Web Analytics Made Easy - Statcounter

در اردیبهشت ماه سال جاری آمریکا از برجام خارج شد و تحریم‌ها علیه کشورمان در مدت ۹۰ روزه و ۱۸۰ روزه بازگشتند. آمریکا، سایر کشور‌ها را تهدید کرد در صورت هر گونه معامله با ایران مشمول تحریم‌های این کشور خواهند شد. همین مسئله باعث شد تا به دلیل وابستگی صنعت به خارج، رشد اقتصادی در بخش صنعت در سال ۹۷ منفی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حالا قرار است به منظور کاهش وابستگی صنعت به خارج نخستین نمایشگاه فرصت‌های ساخت داخل و رونق تولید در ۲۷ تیرماه برگزار شود.

به گزارش تابناک اقتصادی، در اردیبهشت ماه سال گذشته و با خروج آمریکا از برجام، رئیس جمهور این کشور وعده بازگشت تحریم‌ها علیه ایران را در مدت ۹۰ روزه و ۱۸۰ روزه داد. این تحریم‌ها که عمدتاً صنایع ایران را مورد هدف قرار داده بودند در مورخه‌های ۱۶ مرداد و ۱۴ آبان ماه ۱۳۹۷ اجرایی می‌شدند و آمریکا تمام کشور‌ها را ملزم به رعایت این تحریم‌ها نموده و تهدید کرده بود که در صورت هر گونه معامله با ایران، آن‌ها نیز مشمول تحریم‌های آمریکا خواهند شد. همین مسئله باعث شد تا بسیاری از شرکت‌های دنیا از ترس تحریم‌های آمریکا از معامله با ایران سرباز بزنند. این موضوع برای صنعت داخلی که به خارج وابستگی داشت بسیار گران تمام شد و حتی طبق آمار منتشر شده از سوی مرکز آمار ایران صنعت در سال ۹۷ با رشد اقتصادی منفی ۶.۹ درصد مواجه شد.

با این وضعیت، رهبر انقلاب در صحبت‌های ابتدایی سال ۱۳۹۸ خود فرمودند: آنچه من عرض می‌کنم، این است که مسئله فوری کشور و مسئله جدّی کشور و اولویّت کشور فعلاً مسئله "اقتصاد" است. در مسئله اقتصاد مسائلی که داریم زیاد است: بحث کاهش ارزش پول ملّی یک مسئله مهم است، بحث قدرت خرید مردم همین جور، بحث مشکل کارخانجات و کم کاری و احیاناً تعطیل بعضی از کارخانجات از این قبیل است. این‌ها مشکلات است. آنچه من مطالعه کردم و از نظر کارشناس‌ها استفاده کردم، کلید این همه، عبارت است از "توسعه تولید ملّی".   رهبر انقلاب در بخش دیگری از صحبت‌های خود گفتند: امسال مسئله "تولید" مطرح است. می‌خواهم مسئله تولید را به عنوان محور فعّالیّت قرار بدهم. تولید اگر چنانچه به راه بیفتد، هم می‌تواند مشکلات معیشتی را حل کند، هم می‌تواند استغناء کشور از بیگانگان و دشمنان را تأمین کند، هم می‌تواند مشکل اشتغال را برطرف کند، هم حتّی می‌تواند مشکل ارزش پول ملّی را تا حدود زیادی برطرف کند. لذاست که مسئله تولید به نظر من مسئله محوری امسال است؛ لذا من شعار را امسال این قرار دادم: "رونق تولید".

از ابتدای امسال و با نامگذاری سال با عنوان رونق تولید، تلاش‌های بسیاری برای  تحقق شعار سال صورت گرفته است، اما یکی از مهمترین اقدامات این است که مسئولین در تلاش هستند جهت کم کردن تاثیر تحریم ها، صنعت داخلی را تا حد امکان از وابستگی به خارج رها سازند و به همین منظور قرار است نمایشگاهی تحت عنوان "فرصت‌های ساخت داخل و رونق تولید" در ۲۷ تیرماه سال جاری به مدت چهار روز و در محل دایمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار شود.   این نخستین نمایشگاه در این زمینه می‌باشد و این نمایشگاه قرار است بزرگترین و مناسب‌ترین آوردگاه ملی برای مذاکرات دو و چند جانبه میان طرفین تقاضا در گروه‌های صنعت خودرو و قطعات آن، لوازم خانگی، صنایع معدنی، صنایع نفت، گاز و پتروشیمی، مخابرات و صنایع دریایی با طرفین عرضه نظیر دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی، شرکت‌های دانش بنیان، سرمایه‌گذاران، کارآفرینان و صندوق‌ها و ساختار‌های حمایتی و … به کمک واسط‌های فناوری و صنعتی باشد.

