Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-06@00:14:35 GMT

زمین‌های باستی‌هیلز اراضی ملی است؟

تاریخ انتشار: ۲۴ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۱۲۷۰۲

زمین‌های باستی‌هیلز اراضی ملی است؟

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، چند روز پس از برداشتن در‌های ورودی شهرک باستی‌هیلز لواسان، همچنان بحث درباره این شهرک داغ است. شهرکی با ساخت‌وساز‌های لوکس و معماری و طراحی باورنکردنی که بعضی آن را هم‌ردیف خانه‌های سلبریتی‌های هالیوود در منطقه مرفه‌نشین بورلی هیلز کالیفرنیا می‌دانند. این شهرک، اما چندسالی است که از عمرش می‌گذرد و تغییر کاربری زمین‌های منطقه به حدی عجیب و زیاد است که نیاز است پرونده تک‌تک آن‌ها مورد بررسی قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آن‌طور که «خراسان» می‌نویسد، ١٢٨هزار مترمربع زمین متعلق به آقای «غ. م» با موافقت شهرداری وقت لواسان وارد محدوده این شهر شد. طی این توافقنامه که به تأیید شورای شهر لواسان هم رسید، مالک یکی از شرکت‌های پتروشیمی شناخته کشور در ازای واگذاری ٨‌هزار و ۵۰۰متر زمین و بخش کوچکی از همین زمین‌ها به‌علاوه پرداخت ۳۳۰‌میلیون تومان به شهرداری اجازه تفکیک ۵۰ قطعه دوهزارمتری را به دست آورد.

آقای «غ. م» از قضا از فعالان باسابقه اتاق بازرگانی است و چند شرکت بزرگ پتروشیمی را هم مدیریت می‌کند. دقیقا در همان روز یعنی ۲۳ خرداد سال ۸۰ این توافقنامه به تأیید شورای شهر لواسان هم رسید، تا ظاهرا همه چیز قانونی باشد! ناگفته پیداست با این موافقتنامه که ظاهرا هیچ مشکل قانونی هم نداشت، ارزش این زمین چندبرابر شد.

حجت‌الاسلام لواسانی، امام جمعه لواسان که از جمله منتقدان این وضع است و اصلا گشودن در‌های این شهرک به تلاش او و خواست مردم انجام شده، این شهرک را نماد اشرافیت و خلاف قانون می‌داند؛ چراکه این قطعه زمین اساسا خارج از محدوده شهری بوده، اما با موافقت مسئولان شهری این زمین تبدیل به یکی از لوکس‌ترین شهرک‌های اطراف پایتخت شده است: «پس از انعقاد این تفاهمنامه سازمان بازرسی به این پرونده ورود کرد. شورای شهر لواسان منحل شد و شهردار هم از کار برکنار و جلوی تفکیک زمین‌ها هم گرفته شد. کار به دادگاه کشید و درنهایت دادگاه هم حکم بر غیرقانونی‌بودن این اقدام داد.».

اما در نهایت با اعمال ماده ۱۸ قطعه‌بندی‌های این زمین ۱۲هکتاری انجام شد. مجوز‌های ساخت یکی پس از دیگری صادر و پروانه‌های لازم دریافت شد و ویلا‌ها یکی پس از دیگری از دل زمینی که تا چند‌سال پیش بخشی از کوه‌های شمالی لواسان بود، سر برآورد. این همه درحالی بود که در هیچ‌کدام از این مراحل به ظاهر قانونی هیچ استعلامی از اداره محیط‌زیست استان تهران دریافت نشد و اعتراض‌های این سازمان هم در این خصوص به نتیجه نرسید.

حالا اکبر شیخ‌زاده، رئیس اداره محیط‌زیست شمیرانات می‌گوید: در یک‌سالی که رئیس این اداره شده است، مجوز زیست‌محیطی صادر نشده و در سنوات قبل هم البته چنین مجوزی درخواست نشده «از اداره محیط‌زیست تنها مجوز حصارکشی و راه دسترسی در این منطقه درخواست شده که این مجوز‌ها هم داده شده است.»

