Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-04@03:26:10 GMT

مطبوعات ایرانی همچنان در شوک؛ حمایت به هر قیمت؟

تاریخ انتشار: ۲۴ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۰۹۴۸۵

مطبوعات ایرانی همچنان در شوک؛ حمایت به هر قیمت؟

به گزارش خبرگزاری مهر، برای علاقمندان به سیاست شروع این هفته با خیلی روزهای دیگر متفاوت بود، چرا که قرار بود اولین جلسه دادگاه محمدعلی نجفی، شهردار و وزیر سابق آموزش و پرورش و همچنین وزیر علوم سابق (در مقاطع مختلف) برگزار شود. نجفی از جمله سیاستمداران اصلاح‌طلبی بود که سال‌ها در بطن سیاست داخلی ایران فعالیت کرد و به ناگاه ورق زندگیش از روز ۷ خرداد برگشت و با اتهام قتل همسر دومش او را روانه زندان کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روزی که خبر رسید میترا استاد، همسر سابق نجفی به قتل رسیده است، فضای رسانه‌ای کشور و فعالان سیاسی و رسانه‌ای به نوعی در یک شوک فرو رفتند. به مرور اما افرادی که قرابت فکری و سیاسی با نجفی داشتند وظیفه خود دانستند که از او به هر قیمتی حمایت کنند.

حامیان نجفی به طور کلی بدون مشخص شدن ابعاد ماجرا تلاش کردند فرد مقتول را مقصر جلوه بدهند و انتساب او با نهادهای امنیتی را پیش کشیدند. البته در کنار این حمایت‌های آشکار از نجفی و ابراز همدردی، برخی سیاسیون هم این موضوع را دستاویزی برای حمله به یکدیگر قرار دادند و در مجموع با این رفتارها فضای رسانه‌ای کشور تحت تأثیر این ماجرا قرار گرفت.

مرز نامشخص حمایت از یک سیاستمدار یا متهم به قتل

در سوی دیگر مسئولان قضائی و انتظامی با پیش رفتن پرونده اعلام کردند که ماجرای نجفی یک موضوع خانوادگی است، گزاره‌ای که حتی در روز دادگاه نجفی هم تکرار شد و از قاضی پرونده از اصحاب رسانه خواست در انعکاس اخبار این پرونده ملاحظه این موضوع را بکنند. با این حال رسانه‌ها از همان دقایق شروع جلسه دادگاه تلاش کردند این ماجرا را به شکل‌های مختلف سیاسی کنند و در این میان برخی کماکان هیچ خط مرز مشخصی بین شخصیت سیاسی نجفی تا قبل از هفت خرداد با فرد متهم به قتلی که دیگر بازگشت به دنیای سیاست برایش امکان پذیر نیست نتوانستند خطی ترسیم کنند.

یکی از تلاش‌های رسانه‌های اصلاح طلب در جریان رسیدگی به این پرونده در دادگاه طرح سناریوی «تکراری نجفی بی گناه است و می‌خواهند قتل را به گردن او بیندازند» بود که البته این سوال در دادگاه از شخصیت‌های مختلف پرسیده شد و به نتیجه‌ای هم نرسید، اما نشان می‌دهد هنوز برخی دست اندر کاران رسانه‌ها تلاش دارند به لحاظ فضای روانی جامعه را برای طرح موضوع به نفع خودشان متقاعد کنند.

تیترهای معنی دار روزنامه‌ها

در میان روزنامه‌هایی که روز یکشنبه به بهانه گزارش دادگاه نجفی به حمایت از او برخاستند، مهم‌ترین تیتر را در روزنامه «جهان صنعت» می‌توان ملاحظه کرد که با نادیده گرفتن حق اولیای دم (در صورت اثبات عمدی بودن قتل برای قصاص) تیتر «پاداش سکوت!» را با روتیتر کامل کننده «تقاضای قصاص اولیا دم برای نجفی» انتخاب رده است و با عکسی مربوط به رویارویی نجفی با برادر میترا استاد آن را کامل کرده است.

