Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@00:30:24 GMT

محتوای دروس دانش آموزان بومی سازی شود

تاریخ انتشار: ۲۴ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۱۴۲۲۴

محتوای دروس دانش آموزان بومی سازی شود

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش، سید رضا نقیب السادات روز دوشنبه در همایش رویکردهای مدرسه محوری در نظام‌های آموزشی اظهار کرد: یان کسی که در شهر و روستا زندگی می‌کند باید تفاوت محتوای درسی وجود داشته باشد.

عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به اهمیت بومی شدن دروس مدارس، اظهار کرد: با بومی شدن محتوای دروس افراد به راحتی می‌توانند در جهت خدمت به محل زندگی خود اقدام کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه گفت: تغییر در آموزش و پرورش مستلزم این است که این نهاد به یک دغدغه عمومی برای تمام مردم جامعه تبدیل شود و خط قرمز تمام مردم جامعه باید تعلیم و تربیت باشد.

نقیب السادات با تاکید بر همکاری مشارکت خانواده‌ها در پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش گفت: آموزش‌های ارائه شده در آموزش و پرورش متناسب با نیازهای جامعه نیست، از سوی دیگر در این آموزش‌ها سختگیری‌های بیش از حد استانداردهای سایر کشورها وجود دارد.

وی افزود: دانش آموزان ایرانی از نظر سطح آموزش از دانش آموزان در سایر کشورها بسیار جلوتر هستند، اما در مدارس کشور مهارت‌های زندگی به فرزندان آموخته نمی‌شود.

عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به اینکه محتوای آموزش‌های سازمان آموزش و پرورش با نیازهای جامعه تناسب ندارد، یادآور شد: دانش آموزان جنبه‌های مهارتی زندگی را خارج از مدرسه و در کلاس‌های فوق برنامه می‌آموزند.

به گفته نقیب السادات، دانش محوری صرف، یک آسیب است، از همین رو در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش به همسویی محتوای آموزش در مدارس با نیازهای روز دانش آموزان در جامعه تأکید شده است.

وی ادامه داد: افراد روزانه با ۲۵ هزار پیام در ارتباط هستند که نسبت به تمام آنها نگرش شناختی کاملی ندارند؛ از این رو مدارس باید نحوه مواجهه دانش آموزان با این پیام‌ها را به آنها بیاموزند.

عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی خاطرنشان کرد: دانش آموزان در مدارس چیزی را یادمی گیرند که به آن نیازی ندارند و اولویت‌ها را یاد نمی‌گیرند.

نقیب السادات می‌گوید که انعطاف لازم در برنامه‌های درسی دانش آموزان وجود ندارد، برنامه‌های درسی تابعی از نوع نظام است، از این رو در وهله اول انعطاف را باید در محتوای درسی دانش آموزان ایجاد کرد.

نقیب السادات افزود: ایجاد الزام مدرسه هوشمند نیازمند آموزش مدیران و دبیران است، دانش آموزان زمانی بسیار بیشتر از آموزش‌های مدرسه را صرف حضور در فضای مجازی می‌کنند. کودکان در فرآیند یادگیری و یاددهی باید به گونه‌ای آموزش ببینند که بتوانند آسیب‌ها را از خود دور کنند و برای رشد و تعالی از تمام فضاهای یادگیری بهره مند شوند.

به گفته وی، باید هزینه‌های بسیاری صرف اطلاع رسانی خانواده‌ها برای اصول تعلیم و تربیت شود.

عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی درباره جایگاه ایران در رتبه بندی بین المللی کاربردی و تکنولوژی در سال ۲۰۱۴ اظهار کرد: ایران در این رتبه بندی جایگاه ۱۲۶ را در اختیار دارد که تنها مصر و یمن به دلیل جنگ و سایر مشکلات داخلی در مرتبه پس از ایران قرار گرفته‌اند که این موضوع نشان دهنده لزوم توسعه زیرساختی آموزش و پرورش است.

نقیب السادات خاطر نشان کرد: آسیب نظام آموزش و پرورش به دلیل این است که منافع این نهاد به سازمان دیگری اختصاص می‌یابد، باید برای پیشرفت تعلیم و تربیت مصمم بود تا در نهایت فارغ التحصیلان به اعضای مؤثر جامعه تبدیل شوند.

وی همچنین درباره مدیریت متمرکز در سازمان آموزش و پرورش گفت: اختیار و شایستگی دو رکن اساسی در مدیریت متمرکز است، یعنی اختیارات به کسی داده می‌شود که شایستگی دارد و بالعکس.

عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی ادامه داد: در ایران به دلیل استفاده از رانت بسیاری از افراد بدون شایستگی‌های لازم در مدیریت امور قرار می‌گیرند. مناسبات در نظام کارآمد نیست.

نقیب السادات آموزش و پرورش را بی توجه به آینده دانست و گفت: این سازمان آینده نگر نیست؛ چراکه بسیاری از ناهنجاری‌های جامعه در نتیجه تعلیم و تربیت نادرست در مدارس ایجاد شده است.

