Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی معاون اول رئیس جمهوری، شصت و ششمین جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی ظهر امروز (دوشنبه) به ریاست معاون اول رئیس جمهور برگزار شد. اسحاق جهانگیری در این جلسه با اشاره به گزارش ارائه شده در خصوص عملکرد اجرای قانون حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری، اقدامات انجام شده را مثبت ارزیابی و بر ضرورت تلاش هر چه بیشتر در جهت تداوم و استمرار اجرای این قانون تأکید کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جهانگیری با اشاره به موافقت مقام معظم رهبری برای برداشت یک و نیم میلیارد دلاری از منابع صندوق توسعه ملی برای استفاده در طرح‌های اشتغال روستایی و عشایری گفت: هدف ایشان از موافقت با این برداشت اشتغالزایی در روستاها و ماندگاری مردم در مناطق روستایی بود تا به دنبال آن شاهد کاهش مهاجرت روستاییان به شهرها، کاهش حاشیه نشینی در اطراف شهرها و بازگشت روستاییان از حاشیه شهرها به روستاها و نیز کاهش آسیب‌های اجتماعی باشیم.

معاون اول رئیس جمهوری با بیان اینکه از زمان آغاز اجرای این طرح این دغدغه وجود داشت که ممکن است این منابع با ایجاد رانتی بزرگ، زمینه‌ای برای سوءاستفاده فراهم کند، افزود: خوشبختانه با سیستم و سامانه‌های نظارتی و کنترلی که برای این برنامه طراحی شد، زمینه ایجاد رانت و سو استفاده از این تسهیلات به حداقل ممکن کاهش یافت و این منابع به شکل صحیح در طرح‌های اشتغالزا در مناطق روستایی و عشایری مورد استفاده قرار گرفته است.

رئیس ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی از سازمان برنامه و بودجه و معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم خواست گزارشی جامع از اقدامات انجام شده و عملکرد دستگاه‌ها در قالب برنامه ایجاد اشتغال در مناطق روستایی و عشایری تدوین کنند تا بر اساس آن بتوان بازپرداخت این تسهیلات را نیز مجدداً به چرخه اشتغالزایی در مناطق روستایی و عشایری اختصاص داد.

جهانگیری همچنین با اشاره به وجود برخی موانع و مشکلات پیش روی اجرای طرح‌های اشتغالزا نظیر زمان طولانی صدور مجوزها و استعلام‌های مختلف، بر لزوم ایجاد پنجره واحد و تفویض اختیارات به کارگروهی مشخص در هر استان تأکید کرد و گفت: باید مدت زمان انتظار برای دریافت مجوزها و استعلام‌های مختلف برای کارآفرینان و مجریان طرح‌های اشتغالزا کاهش پیدا کند.

معاون اول رئیس جمهوری تصریح کرد: با توجه به اینکه به همت جوانان تحصیلکرده روستایی فعالیت استارتاپ ها و شرکت‌های دانش بنیان به روستاها نیز تسری پیدا کرده، لازم است تدابیری اندیشیده شود تا اینگونه فعالیت‌ها که با اشتغالزایی فراوانی نیز در روستاها همراه است بتوانند از منابع و تسهیلات اشتغالزای پایدار در مناطق روستاهایی و عشایری برخوردار شوند.

جهانگیری همچنین بر ضرورت حضور مستمر اعضای دولت که به عنوان معین استان‌ها در حوزه اقتصاد مقاومتی تعیین شدند در استان‌های ذی ربط تأکید کرد.

در این جلسه که وزرای راه و شهرسازی، امور اقتصادی و دارایی، نیرو، تعاون کار و رفاه اجتماعی، فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس سازمان برنامه و بودجه، معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری، رئیس سازمان امور اداری و استخدامی، معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده، رئیس کل بانک مرکزی، فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص) و رئیس اتاق بازرگانی نیز حضور داشتند، نماینده دبیرخانه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی گزارشی از عملکرد اجرای قانون حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری با استفاده از منابع صندوق توسعه ملی ارائه کرد.

وی در این گزارش با اشاره به روند تحول جمعیت کشور و مناطق روستایی، گزارشی از نرخ بیکاری جمعیت روستایی کشور به تفکیک استان‌های مختلف ارائه کرد و به تشریح اقدامات صورت گرفته برای ایجاد اشتغال در مناطق روستایی و عشایری پرداخت.

بر اساس این گزارش ۴۵ درصد از تسهیلات ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری به بخش کشاورزی و منابع طبیعی، ۲۰ درصد به بخش صنعت، ۲۵ درصد به بخش خدمات و ۱۰ درصد به سرمایه در گردش واحدهای تولیدی مستقر در نواحی صنعتی روستایی و شهرهای زیر ۱۰ هزار نفر اختصاص یافته است.

