Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

سرویس بین الملل- سایت "اوراسیا ریویو" در مقاله‌ای با اشاره به اینکه تهران نمی‌تواند بر روی حمایت کرملین حساب کند، می‌نویسد: "اگر تاریخ راهنمای ما باشد روسیه ثابت کرده که شریکی کاملا غیرقابل اعتماد است؛ به ویژه زمانی که نوبت به ایران می‌رسد.

به گزارش آفتاب‎نیوز؛ این سایت افزوده است: تهران خواستار دریافت سامانه دفاع هوایی اس-400 از روسیه شده با این حال، کرملین از پذیرش این درخواست خودداری کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مقام‌های کرملین توضیح داده‌اند که فروش این سامانه در خاورمیانه باعث افزایش تنش می‌شود.

به عبارت دیگر روسیه تلاش کرد از رویارویی با قدرت‌های اصلی غربی و منطقه‌ای بر سر این موضوع حساسیت‌برانگیز جلوگیری کند. از سوی دیگر، جالب است که روسیه این سامانه را به ترکیه تحویل داد؛ کشوری که عضو ناتو است. این اولین‌باری نیست که روسیه به ایران خیانت می‌کند. روس‌ها در سال 2010 میلادی فروش سامانه اس-300 به ایران را رد کردند؛ دلیل آن نیز فشار از سوی امریکا و اسرائیل بود. مقام‌های روسیه بعدا اعتراف کردند که این تصمیم اشتباهی بود اما خیلی دیر شده بود چرا که وجهه مسکو به عنوان تامین‌کننده قابل اعتماد تسلیحات مخدوش شده بود.

در سپتامبر 2018 میلادی، "سرگئی شویگو" وزیر دفاع روسیه در بیانیه‌ای تلویزیونی اعا کرد که روسیه سامانه دفاع هوایی اس-300 را ظرف دو هفته آینده به نیروهای مسلح سوریه تحویل خواهد داد. از آن زمان اسرائیل حملات هوایی متعددی را در سوریه علیه منافع ارتش سوریه و نیروهای مورد حمایت از سوی ایران انجام داده است. چه به دلیل ناکارآمدی اس-300 برای مقابله با حملات بوده باشد و چه روسیه صرفا تصمیم به عدم استفاده از این سامانه دفاع هوایی گرفته باشد واقعیت آن است که اس -300 به کمک دولت سوریه برای مقابله با حملات اسرائیل نیامد. 

این سایت در ادامه می نویسد: "سوریه و ایران تنها کشورهایی نیستند که کرملین به آنان خیانت کرده و پشت‎شان را خالی کرده است. در سال 2003 میلادی روسیه صرب‎ها را با ترک بوسنی – هرزگووین و کوزوو تنها گذاشت. ارمنستان یکی دیگر از به اصطلاح "متحدان" روسیه است که به طور مداوم با دیده شک و تردید به ائتلاف خود با مسکو نگریسته است. در سال 2017 میلادی، روسیه موشک‎های ضد تانک تازه‎ای را به عنوان بخشی از معاملات تسلیحاتی خود به جمهوری آذربایجان، دشمن ارمنستان تحویل داد. این موضوع با انتقاد شدید ارمنستان همراه بود. با این حال، "دیمیتری مدودف" نخست وزیر روسیه اطمینان داد که فروش تسلیحات به طرف ارمنی و آذربایجانی باعث ایجاد توازن نظامی در منطقه خواهد شد.

روسیه در سوریه نیز چنین سیاستی را با طرح بهانه ایجاد توازن قوای نظامی اجرا می کند. از سویی از ارتش دولتی سوریه علیه داعش و سایر گروه‎های سلفی حمایت می‎کند واز سوی دیگر در برابر حملات هوایی مداوم اسرائیلی‎ها هیچ گونه حمایتی از نیروهای مسلح سوریه به عمل نمی‎آورد. به همین خاطر است که بسیاری از تحلیلگران معتقدند روسیه به عنوان متحد اسرائیل عمل می‌کند و نه سوریه.