وی درباره راهکار بهبود وضعیت مدارس افزود: تقویت فرهنگ مشارکتی، توسعه طرح مدرسه محور، ارزشیابی مستمر از نظام آموزشی و ارتقای سطح نیروی انسانی در آموزش و پرورش می‌تواند به بهبود اوضاع کمک کند.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: آموزش و پرورش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۱۴۲۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس 

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت‌الاسلام محمدحسین پورثانی، معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش در یک برنامه تلویزیونی، با بیان اینکه در سال ۱۳۸۵ قانون احیای معاونت پرورشی و تربیت‌بدنی در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید گفت: بعد از ۱۸ سال که از این قانون می‌گذرد هنوز هم می‌گوییم معاونت پرورشی آن‌چنان که باید باشد نیست.

کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس 

وی با بیان اینکه در هجده سالی که بعد از قانون احیا می‌گذرد تقریبا یک بار جذب مربی پرورشی داشتیم ادامه داد: سایر جذب‌هایی که در حوزه مربی پرورشی و مشاور صورت گرفته، در حد سالی ۷۰۰ ـ۸۰۰ نفر بوده، امروز تقریبا ۴۵ هزار نیروی پرورشی و مشاور داریم و حدود ۷۰ هزار کمبود نیرو داریم.

مربیان پرورشی از ابزار لازم برای تربیت دانش‌آموزان بهره‌مند نیستند

معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه اکثر فضا‌های پرورشی متروکه شده بودند گفت: تقریبا ۳۴۶ اردوگاه دانش‌آموزی داریم. در بحث محتوا نیز حوزه پرورشی نه به صورت صد درصد، اما در بسیاری مواقع به حوزه‌ای کناردستی و کیفیت‌بخشی تبدیل شده است، مربیان پرورشی در مدارس از ابزار لازم برای تربیت دانش‌آموزان بهره‌مند نیستند بنابراین در عنصر محتوا، نیروی انسانی و فضا که سه ضلع اصلی کار تربیتی هستند مشکل و کمبود داریم و تا رسیدن به حد مطلوب فاصله داریم.

پورثانی با بیان اینکه ۱۱۲ هزار مدرسه و ۶۰۰ هزار کلاس درس و حدود یک میلیون فرهنگی داریم افزود: رهبر معظم انقلاب فرموده بودند دستگاه آموزش و پرورش با بقیه دستگاه‌ها قابل مقایسه نیست، بقیه دستگاه‌ها نیرو را استفاده می‌کنند ولی وزارت آموزش و پرورش نیروی انسانی را تربیت می‌کند.

وی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب همچنین فرموده بودند مصالح کشور و نکات دیگر را معاونت پرورشی با رویکرد عقلانی برای دانش‌آموزان جا بیاندازد ادامه داد: ما نه فقط گروه‌های مردمی بلکه از نهاد‌های انقلابی و گروه‌هایی که دغدغه تربیت دارند، استقبال می‌کنیم. 

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به برنامه هفتم توسعه عنوان کرد: طبق دستورالعمل اوقات فراغت، برای اولین بار در سال گذشته فضای مدرسه در زمان اوقات فراغت در اختیار گروه‌های مردمی قرار گرفت.

پورثانی با بیان اینکه در حال حاضر ۵۰ هزار گروه دانش‌آموزی جهاد تبیین در کشور وجود دارد گفت: سند تحول بنیادین آموزش و پرورش می‌گوید که کل جریان آموزش و پرورش برای رسیدن به مراتبی از حیات طیبه است. کسانی که سند را نوشته بودند پیشنهاد داده بودند که وزارت آموزش و پرورش به وزارت تربیت رسمی جمهوری اسلامی تغییر نام یابد. در تمامی صفحات مبانی سند تحول یک کلمه به نام آموزش و پرورش پیدا نمی‌کنید و فقط یک کلمه به نام تربیت وجود دارد.

سطح شبهات دانش‌آموزان زیاد، اما عمق کمی دارد

وی با بیان اینکه در هر استان و هر منطقه‌ای که گروه جهادی و مردمی وجود داشته باشد پیگیری لازم برای فعالیتش انجام می‌شود افزود: در ۷۲۰ منطقه کشور، هر منطقه یک معاون پرورشی داریم.

معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه سال گذشته ۵۰۰ هزار دانش‌آموز در اعتکاف دانش‌آموزی شرکت کردند، اظهار کرد: سطح شبهات دانش‌آموزان زیاد، اما عمق کمی دارد، باید اقتضائات دانش‌آموزان درک و برای آن برنامه‌ریزی شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • هویت‌سازی جز اولویت‌های آموزش و پرورش برای آینده دانش‌آموزان است
  • کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس 
  • تجلیل از معلمان ماندگار ‌زنجان/ حال خوش معلمان ۸۰ ساله+‌فیلم
  • مشکل رفت‌وآمد دانش آموزان شهرستان دیر حل شود
  • معلمین نقش و رسالت سترگ تربیتی را عهده‌دار هستند
  • معلم، عنصری تاثیرگذار در تربیت دینی و اخلاقی دانش آموزان است
  • همایش تجلیل از سفیران معروف
  • اولویت بومی گزینی در استخدام نیروهای آموزش و پرورش بهارستان
  • ضرورت توجه به اعتلای فرهنگ عمومی تکریم در جامعه
  • مدرسه باید واقعیت جامعه باشد/ ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار معلم مخالف مدرک دانشگاهی خود آموزش می‌دهند