Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@22:41:13 GMT

عربستان با افزایش سهمیه حج ایران موافقت کرد

تاریخ انتشار: ۲۴ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۱۴۳۹۳

عربستان با افزایش سهمیه حج ایران موافقت کرد

معاون سازمان حج و زیارت از موافقت عربستان با درخواست ایران برای افزایش سهیمه حج تمتع خبر داد. سهیمه حج ایران برای امسال ۸۶ هزار و ۵۵۰ نفر بود که وزارت حج عربستان ۲ هزار سهم دیگر به آن اضافه کرده است.

به گزارش ایسنا، سازمان حج و زیارت در مذاکراتی که با وزارت حج عربستان داشت، برای ۱۰ هزار زائر دیگر درخواست سهمیه اضافی کرده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سهمیه هر کشور بنا به مصوبه سازمان همکاری‌های کنفرانس اسلامی، براساس جمعیت هر کشور تعیین می‌شود که نسبت آن یک به هزار نفر است. با این حال عربستان بنا بر روابط سیاسی که با برخی کشورها دارد هر سال سهمیه بیشتری را به آن‌ها اعطا می‌کند.

عربستان به مدت پنج سال به خاطر اجرای طرح توسعه مسجدالحرام، سهمیه حج را تا ۲۰ درصد کاهش داده بود اما دو سال پیش با تکمیل بخش عمده‌ای از این پروژه اعلام کرد: برای جبران کاهش سهمیه حج در این سال‌ها، دست‌کم ۸۰۰ هزار نفر به شمار افرادی که می‌توانند در مراسم حج امسال شرکت کنند، اضافه خواهد کرد که ایران در سال‌های ۹۶ و ۹۷ از این سهم محروم ماند.

محمد آزاد ـ معاون توسعه سازمان حج و زیارت روز دوشنبه ۲۴ تیرماه در شرایطی که اعزام زائران ایرانی از ۱۷ تیرماه آغاز شده است و بالغ بر ۱۷ هزار و ۵۰۰ زائر از کشورمان در عربستان حضور دارند، از موفقت وزارت حج عربستان با درخواست ایران برای افزایش سهمیه حج ۹۸ خبر داد.

او که در یک برنامه تلویزیونی سخن می‌گفت، ‌ اظهار کرد: امسال قرار بود ۸۶ هزار و ۵۵۰ نفر به حج تمتع مشرف شوند که با موافقت کشور میزبان، سهمیه مازاد به تعداد دو هزار زائر دیگر به ایران تعلق گرفت که این تعداد به جمع حجاج  ۹۸ افزوده شدند و در مجموع امسال از ایران ۸۸ هزار و ۵۵۰ زائر به حج مشرف می‌شوند.

وی با بیان اینکه زائران خانه خدا در قالب ۵۸۹ کاروان به حج تمتع مشرف می‌شوند، گفت: ۳۱۲ کاروان «مدینه قبل» و ۲۷۷ کاروان «مدینه بعد»، به عربستان اعزام می‌شود.

به گفته آزاد، تا روز دوشنبه ۲۴ تیرماه بالغ بر ۱۷ هزار و ۵۰۰ نفر از زائران با ۶۸ پرواز ایرانی به عربستان اعزام شدند که از این تعداد هشت هزار نفر به مکه مکرمه وارد شده‌اند.

معاون سازمان حج و زیارت در ادامه به راه‌اندازی سامانه «برکت به خانه» اشاره کرد و گفت: این سامانه به منظور تسهیل زمینه خرید سوغات برای زائران خانه خدا از محل تولیدات با کیفیت داخلی طراحی شده است که هدف آن فراهم کردن فرصت مناسب برای زائران در خرید کالاهای با کیفیت و قیمت پایین داخلی است که در شرایط کنونی اقتصادی می‌تواند به جای خروج ارز از کشوردر راستای تحقق شعار سال و رونق تولید، به کمک تولید و اشتغال داخلی بیاید و از اتلاف وقت و انرژی حجاج در بازارها جلوگیری می‌کند.

آزاد با بیان این‌که قیمت‌ کالاهای سوغات پیش‌بینی شده در سامانه «برکت به خانه» بسیار مناسب است، اظهار کرد: حتی زائرانی که هم‌اکنون در عربستان حضور دارند و به این سفر معنوی مشرف شده‌اند می‌توانند با مراجعه به سامانه برکت به خانه، قیمت کالاهای موجود در عربستان را با کالاهای عرضه شده در این سامانه مقایسه کنند.

وی اضافه کرد: کیفیت کالاهای ایرانی عرضه شده در فروشگاه‌های این سامانه بسیار بیشتر از کالاهای موجود در عربستان است و زائران با خرید این کالاها می‌توانند ارز کمتری از کشور خارج کنند.

معاون توسعه سازمان حج و زیارت با اشاره به نحوه خرید از سامانه «برکت به خانه»، گفت: خرید از این سامانه به صورت اینترنتی است و زائران می‌توانند حتی در عربستان نیز خرید خود را انجام دهند و پس از تکمیل خرید، وسایل را در خانه تحویل بگیرند.

