Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ايتنا»
2024-04-26@12:06:36 GMT

آیا اینترنت گران شده است؟

تاریخ انتشار: ۲۴ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۱۴۵۹۷

آیا اینترنت گران شده است؟

ایتنا - مطابق برخی گزارشها بنظر می‌رسد که یکی از شرکت های ارائه دهنده سرویس اینترنت عملا کاربران خود را به شکلی غیرمنتظره در مقابل افزایش قیمت قرار داده که غیرمتعارف شمرده می‌شود.
اخیرا از سوی برخی شرکت‌های ارائه سرویس دهنده اینترنت، موضوع تعرفه اینترنت مطرح شده و در رسانه‌ها و محافل، مدیران این شرکتها صحبت از لزوم افزایش این قیمت ها با توجه به افزایش دیگر اقلام را طرح نموده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این شرکت‌ها عموما ادعا کرده‌اند که تعرفه های موجود مربوط به چندین سال پیش است و در صورت عدم تغییر آن، فعالیت این سرویس دهنده ها مختل خواهد شد.
با این حال موضوع احتمال افزایش قیمت اینترنت همیشه دغدغه کاربران بوده است.

      در همین زمینه:
      - آیا اینترنت گران می‌شود؟

این موضوع هر چند با مخالفت صریح و فراوان کاربران مواجه شد، اما وزیر ارتباطات بدون مخالفت صریح با آن، لزوم توجه به پیشرفت فناوری و توجه به پیش‌شرط‌های مورد نیاز را لازم دانست.

     در همین زمینه:
     - شروط وزیر ارتباطات برای گران شدن اینترنت

هر چند تا امروز خبری رسمی از افزایش تعرفه ها منتشر نشده، اما سخنان و ادعاهای برخی کاربران نشان دهنده تلاش بعضی شرکتها برای عملی کردن هدف خود است.

به گزارش ایتنا در همین خصوص سایت خبری نود فناوری امروز نوشت: «در تازه‌ترین مورد پیش آمده برای یکی از همکاران ما که از مشترکان شرکت آسیاتک است، در تمدید خرید حجم سرویس خود که پیش از این برای بسته حجم اینترنت با مشخصات ۱۶ مگابیت، آستانه مصرف ۸۰۰ گیگ داخلی یا ۴۰۰ گیگ بین الملل در ماه با مالیات مبلغ ۸۷۲۰۰ تومان از مشترک دریافت می‌کرد. حال همین بسته بدون هیچ تغییری در خرید جدید ۱۱۰ هزار تومان بدون احتساب مالیات قیمت گذاری شده که با مالیات احتمال ۱۲۰ هزار تومان خواهد شد.»

مطابق گزارش این سایت، بنظر می‌رسد که یکی از شرکت های ارائه دهنده سرویس اینترنت عملا کاربران خود را به شکلی غیرمنتظره در مقابل افزایش قیمت قرار داده که غیرمتعارف شمرده می‌شود.

این سایت افزوده: «این در حالی است که در تمام دنیا و حتی داخل کشور قبل از افزایش قیمت این حق به مشترکان به عنوان مشتری مداری داده می‌شود که از این موضوع مطلع شوند خصوصا در مورد سرویس‌هایی مثل اینترنت ADSL که در صورت انصراف مشترک از دریافت خدمت از سرویس دهنده حداقل دو هفته زمان برای تغییر سرویس دهنده نیاز دارد. این موضوع امری بدیهی است که متاسفانه در این زمینه تاکنون هیچ اطلاع رسانی از سوی آسیاتک انجام نشده است.»

به گزارش ایتنا تاکنون هیچ خبر و اطلاع‌رسانی از سوی وزارت ارتباطات و یا رگولاتوری در زمینه دستورالعمل افزایش تعرفه ها منتشر نشده است.
ضمن اینکه شرکت مورد نظر نیز تاکنون واکنشی در این خصوص از خود نشان نداده است.

 

منبع: ايتنا

کلیدواژه: قیمت اینترنت اینترنت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.itna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ايتنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۱۴۵۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فیلترشکن گران‌تر از اینترنت؛ گردش مالی فیلترشکن‌ها برابر با یک اپراتور ایرانی

به گفته رئیس پیشین هیات مدیره سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران هزینه پرداخت‌شده برای فیلترشکن گاه بیشتر از هزینه‌ای است که برای استفاده از اینترنت به اپراتور‌ها پرداخته می‌شود. همچنین، گردش مالی این کسب‌وکار به اندازه گردش مالی یک اپراتور اینترنت است.

به گزارش ایلنا، حسین اسلامی، رئیس پیشین هیات مدیره سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران در گفتگو با خبرنگار ایلنا شرحی از وضعیت تجارت فیلترشکن در ایران ارائه کرد و گفت: از شهریور ۱۴۰۱ تاکنون با حجم بیشتری از معامله فیلترشکن در کشور مواجه هستیم و هرچند وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و دولتمردان دیگر هم تاکید داشته‌اند که فروشندگان فیلترشکن باید شناخته شوند، اما تاکنون هیچ گزارش شفافی درباره مجموعه‌هایی که این کسب‌وکار را پیش می‌برند به دست نیامده است.

وی افزود: در حال حاضر هر یک از ما ماهانه رقمی را برای خرید فیلترشکن می‌پردازیم و این خدمت در سبد خرید خانوار وارد شده و جایگاه مهمی در این سبد دارد و حتی گاه در شهری مانند تهران شاهد هستیم هزینه پرداخت‌شده برای فیلترشکن بیشتر از هزینه‌ای است که برای استفاده از اینترنت به اپراتور‌ها پرداخت می‌شود.

