Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-04-30@20:53:43 GMT

استقبال رئیس جمهور عراق از بازگشت سفیر بحرین

تاریخ انتشار: ۲۴ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۰۸۶۹۴

استقبال رئیس جمهور عراق از بازگشت سفیر بحرین

رئیس جمهوری عراق ضمن استقبال از سفیر بحرین در بغداد، بر پایبندی کشورش به حفاظت از پایگاه‌های هیئت‌های دیپلماتیک تاکید کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از سومریه نیوز، دفتر رسانه‌ای برهم صالح، رئیس جمهوری عراق در بیانیه‌ای اعلام کرد، صالح در این دیدار بر عمق روابط مستحکم میان دو کشور تاکید کرد و گفت، توسعه راهکار‌های همکاری مشترک برای مقابله با چالش‌ها و آخرین تحولات و تقویت صلح و امنیت در دو سطح منطقه‌ای و بین‌المللی ضرورت دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


طبق این بیانیه، صالح از موضع پادشاه بحرین در حمایت از عراق و برخورد مثبت وی با حادثه حمله به ساختمان سفارت بحرین در عراق قدردانی کرد. همچنین وی بر پایبندی کشورش به حفاظت از مقر‌های هیئت‌ها و سفارت‌خانه‌های موجود در عراق و فراهم کردن فضای امن برای فعالیت آن‌ها تاکید کرد.

سفیر بحرین نیز در این دیدار بر حمایت کشورش از عراق، وحدت و تمامیت ارضی آن، تقویت روابط دوجانبه و گسترش چشم‌انداز‌های همکاری مشترک تاکید کرد.

صلاح المالکی، سفیر بحرین در عراق روز جمعه ماموریت خود را از سرگرفت. به دنبال یورش تظاهرکنندگان به ساختمان سفارت بحرین در عراق در اعتراض به برگزاری کنفرانس اقتصادی در بحرین، به مدت دو هفته فعالیت المالکی به حالت تعلیق درآمده بود.

۲۹ ژوئن ده‌ها تن از تظاهرکنندگان عراقی به ساختمان سفارت بحرین در منطقه المنصور واقع در غرب بغداد یورش بردند تا نسبت به برگزاری کنفرانس منامه توسط دولت بحرین اعتراض خود را نشان دهند و به دنبال این مساله منامه سفیر خود را فراخواند.

همزمان با این اقدام تظاهرکنندگان، دفتر رسانه‌ای عادل عبدالمهدی، نخست وزیر عراق یورش آن‌ها به ساختمان سفارت‌خانه را محکوم و اعلام کرد، اقدامات قانونی را در مورد عاملان این حادثه اتخاذ می‌کند.

در این راستا، محمد علی الحکیم، وزیر خارجه عراق ضمن دیدار با سفیر بحرین در بغداد بر اهمیت تقویت راهکار‌های همکاری مشترک میان دو کشور جهت اتحاد کشور‌های عربی در مقابله با همه چالش‌ها تاکید کرد.

در بیانیه وزارت‌خارجه آمده است، وزیر خارجه با المالکی پس از بازگشتش از منامه و از سرگیری فعالیتش در بغداد، دیدار کرد و روابط دوجانبه و راه‌های توسعه آن را مورد بررسی قرار داد. الحکیم گفت، عراق از روابط مستحکم و برجسته میان دو کشور خرسند است و مقابله با تمامی عواملی که امنیت کشور‌های عربی را تحت تاثیر قرار می‌دهد، ضروری می‌داند.

وی خواستار حمایت از همبستگی عربی مشترک و تمامی مسائلی شد که امنیت و صلح را در دو سطح منطقه‌ای و بین‌المللی تقویت می‌کند.

احسان الشمری، از اعضای آکادمیک و رئیس مرکز اندیشه سیاسی عراق نیز در خصوص فعالیت مجدد سفیر بحرین در بغداد گفت، بازگشت سفیر به عراق بیانگر درک بحرین از اهمیت روابط دوجانبه و ماهیت وضعیت داخلی عراق است. به نظر می‌رسد منامه میان تصمیم رسمی و اقدامات برخی از طرف‌های غیررسمی خارج از چارچوب دولت تفاوت قائل است.

وی افزود، ادامه فعالیت سفیر بحرین در بغداد یک اقدام در مسیر صحیح است و بیانگر این مساله است که بحرین و حتی برخی دیگر از کشور‌ها نمی‌خواهند عراق را رها کنند و با وجود چالش‌های زیاد، به دنبال برقراری ثبات هستند.

الشمری ادامه داد، آمادگی دولت عراق برای حفاظت از سفارت‌خانه‌های موجود در این کشور در واقع پیام روشنی نه تنها به سفارت بحرین در بغداد بلکه برای دیگر سفارت‌خانه‌هاست؛ به خصوص اینکه سفارت‌های عربی و غربی پس از یورش به سفارت‌خانه بحرین نگران هستند، اما عراق تلاش دارد اعتماد‌ها برای حفاظت از این سفارت‌خانه‌ها را جلب کنند تا روابط خارجه همچنان پا برجا بماند.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: بحرین عراق برهم صالح

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۰۸۶۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طنز تلخ آمریکا؛ با مردم عراق جنگ نداریم(!)