او درباره نرم‌افزار «زائریار» توضیح داد: این نرم‌افزار که در سنوات قبل نیز وجود داشت در حج امسال تقویت شده و ارتقاء یافته است. زائران با نصب نرم‌افزار زائریار می‌توانند علاوه بر آشنایی با اماکن زیارتی عربستان و احکام آن از جمله مسجدالنبی (ص)، قبرستان بقیع، مسجدالحرام، مسجد شجره وجحفه، منا، جمرات و مشعر، از برنامه‌های غذایی و سایر خدمات مورد نیاز خود مطلع شوند.

آزاد افزود: آدرس و جانمایی هتل‌های مکه و مدینه نیز در این نرم‌افزار دیده شده وبر این اساس زائران در صورتی که آدرس محل اقامت خود را فراموش‌ کنند می‌توانند از این سامانه برای رسیدن به مقصد خود بهره بگیرند. امکان امدادرسانی برای زائران به وسیله این نرم‌افزار وجود دارد و زائران در صورت نیاز به کمک می‌توانند گروه امداد و راهنمایان را مطلع کرده تا خدمات و کمک‌های لازم ارائه شود.

او درباره ارز همراه زائر یادآور شد: بر اساس نرخ مصوب بانک مرکزی امسال ۲۰۰ دلار به عنوان ارز همراه زائران حج ۹۸ اختصاص یافت که زائران می‌توانند با مراجعه به یکی از ۴۲۰ شعبه ارزی بانک ملی با در دست داشتن کارت ملی این مبلغ را دریافت کنند.

آزاد گفت: بانک مرکزی برای سهولت دریافت ارز همراه حجاج امکان دریافت آن توسط مدیر کاروان را نیز فراهم کرده است به طوری که مدیر کاروان می‌تواند با در دست داشتن گواهی از حج و زیارت استان ارز زائران کاروان خود را به صورت یکجا دریافت کرده و رسیدها را به بانک تحویل دهد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: حج 98 ارز عربستان سوغات حج سهمیه حج

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۱۴۳۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خدمات اینترنت مخابرات یزد از طریق سامانه جامع غیرحضوری شد

به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از روابط عمومی مخابرات منطقه یزد؛ بر این اساس شهروندان یزدی می توانند برای رفع قطعی تلفن ثابت با شماره ۲۰۲۱ واحد ارتباطات مردمی مخابرات یزد جهت راهنمایی تماس بگیرند و مشتریان اینترنت مخابرات منطقه یزد می توانند از طریق سامانه جامع ۲۰۲۰ از خدمات اینترنت پرسرعت شرکت مخابرات در زمینه های فروش، پاسخگویی و پشتیبانی سرویس های مخابرات بهره مند شوند.

به منظور سرعت بخشیدن به فرایند پشتیبانی و فروش و همچنین افزایش پاسخگویی و ارائه سرویس بهتر به مشتریان، سامانه ۲۰۲۰ به صورت متمرکز و در تمام ساعات شبانه‌روز پاسخگوی پرسش ها، پیشنهادها و شکایت های مشترکان تلفن ثابت است.

متقاضیان می توانند از طریق این سامانه در خواست خرید سرویس های مورد نظر خود را به کارشناسان اعلام و پشتیبانی لازم را از این مرکز دریافت کنند. ثبت خرابی سرویس هایی مانند اینترنت پرسرعت ADSL، اینترنت پرسرعت VDSL، تانوما و تلویزیون اینترنتی (IPTV) به صورت مکانیزه و یا پس از اتصال به اپراتور از دیگر خدمات سامانه ۲۰۲۰ است.

گفتنی است؛ سامانه پاسخگویی ۲۰۲۰ به‌صورت روزانه حجم انبوهی از تماس‌ها را پشتیبانی می‌کند و تمام کارکنان و مدیران در مجموعه گسترده مخابرات ایران با تلاش و اجرای راه‌کارهایی به همراه آموزش و نظارت مؤثرتر بر پرسنل، به دنبال پاسخگویی با کمترین نقص و در سریع‌ترین زمان ممکن هستند.

کد خبر 6093199

دیگر خبرها

  • کارت هوشمند«نسک»؛ گامی برای ورود حجاج به مشاعر مقدسه
  • ارز مسافرتی زائران اربعین پیش بینی شده است
  • بردن گیاهان دارویی و مواد اسیدی به عربستان ممنوع است
  • بله همراه با حجاج در سرزمین‌ وحی
  • تمایل عربستان برای برقراری عمره پس از حج تمتع
  • زائران حج تنها با کارت هوشمند امکان ورود به مکه را دارند
  • عادی سازی روابط با اسرائیل، شرط امضای توافقنامه دفاعی آمریکا و عربستان
  • موافقت دولت با راه‌اندازی دانشگاه فرهنگیان در گلپایگان
  • جزئیات و نحوه دریافت ارز دانشجویی
  • خدمات اینترنت مخابرات یزد از طریق سامانه جامع غیرحضوری شد