نماینده دبیرخانه ستاد همچنین با اشاره به توزیع استانی تسهیلات ایجاد اشتغال پایدار روستایی و عشایری، گفت: استان سیستان و بلوچستان با ۵.۴۶ درصد بیشترین سهم و استان قم با ۱.۶۹ درصد کمترین سهم را داشته‌اند.

وی در ادامه گزارشی از عملکرد نهادهای اصلی مسئول در روند اجرای قانون حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری شامل صندوق توسعه ملی، بانک مرکزی، مؤسسات عامل، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، دستگاه‌های اجرایی، نهادهای حمایتی و کارگروه‌های اشتغال ملی و استانی تا تاریخ ۲۲ تیرماه ارائه کرد و گفت: از ۱۳,۳۸۰ میلیارد تومان تسهیلات مصوب تا کنون ۸,۰۲۱ هزار میلیارد تومان به متقاضیان و مجریان طرح‌های اشتغالزا پرداخت شده که منجر به ایجاد ۱۴۴ هزار شغل گردیده است.

در ادامه این جلسه گزارشی نیز از بازنگری در کارگروه‌های برنامه‌های ملی اقتصاد مقاومتی مصوب پنجمین جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی ارائه شد و نماینده دبیرخانه ستاد در این خصوص گفت: پس از بازنگری در چارچوب و فعالسازی کارگروه‌های برنامه‌های ملی، از ۱۲ کارگروه موجود ۸ کارگروه با تغییر در عنوان، چیدمان اعضا و یا چارچوب فعالیت متناسب با مقتضیات کنونی اقتصاد کشور مواجه شد و کارگروه جدید سازگاری با تحولات زیست‌محیطی نیز به کارگروه‌های ۱۲ گانه اضافه شد.

بر اساس این گزارش ۸ کارگروه ملی که متناسب با شرایط اقتصادی کشور با تغییراتی همراه بودند عبارتند از: پیشبرد برونگرایی اقتصاد، تقویت درونزایی و رونق تولید، بهبود معیشت و رفاه اجتماعی، اصلاحات ساختاری بودجه و برقراری انضباط مالی در بخش عمومی، توسعه فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان، گفتمان‌سازی و فرهنگ‌سازی اقتصاد مقاومتی، مردمی کردن اقتصاد و تقویت نظام تأمین مالی.

تغییر چیدمان و بازنگری در جانشینان رئیس ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی از دیگر موضوعات مطرح شده در این جلسه بود که پس از بحث و تبادل نظر، جانشینان رئیس ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در استان‌های مختلف تعیین شدند.

در این جلسه همچنین مسئولیت کارگروه گفتمان سازی و فرهنگ سازی اقتصاد مقاومتی به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی محول شد.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد مقاومتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۱۲۵۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد ۳۰۰ هزار طرح اشتغالزایی در سال ۱۴۰۳/ سقف تسهیلات اشتغال امسال افزایشی ندارد

مدیرعامل بنیاد حیات از برنامه کمیته‌امداد برای ایجاد ۳۰۰ هزار طرح اشتغال در سال ۱۴۰۳ خبر داد و گفت: با توجه به محدودیت‌های نظام بانکی و حسب نظر بانک مرکزی، سقف تسهیلات اشتغال در سال جاری نسبت به سال گذشته افزایش نیافته و با توجه به بازتوزیع دستگاه‌ها در قانون بودجه، ۳۰ هزار میلیاردتومان برای کمیته امداد پیش‌بینی شده که نسبت به سال گذشته با کاهش ۵۰۰۰ میلیارد تومانی همراه است.

مرتضی فیروزآبادی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه از سال ۱۴۰۰ در مصوبه بودجه سالانه، بندی مبنی بر ایجاد سالانه ۵۰۰ هزار فرصت شغلی توسط کمیته امداد لحاظ شده است، اظهار کرد: برای اجرای این بند از مصوبه پیش‌بینی‌هایی شده که باید زیرساخت‌های لازم توسط وزارتخانه‌های مربوطه فراهم شود که در سال ۱۴۰۲ حداقل ۲۶۰ هزار طرح اشتغال ایجاد شده است.

وی افزود: در سال ۱۴۰۲، منابع پیش‌بینی شده توسط قانون بودجه معادل ۳۵ هزار میلیارد تومان بود و ۵۰۰۰ میلیاردتومان نیز از محل جزء ۳ قانون بودجه سال ۱۴۰۲ تخصیص یافت. در سال گذشته برآورد کمیته امداد این بود که اگر سرانه اشتغال ۱۰۰ میلیون تومان باشد، می‌توان حدود ۴۰۰ هزار فرصت شغلی ایجاد کرد، اما در این زمینه امداد با چند مانع مواجه شد؛ مورد اول این بود که عملا جذب و فرآیند پرداخت تسهیلات جزء ۳ با تاخیر آغاز شد و تحقق آن بسیار پایین بود. همچنین به واسطه تورم، میزان سرانه تسهیلات برای هر فرد به میانگین ۱۲۰ میلیون تومان افزایش پیدا کرد که طبیعتا منجر به کاهش تعداد اشتغال خواهد شد.