اسلامی اظهار کرد: با این تفاسیر تصویری که از گردش مالی این کسب‌و‌کار حاصل می‌شود می‌تواند دربرگیرنده ارقام هنگفتی باشد، اما چون ارقام شفاف نیست، نمی‌توان رقم دقیقی را از درآمد مجموعه‌های عرضه‌کننده عنوان کرد. اما می‌توان گفت که گردش مالی این کسب‌وکار به اندازه گردش مالی یک اپراتور اینترنت است در حالی که عرضه‌کنندگان اینترنت مالیات پرداخت نمی‌کنند.

رئیس هیات مدیره سازمان نظام صنفی رایانه‌ای ادامه داد: کارایی کسب‌وکار‌های مرتبط با فیلترشکن به ناکارآمد شدن سیاست فیلترینگ در کشور انجامیده و حتی در استفاده همزمان از سرویس‌های داخلی و خارجی اختلال ایجاد کرده است؛ به طور مثال وقتی فیلترشکن فعال است امکان استفاده از پلتفرم‌های بانکی از بین می‌رود.

وی خاطرنشان کرد: فارغ از چالش‌های مرتبط با کسب‌وکارها، اجبار به نصب فیلترشکن خانواده‌ها را در محدودسازی دسترسی کودکان در فضای اینترنت به چالش کشانده و همچنین احتمال نصب بدافزار‌ها را بالا برده و امنیت تلفن‌های همراه را پایین آورده است، این در حالیست که نسل جوان‌تر که به نسل «زِد» معروفند، بیشتر تقاضای دسترسی به فیلترشکن را دارند، اما عمومیت استفاده از این خدمت همه نسل‌ها و از نظر جغرافیایی همه کشور را دربرگرفته است، زیرا امروز حتی در ساده‌ترین امور مانند به‌روزرسانی برنامه‌ها در گوگل‌پلی نیاز به فیلترشکن است در حالی که وزیر ارتباطات خود به صراحت اظهار داشته‌اند که نظر کارشناسی ایشان هم بر رفع فیلتر گوگل‌پلی است.

اسلامی گفت: به هر حال این کسب‌وکار امروز به بیزنس بزرگی تبدیل شده که به نظر نمی‌رسد بتوان به راحتی آن را کنترل کرد؛ در حال حاضر بیشتر دسترسی‌ها به زمان پیش از فیلترینگ برگشته و آنچه به جا مانده نارضایتی‌های جدی، مشکلات امنیتی و تحمیل هزینه خرید فیلترشکن به خانوار است.

این کارشناس درباره عوامل تاثیرگذار بر قیمت فیلترشکن توضیح داد: قیمت این سرویس را سختی دسترسی به آن مدیریت می‌کند؛ وقتی دسترسی به فیلترشکن سخت می‌شود در شرایطی که بخشی از جامعه در فضا‌های فیلترشده از قبیل اینستاگرام، تلگرام و توییتر کسب‌وکار خود را به طور مستقیم و غیرمستقیم پیش می‌برند، ناچار به پرداخت هزینه فیلترشکن هر قدر هم بالا هستند، زیرا در غیر این صورت با از بین رفتن کسب‌وکار خود مواجه می‌شوند و اینجا دیگر عرضه و تقاضا در قالب یک رفتار اقتصادی مطرح نیست.

وی تصریح کرد: به یقین اخلاق ملی و دینی جامعه ایرانی دسترسی به سایت‌های غیراخلاقی یا ضدامنیت ملی را تحمل نمی‌کند با این حال دامنه فیلترینگ امروز به اندازه‌ای وسیع شده که حتی کسانی که درگیر این چالش‌های غیراخلاقی و غیردینی نیستند با فیلترینگ در کشمکش هستند.

اسلامی در ادامه از ناامن بودن مبادی تامین فیلترشکن گفت و اظهار کرد: مبادی امن نیستند، زیرا کسب‌وکار‌های فعال در این حوزه شناسایی نشده‌اند و ارتباطات تامین‌کنندگان داخلی با اشخاص حقیقی و حقوقی است که در خارج از کشور هستند در نتیجه ما با هیچ مجموعه پاسخگویی مواجه نیستیم و حتی در داخل حاکمیت نیز کسی نمی‌تواند شناسایی کند که چه مجموعه‌هایی فیلترشکن عرضه می‌کنند و البته که تامین‌کنندگان سعی دارند خود را در بالاترین سطح ناشناخته بودن نگاه دارند تا کسب‌وکارشان دچار مشکل نشود.

دیگر خبرها

  • پیاز این‌گونه ۱۵۹۸ درصد گران شد/ تغییر ۱۵۴۰ درصدی قیمت گوشت در ۷ سال گذشته
  • معامله گران گاز از حالا نگران زمستان آینده اروپا شدند
  • معامله‌گران گاز از حالا نگران زمستان آینده اروپا شدند
  • قیمت نقره و فلزات گران‌بها امروز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • لوازم خانگی گران خواهد شد؟
  • قیمت فیلترشکن گران‌تر از اینترنت! گردش مالی فیلترشکن‌ها برابر با یک اپراتور ایرانی است!
  • جزئیات تکان‌دهنده از پروژه «سرویسِ اسکورت»
  • فیلترشکن گران‌تر از اینترنت؛ گردش مالی فیلترشکن‌ها برابر با یک اپراتور ایرانی
  • برای حج تمتع هیچ نماینده‌ای از مجلس اعزام نمی‌شود/ افزایش قیمت ارز نرخ حج را گران کرده است
  • انتقادها از افزایش مالیات ارزش افزوده چای بالا گرفت/ کالا گران و قاچاق زیاد می شود