی دولت، مصرف این محصول در خوراک دام و ذخیره گندم در انبارهای کشاورزان به امید افزایش قیمت طی ماه های آتی از جمله دلایل اصلی کاهش میزان خرید تضمینی گندم در سال زراعی جاری است.

 

کردستان و خرید گندم توسط دلالان به جای دولت

کردستان هم یکی از قطب های تولید گندم در کشور است که هر ساله یکی از رتبه های اول تا چهارم را به خود اختصاص داده است. کمتر از یک ماه به چیدن خوشه های زرد و طلایی دیار کردستان باقی مانده است، اما دلالان گندم دست جلو انداخته و گوی سبقت را از دولت ربوده و با رفتن به روستاها این محصول را از کشاورزان به قیمت 3 تا 4 هزار تومان پیش خرید می کنند.

سایت های محلی کردستان از ماه گذشته هشدارهای لازم را در خصوص فروش گندم این استان به دلالان خبر داده اند؛ به گونه ای که قیمت خرید دلالان تقریباً دو برابر قیمت پیشنهادی خرید تضمینی دولت است.

کشاورزان کردستانی هم اعلام کرده اند از آنجا که هزینه های تمام شده برای آنها زیاد بوده و همچنین افزایش هزینه های معیشتی باعث شده که کشاورزان در مقابل وسوسه دلالان تسلیم شوند؛ برخی از کشاورزان هم معتقدند وقتی دلالان پول نقد را به جای گندم به ما می دهند ترجیح می دهیم محصول خود را به آنها بفروشیم چرا که ماه ها طول می کشد تا دولت مطالبات کشاورزان را پرداخت کند.

 

خط و نشان مسئولان کرمانشاهی برای کشاورزان

استان کرمانشاه هم یکی از استان هایی بود که بعد از برداشت گندم نگرانی هایی بابت حضور دلالان و خرید گندم از کشاورزان وجود داشت؛ در همین راستا علیرغم تلاشهای گسترده متولیان در این استان باز هم تعدادی از گندم کاران محصول خود را به دولت نفروختند.

هرچند با تهدیدات مسئولان استانی عده زیادی از کشاورزان در نهایت گندم خود را به نکایندگان دولت فروختند در همین راستا سید افشین صفوی معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه گندم محصولی استراتژیک بوده و دشمنان کشورمان به دنبال سو استفاده هستند و اینکه این گندم را از چرخه درست خودش خارج کنند.

صفویبا بیان اینکه اگر کشاورزی به هر دلیلی گندم خود را به کمیسیون‌های روستایی تحویل ندهد، در واقع به نوعی آب به آسیاب دشمن می‌ریزد تاکید کرد: جهادکشاورزی به این دسته از کشاورزان که گندم خود را به کمیسیون‌های جهاد کشاورزی تحویل ندهند، در سال آینده هیچ‌گونه خدماتی ارائه نخواهد کرد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه افزود: اسامی کشاورزان تحویل دهنده محصول در سامانه سهمیه بندی و سامانه غله و بازرگانی درج می‌شود، بنابراین اگر کشاورزی محصول را تحویل ندهد، سال آینده هیچ‌گونه خدمتی اعم از بذر، کود، تسهیلات بانکی و… دریافت نمی‌کنند.

به نظر می رسد دو عامل اصلی پایین بودن قیمت تضمینی خرید گندم در مقایسه با تورم در کشور و همچنین حضور دلالان در استان ها برای خرید و احتکار گندم در سایه عدم نظارت از سوی نمایندگان دولت در این امر، کشاورزان همه گندم برداشت شده خود را به دولت تحویلا نداده اند.

با توجه به اینکه گندم یک کالای استراتژیک برای کشور محسوب می شود، این کاهش خرید تضمینی به نسبت سطح زیر کشت گندم می تواند در آینده ای نه چندان دور مشکلاتی را برای کشور به همراه داشته باشد که ضرورت دارد دستگاه های متولی نظیر وزارت جهادکشاورزی اقدامات ویژه ای را در این زمینه داشته باشد.

