Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@06:06:45 GMT

پژوهشگاه‌ها ذینفعان خود را شناسایی کنند

تاریخ انتشار: ۲۴ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۱۴۶۱۰

پژوهشگاه‌ها ذینفعان خود را شناسایی کنند

مسعود برومند روز دوشنبه در آئین رونمایی از «پایگاه‌های وب اصطلاح‌نامه‌های علمی و فنی و دانش ایران: مشارکت ایرانیان در دانش جهان (دا)» اظهار کرد: پژوهشگاه‌ها زمانی خدمات صحیح ارائه می‌دهند که ذینفعان و گسترگی آنها را بشناسند که در این زمینه نیازمند یک نوع نگاه و نگرش راهبردی هستیم.

وی در پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) تصریح کرد: همچنین حضور نیروهایی که قابلیت و توانایی لازم را داشته باشند در پژوهشگاه‌ها نیاز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون پژوهشی وزارت علوم با اشاره به دو پایگاه وب جدید اظهار کرد: جمع‌آوری اصلاحات کار ساده‌ای نیست که نشان‌دهنده علاقه پژوهشگران پژوهشگاه است، همچنین بخشی از نظارت مردمی آگاهی از اطلاعات است که این موضوع ماهیت این پژوهشگاه محسوب می‌شود.

برومند تصریح کرد: در هر سازمانی که ذیل بودجه عمومی دولت فعالیت می‌کند این انتظار وجود دارد که ذینفعان را شناسایی و خدمات جدید ارائه دهد همچنین دولت نیز جزوی از ذینفعان است که نیاز است پژوهشگاه‌ها محصولاتی به دولت برای بهبود عملکرد ارائه کنند.

به گفته معاون پژوهشی وزارت علوم، پژوهشگاه فناوری اطلاعات مسئولیت ارائه اطلاعات و آمار پژوهشی کشور را در اختیار دارد و این اطلاعات را به روز رسانی می‌کند.

اسامی ۶ هزار مؤسسه یکسان‌سازی شده است

در ادامه مراسم، رئیس پژوهشگاه علوم و فناوری ایران با اشاره به پنج مأموریت ایرانداک گفت: بر اساس برنامه راهبردی و اسناد بالادستی پژوهش، آموزش، اشتراک منابع، مدیریت اطلاعات علمی و فناورانه و پشتیانی از سیاست‌گذاری علمی و فناورانه مأموریت‌های این پژوهشگاه است.

سیروس علیدوستی ادامه داد: دو سامانه جدید امروز جزو ماموریت‌های ایرانداک است؛ پایگاه‌های وب اصطلاح نامه‌های علمی و فنی یکی از زیرساخت‌های مدیریت علمی و فناورانه است که برای همه سازمان‌ها یا کتابخانه‌ها که به کار اطلاع‌رسانی و سازماندهی اطلاعات مشغول هستند کاربرد دارد و یک ابزار حیاتی به شمار می‌آید.

وی عنوان کرد: ۳۰ هزار مقاله با ۳۰ شاخص این سامانه‌ها بارگذاری شده است و همچنین اسامی ۶ هزار مؤسسه ایرانی یکسان شده است.

رئیس پژوهشگاه علوم و فناوری ادامه داد: موسسه‌ها در سامانه دانش ایرانیان دسته‌بندی شده‌اند به عنوان مثال تمامی واحدهای دانشگاهی از جمله پیام نور، آزاد اسلامی و غیر انتفاعی، گروه‌بندی شده‌اند و میزان همکاری علمی دانشگاه‌ها و تحلیل رتبه‌بندی‌های علمی نیز در این سامانه محقق شده است.

اصطلاح‌نامه گنجینه‌ای از واژه‌هاست که افزون بر نظم الفبای مانند فرهنگ‌ها دارای سامانه شبکه‌ای و مفهومی میان واژه‌های یک یا چند رشته از دانش بشری است.

این سامانه مفهومی با چند گونه پیوند میان واژه‌ها در سازماندهی و بازیابی اطلاعات واکاوی اطلاعات و علم‌سنجی برنامه‌ریزی آموزشی و مانند آنها کاربردهای بسیار دارد و در ساخت آنتولوژی (هستان‌شناسی) به مثابه ابزاری برای وب معنایی، پیش نیازی کلیدی و بی مانند است.