محمدرضا عبدالهی، معاون برنامه ریزی و توسعه سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران طی مصاحبه‌ای در مورخه ۱۹ تیر ماه ۱۳۹۸ در رابطه با نمایشگاه فرصت‌های ساخت داخل و رونق تولید گفت: در این نمایشگاه، ​ صنایع بزرگ که بیشترین نیاز را دارند در کنار انجمن‌ها و تشکل‌های فعال بخش خصوصی به ارائه و معرفی نیاز‌های خود می‌پردازند.   عبدالهی با اشاره به برگزاری نمایشگاه ساخت داخل که موضوع تازه و جدیدی در کشور است تاکید کرد: ما برای اینکه از همه ظرفیت‌های صنایع مختلف برای داخلی سازی استفاده و ارزبری را به حداقل برسانیم؛ نخست باید نیاز‌ها را در یک مکان عرضه کنیم که با برگزاری نمایشگاه "نهضت ساخت داخل" ما به این هدف خواهیم رسید.   وی از همه شرکت‌های توانمند، تولید کنندگان، سرمایه گذاران صنایع مختلف در کشور خواست که این نمایشگاه را ببینند و براساس توان، قرارداد‌هایی را منعقد کنند تا ساخت به سمت داخل سوق پیدا کند. عبدالهی با اشاره به شناسایی موانع تولید گفت: موانع ساخت داخل را وزارت صنعت، معدن و تجارت شناسایی می‌کند و در جهت رفع آن اقدامات لازم را انجام می‌دهد تا واردات از نیاز‌هایی که در داخل تامین می‌شود مبرا شود.

به هر صورت می‌توان برگزاری این نمایشگاه را یک قدم اساسی و مثبت در زمینه مقاوم سازی اقتصاد ایران و کم کردن تاثیر تحریم‌ها دانست. همچنین برگزاری این گونه نمایشگاه‌ها می‌تواند رونق را به تولید داخل بازگرداند و اشتغال را افزایش دهد. باید برگزاری این گونه نمایشگاه‌ها به منظور قطع وابستگی تولید به خارج، افزایش پیدا کند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: نمایشگاه ساخت داخل رونق تولید سید محمد بطحایی احمد سالک لیگ ملت های والیبال پاتوسی مسجد النبی آیت الله اعرافی عملیات رمضان افزایش قیمت نان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۱۱۳۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارگروه اقتصاد دریامحور هنوز خروجی عملیاتی نداشته است

ایسنا/هرمزگان استاندار هرمزگان گفت: کارگروه اقتصاد دریا محور هنوز در فاز فرایندی است و خروجی عملیاتی نداشته و دلیلش هم شروع کار کارگروه استانی پیش از کارگروه ملی است که جمع‌بندی ملی، طبقه بندی استانی را در این کارگروه تغییر داد و امسال با گذر از این مرحله، عملیات‌های تعریف شده را شروع می‌کنیم.

مهدی دوستی، امروز (ششم اردیبهشت ماه)، در جمع خبرنگاران با اشاره به تعدد نظام اولویت‌های استان، اظهار کرد: پیشبرد همزمان برنامه‌های اجرایی اقتصاد دریا پایه، تحقق مصوبات دور دوم سفر ریاست جمهوری و عملیاتی کردن شعار سال سه کلان اولویت استان هستند.

وی پیگیری مستمر مصوبات سفر و برگزاری جلسات کارگروه اقتصاد دریا محور را در حال انجام اعلام کرد و عنوان کرد: کارگروه اقتصاد دریا محور هنوز در فاز فرایندی است و خروجی عملیاتی نداشته و دلیلش هم شروع کار کارگروه استانی پیش از کارگروه ملی است که جمع‌بندی ملی، طبقه بندی استانی را در این کارگروه تغییر داد و امسال با گذر از این مرحله، عملیات‌های تعریف شده را شروع می‌کنیم.

دوستی حرکت در مسیر تعیین شده توسط مقام معظم رهبری را تکلیف مهم استان دانست و تاکید کرد: برای تحقق شعار سال نیز کارگروهی در حال شکل‌گیری و انسجام است که هدف مشخص این کارگروه تعیین راهبردهای ماندگار در مسیر جهش تولید است.

وی در خصوص راهبردهای تحقق شعار سال، افزود: پیدا کردن راهکارها و نحوه مشارکت مردم در اقتصاد وظیفه‌ی سخت مدیران است اما باید مسیر مشارکت برای مردم مشخص باشد و فراتر از مدل‌های فعلی که مثلاً زمینی برای دامداری در اختیار مردم قرارمی‌گیرد، باشد.

وی در پایان بر پیشبرد همزمان سه کلان اولویت برنامه‌ای استان نیز تاکید کرد و گفت: اعضای شورای مشورتی کارگروه تحقق شعار سال کار خود را شروع کرده‌ اند همچنین بیشتر مصوبات دور دوم سفر رئیس جمهور به استان نیز ابلاغ شده که باید در اجرای همزمان، مردم اثر و راهگشایی این مصوبات را ببینند، به عنوان مثال در حوزه راه‌آهن مصوبات مهمی داریم که می‌تواند به بندر شهید رجایی جانی دوباره دهد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • وزیر کار: برای تحقق شعار امسال، باید در مسیر جهش تولید قدم برداریم
  • لزوم ایجاد فضای مناسب برای مشارکت مردم در تحقق شعار سال
  • رئیسی: ایران تحریم ناپذیر است
  • رئیسی: جمهوری اسلامی تحریم‌ناپذیر است
  • رسیدگی قضایی به مشکلات ۲۶۲ واحد تولیدی خوزستان
  • تحقق شعار جهش تولید با مشارکت مردم نیازمند توجه به مسئله کار و کارگران است
  • تنوع کشت گیاهان دارویی رونق‌بخش اقتصاد در کردستان
  • رشد تولید کشاورزی از ارکان تحقق شعار سال است
  • کارگروه اقتصاد دریامحور هنوز خروجی عملیاتی نداشته است
  • همت والای کارگران زمینه ساز تحقق شعار سال خواهد شد