Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مسعود دهنوی کارگردان فیلم مستند «مرگ روشن» که امروز در قالب جشنواره تلویزیونی فیلم مستند از شبکه مستند سیما پخش می‌شود، درباره خود به خبرآنلاین گفت: «ایده اصلی «مرگ روشن» بر مبنای خواندن یک خبر در اینترنت به ذهنم رسید. سپس فردی مطلع در این زمینه را یافتم که همین آقای میرزا خلیل‌پور سوژه این مستند و کارشناس این حوزه هستند که نخستین فردی در ایران محسوب میشوند که در حوزه خاص آلودگی نوری کار کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس از آن تقریبا در سال ۱۳۹۶ موضوع این فیلم مطرح شد و حدود سه الی چهار ماه صرف پژوهش آن شد. مدتی نیز به تولید کار مشغول بودیم و حدود دو الی سه ماه نیز کارهای پس از تولید آن اجرا شد تا در نهایت ساخت این فیلم در سال ۱۳۹۷ پایان یافت.»

او درباره موضوع این مستند گفت: «برای نخستین بار است که مستندی با موضوع آلودگی نوری ساخته می‌شود. موضوعی که تابه‌حال کمتر کسی درباره آن شنیده است و درباره مضرات و پیامدهای نورهای کنترل نشده و مصنوعی است. برخی اوقات در آلودگی نوری، نورهای کنترل نشده به مرحله‌ای می‌رسند که موجب کشته شدن درختان می‌شوند؛ همین اتفاقی که در تهران برای درختان می‌افتد. برای زیبا ساختن درختان به آنها نور مصنوعی می تابانند و موجبات مرگ آنها را فراهم می‌کنند. حتی در شرایطی خاص این نورها موجب مرگ حیوانات و مضراتی برای بدن انسان می‌شود. از این رو برای عنوان این فیلم به واژه مرگ رسیدم؛ مرگی از نوع روشن.»

دهنوی درباره مخاطبان این مستند گفت: «مخاطبان من در این مستند هم مدیران شهری و هم مردم هستند. مردم از این نظر که بتوانند حداقل در زندگی و در خانه خودشان این نورها را کنترل کنند. مدیران شهری نیز در حوزه گسترده‌تر و در پهنای شهر به این موضوع بپردازند. البته اصل نیز همین مدیران شهری هستند.»

کارگردان این مستند همچنین در اظهاراتی درباره چشم انداز کاری خود گفت: «من پیش از این درباره اربعین دو مستند و حول یک حافظ قرآن، یک مستند پرتره ساختم. بنابراین هر جایی که احساس کردم باید حقایقی گفته شود وارد کار شدم و فرقی برایم نداشته که موضوع اربعین بوده یا پرتره. آخرین کار مستندم نیز متفاوت‌ترین روایت از سیل آق قلاست که در حال حاضر در مرحله تدوین است.»

پخش آثار راه یافته به بخش مسابقه سومین جشنواره تلویزیونی مستند سیما از هفته گذشته آغاز شده است و «مرگ روشن» نیز امروز ساعت ۱۹ از شبکه مستند سیما روی آنتن می رود و ساعت ۲۴ و ۱۱ صبح فردا بازپخش می شود.

۲۵۸۲۴۳

کد خبر 1279930

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: سینمای ایران فیلم مستند کارگردانان سینمای ایران ایالات متحده آمریکا باشگاه پرسپولیس ایران و آمریکا باشگاه استقلال کارگردانان سینمای ایران خودرو سینمای ایران دونالد ترامپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۱۱۵۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونه می‌شود خورشید زمین را روشن کند اما فضا تاریک باشد؟

شاید تا به حال پیش آمده باشد که از خود بپرسید، چگونه با وجود خورشید که به‌راحتی زمین را روشن می‌کند، فضا تاریک است؟ در واقع چرا فضا با وجود پرشمار ستاره مانند خورشید، همچنان سرد و تاریک است؟ 

چرا با وجود این‌که خورشید زمین را روشن می‌کند، فضا تاریک است؟

به گزارش گجت نیوز، در پاسخی ساده به این سوال باید گفت از آنجایی که نور خورشید در فضا منعکس یا پراکنده نمی‌شود، ما فضا را سیاه می‌بینیم. در واقع در خلا، ذرات و موادی که نور خورشید را پراکنده و منعکس کنند وجود ندارد؛ اما در مورد زمین و با ورود نور خورشید به جو، مولکول‌ها و ذرات جو آن را پراکنده می‌کنند و در نتیجه در طول روز ما آسمان را به رنگ آبی می‌بینیم.

با این وصف، رنگ آبی آسمان حاصل برهم‌کنش نور خورشید با مولکول‌های گاز موجود در جو زمین است؛ پدیده‌ای که به آن پراکندگی رایلی نیز می‌گویند.

از طرفی، رنگ آبی با طول موج کوتاه، بیش از رنگ قرمز در آسمان منتشر می‌شود و به همین دلیل، چشم انسان نور آبی را بیشتر و بهتر تشخیص می‌دهد و همین مسئله سبب می‌شود تا آسمان را به رنگ آبی ببینیم.

همه این‌ها یعنی روشنایی زمین در طول روز حاصل وجود جو است که به انعکاس و پراکنده شدن نور خورشید کمک می‌کند. این در حالی است که فضا یک محیط بی‌نهایت گسترده و وسیع با ذرات و ماده اندک است که قادر به منعکس کردن نور خورشید نیستند. جالب است بدانید در فاصله مدار خورشید تا زمین و در هر ۱۰۰ سانتی‌متر مکعب، تنها یک اتم هیدروژن خنثی وجود دارد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • مکزیک: دیدید چه بلایی سر دانشجویان معترض در آمریکا آمد؟
  • مصرف بیش از اندازه قهوه عجب بلایی سرتان می‌آورد
  • سیگار چه بلایی بر سر پوست می‌آورد؟
  • سوسانو چگونه از دنیا رفت و جومونگ چه بلایی سر او آورد؟
  • ادعای دختر پوراحمد درباره مرگ پدرش: نرفته بود که خودکشی کند | می‌دانست چه بلایی می‌خواهد سرش بیاید
  • چگونه می‌شود خورشید زمین را روشن کند اما فضا تاریک باشد؟
  • بلایی که با خوردن ۴ استامینوفن سرتان می‌آید
  • ادعای دختر کیومرث پوراحمد: «پدرم خودش را نکشت ، می‌دانست چه بلایی می‌خواهد سرش بیاید»
  • چرا هیچ وقت یادمان نمی ماند درِ خانه را قفل کرده ایم یا نه؟
  • چرا هیچ وقت یادمان نمی‌ماند درِ خانه را قفل کرده ایم یا نه؟