 

انتهای پیام/ط

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۰۶۲۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امکان کاهش ۲۰ درصدی ضایعات برداشت گندم با روش‌های علمی

ایسنا/فارس معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندرای فارس با تأکید بر ضرورت کاهش ضایعات برداشت گندم، امکان کاهش ۲۰ درصد این ضایعات را با استفاده از روش‌های علمی و حرفه‌ای میسر دانست.

حسن شیخ‌نیا امروز، ۶ اردیبهشت‌ماه با اشاره به پتانسیل ارزشمند استان در عرصه‌های علمی، گفت: ظرفیت مهمی در حوزه تحقیقاتی دانشگاه‌های استان وجود دارد که آن را سرآمد کشور می‌کند.

وی افزود: شرکت‌های دانش بنیان، مهندسین مشاور و مجموعه‌های فنی و مهندسی استان فارس دارای ظرفیت‌های بی‌بدیلی هستند که باید از قابلیت‌های آن‌ها بهره برد.

شیخ‌نیا تصریح کرد: شماری از بهترین شرکت‌های دانش‌بنیان در عرصه جهاد کشاورزی مشغول به فعالیت هستند و دستاوردهای آن‌ها می‌تواند چراغ راهی در زمینه افزایش بهره‌وری باشد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس با اشاره به تاثیرگذاری صنعت کشاورزی در عرصه اقتصاد ملی گفت: با توجه به شرایط اقلیمی استان فارس باید از مبانی علمی در زمینه آبیاری محصولات کشاورزی به نحو مطلوب‌تری استفاده کنیم.

وی تأکید کرد: کشاورزان استان فارس سرآمد کشور هستند و چنانچه از ظرفیت‌های علمی و تجربی آن‌ها در مقیاس وسیع‌تری بهره‌مند شویم به افزایش بهره‌وری دست خواهیم یافت.

به گفته شیخ‌نیا، با اصلاح بذر می‌توانیم میانگین تولید گندم را از دو و نیم تن در هکتار را به پنج تن برسانیم و دورنمای تولید ۱۲ تن گندم در هر هکتار هم دور از ذهن نخواهد بود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس افزود: در حلقه برداشت گندم آمارهای مختلفی وجود دارد که بر ضایعات هفت تا هشت درصدی گندم اشاره دارند که باید نسبت به این موضوع دغدغه جدی داشت.

شیخ‌نیا در این رابطه گفت: می‌توان با بهره‌مندی از روش‌های حرفه‌ای و علمی تا ۲۰ درصد از ضایعات برداشت گندم را کاهش داد و شاهد اثرات مثبت آن بر اقتصاد کشاورزان و میزان تولید در کشور بود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس نقش زنجیره ارزش در افزایش بهره‌وری را به عنوان یکی از مولفه‌های اصلی قلمداد کرد و افزود: دولت با تمام توان در راستای افزایش بهره‌وری به میدان آمده است.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی استانداری فارس، وی در پایان گفت: نقش محصولات کشاورزی در عرصه سلامت جامعه سرنوشت‌ساز است و به همین دلیل بر نقش نظارتی دولت در این حوزه، تاکید ویژه‌ای داریم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کشاورزان همچنان چشم انتظار اعلام جایزه تحویل گندم
  • امکان کاهش ۲۰ درصدی ضایعات برداشت گندم با روش‌های علمی
  • ۸۹۰۰۰هکتار از اراضی کشاورزی استان به کشت گندم اختصاص یافته است
  • خودکفایی درتولید بذرگندم درسیستان وبلوچستان،اولویت جهادکشاورزی
  • بیش از ۳۷۰ هزار تن گندم در خوزستان خریداری شد
  • خرید تضمینی محصول گندم کشاورزان استان از اوایل خرداد ماه
  • آمادگی ۳۵ مرکز خرید تضمینی گندم و کلزا در لرستان
  • خرید بیش از ۳۷۰ هزار تن گندم در خوزستان
  • خرید تضمینی گندم به ۵۵۶ هزار تن رسید
  • خرید تضمینی گندم و کُلزا در کهگیلویه و بویراحمد