Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا، غده تیروئید یکی از مهم‌ترین غدد درون ریز بدن است. این غده کوچک و پروانه‌ای شکل در پایین گردن قرار گرفته است و وظیفه‌ی ترشح هورمون‌های T. ۳ و T. ۴ که در متابولیسم و تنظیم سوخت و ساز بدن نقش دارد را بر عهده دارد.

تمام وظایف این غده به همین‌جا ختم نمی‌شود و در بسیاری از موارد شامل تنظیم دمای بدن، تنفس، ضربان قلب، تنظیم وزن بدن، قدرت عضلات و چرخه قاعدگی می‌توان ردپای این عضو را مشاهده کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس هر اختلالی در این ارگان حیاتی بدن را با مشکلات گوناگونی روبه‌رو می‌کند.

کم کاری تیروئید یا هایپوتیروئیدیسم به شرایطی گفته می‌شود که غده تیروئید به مقدار کافی هورمون‌های مهم و ضروری را تولید و ترشح نکند.

نشانه‌های کم کاری تیروئید

در قدم‌های اولیه بیماری، کم کاری تیروئید نشانه‌های خاصی ندارد، اما با گذشت زمان و عدم درمان مناسب می‌تواند زمینه‌ساز بیماری‌های مختلف و مشکلات گوناگون در سلامت فرد شود.

علامت‌ها و نشانه‌های کم کاری تیروئید به سطح هورمون‌های ترشح شده‌ی این غده وابسته است. در ابتدا ممکن است شما به سختی نشانه‌های کم کاری تیروئید را متوجه شوید.

علائمی همچون خستگی و افزایش وزن از ابتدایی‌ترین نشانه‌های بیماری است. از سایر علائم می‌توان به بزرگ شدن قابل لمس غده، افزایش حساسیت به سرما، یبوست، خشکی پوست، صورت پف کرده، ضعف عضلات، درد همراه با سفتی و تورم مفاصل، چرخه نامنظم قاعدگی، کاهش ضربان قلب وافسردگی اشاره کرد.

علل ایجاد کننده کم کاری تیروئید

کم کاری تیروئید زمانی ایجاد می‌شود که این غده قادر به ترشح کافی هورمون‌های خود نباشد، این موضوع می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد از جمله:

• بیماری‌های خودایمنی

شایع‌ترین علت ایجاد کننده کم کاری تیروئید یک بیماری خودایمنی تحت عنوان "تیروئیدیت هاشیماتو" است. در این بیماری خودایمن، سیستم ایمنی بدن به اشتباه با ساخت آنتی‌بادی‌ها به جنگ با غده تیروئید خود فرد می‌رود و از این طریق باعق اختلال در ترشح هورمون‌های تیروئیدی می‌شود. دانشمندان هنوز مکانیسم مشخصی برای ایجاد این نوع از اختلال کشف نکرده‌اند و این موضوع را بیشتر مرتبط با ژنتیک فرد و فاکتور‌های محیطی می‌دانند.

• جراحی غده تیروئید

در بسیاری از موارد از جمله سرطان‌های تیروئید و درمان پرکاری تیروئید، پزشک مجبور است طی عمل جراحی، قسمتی و یا کل غده تیروئید فرد را خارج کند و همین امر باعث کاهش و یا توقف ساخت هورمون‌های این غده می‌شود. در این حالت دارو‌های جبران کننده کم کاری غده تیروئید تجویز می‌شود.

• رادیوتراپی

رادیوتراپی که امروزه برای درمان بسیاری از سرطان‌های سر و گردن استفاده می‌شود، می‌تواند غده تیروئید را تحت تاثیر قرار داده و باعث کم کاری آن شود.

• عوارض مصرف دارو‌ها

بسیاری از دارو‌ها می‌تواند زمینه ساز ایجاد کم کاری تیروئید شوند. اگر داروی خاصی مصرف می‌کنید حتما از پزشک خود درباره اثر دارو بر روی غده تیروئید سوال کنید.

• بیماری‌های مادرزادی

برخی کودکان با نقص در تشکیل و یا عدم وجود غده تیروئید متولد می‌شوند. در بیشتر موارد رشد و تکامل غده تیروئید پس از تولد، به دلایل نامشخصی رخ نمی‌دهد و در برخی از کودکان دچار فرم‌های ارثی کم کاری تیروئید می‌شوند که به فرم مادرزادی کم کاری تیروئید معروف است. در اغلب موارد این کودکان در بدو تولد نشانه‌ای از بیماری ندارند، همین امر لزوم پیگیری‌های سلامت کودکان تازه متولد شده توسط والدین را مشخص می‌کند.

کم کاری تیروئید اگر درمان نشود ممکن است مشکلات و عوارضی را برای فرد بیمار ایجاد نماید که در ادامه به برخی از این عوارض اشاره می‌شود:

• مشکلات تنفسی

در بسیاری از موارد، تحریک مداوم غده تیروئید و اختلال در عملکرد مناسب آن، باعث بزرگ شدن اندازه این غده می‌شود، که به این حالت "گواتر" گفته می‌شود و می‌تواند علاوه بر مشکلات ظاهری، ایجاد اختلال در تنفس طبیعی فرد نیز شود.

• مشکلات قلبی

کم کاری تیروئید می‌تواند باعث افزایش میزان کلسترول و لیپوپروتئین‌های با چگالی کم (LDL) در خون فرد شود و این امر با افزایش ریسک ابتلا به بیماری‌هابی قلبی عروقی همراه است.

• افزایش وزن

کاهش ترشح هورمون‌های تیروئیدی با کاهش سوخت و ساز و متابولیسم بدن همراه است و این امر منجر به افزایش وزن بدن فرد خواهد شد.