او می‌گوید: «این منطقه حالا وارد حریم شهر شده است و شهرداری و سازمان‌های دیگر باید با این موارد مقابله می‌کردند که این اتفاق نیفتاده و حالا باید خودشان هم پاسخگو باشند.»

به گفته او چنانچه مشخص شود این اراضی، اراضی ملی است؛ سازمان منابع طبیعی باید وارد عمل شود تا شاید بتوان کاری کرد.

منبع: روزنامه شهروند

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: شهرداری تهران خواندنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۱۲۷۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آزادسازی زمین های راکد در شهرک های صنعتی سیستان و بلوچستان

ایسنا/سیستان و بلوچستان مدیر عامل شرکت شهرک های صنعتی سیستان و بلوچستان گفت: ۲۰هزار مترمربع از زمین های راکد و معطل در شهرک ها و نواحی صنعتی استان در دو ماه اخیر فسخ قرارداد و آزاد شد.

علیرضا راشکی امروز جمعه در بازدید از شهرک صنعتی زاهدان بیان کرد: این مقدار زمین با بررسی پرونده های راکد و به دلیل عدم رعایت مفاد قرارداد فی مابین و عدم انجام تعهدات خود در زمینه ساخت و ساز از تعداد۷ فقره قرارداد فسخ و پس از طی مراحل قانونی توسط مراجع قضایی و انتظامی خلع ید و آزاد شد.

راشکی اظهار کرد: ارزش ریالی زمین های آزاد شده حدود ۶۰۰ میلیارد ریال بوده و این زمین ها به متقاضیان و سرمایه گذاران واجد شرایط واگذار می شود.

رئیس هیات مدیره شرکت شهرک های صنعتی سیستان و بلوچستان گفت: در سال ۱۴۰۲ نیز با هدف بازپس گیری زمین های راکد در شهرک ها و نواحی صنعتی استان و واگذاری به سرمایه‌گذاران و متقاضیان واجد شرایط جدید، تعداد ۹۴ فقره قرارداد پس از طرح در هیات های حل اختلاف،فسخ و خلع ید و به آزادسازی ۶۰ هزار مترمربع زمین منجر شد.

راشکی افزود: به علاوه در سال ۱۴۰۲ تعداد ۲۹ فقره قرارداد در کمیته های پایش طرح های راکد پس از طی مراحل قانونی فسخ و برای بهره مندی و انتفاع از مزایای شهرک های صنعتی جهت آزادسازی به مراجع قضایی ارسال شد.

وی خاطر نشان کرد: حسب تاکیدات دستگاه قضایی و سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران،به منظور جلوگیری از سوء استفاده های احتمالی،زمین خواری،صیانت از زمین های ملی در اختیار و تعیین تکلیف قراردادهای راکد،شرکت شهرک های صنعتی استان از سال گذشته با تشکیل کمیته های پایش،هیات های حل اختلاف و طرح موضوع در مراجع قضایی،تلاش خود را جهت تسریع در روند ساخت و ساز قراردادهای منعقد شده قرار داده و این روند در سال جاری با تمرکز بر شعار" جهش تولید با مشارکت مردم" کماکان ادامه دارد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ۲ شهرک مولد کشاورزی در بوشهر ساخته می‌شود
  • احداث شهرک‌های شیلاتی نهاوند در مرحله مکان یابی
  • رفع تصرف اراضی ملی ۱۳۰ میلیارد ریالی در تالش
  • شهادت و زخمی شدن ۵ تن در حمله رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
  • ۱۵۰۰ هکتار زمین در زنجان برای نهضت ملی مسکن تامین شد
  • یک هزار و ۵۰۰ هکتار زمین در زنجان برای نهضت ملی مسکن تامین شد
  • تأمین هزار و ۵۰۰ هکتار زمین برای طرح‌های نهضت ملی مسکن در زنجان
  • یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی؛ گل یا پوچ
  • آزادسازی زمین های راکد در شهرک های صنعتی سیستان و بلوچستان
  • آزادسازی زمین‌های راکد در شهرک‌های صنعتی سیستان و بلوچستان