در اصطلاح‌نامه‌ها، واژه‌ها ساختار می‌یابند و مفهوم‌ها با اصطلاح بیان و به گونه‌ای چیده می‌شوند که پیوند میان آنها، آشکار و روشن اصطلاح‌های مرجع با سرمدخل‌هایی برای مترادف آیا شبه مترادف‌ها همراه باشند

پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) کار روی نگارش اصطلاح‌نامه‌ها را از سال ۱۳۵۰ با دست‌نامه (قواعد و قراردادهای ساختن اصطلاح‌نامه) آغاز کرد و در سال ۱۳۷۵ اصطلاح‌نامه خود را با نام (اسپاینز: نظام مبادله اطلاعات علمی و فنی) به چاپ رساند. در سال ۱۳۷۶ تا ۱۳۸۶ نیز نگارش اصطلاح‌نامه دو زبانه فارسی انگلیسی فراگیر در حوزه‌های گوناگون علم و فناوری مانند ریاضی، فیزیک، شیمی، علوم زیستی، علوم زمین، مهندسی و کشاورزی با بیش از یکصد هزار واژه انجام شد.

در تابستان امسال، بیش از ۹۰ هزار واژه دیگر به واژه‌های پیشین در اصطلاح‌نامه‌ها اضافه شد، قرابت معنایی میان آنها گسترش و بهبود یافت و نسخه دوم پایگاه اطلاعات اصطلاح‌نامه‌ها نیز با امکانات بسیار در نشانی ESN.IRANDOC.AC.IR رونمایی شد.

دستاورد این خدمت ایرانداک هم اکنون به ۱۶ اصطلاح‌نامه کشاورزی، علوم کشاورزی، قانون مدنی ایران، قانون آئین دادرسی مدنی، فنی و مهندسی، ریاضی، شیمی جامع، مدیریت بحران ارتقای بهداشت، علوم زیستی، فنی و مهندسی، شیمی فرهنگستان، آموزش شیمی، علوم زمین و فیزیک با ۲۱۰ هزار اصطلاح (توصیفگر و غیر توصیفگر) رسیده و در سامانه‌های روزآمد در دسترس همگان است.

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۱۴۶۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبر خوش وزیر علوم برای نخبگان

محمد علی زلفی گل وزیر علوم گفت: در دولت سیزدهم در خصوص جذب نخبگان کار‌های مختلفی انجام شده است، با همکاری بنیاد ملی نخبگان آیین نامه جذب نخبگان را بعنوان اعضای هیئت علمی بازنگری کردیم.

وی افزود: از این به بعد نخبگانی که بنیاد ملی نخبگان معرفی می‌کند نیاز به شرکت در فراخوان‌های جذب هیئت علمی ندارند و مستقیما بعنوان هیئت علمی دانشگاه‌ها معرفی می‌شوند.

وزیر علوم بیان کرد: با توافقنامه‌ای که با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری منعقد کردیم در سال گذشته یک هزار ۳۸۰ نفر از رتبه‌های کنکور بورسیه می‌شوند بخصوص المپیادی‌ها و دارای رتبه المپیاد در صورتی که در رشته‌های مرتبط درس بخوانند بعنوان عضو هیئت علمی جذب می‌شوند.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی دانشگاه و كنكور

دیگر خبرها

  • استاد مجتهدی هم معلم و هم مولف بود
  • انعقاد تفاهم‌نامه همکاری سه‌جانبه دانشگاه آزاد با دانشگاه باهنر و علوم پزشکی کرمان
  • استفاده از سهمیه سوخت حدود ۱۵ هزار تاکسی و وانت‌بار محدود می‌شود
  • پیشرفت علمی بدون داشتن علوم پایه قوی امکان پذیر نیست
  • آیین نامه توزیع دارو بر بستر سکو‌های اینترنتی ابلاغ شد
  • هم اندیشی علمی مساله حجاب؛ حکمرانی نرم و سخت برگزار می شود
  • هم اندیشی مسئله حجاب؛ حکمرانی نرم و سخت برگزار می شود
  • ویژه‌برنامه استاد مجتهدی با عنوان «یک‌عمر معلم» برگزار می‌شود
  • خبر خوش وزیر علوم برای نخبگان
  • لغو محدودیت اعطای پایه‌های تشویقی اعضای هیات علمی