درمان‌های طبیعی

درمان‌های طبیعی متنوعی برای کاهش عوارض کم کاری تیروئید ذکر شده است که همه آن‌ها در قدم اول به مشورت با پزشک نیاز دارد، زیرا انواع و سطوح مختلف بیماری، درمان‌های گوناگونی نیز دارد. در یک مطالعه در سال ۲۰۱۵ میلادی نشان داده شد، مصرف محصولات پروبیوتیک و همچنین مصرف امگا-۳ می‌تواند در کاهش عوارض کم کاری تیروئید نقش داشته باشد.

تشخیص بیماری

متداول‌ترین تست آزمایشگاهی برای تشخیص این بیماری، آزمایش خون و سنجش میزان هورمون‌های T. ۳، T. ۴ و TSH است؛ که پزشک با مشاهده آن‌ها متوجه کم کاری این غده خواهد شد.

منبع: بهداشت نیوز

منبع: ایلنا

کلیدواژه: تولد درمان رشد سلامت مشکلات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۱۱۸۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رنگ پلاک خودروها نشانه چیست؟

تین نیوز

پلاک فلزی که برای شناسایی رسمی وسیله نقلیه متصل می‌شود، پلاک خودرو نام دارد. همه کشورها برای وسایل نقلیه جاده‌ای مانند: اتومبیل، کامیون و موتورسیکلت نیاز به ثبت پلاک دارند. 

به گزارش تین نیوز، پلاک خودرو ایرانی، یک شناسه عددی است که به طور منحصر به فرد برای هر اتومبیل در نظر گرفته شده است. شماره پلاک خودرو همانند اثر انگشت در اتومبیل ها می باشد که باید منحصر بفرد باشد و به همین دلیل هیچ اتومبیلی دارای پلاک یکسان با سایر پلاک ها نیست.

پلاک وسایل نقلیه علاوه بر عدد، دارای رنگ‌ها و حروف مختلفی است که کمتر به آن توجه کردیم، اما هرکدام نشان‌گر مورد خاصی است که دانستنش در برخی موارد به افزایش اطلاعات عمومی کمک می‌کند.

 پلاک خودروها در کشور که به پلاک ملی مشهور است دارای شش رنگ‌ مختلف است که بر اساس مالکیت خودروها، نوع و ... دسته‌بندی شده است.

رنگ پلاک خودروها نشانه چیست؟ خودروهای پلاک سفید

خودروهای پلاک سفید سه دسته هستند:

-خودروهایی با حرف «گ»،

خودروهای پلاک سفید با حرف «گ»،به اصطلاح به خودروهای گذرموقت معروف هستند

-خودروهایی با دیگر حروف الفباء به جز «گ» و پلاک هایی با نشانه ویلچر

خودروهای شخصی هستند که روزانه شمار زیادی از آن‌ها در کشور در حال تردد هستند و طبیعی است که بیشترین تعداد پلاک خودرو نیز مربوط به این نوع است.

خودروهای پلاک سفید با نشانه ویلچر، خودرو های متعلق به جانبازان و معلولان است.

خودروهای پلاک زرد :

خودروهای پلاک زرد با حرف «ک» خودروهای ادواتکشاورزی است.

خودروهای پلاک زرد با حرف «ع» خودروهای حمل و نقل عمومی هستند که تاکسی ها و اتوبوس ها و...از جمله آن‌ها است.

خودروهای پلاک سبز

خودروهای پلاک سبز با حرف «پ»، خودرو های متعلق به پلیس،اعم از پلیس راهور، گشت انتظامی،پلیس مبارزه با مواد مخدر و... است.

خودروهای پلاک سبز با حرف «ث»، خودروهای متعلق به سپاه پاسداران است.

خودروهای پلاک قرمز

خودروهای پلاک قرمز با عبارت «تشریفات»، خودروهای تشریفات دولتی است.

خودروهای پلاک قرمز با حرف «الف»، خودرو های دولتی هستند که طبق قانون، استفاده شخصی از آن‌ها غیر مجاز است.

خودروهای پلاک آبی نوع دوم

خودروهای پلاک آبی نوع دوم با حرف «ش»، خودروهای متعلق به ارتش است

خودروهای پلاک آبی نوع دوم با حرف «ز»، خودروهای متعلق به وزارت دفاع و پشتیبانی است

خودروهای پلاک آبی نوع دوم با حرف «ف»، خودروهای متعلق به ستاد کل نیروهای مسلح است

خودروهای پلاک آبی نوع اول

خودروهای پلاک آبی دسته اول با حرف‌ «D»، خودروهای دیپلمات،کنسولی و سیاسی هستند

خودروهای پلاک آبی دسته اول با حرف «S»، خودروهای سفارتخانه‌ها و نمایندگان برای خدمت اداری هستند.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • دلیل مهم دل درد صبحگاهی و درد معده بعد بیدار شدن
  • ۶ علامت کمبود ویتامین که از چهره مشخص می‌شود
  • برگزاری جلسه آموزشی پیشگیری از تب کریمه کنگو در بابل
  • رفلاکس معده؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • مسی تغییر ژنتیکی داده شد!
  • مداخله به‌هنگام، راه کنترل نشانه‌های اوتیسم
  • درمان بیماری‌های کلیوی با سم این حشره خطرناک
  • بارتون: مسی تغییر ژنتیکی داده شد!
  • بیماری ترانه علیدوستی چیست؟ / همه چیز درباره سندرم «درِس»
  • رنگ پلاک خودروها نشانه چیست؟