Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسئول اداره نظارت و ارزیابی فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: بیش از ۴۰ درصد عطاری‌های سطح استان فاقد مجوز هستند که باید با آنان برخورد شود. ۲۴ تير ۱۳۹۸ - ۱۶:۲۴ استانها کردستان نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، کارگروه پیشگیری و مقابله با قاچاق محصولات سلامت‌محور در حالی پیش‌از ظهر امروز در معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کردستان برگزار شد که براساس اظهارات مسئولان بیش از 40 درصد عطاری‌های سطح استان فاقد مجوز هستند و از متولیان انتظار می‌رود به‌جای بی‌توجهی به سلامت مردم، برابر قانون با این افراد برخورد کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مسئول اداره نظارت و ارزیابی فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، در این جلسه متولی باشگاه‌های ورزشی را اداره‌کل ورزش وجوانان دانست و اظهار داشت: در صورت مشاهده تخلف و تشکیل صورتجلسه در زمینه مکمل‌های ورزشی، از سوی معاونت غذا و دارو با افراد خاطی برخورد قانونی می‌شود.

مصیب محمدی افزود: واحد نظارت و ارزیابی واحدهای طبیعی و سنتی مکمل‌های خوراکی در اواخر سال 94 در معاونت غذا و دارو با هدف ساماندهی و انجام نظارت‌های بهداشتی بر فعالیت عطاری‌ها، باشگاه‌های ورزشی، واحدهای تولید مکمل و فرآورده‌های طبیعی و نیز ساماندهی عرضه شیر خشک‌های رژیمی و متابولیک تشکیل شد.

وی با بیان اینکه این واحد به‌صورت منظم اقدام به بازرسی مشترک از عطاری‌ها و باشگاه‌های بدنسازی سطح استان می‌کند، گفت: در این بازرسی‌ها با عرضه مکمل‌های غیرمجاز، داروهای چاقی و لاغری، متادون و سایر محصولات که سلامت افراد را تحت شعاع قرار می‌هد، برخورد می‌شود.

مسئول اداره نظارت و ارزیابی فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، با ذکر اینکه در دو سال اخیر سه محموله بزرگ به ارزش ریال 10میلیارد تومانی، 18.5 میلیون تومان و محموله سوم به ارزش 16 میلیون تومان کشف و به مراجع قانونی تحویل داده شد، تصریح کرد: یک محموله دیگر قاچاق مکمل‌های ورزشی توسط نیروی انتظامی باشماق کشف و ضبط شد.

120 پرونده تخلف عطاری‌ها به تعزیرات حکومتی کردستان ارسال شد23983 فقره پرونده مواد غذایی قاچاق در کردستان تشکیل شدآموزش مبارزه با قاچاق محصولات سلامت‌محور در بانه و مریوان مغفول مانده است

محمدی با اذعان به اینکه واحد نظارت بر فرآورده‌های سنی و مکمل ضمن شرکت در برنامه‌های رادیو و تلویزیون، اقدام به برگزاری کارگاه‌ها و کلاس‌های آموزشی در سطح جامعه کرده است، خاطرنشان کرد: در این کارگاه‌ها در خصوص مضرات مصرف کالاهای قاچاق هشدارهای لازم منعکس شد.

وی با اشاره به نقش رسانه‌ها در آگاه‌سازی در زمینه آسیب‌های ناشی از قاچاق محصولات سلامت‌محور، ادامه داد: در صورت همکاری صدا و سیمای استان کردستان، از سوی معاونت غذا و دارو آمادگی لازم در زمینه ارائه برنامه‌های آموزشی وجود دارد.

مسئول اداره نظارت و ارزیابی فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، با اعلام اینکه بیش از 40 درصد عطاری‌های سطح استان فاقدمجوز هستند، گفت: علی‌رغم تلاش‌های صورت گرفته شاهد ادامه فعالیت این افراد هستیم، بنابراین باید نسبت به برخورد با این افراد برخورد جدی را لحاظ کرد.

