Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-04-29@17:55:29 GMT

آقای آشنا! سُرنا را از سرِ گشاد آن ننوازید

تاریخ انتشار: ۲۴ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۰۹۶۳۷

آقای آشنا! سُرنا را از سرِ گشاد آن ننوازید

عصر ایران؛ مهرداد خدیر- «فرمایشات دکتر روحانی چراغی است در تاریکی. ولی افسوس. همان طور که تئوری ژاپن اسلامیِ امیر کبیر ایران را به باد تمسخر گرفتند، این هم به همان روز دچار خواهد شد. / با هشتگ هاشمی زنده است.»

این توییت را آقای حسام الدین آشنا در استقبال از سخنان رییس جمهوری منتشر کرده است. آقای روحانی اما چه گفته بود؟

سخن رییس جمهوری این است: «باید مثل ژاپن بعد از جنگ جهانی روزی چند ساعت مجانی کار کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»


دربارۀ این گفته و آن توییت چند نکته گفتنی است:

1. تعبیر «ژاپن اسلامی» نه ربطی به سخنان آقای روحانی دارد نه مرحوم هاشمی رفسنجانی. این تعبیر یا تشبیه را اول بار آقای «حداد عادل» و درآستانۀ مجلس هفتم به کار برد.

توییت آقای آشنا از یان حیث یادآور ضرب المثل مشهور است که «خَسَن و خُسین دختران مخاویه اند» که گزاره ای سراسر نادرست است. در توییت ایشان هم با خسن و خُسین « ژاپن اسلامی و هاشمی رفسنجانی» رو به رو هستیم.

مدل مورد نظر آقای هاشمی اما ژاپن نبود. مالزی و ماهاتیر محمد بود و در مقطعی چین و دنگ شیائو پینگ و هیچ وقت رؤیای ژاپن نداشت.

2. آقای آشنا همین چندی پیش به مهم ترین حامیِ «زندۀ» روحانی طعنه زد و «تَکرار» را به سُخره گرفت و حالا سراغ حامیِ فقید رفته است. آن را باور کنیم یا این را؟

3. خوب است آقای روحانی بگویند اگر قرار باشد روزی چند ساعت مجانی کار کنیم اولا مخاطب ایشان چه کسانی هستند؟ ثانیا دقیقا چه کار کنیم که دستمزدش را نخواهیم؟ در بخش صنعت یا خدمات یا کشاورزی؟

آیا بهتر نیست به جای این سخنان بودجه های شبه فرهنگی را حداقل مادام که فروش نفت عادی شود به اقلام ضروری مانند «کنجاله وذرت» برای خوراک مرغ اختصاص دهند تا مشکلی پیش نیاید؟

مشکل کار کردن و نکردن مجانی نیست چون همین حالا هم با احتساب قیمت دلار به جز مدیران و رانت خواران بقیه در واقع روزی چند ساعت مجانی کار می کنند!

نویسنده مجانی کار کند تا حقوق ممیزان تأمین شود تا جلوی کتاب بعدی او را بگیرند؟ کشاورز مجانی کار کند تا بدنۀ حجیم بوروکراسی حقوق و مزایا دریافت کند یا همین بدنه از بخشی از حقوق خود صرف نظر کند؟

4. هر چند وضعیت کنونی حاصل بازگشت تحریم ها و رفتار دونالد ترامپ است اما مردم ایران چنین سختی هایی را در دوره دکتر مصدق و اوایل جنگ در دهۀ 60 هم تجربه کرده بودند. پس چرا در آن زمان دکتر مصدق یا امام یا نخست وزیر وقت نخواستند مجانی کار کنید؟ چون احساس مشارکت می کردند.

مگر می توان از مردم خواست مجانی کار کنید ولی نظر مردم را دخالت ندهید؟

علی شریعتی می گوید: «تو چگونه زیستن را به من بیاموز. من چگونه مردن را خود خواهم آموخت». حسن روحانی هم می تواند از انتخابات آزاد دفاع کند یا اگر به کلمۀ «آزاد» حساسیت دارند «انتخابات رقابتی» تا مجلس حاصل از چنین انتخاباتی تصمیماتی بگیرد.