تل آویو با باز شدن دست‌اش از سوی روسیه و انفعال مسکو، به اهداف ایران در سوریه حمله کرده است. این در حالی است که روسیه توانایی حفاظت از نیروهای ایرانی را از طریق سامانه‌های دفاع هوایی خود در سوریه دارد اما تصمیم گرفته از این تجهیزات برای متوقف کردن اسرائیل استفاده نکند.

"اوراسیا ریویو" در ادامه می‌نویسد: "در کنار این موارد، از نظر تاریخی کرملین همواره از ایران عنوان اهرمی برای ایجاد رابطه‌ای متوازن با قدرت‌های غربی به خصوص امریکا استفاده کرده است. برای مثال، روسیه در فاصله سال‌های 2006 تا 2010 میلادی به شش قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد علیه ایران رای مثبت داده بود. در صورت تقابل نظامی ایران و امریکا بعید به نظر می‌رسد که روسیه بخواهد از ایران حمایت کند. در آن صورت افزایش قیمت نفت به نفع روسیه یکی از صادرکنندگان اصلی نفت جهان خواهد بود. چنین منازعه نظامی‌ای ایران را به انزوای کامل می‌کشاند و به روسیه کمک می‌کند تا نقشی کلیدی در بازارهای آسیای مرکزی پیدا کند. کرملین همچنین می‌تواند از موضوع استفاده کند تا تحریم‌های ضدروسیه که از سوی امریکا و اتحادیه اروپا اعمال شده‌اند برداشته شوند. با این حال، هیچ تضمینی برای لغو این تحریم‌ها وجود ندارد چرا که کنگره امریکا احتمالا هنوز هم هرگونه تلاش ترامپ برای کاهش یا لغو این تحریم‌ها را مسدود خواهد کرد.

در همین حال، "راغده درغام" از روزنامه‌نگاران و ستون‌نویسان معروف مطبوعات عربی در یادداشت تازه‌ای در سایت "ایلاف" نزدیک به عربستان با اشاره به اینکه معتقد است فشار تحریمی امریکا علیه ایران، تهران را در میانه دو گزینه قرار داده است، درباره نقش روسیه می‌نویسد: "پوتین می‌کوشد نقش پدرخوانده را ایفا کند. او می‌خواهد جلوی احتمال حمله نظامی امریکا علیه ایران را بگیرد و تهران را متقاعد کند که خطوط قرمز امریکا را نقض نکند. تلاش‌های پیشین او تاکنون موفقیت‌آمیز نبوده‌اند و سطح منازعه میان تهران و واشنگتن گسترش می‌یابد. ایران از موضع روسیه ناراضی است چرا که فکر می‌کند روس‌ها بسیار نرم موضع‌گیری کرده‌اند و حمایت چندانی از تهران به عمل نیاورده‌اند. تهران انتظار داشت مسکو قویا اقدامات امریکا را محکوم کند. ایران از اتحادیه اروپا، چین و روسیه می‌خواهد تا اقدامات بازدارنده موثری در برابر تحریم امریکا علیه ایران انجام دهد. در این میان اما اروپایی‌ها با افزایش سطح غنی‌سازی اورانیوم توسط ایران به واشنگتن نزدیک‌تر می‌شوند. نه روسیه و چین و نه اروپایی‌ها تمایلی به واردشده به منازعه میان ایران و آمریکا ندارند چرا که در راستای منافع‌شان نیست. در نتیجه، اقدامات آنان محدود به محکوم کردن لفظی و کلامی خواهد شد.

منبع: آفتاب

کلیدواژه: خاورمیانه اسرائیل امریکا چین روسیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۱۶۵۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بلینکن در دیدار با رئیس جمهور چین : پکن می تواند از طریق نفوذش بر ایران در کاهش تنش‌ها نقش داشته باشد

 آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا در پایان سفر سه روزه خود به پکن گفت: چین می تواند از طریق نفوذی که بر ایران دارد، در کاهش تنش ها در خاورمیانه نقش داشته باشند.
 