محمدی در پایان با درخواست تجدید نظر در زمینه صدور مجوزها، توضیح داد: از نظر سازمان غذا و دارو به غیر از عنوان «عطاری» دیگر عناوین برای عطاری‌ها قابل پذیرش نیست و این در حالی است که عناوین مختلفی را بر روی عطاری‌های کردستان می‌بینیم که انتظار می‌رود سازمان صنعت و معدن به این مقوله ورود کرده و نسبت به همسان‌سازی عناوین عطاری‌ها اقدام کند.

عوارض وحشتناک مکمل‌های ورزشی غیرمجاز/بانوان مراقب باشند

زهره همتیان کارشناس اداره‌کل ورزش و جوانان در حوزه مبارزه با قاچاق کالاهای سلامت‌محور نیز در این جلسه اظهار داشت: در گشت‌های مشترک، میزان کشف مکمل‌ها و پودرهای ورزشی که از باشگاه‌ها کشف و ضبط می‌شود تکلفیشان مشخص نیست و به همین خاطر این پروسه ادامه‌دار می‌شود.

وی افزود: 85 درصد باشگاه‌های سطح استان کردستان دارو و پودر مکمل مصرف می‌کنند.

کارشناس اداره‌کل ورزش و جوانان در حوزه مبارزه با قاچاق کالاهای سلامت‌محور علت گرایش ورزشکاران به مصرف مکمل‌ها را شخصی و تحت شعاع بسیاری از عوامل دانست و گفت: مصرف این مواد به‌ویژه در ورزشکاران خانم تبعات جبران ناپذیری را به‌همراه داشته و در بسیاری از موارد شاهد هستیم که ورزشکاران درگیر مشکلات عصبی، عفونی و حتی آسیب جدی به رحم می‌شوند.

وی با اعلام اینکه بسیاری از بانوان صرفاً به بعد زیبایی توجه داشته و نسبت به عوارض مصرف این مکمل‌ها غفلت می‌کنند، تصریح کرد: این افراد توجهی به نحوه درست انجام حرکات ورزشی نداشته و تنها راه دستیابی به تناسب‌اندام را در مصرف داروها و مکمل‌های ورزشی می‌دانند.

همتیان با ذکر اینکه آگاه‌سازی بهترین راه مقابله با مصرف داروها و مکمل‌های ورزشی به‌ویژه نوع قاچاق آن است، خاطرنشان کرد: باید هشدارهای لازم در خصوص آثار جبران‌ناپذیر این اقلام داده تا افرادی که نسبت به این موضوع آگاه نیستند نسبت به حفظ سلامت خود هوشیار شوند.

همتیان در خصوص نقش باشگاه‌داران جهت مقابله با ترویج مصرف مکمل‌ها در باشگاه‌ها، گفت: باشگاه‌داران و مربیان به‌دلیل نقش مستقیمی که دارند بیشترین تأثیرگذاری را بر ورزشکاران داشته به همین خاطر باید با افراد خاطی که خود به‌عنوان توزیع‌کننده این مکمل‌ها فعالیت می‌کنند، برخورد جدی و قانومند کرد.

انتهای پیام/ن

R7848/P1361/S6,66/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۱۳۸۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حقایق مهم در مورد مصرف ویتامینها و مکمل ها که نمی دانید

به تازگی متخصصان ایده های جدیدی را درباره مصرف ویتامین ها ارائه داده اند و با استناد به آن ها متوجه می شویم که توصیه های آنان در مورد ویتامین نسبت به همیشه فرق می کند که حال در این قسمت برخی از این کشفیات پزشکان را در مورد مصرف ویتامین را برای شما فاش خواهیم کرد.