تحریم است. می دانیم. برجام به مشکل خورده می دانیم. اما این هم نمی شود که آقای رییس جمهوری تنها به فکر سیاست خارجی باشد. مگر مصدق از بام تا شام به فکر کارشکنی های انگلستان بود و کارهای دیگر را زمین گذاشته بود؟ کی مصدق گفت مجانی کار کنید یا مثل ژاپن باشید؟ دولت او که معاصر همان زمان بود.

5. ما کجا، ژاپن کجا؟ ما در جنگ های جهانی اول و دوم کجای بازی بودیم؟! در جنگ اول که کم مانده بود ایران تجزیه شود و اگر در روسیه و آلمان انقلاب نشده بود و عثمانی فرونپاشیده بود چه بسا ایران ما هم چند پاره شده بود. ژاپن در جنگ دوم جهانی متحد آلمان بود و به امریکا حمله کرد. ما هنوز هم صنعتی نشده ایم. این مقایسه ها دیگر چیست؟

چند سال در اوایل دهۀ 50 پول بادآوردۀ نفت نصیب مان شد و سطح رفاه بالا رفت و توانستیم مصنوعات مدرن و از جمله آنچه را که ژاپنی ها ساخته بودند وارد زندگی مان کنیم.

اقتصاد ما کشاورزی و خدماتی است و هیچ گاه صنعتی نشدیم و از این حیث مقایسه با ژاپن از بن نادرست است. با امارات مقایسه کنیم یا مالزی درست است اما ژاپن به گروه خونی ما نمی خورَد و اگر هم قبلا می خورد حالا نمی خورد!

مادام که احساس تبعیض وجود دارد، مادام که مردم درست یا نادرست باور دارند بودجه ها به عدالت توزیع نمی شود و برخی دستگاه ها بی دلیل پول می گیرند و به صرف این که سال های قبل می گرفته اند باز هم می گیرند، مادام که همۀ صداها در پارلمان نمایندگی ندارند، مادام که رییس جمهوری وعده های دیگر را فرونهاده و فکر و ذکر خود را متوجه سیاست خارجی کرده و مادام های دیگر دعوت به کار مجانی شکل مدرن تری از همان یک وعده غذا در روز است که دست مایۀ ریشخند گویندگان امروز شده بود.

انگیزۀ اصلی این نوشتار البته این است که آقای آشنا نشانی نادرست ندهد. چرا که هاشمی اوایل دهه 70 از «مانور تجمل» می‌گفت و بحث کار مجانی و ژاپن را پیش نکشید.

سُرنا بنوازیم اما نه از سرِ گشادِ آن.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: حسام الدین آشنا حسن روحانی هاشمی رفسنجانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۰۹۶۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهدای تندیس عباس خاکی به ۱۰ روحانی در قم

در مراسمی که ۲۰۰ راوی کاروان‌های راهیان نور حضور داشتند، از ۱۰ راوی و فعال تبلیغی روحانی با اهدای تندیس عبای خاکی قدردانی شد.

این راویان در راستای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و معرفی سبک و سیره شهدا به مناطق عملیاتی جنوب و شمال غرب کشور اعزام شدند و روایتگری و اجرای برنامه‌های فرهنگی را در بازدید کاروان‌های دانش آموزی و دانشجویی از یادمان‌های دوران دفاع مقدس برعهده داشتند.

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • داشتن مردمانی آشنا به علوم جدید می‌تواند در دامنه وقف قرار گیرند
  • شمه‌ای از بی‌کفایتی پهلوی
  • با این کلاهبرداری‌های اینترنتی آشنا شوید
  • (عکس) واکنش یک روحانی به نقش یک زن در مسلمان شدن مورایس
  • نقشه بارسا برای ستاره بایرن: مجانی یا 30 میلیون!
  • با اسیدیته قهوه، یکی از اصلی‌ترین خصوصیات قهوه آشنا شوید
  • سقوط تلخ تیم نام آشنا به سری بی ایتالیا
  • (تصاویر) حضور حسن روحانی بر مزار والدین خود در سرخه
  • تصاویر دیده نشده از محمدرضا شجریان
  • اهدای تندیس عباس خاکی به ۱۰ روحانی در قم