Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@07:18:36 GMT

خانه‌ها هم هوشمند شدند

تاریخ انتشار: ۲۴ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۱۳۶۲۲

خانه‌ها هم هوشمند شدند

به گزارش معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مرزهای هوشمندی از نرم افزارها و ربات‌ها فراتر رفته و به اشیا رسیده است، همه اینها در حالی است که درباره ابزارهای هوشمند و اینترنت اشیاء هر روز بیش از گذشته می‌شنویم.

فناوری سامانه‌هایی که کنترل اشیا و ابزارها را به صورتی هوشمند کنترل می‌کنند، اکنون به داخل منازل نیز راه یافته و مدیریت خانه از چراغ‌ها تا سیستم‌های تهویه را از راه دور، نزدیک یا به صورت خودکار ممکن ساخته است، با توجه به رشد روزافزون فناوری‌های این حوزه، شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی نیز به بومی‌سازی دانش فنی و تولید محصولات دانش‌بنیان در حوزه خانه‌های هوشمند ورود پیدا کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«هوش‌کاوان فناوری نوین آیریک»، یکی از شرکت‌های دانش‌بنیانی است که به کمک متخصصان خود در هوشمندسازی، اتوماسیون و اینترنت اشیاء، «خانه هوشمند» را بومی‌سازی کرده است.

مصطفی سپهریان، مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان مدیریت ادوات مختلف ساختمان را ویژگی سامانه «خانه هوشمند» عنوان کرد و گفت: توانایی اعمال فرمان و دسترسی توسط کاربر مانند روشنایی‌ها، تهویه مطبوع، پریزها، پرده‌ها و تمامی ادواتی که با برق کار کند توسط این سامانه امکان‌پذیر است. خانه هوشمند، با رابط‌های کاربری مانند پانل‌های لمسی هوشمند، همچنین تلفن‌های همراه و رایانه، ریموت کنترل، اینترنت و پیامک، دسترسی و امکان نظارت و کنترل را به کاربر ارائه می‌دهد.

این فعال فناور با بیان این‌که بیش از ۴۰ نفر به طور مستقیم و غیر مستقیم در طراحی، تولید و توسعه محصولات دانش‌بنیان این شرکت فعالیت می‌کنند، افزود: فعالان فناور متخصص در حوزه‌هایی همچون الکترونیک، نرم افزار و مکاترونیک تخصص دارند.

وی افزایش امنیت ساختمان و همچنین ارتقای کیفیت زندگی را دو مزیت مهم استفاده از این سامانه دانست و گفت: خانه هوشمند با مدیریت دقیق و مستمر بر بخش‌های مختلف خانه، علاوه بر این‌که بهبود کیفیت امکانات خانه را به دنبال دارد، آسایش و آرامش در خانه را افزایش می‌دهد و به کاهش مصرف انرژی تا حد قابل توجهی کمک می‌کند.

سپهریان با بیان این‌که برای ساخت و طراحی بومی سامانه خانه هوشمند بیش از ۵ سال کار تحقیقاتی و تست تحت بار صورت گرفته است، به تولید این سامانه‌های هوشمند برای مدیریت سالن‌های بزرگ اشاره کرد و گفت: علاوه بر سیستم هوشمند مدیریت و نظارت بر سالن‌های پرورش آبزیان، دام و طیور و گلخانه‌ها نیز سامانه‌های متناسب طراحی و تولید شده است. این سامانه‌ها به کمک پانل‌های لمسی هوشمند، حسگرها، دماسنج‌ها، رابط مدیریتی و عملکردهای مختلف، موارد مختلف از دما و نور گرفته تا آلایندگی محیط را پایش و کنترل می‌کنند، امکان اقدام را به کاربر می‌دهند یا به صورت خودکار عمل می‌کنند.

وی با بیان این‌که طراحی اصولی استفاده از امکانات، ایده‌ها و الگوریتم‌های بومی شده به کاهش هزینه این محصول دانش‌بنیان منجر شده است گفت: قیمت تمام شده محصول تا حد بسیار زیادی نسبت به برندهای دیگر با امکانات و کیفیت مشابه پایین‌تر است.از سوی دیگر با توجه به دانش‌بنیان بودن محصول، نسبت به نمونه‌های مشابه از کیفیت و امکانات روزآمدتری برخوردار است، یکی دیگر از مزایای سیستم خانه هوشمند نسبت به برندهای خارجی، قابلیت شخصی‌سازی متناسب با خواسته کاربر است که در نمونه‌های خارجی این امکان وجود ندارد یا از نظر زمان و هزینه به صرفه نیست.