ویتامین C صرفا به شما ادرار سنگین را می دهد

به گزارش نمناک، محققات تحقیقات گسترده ای را در مورد چگونگی استفاده بدن از ویتامین C انجام داده اند. اگرچه که بعضی از این تحقیقات نشان می دهد که ویتامین C می تواند از ابتلا به بیماری هایی مثل سرطان جلوگیری کند و برای مشکلاتی مثل سرماخوردگی نیز بسیار مناسب است اما بهترین منبع دریافت آن استفاده از میوه و سبزیجات است و زمانی که دز مصرف ویتامین C بالا می رود، جذب آن پایین می آید و بیشتر آن همراه با ادرار از بدن خارج می شود.

پس استفاده از قرص ها و مکمل های ویتامین C را کنار بگذارید. به راحتی می توان مقدار مناسب این ویتامین را از میوه ها به دست آورد که برای خانم ها 75 میلی گرم و برای آقایان 90 میلی گرم در روز می باشد و از طرفی تنها 6 درصد از مردم جهان از کمبود ویتامین C رنج می برند و پس استفاده از مکمل آن فایده ای نخواهد داشت.

اگر هفته ای دوبار ماهی می خورید، نیازی به مکمل امگا 3 ندارید

افراد اغلب از پزشکان در مورد مکمل های امگا 3 سوال می پرسند. پزشکان بر این عقیده هستند که اسید چرب غیر اشباع در بسیاری از ماهی ها یافت می شود ، پس مصرف دو وعده ماهی در هفته می تواند ابتلا به بیماری قلبی را کاهش دهد اما مصرف بیش از این مقدار تفاوت خاصی را ایجاد نمی کند.

پس اگر کم ماهی می خورید، کاملا منطقی است که یک کپسول یک گرمی از روغن ماهی را در روز مصرف کنید، مخصوصا اگر بالای 40 سال سن دارید و مبتلا به مشکلات قلبی هستید اما در صورت مصرف دو وعده ماهی در هفته، از مکمل استفاده نکنید زیرا استفاده بیش از حد از امگا 3، کلسترول LDL را افزایش می دهد.

اگر پوکی استخوان ندارید، از قرص های کلسیم استفاده نکنید

همیشه به خانم ها گفته شده که برای محکم کردن استخوان ها از قرص های کلسیم استفاده کنند و بعضی از افراد سه یا چهار بار در روز از این مکمل ها استفاده می کنند.

اما عقیده اصلی پزشکان این است که اگر استخوان های سالمی دارید، هیچ نیازی به مکمل کلسیم ندارید، زیرا نه تنها هیچ کمکی به شما نمی کند، بلکه آسیب زننده نیز هست. کلسیم را می توانید از مواد غذایی مثل بروکلی، شیر، ماست و پرتقال دریافت کنید. شما تنها به 1000 میلی گرم کلسیم در روز نیاز دارید که در یک رژیم معمولی حدود 850 میلی گرم از آن دریافت می شود.

پس نتیجه می گیریم که اگر پوکی استخوان ندارید، هیچ نیازی به مصرف قرص کلسیم ندارید حتی اگر فقط 500 میلی گرم از آن را در طول روز از رژیم غذایی دریافت می کنید.

اگر زانو های ورم کرده و دردناک دارید، مکمل گلوکزامین یا کندرویتین را امتحان کنید ، این مکمل می تواند علائم پوکی استخوان را درمان کند.

شاید نمی دانستید که این مکمل برای عملکرد و بهبود درد استخوان و مفاصل مناسب است. پس اگر درد هایی را در زانو و استخوان های خود احساس می کنید، از مکمل گلوکزامین یا کندرویتین به مدت دو تا سه ماه استفاده کنید و اگر تغییر و بهبودی را احساس نکردید، یعنی مشکل شما ریشه دیگری دارد.

ویتامین D بیش از حد فروخته می شود

شاید مقالات زیادی را در مورد ارتباط بین کمبود ویتامین D و افزایش خطراتی مثل سرطان، حملات قلبی، عفونت ها، بیماری آلزایمر، بیماری های خود ایمنی، افسردگی و چاقی مطالعه کرده باشید اما این مقالات هیچ علتی را بیان نمی کنند.