برخی از روزنامه‌ها همچون «ایران»، «ابتکار» و «همشهری» تلاش کردند این پرونده را دارای ابهامات زیادی نشان دهند و از این طریق بر فرایند دادرسی آن تأثیر بگذارند. روزنامه ایران تیتر زد: «رازگشایی از قتل ناتمام ماند»، ابتکار نوشت: «تمام ابهام‌های یک پرونده» و همشهری تیتر زد: «آغاز رسیدگی به پرونده پر ابهام»؛

روزنامه آفتاب یزد تلاش کرد نجفی را در عمل انجام شده به تصویر بکشد، برای همین در تیتر امروز خود نقل قولی از نجفی را برگزید و نوشت: «میترا استاد را بالاجبار عقد دائم کردم» و با این شکل از پرداخت تلاش کرد تا مظلومیتی برای نجفی تصویر کند.

البته این شکل از پرداخت رسانه‌ها به ماجرای نجفی از دادگاه روز شنبه وی برای انعکاس یک فرد مظلوم در ماجرای این قتل در حالی صورت گرفت که طی فاصله ۷ خرداد سال جاری تا روز قبل از دادگاه برخوردهای دوگانه‌ای داشتند و در مقاطعی دست از حمایت وی برداشتند و او را آماج حملات خود قرار دادند.

کد خبر 4666321

منبع: مهر

کلیدواژه: محمد علی نجفی میترا استاد قتل متهم به قتل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۰۹۴۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دادگاه های صلح درمسیر راه اندازی

 

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای کرمان، معاون توسعه حل اختلاف دادگستری استان  کرمان بر ترویج فرهنگ صلح و سازش در جامعه تاکید کرد و گفت: در چندماه آینده دادگاه‌های صلح در کرمان راه اندازی خواهند شد.

حجت الاسلام و المسلمین محمد امیر ابراهیمی در همایش روسا و دادستان‌های سراسر استان کرمان اظهار داشت: ۲۱  هزار و ۵۷۴ فقره پرونده در شرق استان با صلح وسازش مختومه شده است.

وی گفت: سال گذشته شورا‌های حل اختلاف در شرق استان ۲۱ هزار و ۵۷۴ فقره پرونده را با صلح وسازش مختومه نموده اند.

وی خاطرنشان ساخت: شورا‌های حل اختلاف شرق استان کرمان در سال گذشته مجموعا به ۲۶ هزارو ۸۵۱ فقره پرونده رسیدگی نموده اند و درصد پرونده‌های سازش شده به پرونده‌های مختومه در شورا‌های حل اختلاف شرق استان در سال گذشته ۳۷ درصد می‌باشد.

وی افزود: درسال گذشته ۲۶ هزارو ۹۹۵ فقره پرونده به شعب شورا‌های حل اختلاف در ۵ حوزه قضایی شرق استان کرمان وارد  و ۲۶ هزار و ۸۵۱ فقره پرونده با سازش مختومه گردیده است.

وی  به فعالیت شعبه شورا‌های حل اختلاف ویژه زندان در شهرستان بم اشاره و بیان داشت: در سال گذشته ۹۱ پرونده به این شورا‌ها وارد و ۱۱۴ پرونده مختومه شده است که از این تعداد ۱۱۰  پرونده به صلح و سازش ختم شده است.

حجت الاسلام ابراهیمی یادآور شد: طی سال گذشته تعداد  ۱۶  زندانی با کمک شورای حل اختلاف ویژه زندان شهرستان بم از زندان آزاد و به آغوش خانواده بازگشتند.

دیگر خبرها

  • جایزه سال آزادی مطبوعات یونسکو به همه روزنامه‌نگاران فلسطینی رسید
  • جایزه آزادی مطبوعات یونسکو به خبرنگاران فلسطینی رسید
  • جایزه سال آزادی مطبوعات یونسکو به روزنامه‌نگاران فلسطینی رسید
  • جایزه سال آزادی مطبوعات یونسکو به روزنامه نگاران فلسطینی رسید
  • جایزه سال آزادی مطبوعات یونسکو به همه روزنامه نگاران فلسطینی رسید
  • روز جهانی آزادی مطبوعات World Press Freedom Day + شعار و پوستر
  • رونالدو، همچنان سوژه جذاب رسانه‌های بزرگ
  • دادگاه های صلح درمسیر راه اندازی
  • بررسی مطبوعات روز/ آقای «ب.ز»، عکس یک روزنامه های امروز ️
  • دادگاه‌های صلح در کرمان راه‌اندازی می‌شوند