  عراق با شروع این حملات خاورمیانه را وارد بحران بزرگی کرد. ائتلاف آمریکا هم که روی کشور کویت که از نفت‌خیزترین کشورهای منطقه بود بسیار حساب کرده بود، بلافاصله شروع به حمله به عراق کرد و در این میان از همه بیشتر شروع به بمباران‌کردن بغداد به‌عنوان مهم‌ترین شهر عراق کرد. این‌گونه شد که جنگ خلیج‌فارس شروع شد و تا سال‌ها بعد (۲۰۰۳) و بعدها هم با بهانه حملات ۱۱سپتامبر ادامه پیدا کرد.آن زمان بازار تهدیدات بین سران داغ بود. آمریکا تهدید به حمله به بغداد کرد و صدام تهدید به حمله شیمیایی. به ‌گمانم حملات شیمیایی در زمان جنگ با ایران به مذاقش خوش آمده بود! و بعد هم تهدید به حمله به اسرائیل. بخشی از همین تهدیدها هم به واقعیت تبدیل شد.طنز تلخ ماجرا اینجاست که عراق به‌منظور ساختن اقتصاد عراق، به‌دنبال بازپس‌گیری بدهی آمریکا و اروپا به خودش بود ولی همین بهانه باعث ویرانی شهرها، راه‌ها، جاده‌ها، نیروگاه‌ها، سدها، تمدن تاریخی و تمام زیرساخت‌های اقتصادی عراق شد.
خانم «نُها الراضی»، سفالگر، نقاش و هنرمند عراقی بود که اتفاقا درهمان سال‌ها در بیشتر کشورهای دنیا نمایشگاه‌هایی از آثار هنری‌اش برگزار کرده بود ودراغلب کشورها هنرمندی شناخته‌شده بود.درهمین دوره‌ای که خانم نُها زیر بمباران‌ در بغداد می‌زیست و علاوه بر ویرانی شهر، سختی معیشت و کمبود خوردوخوراک و قحطی را با خود به همراه داشت، به ‌نوعی ازهنر جدید روی آورد؛ او با وسایل بازیافتی و متریالی که از میان ضایعات ماشین‌های ویران و رهاشده به‌خاطر نبود بنزین جمع‌آوری می‌کرد و نیز از نخاله‌های باقیمانده از ویرانی ساختمان‌ها آثاری پدید آورد که به هنر تحریم معروف شد. برخی از این آثار به‌شدت عجیب و غمگین را می‌توانید با جست‌وجویی در اینترنت ببینید.خارج از فضای هنری و روح هنرمندانه خانم نویسنده، کتاب «یادداشت‌های بغداد» شرح رنج و ستمی است که بر مردمان عادی و غیرنظامی عراق می‌رود. چند روز از بمباران‌ها بیشتر نمی‌گذرد که برق و آب اغلب سیستم‌های شهری قطع می‌شوند. مردم مجبور می‌شوند مواد فریزری و یخچالی خود را تندتند بخورند تا در بی‌برقی خراب و فاسد نشوند. این‌گونه می‌شود که در حالتی به‌شدت عجیب و تلخ از بیشتر خانه‌ها و باغ‌های مردم بوی گوشت کبابی به مشام می‌رسد و بعد بحران بی‌غذایی مطلق فرا می‌رسد. مرزها بسته شده، شهرها و راه‌ها بمباران شده و مواد غذایی اولیه به مردم نمی‌رسد.آنهایی که می‌توانند و وسایلش را دارند،شروع می‌کنندبه باغبانی و کاشت هرآنچه بتوانند بخورند.آن ‌هم در شرایطی که آبی برای آبیاری و شست‌وشو وجود ندارد. آنهایی نیز که استخر دارند، به آب‌های درون استخرهای‌شان روی می‌آورند و... .
کتاب شرح تمام این مشکلات و ویرانی‌هاست و این در حالی است که رئیس‌جمهور وقت آمریکا مدام در رسانه‌ها اعلام می‌کند که «با مردم عراق جنگ نداریم!»؛ تلخ‌ترین طنز موجود در جهان. نوک تیز پیکان قلم نویسنده رو به آمریکا و قدرت‌های جهان است که به بهانه این‌که قصد دارند صدام را سر جایش بنشانند، بر سر مردم و تمدن چندین‌هزارساله عراق بمب و ویرانی فرومی‌ریزند و دم از حمایت از مردم می‌زنند.

دیگر خبرها

  • طنز تلخ آمریکا؛ با مردم عراق جنگ نداریم(!)
  • سفیر ازبکستان: از داروسازان ایرانی استقبال می‌کنیم
  • سفارت آمریکا در بغداد مرکز گسترش انحرافات اخلاقی است
  • سفیر چین: روابط پکن و کابل در بهترین حالت قرار دارد
  • بازگشت تیم ملی فوتسال به کشور
  • معاون رئیس‌جمهور: بهترین فرصت برای بازگشت ایرانیان خارج از کشور فراهم است
  • کارشناس مسائل حقوقی عراق: بغداد حق دارد سفیر آمریکا را اخراج کند
  • تجربیات تهران در حوزه شهری و فضای سبز به «واسط» عراق منتقل شود
  • دیدار و گفت‌وگوی رئیس‌جمهور سوریه و وزیر خارجه بحرین
  • دیدار نخست وزیر بورکینافاسو و معاون اول رئیس جمهور