اغلب ما نمی دانیم که ویتامین D چگونه در بدن عمل می کند و کار اصلی این ویتامین، محکم ساختن استخوان ها، بالا بردن جذب کلسیم می باشد اما استفاده بیش از حد از آن می تواند مشکلاتی مثل حالت تهوع، یبوست و ضعف را نیز ایجاد کند زیرا افزایش جذب کلسیم بیش از حد طبیعی می شود و فرد به مشکلات آن مبتلا می گردد.

پس بیشتر نوجوان در حالت طبیعی به این ویتامین نیاز ندارند اما بعد از سن 70 سالگی به علت نیاز استخوان ها و کمتر در معرض خورشید بودن، استفاده از مکمل ویتامین D توصیه می شود.

مکمل های فیبر می توانند مفید باشند اما هیچ دلیلی برای قطع سبزیجات نیستند

برای یک رژیم ایده آل سبزیجات را به اندازه کافی در وعده های غذایی جای دهید اما بیشتر افراد روزانه فقط 25 گرم فیبر دریافت می کنند و سعی دارند که این کمبود را با مکمل های فیبر جبران کنند و خیالشان از جبران آن راحت می شود اما مکمل های فیبر هرگز نمی توانند جایگزینی برای غذا های فیبردار، میوه ها، سبزیجات، غلات کامل و گیاهان دو لپه ای شوند.

پس قبل از هرکاری سعی کنید که استفاده از فیبر را از غذاهای طبیعی داشته باشید اما اگر باز هم کمبود را احساس می کردید، می توانید از مکمل های 3 گرمی فیبر یک بار در روز استفاده کنید و بعد از سه روز می توانید استفاده از این مکمل ها را افزایش دهید اما باید وضعیت سلامتی و بیماری هایی مثل دیابت را نزد پزشک مشخص کنید که فیبر باعث کاهش قند خون و کاهش جذب داروها می شود.

دو ویتامین مفید اما حساس

همانطور که در مطالب قبلی سلامت نمناک توضیح دادیم دلایل زیادی وجود دارد که باید از ویتامین A و ویتامین E استفاده کنید اگرچه که مصرف قرص آن ها به تنهایی مفید نخواهد بود.

ویتامین A:مقدار زیاد از ویتامین A مضر است و این ازدیاد باعث حالت تهوع ، سردرد ، سرگیجه، کما و گاهی اوقات مرگ فرد می شود و هرگز به خانم های باردار توضیه نمی شود. مقدار زیاد این ویتامین برای خانم ها باردار باعث ناقص شدن نوزاد می شود.

ویتامین E:مصرف این مکمل به مقدار زیاد، خطر ابتلا به بیماری ها و حملات قلبی را افزایش می دهد پس اگر از وارفارین استفاده می کنید، احتمالا در خطر هستید. مکمل های آنتی اکسیدان مثل ویتامین E می تواند احتمال ابتلا به سرطان را کاهش دهد اما باید مراقب باشید که بیش از حد مصرف نکنید.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • حقایق مهم در مورد مصرف ویتامینها و مکمل ها که نمی دانید
  • صدور ۱۰ مجوز فعالیت گردشگری سلامت در مشهد
  • صدور ۱۰ مجوز جدید فعالیت در حوزه گردشگری سلامت در خراسان رضوی
  • مصرف این چهار مکمل را بعد از ۴۰ سالگی جدی بگیرید
  • افزایش دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری در کردستان
  • جذب استعداد‌های برتر ورزشی بدون کنکور در دانشگاه فرهنگیان
  • استعدادهای برتر ورزشی بدون کنکور جذب دانشگاه فرهنگیان می شوند
  • جذب استعدادهای برتر ورزشی بدون کنکور در دانشگاه فرهنگیان
  • مکمل‌های ورزشی فقط باید در داروخانه‌ها عرضه شود
  • عرضه مکمل‌های ورزشی تنها از طریق داروخانه‌ها مجاز است