معاون رئیس کمیته امداد ادامه داد: همچنین تنها ۳۰ هزار میلیارد تومان از منابع جزء ۴ کمیته امداد به استان‌ها ابلاغ شد که ۲۴.۸ همت از این میزان و معادل ۸۲ درصد جذب شده است.

فیروزآبادی درخصوص میزان سرانه تسهیلات اشتغال در سال گذشته بیان کرد: سال ۱۴۰۱ میزان سرانه تسهیلات ۸۰ میلیون تومان بود که این رقم در سال گذشته برای هر نفر میانگین معادل ۱۲۵ میلیون تومان افزایش یافته است؛ به عبارتی میزان سرانه تسهیلات با افزایش ۱.۵ برابری همراه بوده است.

مدیرعامل بنیاد حیات با بیان اینکه سرانه تسهیلات اثر مستقیمی بر کیفیت مشاغل و خودکفایی مددجویان دارد، گفت: تغییر سیاست به سمت افزایش سرانه تسهیلات منجر به افزایش خودکفایی افراد می‌شود، به طوریکه طی سال گذشته ۱۰۰ هزار نفر از مددجویان تحت پوشش کمیته امداد خودکفا شدند؛ این‌ افراد کسانی بوده‌اند که سنوات قبل دارای شغل شدند و به پایداری شغل رسیدند و پس از مدتی از تحت پوشش کمیته امداد خارج شدند.

فیروزآبادی در پاسخ به این سوال که چه کسانی مخاطبان اشتغال کمیته امداد هستند؟ تصریح کرد: ۵۰ درصد مخاطبان کمیته امداد زنان سرپرست خانوار هستند، همچنین ۵۰ درصد مخاطبان را نیز ساکنان روستاها تشکیل می‌دهند. ۹۰ درصد مخاطبان کمیته امداد فاقد مدارک دانشگاهی بوده و دارای دیپلم و پایین‌تر از دیپلم هستند که باید با مهارت‌آموزی برای اشتغال آماده شوند. به عبارتی عموما مراجعه‌کنندگان به کمیته امداد زن، روستایی و فاقد مدارک دانشگاهی هستند.

وی همچنین درخصوص رسته‌های شغلی ایجاد شده توسط کمیته امداد نیز گفت: عموما رسته‌های شغلی ایجاد شده توسط امداد شامل مشاغل روستایی مانند دام و دامپروری، صنایع دستی و قالیبافی و همچنین مشاغل خدماتی است. در حال تلاش هستیم تا جوانان تحت پوشش را نیز به سمت مشاغل مربوط به دانش بنیان حرکت دهیم.

مدیرعامل بنیاد حیات در ادامه درخصوص هدف‌گذاری امداد برای ایجاد اشتغال در سال ۱۴۰۳ نیز بیان کرد: با توجه به محدودیت‌های نظام بانکی و حسب نظر بانک مرکزی، سقف تسهیلات اشتغال در سال جاری نسبت به سال گذشته افزایش نیافته است و با توجه به بازتوزیع دستگاه‌ها در قانون بودجه ۳۰ هزار میلیاردتومان برای کمیته امداد پیش‌بینی شده که نسبت به سال گذشته با کاهش ۵۰۰۰ میلیارد تومانی همراه است. با این وجود در تلاش هستیم در سال جاری با بهره‌گیری از سایر منابع حداقل ۳۰۰ هزار اشتغال جدید در سال جاری ایجاد شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • وزیر کشور: مناطق آزاد و ویژه از ارکان اقتصاد مقاومتی کشور هستند
  • بازگشت ۲۳۲ واحد راکد استان به چرخه تولید
  • مناطق آزاد و ویژه از ارکان اقتصاد مقاومتی کشور است
  • بازگشت ۲۳۲ واحد راکد به چرخه تولید
  • ۲۳۲ واحد راکد ایلام به چرخه تولید بازگشت
  • ۱۵۸ واحد تولیدی در زنجان تعطیل یا راکد است
  • سقف تسهیلات اشتغال امسال افزایشی ندارد
  • ایجاد ۳۰۰ هزار طرح اشتغالزایی در سال ۱۴۰۳/ سقف تسهیلات اشتغال امسال افزایشی ندارد
  • اجرای طرح «وارگه دانایی» در مناطق عشایری چهارمحال و بختیاری
  • برگزاری دوره منطقه‌ای توانگری تسهیل گران اقتصاد مقاومتی در لرستان