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۱۳۶۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهر هوشمند را تبدیل به تجربه عملیاتی کردیم

دستیار ویژه شهردار در امور هوشمندسازی و مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری اصفهان گفت: نقشه راه شهر هوشمند مشخص شده است، در این راستا موضوع شهر هوشمند را تبدیل به تجربه عملیاتی کردیم، تیرماه امسال نیز کتابی با این موضوع تهیه شده که آن را تسری خواهیم داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا سعید فردانی امروز ششم اردیبهشت در برنامه پنج شنبه‌های فناور (فصلی نو در حمایت از زیست بوم فناوری)، ارزش آفرینی از دارایی‌های دیجیتال در حوزه‌های حمل‌ونقل و ترافیک، اصفهان کارت اظهار کرد: دنیا بیش از حدود ۵۰ درصد اقتصاد خود را در بستر دیجیتال تجربه می‌کند، در کشور ما نیز در برنامه هفتم توسعه هدف‌گذاری شده که سهم هفت درصد اقتصاد دیجیتال به ۱۵ درصد برسد

وی با تاکید بر اینکه چه ترجمه‌ای از اقتصاد دیجیتال داشته باشیم، بسیار مهم است گفت: حرکت‌های نامتوازن و کاریکاتوری به جای آنکه نفع بلند مدت داشته باشد، ضرر آفرین است.

دستیار ویژه شهردار در امور هوشمندسازی و مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری اصفهان با اشاره به اینکه شرکت‌های دانش‌بنیان نقش آفرینی خوبی در این حوزه دارند افزود: از سال ۹۳ دگردیسی نگرشی خوبی در این حوزه انجام شده است، اقتصاد دیجیتال در مدیریت شهر، دارای دو بعد کاهش هزینه‌ها و استفاده از سهم شهرداری اصفهان در این حوزه می‌باشد تا بتوانیم برای موضوعات مرتبط با مدیریت شهر سرمایه گذاری کنیم.

فردانی گفت: از سال گذشته اتفاقی را رقم زدیم و آن مشارکت با دو شرکتی بود که در موضوعات شهری به صورت متمرکز نقش آفرینی می‌کنند، تا پروژه‌های هوشمند سازی شهری را به پروسه تبدیل کنند.

وی ادامه داد: از سال گذشته بیش از ۱۰ پلتفرم شهر هوشمند در حوزه ملی و بین المللی مورد بررسی قرار گرفت، که خوشبختانه با همکاری یک شرکت دانش بنیان در اصفهان توانستیم برای اولین بار در کشور پلتفرم شهر هوشمند را داشته باشیم.

دستیار ویژه شهردار در امور هوشمندسازی و مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری اصفهان، شهر هوشمند را یکی از چالش‌های مدیریت ششم دوره ششم دانست افزود: شهر هوشمند یکی از ترجمه‌های تحول دیجیتال است، بارها مسئولان کشوری از ما خواستند که اصفهان کاری کند که اسم شهر هوشمند تبدیل به رسم شود، در این راستا باید می‌دانستیم چه قدم‌هایی را در چه نقشه راهی برداریم.

وی ادامه داد: نقشه راه شهر هوشمند مشخص شد، موضوع شهر هوشمند را تبدیل به تجربه عملیاتی کردیم، تیرماه امسال نیز کتابی با این موضوع تهیه شده است که آن را تسری خواهیم داد، بر این اساس مدیریت شهر اصفهان حرکت به سمت شهر هوشمند را نه انتخاب، بلکه یک الزام می‌دانند، در این راستا در سال ۱۴۰۳ اولویت راهبردی شهرداری اصفهان شهر هوشمند است.

فردانی تصریح کرد: در سالی که به نام «جهش تولید با مشارکت مردم» نام‌گذاری شده است، از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان در عرصه هوشمند سازی بهره خواهیم برد، قرار نیست موضوع فناوری پشت درهای سازمان فاوا و شهرداری متوقف شود.

کد خبر 747954

دیگر خبرها

  • شهر هوشمند را تبدیل به تجربه عملیاتی کردیم
  • گسترش حمایت از دانش‌بنیان‌ها در مازندران
  • هموارسازی مسیر تعامل و آشنایی اجتماع نخبگان با توانمندی‌های فناورانه و نوآورانه کشور
  • استفاده از توانمندی‌ دانش‌بنیان‌ها برای رشد و توسعه مدیریت شهری اصفهان
  • معرفی برگزیدگان رویداد مدیریت مصرف آب در صنعت نساجی
  • بررسی «ارزش‌آفرینی از دارایی‌های دیجیتال» در نخستین پنجشنبه فناور ۱۴۰۳
  • بهبود شبکه‌های مخابراتی با مدیریت هوشمند
  • فاو J6-460 در بورس کالا به فروش می‌رسد
  • تولید سامانه هوشمند تجهیزات ساختمانی
  • برداشت ۲۲ میلیون مترمکعب آب غیرمجاز از چاه‌های غیرمجاز در قم