به گزارش ایرنا؛ آنتونی بلینکن وزیر خارجه دولت جو بایدن که به چین سفر کرده است، روز جمعه در پکن با شی جین پینگ، رئیس جمهوری این کشور دیدار و گفتگو کرد و گفت که در خصوص چگونگی نقش سازنده چین در «بازدارندگی حکومت ایران» و گروه‌های وابسته به آن در تشدید تنش ها در خاورمیانه (غرب آسیا) گفتگو کرده است.
 
بلینکن تصریح کرد: «من فکر می کنم روابطی که چین [با حکومت ایران] دارد می‌تواند در تلاش برای آرام کردن تنش، جلوگیری از تشدید و گسترش آن مثبت باشد و ما توافق کردیم که به طور منظم در باره این موضوع در ارتبط باشیم و مطمئنم که این طور خواهد بود.»
 
وزیر خارجه آمریکا در جمع خبرنگاران در عین حال، چین را متهم کرد که با تداوم ارسال اقلامی که روسیه می تواند از آن‌ها در ساخت تسلیحات استفاده کند، به این کشور در ادامه حملات به اوکراین کمک می‌کند.
 
او مدعی شد: چین با تامین ریزتراشه‌ها و قطعات مکانیکی که می‌تواند برای اهداف نظامی استفاده شود به روسیه در این جنگ کمک می‌کند.
 
بلینکن در گفتگو با شبکه خبری سی ان ان آمریکا نیز در پایان این سفر  گفت که از دیدار خود برای مطرح کردن نگرانی های دولت بایدن در مورد حمایت چین از پایگاه صنعتی دفاعی روسیه استفاده و تاکید کرده است که در صورت حمایت، اقدامات بیشتری از سوی واشنگتن مانند گسترش تحریم های موجود علیه بیش از ۱۰۰ نهاد و فرد چینی انجام خواهد شد.
 
آمریکا ادعا می کند که حمایت چین، روسیه را قادر می سازد تا تولید تانک، مهمات و خودروهای زرهی را افزایش دهد و به حمله خود به اوکراین ادامه دهد.
 
بلینکن افزود: «ما به چین گفتیم که اگر این حمایت متوقف نشود، اقدامات را افزایش خواهیم داد و احتمالا سایر کشورها نیز این کار را خواهند کرد. ما به دنبال این هستیم که آنها این حمایت را متوقف کنند، و اگر این کار را نکردند، ما اقدام خواهیم کرد.»
 
وزیر خارجه آمریکا از ارائه جدول زمانی برای اقدامات بیشتر خودداری کرد و گفت که همتایان چینی او نقش این کالاها را در جنگ اوکراین بی اثر دانسته اند اما این کالاها را تجارت با روسیه توصیف کرده و گفته اند که موفقیت مسکو به چین بستگی ندارد.
 
پکن پیش از این از آمریکا به عنوان «اتهامات بی اساس» درباره «تجارت و مبادلات عادی اقتصادی» بین چین و روسیه انتقاد کرده بود.
 
چین مدت ها اعلام کرده است که در جنگ اوکراین بی طرف‌ است و همچنان خود را به عنوان یک میانجی بالقوه صلح در مناقشه معرفی می کند، درحالی که از زمان آغاز جنگ روابط اقتصادی، استراتژیک و دیپلماتیک خود را با روسیه تقویت کرده است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • تجمع دانشجویان یاسوج در حمایت از خیزش دانشجویان در آمریکا
  • این دختر به نماد اعتراضی در امریکا تبدیل شده است | تصویر
  • عالم غرب مدرن وارد دوران بحران انحطاط خود شده است
  • زرشناس: عالم غرب مدرن وارد دوران بحران انحطاط خود شده است
  • مقابله با آمریکا؛ هدف مشترک تهران - مسکو
  • آمریکا گروهک‌های تکفیری منطقه را احیا می‌کند
  • بلینکن در دیدار با رئیس جمهور چین : پکن می تواند از طریق نفوذش بر ایران در کاهش تنش‌ها نقش داشته باشد
  • نتیجه حمایت آمریکا از تروریست‌ها، عملیات آنان در ایران و روسیه است
  • درخواست بلینکن از رئیس جمهور چین درباره ایران
  • روسیه دارایی‌های بزرگترین بانک آمریکا را بلوکه کرد